Hannibal (TV series)

Για πάμε

Καιρός ήταν :stuck_out_tongue:

Λοιπόν, ας τα πάρουμε με την σειρά.

Το μεγαλύτερο ατού της σειράς είναι το φοβερό καστ. Από τις γυναίκες ηθοποιούς, που όπως πολύ σωστα είπε η norda είναι πολύ σωστές επιλογές γιατί είναι ανθρώπινες και όχι αυτό το υπερουάου μοντέλο που βλέπουμε σε αρκετές σειρές (και με θεά Gillian Anderson), μέχρι τον Fishbourne που του πάει γάντι ο ρόλος του μπάτσου που βάζει πάνω απ’ όλα το καθήκον και φυσικά τους δύο πρωταγωνιστές με αποκορύφωμα τον εξαιρετικό απ’ όλες τις απόψεις Mads Mikkelsen. Ειδικά για τον τελευταίο, πιστεύω δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο ηθοποιό. Έχει κάτι το σικάτο και κάτι το διεστραμμένο ταυτόχρονα (σαν τους Akercocke ένα πράγμα). Φυσικά και ο Hugh Dancy, τον οποίο προσωπικά τον βλέπω πρώτη φορά, δεν πάει πίσω από άποψη ερμηνείας. Αυτή τη “τρέλα” που έχει ο ρόλος του την βγάζει με ευκολία.

Από την άλλη, το σενάριο δεν είναι κάτι το εξαιρετικό (απλά καλό) πέρα από κάποιες ασυνήθιστες αντιδράσεις και σκέψεις (όπως, πάλι, είπε πολύ σωστά η norda). Έχει τα σκαμπανεβάσματά του. Αυτό δεν ξέρω κατά πόσο θα φτιάξει στις επόμενες σεζόν αλλά το ελπίζω γιατί όσο καλοί και να 'ναι οι ηθοποιοί αν χάνει το σενάριο η σειρά δεν θα μπορέσει να σε κρατήσει. Επίσης, αν με χαλάει ένα πράγμα στο σενάριο είναι μερικά άλματα σκέψεων που κάνει ο Γουίλ για να βγάλει κάποια συμπεράσματα (προφανώς δεν μιλάω για την “ικανότητά” του)

Η σειρά πάντως αν και ξεκινάει κάπως αδύναμα, όσο προχωράει γίνεται καλύτερη και οι χαρακτήρες αρχίζουν να κτίζονται σιγά-σιγά. Τα περισσότερα επεισόδια και αυτά σε κρατάνε με τον τρόπο τους. Προσωπικά κορυφαίο επεισόδιο της σεζόν θεωρώ το 10ο επεισόδιο που σχεδόν σε κάθε σκηνή είσαι σε φάση “γουατ δα φακ??”.

Το φινάλε της σεζόν πιστεύω ήταν αρκετά έξυπνο και μη αναμενόμενο και σου κρατάει το ενδιαφέρον για το πως θα συνεχιστεί η σειρά.

Γενικά, πιστεύω πως η σειρά είναι παραπάνω από αξιοπρεπέστατη και αξίζει να της ρίξετε μια ματιά.

[B]tl;dr:[/B] Η σειρά είναι πολύ καλή και ο Mads Mikkelsen είναι τιτανομέγιστος.

Δύο πράγματα γουστάρω πολύ στην σειρά.

Το Drone soundtrack και τα εμπνευσμένα/άρρωστα σκηνικά δολοφονιών, που σε βάζουν στην διαδικασία να αγωνιάς για το ποιο θα είναι το επόμενο…“Design”.

Για τα αρνητικά που βλέπω και με ξενερώνουν δεν θα μιλήσω ακόμη, γιατί πιθανώς να φύγουν στη ροή του σεναρίου. Μπορεί και όχι.

ξεκινησα χθες και ειδα μονορουφι τα 4 πρωτα επεισοδια… η σειρα εχει τεραστιες προοπτκες

Αυτό ακριβώς που είπες. Αυτά τα άλματα σκέψεων πως με χαλάνε και μένα.

Το φινάλε ήταν πάρα πολύ καλό και πολύ σωστά το μάντεψες. Γενικά η σειρά κύλησε πολύ γρήγορα με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Ελπίζω να το καταφέρουν και στην επόμενη, γιατί έχω τρομερή αγωνία για το πως θα συνεχιστεί.
Ελπίζω να μην πηγαίνει τόσο γρήγορα η πλοκή όμως, γιατί προσωπικά μ’ αρέσει πολύ η σειρά και θέλω να τη “χορτάσω” παραπάνω.

Mikkelsen, ώρες ώρες απορείς με τη φυσικότητα των κινήσεων του στη σειρά.
Τρομερό ντύσιμο πάντως του κάνουν. 8)

Χτες είδα το 13. Πολυ-πολύ καλή η σειρά γενικά.

Φοβερή σκηνοθεσία και φωτογραφία, αν και τη δεύτερη θα την ήθελα λίγο πιο “θαμπή/μουντή”. Νομίζω θα ταίριαζε γάντι και με το όλο soundtrack.

Όντως από το 8ο και μετά η υπόθεση έτρεξε αρκετά γρήγορα. Δεν με χαλάει προσωπικά, άσε που αν θέλουν οι Αμερικάνοι να ξεχιλώσουν το πράγμα είναι “μάστορες” σε αυτά =Ρ.

Tην έχω την αγωνία μου πάντως για τη συνέχεια δεν το κρύβω.

[SPOILER]Δεν ξέρω μήπως έχασα κάτι, αλλά το ότι ο Will βρέθηκε μές στις λάσπες και με το αίμα της Αμπιγκέιλ εξηγήθηκε καθόλου ή το αφήσαμε έτσι? :-k[/SPOILER]

εχω ξεκινησει και γω και τη βλεπω
ειδα και το 5ο χθες
και ενω θελω να γουσταρω πολυ
η ολη αμερικανια δεν με αφηνει!

το οτι σχεδον σε καθε ενα επεισοδιο
εχουμε ενα διαφορετικο serial killer δεν ειναι λιγο παρατραβηγμενο?

ο will ειναι special agent ή καθηγητης?
γιατι οπλοφορει ενω λενε ολοι οτι ειναι unstable?

o hannibal πως και εμπλεκεται στις ερευνες του fbi?
μιλαω για τα πρωτο επεισοδιο, που ο hannibal ακολουθουσε τον will στο εργοταξιο και στο σπιτι του δολοφονου!

οτι εγινε με την abigail οταν γυρισε σπιτι δεν ητανε κλισεδουρα του κερατα?
που ειχανε αφησει τα οπλα του εγκληματος πανω στο τραπεζι, που εμεινε μονη της, που ο πιτσιρικας μπουκαρε ανενοχλητος μεσα?

και η ολη συμφωνια της abigail με τον hannibal μετα, δεν περασε λιγο στο ντουκου?

επισης δεν ξερω τι γινεται στη συνεχεια, αλλα αν ο hannibal οντως ειναι καννιβαλος και σκοτωνει ανα καιρους για να φαει, πως και δεν ασχολειται κανεις με αυτους τους φονους?

Εύλογες οι απορίες σου. Νομίζω είπαμε και παλιότερα ότι η πλοκή προχωράει πολύ γρήγορα. Κάποιοι φόνοι φαίνονται εντελώς “απλοί” και με ίχνος από στοιχεία.

[SPOILER]
Στην πρώτη ερώτηση δεν θα σου απαντήσω, θα το καταλάβεις.

Στη δεύτερη ισχύουν και τα 2, και επειδή τον χρειάζονται για να λύσουν υποθέσεις του δίνουν όπλο, το οποίο είναι λανθασμένο. Επειδή όμως o Jack εκτός από ρεαλιστής είναι και μαλακάκος, θέλει να τσεκάρει τα όρια του αλλά παράλληλα δε δίνει και τόσο βάση στις ψυχολογικές θεωρίες.

Στην τρίτη ο Χανιμπαλ εμπλέκεται στις υποθέσεις του FBI ως βοηθητικός κρίκος απλά. You know, give me your opinion doctor. Επίσης, ως ψυχολόγος του Will. Help with the case, but keep an eye on your patient.

Στην τρίτη ερώτηση δεν θυμάμαι να απαντήσω.

Στην τέταρτη θα συμφωνήσω ότι η συμφωνία μεταξύ των 2 ήταν πανεύκολη και βολική κάτι το οποία αντικειμενικά θα ήταν δύσκολο σε κάποια που υποτίθεται ότι “έμπλεξε” με ένα πατέρα δολοφόνο.
Το άλλο σπόλιερ δες το στο τέλος αν είσαι ακόμη στο 5 :confused:

[SPOILER]Εκεί ήταν εμφανέστατη η συμμετοχή της.[/SPOILER][/SPOILER]

Οπως εχω ξαναπει την σειρα την ειχα αφησει στο τεταρτο επεισοδιο με πολλους λογους να συμπιπτουν με αυτα που ανεφερε ο signal

Πριν καποιες μερες την ξαναεπιασα μιας και δεν την ειχα σβησει και ειδα μεχρι το 9.
Απο το 5 μεχρι το 8 εχοντας και κατωτερες προσδοκιες μου αρεσαν πολυ. Γενικα ειχαν πολυ περισσοτερο Χανιμπαλ που σχεδον καθε σκηνη με αυτον ειναι ποιηση και μου αρεσε το στορυ με τον τομπιας.
Στο 9 καταλαβα τι ηταν αυτο που μου την εσπαγε περισσοτερο στη σειρα. Η Αμπιγκειλ. Και σαν χαρακτηρας και η ιδια η ηθοποιος. Στα επεισοδια 5-8 που δεν επαιζε τα ευχαριστηθηκα.

Μπόμπα το βρήκα το πρώτο επεισόδιο, ξεκίνησε δυνατα η σειρά. Άσχετα από το στόρυ, η ατμόσφαιρα και η φωτογραφία είναι στοιχεία αρκετά για να σε κρατήσουν πάντως.

Τι σεζόν παρακολουθούμε και φέτος…δεν χορταίνω!!

Πολύ καλή η σεζόν. Νομίζω καλύτερη και από την πρώτη μέχρι στιγμής αλλά αυτός ο Κρόφορντ τελείως στόκος ρε πούστη μου.

Επιτέλους επικράτησε η λογική. Νόμιζα πως είμαι ο μόνος που αποθεώνω τη σειράρα. Από όσες βλέπω φέτος (δεν εχω αρχίσει true detective) είναι η μόνη που γουστάρω τρελά και έχω αγωνία να βγει το καινούργιο επεισόδιο. Ο δευτερος κύκλος είναι φοβερός από ολες τις απόψεις, την έχει ανεβάσει επίπεδο.

Ξέρει κανείς αν τελειώνει φέτος?

Τι εννοείς αν τελειώνει;

Έχουν ανακοινωθεί επτά σεζόν (αν όλα πάνε καλά).

Ιδέα δεν είχα, έτσι όπως ξεκίνησε η δεύτερη έκανα κάποιες υποθέσεις :?

ιδέα δεν είχα…

βασικά δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα απλά το πλάνο των δημιουργών είναι 7 σεζόν σε μια συνέντευξη π χα διαβάσει

[SPOILER]
λογικά ο will δεν θα υπάρχει πιο μετά ε?[/SPOILER]

ουτε γω το γνωριζα, οκ 7 σεζον ειναι παρα πολλες!!!

ναι αλλά είναι ήδη 2η και δεν έχουν μπει ακόμα στα γεγονότα του Red Dragon. Όποτε το 7 είναι λογικό νούμερο