To koino den einai dinato apo mono tou alla esi to kaneis.giauto eisai kai pano sti skini.Den leo oti den iparxoun xenerota koina kai pio therma.alla emeis tetoio provlima den exoume.gia thimithite sabbath pou o kosmos den stamatise na tragoudaei tous stoixous apo ola sxedon ta kommatia!! apla prepei na katafereis na ftaseis ton kosmo se tetoia katastasi pou na einai etsi! itan ena kalostimeno live to xthesino (giauto kai ta hitakia akougontan kala) alla i mpanta den leei mia pia.kalos kai o kitharistas pou epeze ta solo tou slash alla metalas.o slash einai “bluesman”…
Έλεγα να μη σχολιάσω σήμερα, γιατί ίσως να μην είμαι πολύ ψύχραιμος!!
Αλλά δε γαμιέται…
Με όση αντικειμενικότητα, λοιπόν, μπορώ να έχω, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ό,τι χειρότερο έχω παρακολουθήσει!!
Έχω δει και χειρότερες συναυλίες!!
Ίσως είναι η πρώτη φορά που συμφωνώ με την Karja και η πολλοστή που συμφωνώ με τον Doomed.
Χθες ήταν μία παρωδία των G’n’R αυτό που παρακολουθήσαμε!
Εκτός του ότι τα νεύρα μου παίξανε άσχημα απ’την αργοπορεία τους, περίμενα να με ξεσηκώσουν οι ήχοι των γνωστών τραγουδιών τους. Δεν κατάφεραν ούτε να με πείσουν να πάω να στριμωχτώ για να τους παρακολουθήσω από πιο κοντά.
Η φωνή του Axl, ήταν για τα 3-4 πρώτα τραγούδια, μετά απλά φώναζε.
Τα κενά ανάμεσα στα τραγούδια ήταν εξαντλητικά μεγάλα και ανούσια.
Γαμηθήκανε στα solos και τις παπαριές χωρίς να παίξουν και κατι αξιόλογο.
Πραγματικά…είναι άκρως απαραίτητοι δύο keyboarders και τρεις κιθαρίστες (χωρίς τον Izzy) για δουλειά 3 ατόμων?? Άρα κάποιες αδυναμίες έχουν εντοπιστεί!
Ψυχρή εκτέλεση των κομματιών…άχρωμοι…δεν έχω ακούσει πιο “επιφανειακό” Sweet Child για παράδειγμα!
Λίγο το σώσανε προς το τέλος με τα My Michelle, Nightrain και Paradise City που είχανε λίγο ρυθμό.
Τελικά δεν είμαι πολύ ψύχραιμος…άσε που έχω και δουλειά και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ!
Σαν συμπέρασμα:
Αν δεν ήταν ο Axl, θα έλεγα ότι ήταν μία μέτρια cover band των G’n’R.
Τώρα που ήταν κι ο Axl, ήταν μία μέτρια cover band με των τραγουδιστή των G’n’R!
Tα 45? μου πίσω!!! Με το ζόρι αξίζανε τα 20! Και μην αρχίσω να λέω για Star-Star για Rockwave κτλ γιατι θα υποτροπιάσω!!
Πολύ βαρετή συναυλία…
Ευχαριστώ παιδιά που με καθησυχάσατε, γιατί αγωνιούσα μήπως είχα χάσει μια σημαντική συναυλία. Μέχρι τελευταία στιγμή σκεφτόμουν να σηκωθώ να πάω κι ό,τι γίνει, με κράτησε όμως το γεγονός ότι από παντού άκουγα πως από την αρχική σύνθεση του group θα ήταν μόνο ο Axl, επομένως ήξερα πως αυτό που θα έβλεπα δε θα ήταν οι G’n’R, άρα γιατί να δώσω τα ωραία μου λεφτά. Επιπλέον είχα παρακολουθήσει ένα βιντεάκι με ένα πρόσφατο live τους και το βρήκα απογοητευτικό. Ο Axl μου φάνηκε κουρασμένος, επιτηδευμένος και άχρωμος, αλλά ήθελα να πιστεύω πως οφειλόταν στην αδυναμία του ψηφιακού μέσου να αποτυπώσει την πραγματικότητα. Τελικά βλέπω πως είχα καταλάβει σωστά. Ευτυχώς που κράτησα τα ευρώπουλά μου για να δω τους Scorpions/Whitesnake στην επετειακή συναυλία τους. Αυτοί τουλάχιστον δεν έχουν μόνο το όνομα αλλά και τη χάρη.[/img]
Θεωρώ πως η συναυλία ήταν πολύ καλή. Κορυφαίες στιγμές κατά τη γνώμη μου τα November rain, Nightrain, Paradise city. Μερικές παρατηρήσεις:
α) Η φωνή του Axl ¨ζεστάθηκε¨ μετά το πρώτο μισάωρο. Μετά απέδωσε τα μέγιστα.
β)Η σκηνή ήταν μικρή και ο Αxl δυσκολευόταν να κινηθεί όπως θα ήθελε, αφού, τρεις δρασκελιές να έκανε, ή βρισκόταν στην άλλη άκρη της ή έπεφτε πάνω σε κάποιο μουσικό.
γ)Το Terra Vibe είναι άθλιος συναυλιακός χώρος. Η ορατότητα του θεατή είναι περιορισμένη. Για να έχεις πλήρη οπτική επαφή με τη σκηνή πρέπει ή να είσαι στις πρώτες σειρές (και να έχεις κάνει από πριν κάποιο τάμα, ώστε να είσαι αρτιμελής μετά το τέλος της συναυλίας) ή να είσαι αρκετά πίσω. Χίλιες φορές να γινόταν σε κάποιο γήπεδο.
δ)Τα κομμάτια από το Appetite παίχτηκαν αξιοπρεπέστατα,μπορώ να πω και καλύτερα ακόμη από ότι τα έπαιζαν live την περίοδο '87-'89 (bootlegs υπάρχουν άφθονα, μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει).
ε)Ναι, τα σόλο ήταν αρκετά, όχι όμως και βαρετά, σε αντίθεση με πολλά άλλα συγκροτήματα που τα θεοποιούμε. ΄Αλλωστε σε μία συναυλία διάρκειας 2 ωρών και 10 λεπτών είναι αμελητέα 25 λεπτά (το πολύ) σόλο μ-ε-λ-ω-δ-ι-κ-ό-τ-α-τ-α. Πόσες συναυλίες έχουν αυτή τη διάρκεια; Είναι μετρημένες στα δάχτυλα… Κι όμως, κάποιους τους έχουμε στο απυρόβλητο…
Λοιπον,δεν ειμαι και ο μεγαλυτερος οπαδος των Guns,3-4 χρονια τους ακουω και μου αρεσουν πολυ ορισμενα τραγουδια,ωστοσο κατεβηκα απο Θεσσαλονικη για να τους δω και εφτασα σπιτι μολις τωρα(11.30 το πρωι…).Παρ’ολα αυτα δεν το μετανιωσα καθολου.Ουτε εγω ουτε η παρεα μου.Περασαμε καταπληκτικα και παρα τις γκρινιες που ακουγονται εδω μεσα,εγω εβλεπα τον κοσμο γυρω μου κ πισω μου να περναει το ιδιο καλα,να τραγουδαει κ να γουσταρει.Αυτα γινονταν τουλαχιστον στις μπροστα σειρες,πισω δεν ξερω.Η φωνη του Axl ηταν πολυ καλη,οι κιθαριστες δεν μπορω να καταλαβω πως βγηκαν “κουλοι”(καλα σε αυτο το φορουμ εχουν βγει “κουλοι” τοσοι αλλοι,αυτοι θα γλιτωναν…?),η εμφανιση του Izzy μας πορωσε παραπανω,αν και ηταν λιγοτερο εκφραστικος και επαιζε με ελαχιστο παθος σε σχεση με τους “κουλους”,και οι εκτελεσεις των τραγουδιων μου φανηκαν γενικα αρκετα καλες.Κορυφαιες στιγμες οταν ο Axl τραγουδουσε με το κοινο το Knockin on Heaven’s Door (αυτο τουλαχιστον δεν μετατρεπει την 0 επαφη με το κοινο σε 1…?),το November Rain,το Νightrain και το εκπληκτικο τελειωμα με το Paradise City,στο οποιο εγω εβλεπα ολο το Terra Vibe να χτυπιεται και να χοροπηδαει.
Ισως για τα ατομα που εζησαν το αυθεντικο line-up των GnR η συναυλια να ηταν λιγη(αν και οι μισοι λετε οτι και η προηγουμενη συναυλια τους ηταν αθλια),για μενα ομως και για πολλους αλλους ηταν ενα πολυ καλο και ζωντανο live.
Οσο για την αναγκη για reunion ρε παιδια επρεπε να περιμενετε το live για να την αντιληφθειτε??Ποιος οπαδος τους δεν θα ηθελε reunion των Guns N’ Roses?Αλλα πιστευω οτι το μονο που χρειαζεται ειναι υπομονη,το χρημα υπερισχυει ολων…Και αμα πατωσει το νεο αλμπουμ των VR(που το ευχομαι,γι’αυτον κυριως το λογο),τοτε το reunion θα ειναι πολυ κοντα…Πιστευω…
Λοιπον εγω εχθες εμεινα απολυτα ικανοποιημενη απο το συγκροτημα και απο τον Axl ειδικοτερα… Ηθελα να ξερα… ποιος καθεται και λεει τετοιες μαλακιες του τυπου… ‘‘Ο Axl δεν εχει φωνη, Ξεφτυσε, Τα φαγε τα ψωμια του’’ :roll: :roll:
ΕΧΘΕΣ Ο ΑΧL ΤΑΠΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. ΟΙ GUNS N ROSES ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!!!
Κατα τ’αλλα μπορω να πω οτι η διοργανωση ηταν καλη…
Το γκαζον μπροστα απο τη σκηνη σε σχεση με το περσινο πλαστικο ηταν μια πολυ καλυτερη ιδεα.
Το μονο που με δυσαρεστησε παρα πολυ ηταν καποιοι πραγματικοι ΜΑΛΑΚΕΣ… μεθυσμενα ρεμαλια που ηρθαν για να χαλασουν την διαθεση των υπολοιπων και να κανουν μαγκιες σε κοριτσακια… Ευχομαι να μην ηταν καποιος απο εσας εκεινος που με καποιους αλλους ομοιδεατες εριξαν ενα πραγμα - αργοτερα εμαθα οτι λεγεται Καπνος - τ’οποιο ηταν λες και ανεπνεες πιπερι ή μαλλον τσιλι. Το χειροτερο ομως ειναι οτι ημουν τριτη σειρα και ως πρωταρα στις συναυλιες μ’επιασε ενας καποιος πανικος και αναγκαστηκα να παω πισω αφουν αισθανομουν οτι απο λεπτο σε λεπτο θα επεφτα κατω. Αυτο ηταν το μοναδικο μελανο σημειο που βρηκα στη χθεσινη συναυλια…
Με το ακουσμα του Sweet Child, November rain , You’ll be mine, My Michelle, Paradise City ομως…ολα ξαναεγιναν οπως ηταν στην αρχη. Ομορφα![/list]
Φίλε, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε, αλλά έχω μερικές απαντήσεις:
-
Το Knockin on heaven’s door το παίζουν τόσα χρόνια και ΠΑΝΤΑ ο Axl βάζει το κοινό να τραγουδήσει μαζί του. Δεν μας έκανε καμμία χάρη, είναι μέρος του show.
-
Ο Izzy είναι ο “πιο cool άνθρωπος στον πλανήτη”, σίγουρα το πιο σεβαστό μέλος των Guns n’ Roses, δεν ήταν ποτέ star και δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα εκφραστικός στη σκηνή. Πάντα είναι χαμηλών τόνων και αυτή ήταν η μαγεία όταν έπαιζε με τον Slash, αυτή η αντίθεση. Σκέψου τώρα, που ήταν περιτριγυρισμένος από τους άχρηστους και ούτε την κιθάρα του δεν μπορούσε να ακούσει.
-
Δεν είμαι κιθαρίστας, αλλά δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι τα άτομα παίζουν λάθος όργανο. Στην τελική, οι τύποι ΔΕΝ ταιριάζουν με τα παλιά τραγούδια των Gn’R.
-
Πίσω από τις πρώτες σειρές, πράγματι ο κόσμος βαριόταν. Λογικό… Συγκριτικά με την άλλη συναυλία, τότε ήταν έτοιμοι να διαλυθούν, και αυτό φαινόταν, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο ωραίο είναι να τους βλέπεις, μόνο να τους βλέπεις… Κι εγώ το κατάλαβα χτες.
Κατά τ’ άλλα, μαγκιά σου που ήρθες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά να είσαι σίγουρος ότι θα μπορούσε να είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ καλύτερα.
Δε διαφωνω οτι θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερα.Αλλα εγω περασα πολυ καλα και δεν το περιμενα να μ’αρεσουν τοσο πολυ.Οπως ειπα ομως δεν ειμαι μεγαλος οπαδος τους,τους ακουω σχετικα λιγο καιρο και οταν μεσουρανουσαν εγω ακομα μαθαινα την αλφαβητα.Αρα μπορω να καταλαβω πως θα ενιωσε ενας που τους εχει ζησει και τους εχει δει και τοτε live.
Τελοσπαντων,για τους νεοτερους ηταν αρκετα σημαντικο live,καθως ξερω πολλα ατομα στην ηλικια μου που γουσταρουν τρελα τους Guns και ειχαν το παραπανονο οτι δεν θα τους δουν ποτε live…Ε χτες τουλαχιστον ειδαν τους 3(ηταν και o Dizzy,μην το ξεχναμε) και η εμφανιση τους ηταν πολυ καλη(δεν πιστευω καποιος να εχει παραπονο απο τον Dizzy,τον Αxl και τον Izzy…).
Μακαρι να τους δουμε και ολους μαζι…Εχουμε δει τοσα να γινονται(reunion των Priest,των Sabbath,κολληταρια o Hetfield κ o Ulrich),γιατι να μη γινει κ αυτο?
Πώς συμβαίνει συναυλίες που παρακολούθησαν θεατές που το πλήθος τους δεν ξεπερνάει τα τρία ψηφία, να σχολιάζονται με τα καλύτερα λόγια, ενώ άλλες που προσέλκυσαν τετραψήφιο ή πενταψήφιο αριθμό ατόμων να θάβονται; Είναι ελληνικό ή παγκόσμιο φαινόμενο; Μάλλον κάποιοι είναι πιο ειδικοί από εμάς τους αδαείς, που σαν πρόβατα δώσαμε τα ωραία μας λεφτά και πειστήκαμε ότι περάσαμε καλά παρακολουθώντας μια χούφτα ατάλαντους…
Giati den exei noima pia.Ta kainouria kommatia ton Sabbath (2001) spernoun ara iparxei noima na paizei i mpanta.Ton priest einai axioprepestata,ara pali iparxei noima.Ton guns omos… :?
Διαφωνω για 2 λογους.Πρωτον τα Madagascar,Better,IRS,TWAT ειναι αρκετα καλα τραγουδια και δευτερον,ακομη και να μη σ’αρεσουν,δεν τα εγραψαν οι παλιοι GnR,αρα δεν μπορουμε να ξερουμε αν υπαρχει νοημα…Εγω παντως νομιζω οτι υπαρχει και πολυ μαλιστα
το live χτες πως σας φάνηκε;;;
apisteuth sunauliara, o axl se trelh forma fwnhtika kai me ekplhktikh skhnikh parousia isopedwse tous pantes kai ta panta. Oi kollhmenoi me to slash na phgainoun stous velvet revolver (apo ta pio athlia live pou exw dei pote kai o xeiroteros diskos melwn twn Guns, ever).Ta kainourgia kommatia (better, madagascar, the blues) spernoun oi kitharistes skizoun sthn kuriole3ia, eidika o bummblefoot einai apla korufaios. Osoi anthrwpoi hmoun mazi kai exw milhsei exoun pathei thn plaka ths zwhs tous kai mpainw edw kai vlepw gkrinies. Den trexei tipota. Etsi htan kai to 93. Uparxoun anthrwpoi pou pane se sunalies gia na kra3oun, dikaiwma tous. H korufaia sunaulia sthn ellada ta teleutaia xronia.tromerh sugkinhsh me ton Izzy.2 wres kai 15 lepta KOLASH!
pws to eipame to sugkrothma tou maliarou kitharista, eipame?
akrivws!!!
akrivws!!![/quote]
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ!!! Τύφλα να’χουν οι Tate , Ripper , Alder & cia…ho ho ho ho :lol: :lol:
Να σαι καλά…χι χι χι χι …μας έφτιαξες τη μέρα…
an gia sena fwnh einai mono mexri pou ftanoun oi korwnes,tote o axl den exei fwnh.
parepiptontws o Halford olous pou aneferes tous exei gia prwino.
αργησα να γραψω για να εχω μια πιο πληρη εικονα αυτων που θα γραφοντουσταν απο τους οπως παντα ασχετους σε αυτο το forum που κατα την γνωμη μου πραγματικα ντροπιαζονται.δεν θα ονοματησω απλα θα πω οτι οποιος βρισκει αυτο το πολυ καλο live ασχημο απλα θα του πω να παει να γ…!!ο AXL ηταν πολυ καλος.οι τεσσερις κιθαρες και τα πληκτρα δινουν ενα πιο ορχηστρικο τονο γιατι τραγουδια σαν το madagascar το χρειαζονται ασχετοι…και μπορω να πω πως δεν μου εκανε καθολου αισθηση η απουσια των παλιων μελων.γαμω τα live…[karja εισαι παλικαρι απο τα λιγα] τωρα που εχεις και οπαδους κανε δικο σου site!!!
Χαίρομαι που συμφωνείς… 'Οσο για τον Rob ,εννοείται ότι δεν διανοούμαι να τον συγκρίνω με κανένα-άντε ,ίσως με τον Byron.Αν ήσουν στο Ροκγουέιβ το 2004 θα γνωρίζεις…καλά μπάνια
hmoun kai sto rockwave tou 2004 kai tous eida kai to 2005 sth glaskwvh kai sto newcastle. Epishs eida to Halford kai tis duo meres sto Rodon kai sto Birmingham. Oi Priest einai terastio sugkrothma opws kai oi Guns arkei na exeis anoixto mualo kai na akous diaforetika pragmata meta3u tous.
epishs kala mpania.
pesta!
mono gia sunaisthimatikous logous tha mporouse na leipei se kapoious o slash kai o duff.Mousika den uparxei kamia apwleia.Kai ta kainourgia tragoudia exoun th mageia twn Guns N’ Roses kati pou oute ston upno tous de mporoun na fantastoun oi VR. Osoi nomizoun oti o Axl einai apla o tragoudisths twn GNR h den exoun asxolhthei arketa h tous xalaei.Sunthetika, dhmiourgika kai stixourgika eite goustarete eite oxi o Axl htan panta h psuxh twn GNR kai to deutero pio shmantiko melos htan panta o Izzy.O slash einai enas polu kalos kitharistas me megalh aisthish melwdias alla sto dhmiourgiko kommati einai 0.