Τhe Gathering

Παρότι αναγνωρίζω ότι είναι άδικο για τα άλλα μέλη, δεν μπόρεσα ποτέ να φανταστώ τους GATHERING χωρίς την Anneke (όπως δεν μπόρεσα ποτέ να φανταστώ SKYCLAD χωρις Martin).

Οπότε πάει κάπως εξής:

Mandylion - 10/10
Nighttime Birds - 9/10 (το ομώνυμο 20/10)
How to Measure - 8/10 (για το σύνολο, μεμονωμένα πιάνει κορυφές)
If_Then_Else - 9,5/10
Souvenirs - 8,5/10 (και υπέροχο ντουέτο με Garm)
Home - 7/10

Από τα δύο εκπληκτικά live τους, το 2003 και το 2007 θα προτιμήσω το 2ο με το κλείσιμο Eleanor - In Motion #1 - Strange Machines.

(Ξαν)ακούστε επίσης μια από τις καταπληκτικότερες διασκευές που έχουν γίνει στους DEAD CAN DANCE.

6 Likes

Μπράβο ρε σύ QS! Με συγκίνησε το ποστ σου ως προς τα συναισθήματα για την μουσική τους.

Τα ίδια ακριβώς τρέφω και εγώ από τότε που είχα ακούσει για πρώτη φορά το nighttime birds και έπειτα είναι κάτι παραπάνω από μουσική (σόρι Μπάρσα, αλλά εδώ ισχύει :stuck_out_tongue_winking_eye:).

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που τους είδα στην σκηνή. Ήταν στην Θεσσαλονίκη (Υδρόγειος) κάπου μέσα στο 2000. Είχανε έρθει να προωθήσουν το How to measure a planet.

Παίζει να ήμουν ο μόνος «ξενέρωτος» εκεί μέσα, γιατί όλοι ήταν σε φάση «έλα μωρέ Ολλανδοί είναι, θα έχουν φέρει και αυτοί» και όμως δεν χρειάστηκε κανένα «βοήθημα» για αυτό το βίωμα, γιατί ήταν σαν να είχα αποκοπεί τελείως από το περιβάλλον και όλα γύρω μου ήταν σε αργή κίνηση. Εγώ σχεδόν ακούνητος μπροστά στην σκηνή να μην έχω πάρει τα μάτια ποτέ από την μπάντα (οκ περισσότερο ξέρετε που είχα εστιάσει :grin:). Τέτοια συναυλιακή εμπειρία μόνο αυτοί και οι Anathema μου χάρισαν.

Μην γράψω άλλα γιατί το γραφικόμετρο έχει χτυπήσει ήδη κόκκινο :stuck_out_tongue_winking_eye:

5 Likes

Διευκρινισα στο τελος του ποστ πως χρησιμοποιω τον κανονα με τον οποιον γινομαστε λιγο αυστηροι με τον εαυτο μας, ακομα και με τις μπαντες που λατρευουμε. Βαζουμε το πολυ 2 δεκαρια, 2 εννιαρια, κ.ο.κ. στην δισκογραφια της μπαντας, εκτος αν εχει παρα πολλους δισκους. Εκλεψα ηδη λιγακι, αφου εβαλα 3 δεκαρια (ηταν αδυνατο να μην), αλλα το Mandylion επεσε θυμα του κανονα, καθοτι ναι μεν ειναι εξαιρετικο, οχι ομως δε οσο εξαιρετικο οσο τα αλλα κατ’εμε. Επισης, δεν εχω καμια απεχθεια προς καμια σκληρη προσεγγιση, απλα βαριεμαι να ακουω το ιδιο μεταλ απο κατι μπαντες που παιζουν το ιδιο πραγμα 20-30 χρονια.

Οκ μπορω να το δεχθω ξεκαθαρα το Heroes For Ghosts μαλλον οντως ως καλυτερο, αλλα το In Colour το ανταγωνιζεται πολυ ανετα.

Καλα αυτο δεν ισχυει για κανεναν ανθρωπο στον πλανητη αν δεν τον ξερουμε καλα, αφου μπορει η Anneke να ειναι μια bitch στην προσωπικη της ζωη, δεν γινεται να βγαλουμε τοσο καθολικο συμπερασμα :stuck_out_tongue:

Το εχω ακουσει αρκετες φορες, και μου φαινεται αδιανοητα αχρωμο και βαρετο. Μια απο τις καλυτερες φωνες ολων των εποχων δεν ειναι ικανη απο μονη της να στηριξει τοσο κακες συνθεσεις. Επειδη εγω εχω δει The Gathering δυο φορες με την Anneke, η εμπειρια αυτη ειναι κατι ανεπαναληπτο και δεν μπαινω κανω στον κοπο να συγκρινω το οτιδηποτε εχει κανει η Anneke μετα την φυγη της, ουτε σε στουντιακο επιπεδο ουτε σε live. Την εχω δει και μονη της live, και ας πουμε πως καλυτερα να μην γινει η συγκριση. Οι Gathering + Anneke live ειναι εμπειρια ζωης που σου μενει για παντα, κοσμογονικη αναμνηση.

Δεν ξερω πως γινεται να μην βαλω 10 σε δισκο που εχει τα Rollercoaster, Analog Park, Herbal Movement, Saturnine και Morphia’s Waltz, που δηλαδη ακομα και ΜΟΝΟ αυτα να ειχε παλι 10 θα του εβαζα :stuck_out_tongue:

Το Disclosure πολυ ωραιο, αλλα με κερδισε περισσοτερο το West Pole.

3 Likes

Ναι, μωρέ, γι’ αυτό το έβαλα σε εισαγωγικά. ΟΚ, για τον κανόνα, απλά, κατανοείς ότι το 7άρι σε αυτόν τον δίσκο “χτυπάει” κάπως.

Θα μπορούσε, αλλά εσύ δεν ήσουν που έλεγες κάπου ότι θα την παντρευόσουν και θα κάνατε 60 παιδιά μαζί :grinning:; Μπορεί να μη θυμάμαι και σωστά, βέβαια και να λέω μπαρούφες τώρα.

Περί ορέξεως. Εγώ τον γουστάρω πολύ αυτόν τον δίσκο.

Στρίψε κι άλλο το μαχαίρι, ρε! Μπορείς…

1 Like

Ισως να χτυπησει λιγοτερο αν σκεφτεις οτι την μουσικη στο Mandylion μας την εχουν δωσει δεκαδες αλλες μπαντες του ατμοσφαιρικου ηχου, εστω και σε χαμηλοτερο επιπεδο (υποκειμενικα ειναι αυτα), ενω τη μουσικη των HTMAP, ITE, Souvenirs δεν μας την εχει δωσει καμια μα καμια μπαντα ουτε πριν τους Gathering, ουτε εκτοτε, γιατι απλα δεν μπορουν :smiling_imp:

Αν και δεν ειναι απιθανο να το εχω πει, δε νομιζω να το εχω πει. Βεβαια το να ειναι bitch δεν αποκλειει το να της εκανα 60 παιδια :stuck_out_tongue:

Οχι, δεν μπορω, αλλα ο @pantelis79 σιγουρα μπορει.

2 Likes

Ειναι πολλες στιγμες αυτες στις οποιες ερωτευεσαι την Anneke αν εισαι σε μια συναυλια Gathering, αλλα η στιγμη του Saturnine ειναι αυτη στην οποια θελεις να παρεις και να πατε οντως στον Κρονο και να ζησετε σε καποιο απο τα φεγγαρια του Κρονου και να κανετε 3000 παιδια, με ρομαντικο σεξ παντα εννοειται.

Απόσπασμα από εδώ. Δεν θυμόμουν ακριβώς τι είχε γραφτεί.

Αν και “ακραία” άποψη, θα συμφωνήσω διότι για τους The Gathering το προσωπικό μου μέτρο δεν υφίσταται.

2 Likes

Άστονα ρε τον άνθρωπο :smile:

1 Like

Πες μας ποσες φορες εχεις δει Gathering και κυριως ΠΟΥ, ξερω οτι εχεις αρχειο στο setlist.fm :joy:

Λιγότερες από αρκετούς, περισσότερες από περισσότερους. Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν πεινάσει πολύ η Anneke, θα τη δεχτούνε πίσω οι άλλοι; Κανονικά δεν πρέπει :stuck_out_tongue:

2 Likes

Βασικα απορω πως δεν εχει πεινασει ακομα, αφου τα μεγαλεπηβολα σχεδια της που μαλλον νομιζε οτι θα γινει και καμια ποπ σταρ παγκοσμιας εμβελειας, απετυχαν οικτρα. Το πιο πιθανο ομως ειναι να εχουμε ακομα μια εξαμελη-εφταμελη μπαντα, μετα τους Maiden και τους Helloween (και σιγουρα καποιους που ξεχναω). Ολοι οι καλοι χωρανε!

1 Like

Η Anneke είχε (έχει;) μια επιτυχημένη συνεργασία με Devin Townsend. Στα ακουστικά λάηβ που κάνει είναι υπέροχη ακόμα και στις διασκευές, ειδικά σε αυτές. Για χαρτζιλίκι χρεώνει ένα ποσό σε μπάντες ώστε να χρησιμοποιήσουν τα δεύτερα φωνητικά της, έχει τους φαν της σε καθε χώρα. Εκατομμύρια σίγουρα δεν βγάζει, να πεινάει δε νομιζω.

5 Likes

Εγω παντως μετα απο την αναγνωση των παραπανω posts ακουσα για πρώτη φορά στην ολοτητα του το HTMAP album (δυο φορες κιολας, κι ας ειναι 103 λεπτα δισκος) και δηλωνω εντυπωσιασμενος.

4 Likes

Τι εννοείς για πρώτη φορά

:rofl: Τι εννοεις Βυρνα, ακουσες πρωτη φορα το ΗΤΜΑΡ?

Ναι, οντως, πρωτη φορα. Εχω ασχοληθει με τους The Gathering ελαχιστα, και παρα πολλα χρονια πριν κιολας, αν κρινω απο το HTMAP κακως.

Ειναι και σχετικα ηρεμη μουσικη, δεν νομιζω να εχει προβλημα να την ακουει και ο μικρος παργαλατσος, που (BOOM) γεννηθηκε πριν 7 μερες :heart_eyes:

14 Likes

Να σου ζήσει το Παργαλατσάκι :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

4 Likes

Μπράβο ρε, τέτοια νέα θέλουμε να ακούμε!
Να σας ζήσει να είστε όλοι καλά (και αν ακούει και metal το παιδί στο μέλλον, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο!)

Ωραίοι οι The Gathering, παρεμπιπτόντως! (για να έχω το ontopic άλλοθι!)

1 Like

Ευχαριστω πολυ παιδια!

Εχω χεστει πανω μου απο τη χαρα ρε, πρωτογνωρο συναισθημα, λιγο τη μετριαζει προσωρινα πως βγηκε λιγο προωρος και 2.300 γραμμαρια και ειναι θερμοκοιτιδα ακομα, αλλα ολες οι εξετασεις του ηταν καλες και εντος της επομενης βδομαδας θα ερθει σπιτι.

@Ian_Metalhead Επειδη σιγουρα θα ακουγεται μουσικη στο σπιτι, θα παιζει λογικα queen, beatles, harmonium και τετοια πραγματα για αρχη για να μην τρομαζει το παιδι με τους σαταναδες που ακουει ενιοτε ο μπαμπας… και the gathering για να ειμαστε on topic. :stuck_out_tongue:

9 Likes

Δεν τρομάζουν, trust me.
Ειδικά με κάτι BLASPHEMY που φτάνουν σε όρια white noise μέχρι που κοιμούνται κιόλας.

Όλα καλά θα πάνε, να σας ζήσει και πάντα γεροί όλοι σας.

3 Likes

True.

Να σου ζήσει Παργαλάτσο, μη σε αγχώνουν θερμοκοιτίδες κλπ., οι εξετάσεις έχουν σημασία, διάφοροι γνωστοί μου είχαν προωράκια και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα.

1 Like

Να σας ζήσει ρε κ μην ανησυχείς για την θερμοκοιτίδα. Σαν παιδί θερμοκοιτιδας κ από επιστημονικές μελέτες βεβαίως επειδή παίρνουμε περισσότερο οξυγόνο γινόμαστε πιο έξυπνοι κ το μυαλό μας τρέχει πιο γρήγορα κ σε άλλο επίπεδο.

Οπότε όλα καλά απλά θα γκρινιάζει λίγο παραπάνω :heart_eyes: :smiling_face_with_three_hearts:

Η επαφή μου με gathering είναι ότι το strange machines το αφιέρωσα σε μια κοπέλα κάποτε αλλά δεν της άρεσε. Πφφ γυναίκες.

2 Likes