Τhe Gathering

Φανταζομαι οτι αισθανθηκε ριγμενη…λογικο!

1 Like

Η αξιοπρέπεια ξύπνησε… Έστω και με μια καθυστέρηση!

Το θέμα είναι τι θα κάνει το συγκρότημα - θα ανακοινώσει κανονικό reunion, θα βρει άλλη τραγουδίστρια ή θα το σχολάσουν;

2 Likes

Από ένα απλό reunion show φτάσαμε σε παγκόσμια περιοδεία! Κ πολύ άργησε νομίζω. Κρίμα, πολύ άσχημη κίνηση από το συγκρότημα.

1 Like

Ασχέτως του επετειακού live που έγινε παγκόσμια περιοδεία, μιλάμε για μια αντικατάσταση ενός φαινομενικά αναντικατάστατου μέλους, η οποία στέφθηκε με μεγάλη θεωρώ επιτυχία, αλλά δυστυχώς κάπου εκεί τους έπιασαν οι τεμπελιές και άρχισαν τα επετειακά και τα hiatus.

Βάζω να παίξει Disclosure ως τη μεγαλύτερη δισκάρα μετά το Souvenirs.

1 Like

Εν τω μεταξύ αυτό (κ το επόμενο) δεν τα έχω ακούσει :neutral_face:

Ε, τώρα, για να είμαστε ειλικρινείς, αναντικατάστατη ήταν, είναι και θα είναι η Anneke. Αν όχι καλλιτεχνικά (που ισχύει κι αυτό), σίγουρα στη συνείδηση του απλού fan. Προφανώς και δεν είναι τυχαίο το ότι το ένα επετειακό έγινε 5 και αυτά, με τη σειρά τους, έγιναν παγκόσμια περιοδεία. Κάτι δείχνει όλο αυτό.

Και για να είμαστε και πιο ειλικρινείς ακόμη, η Silje δεν απείχε και πολύ από την κατηγορία Anneke. Ας πούμε ότι ήταν μία πιο προσγειωμένη και ήπια έκδοσή της (χωρίς καμία διάθεση να την προσβάλλω ή να την υποτιμήσω αυτό/η ευθύνη της επιλογής, άλλωστε, βαραίνει άλλους).

Έχοντας πει όλα τα παραπάνω, να αναφέρω ότι η περίοδος της Silje ήταν κάτι παραπάνω από αξιόλογη, με ωραιότατες κυκλοφορίες και την ίδια να ανταπεξέρχεται πλήρως. Και σε live που την είδα με την μπάντα (μια αρπαχτούλα το 2018), άψογη ήταν.

Εννοείται πως (θα) έχει το ενδιαφέρον της η όποια εξέλιξη στο θέμα των φωνητικών, καθότι θα (απο)δείξει (ότι) αν η μπάντα φέρθηκε σκάρτα και φθηνά στην Silje (το οποίο μοιάζει πολύ πιθανό σενάριο είναι η αλήθεια). Η ανακοίνωση της SIlje, πάντως, και η εν γένει στάση της πιστοποιεί ότι είναι κυρία και στάθηκε πολύ αξιοπρεπώς στην όλη κατάσταση.

1 Like

Οι Gathering δεν υπαρχει περιπτωση να ζουσανε απο τη μουσικη τους εδω και παρα πολλα χρονια (μονο η Anneke ζει απο τη μουσικη της). Εχουν αλλες δουλειες και βιοποριζονται. Δειτε υπο αυτο το πρισμα και τις επετειακες συναυλιες, αλλα και την αποχωρηση της Silje. Αφου ουτε δισκους εβγαζαν, ουτε περιοδειες εκαναν, το συγκροτημα πρακτικα δεν υπηρχε.

Με δυο λογια, δεν πιστευω οτι υπηρχε καποια κατακριτεα συμπεριφορα η’ κατι αναλογο. Απλως ο κοσμος δεν ενδιαφεροταν για Gathering με Silje και ενδιαφερεται για Gathering με Anneke να παιζουν το Mandylion. Γιατι για να ακουσουνε το Home η’ το Souvenirs, δε νομιζω να κανουνε και ουρες :stuck_out_tongue:

1 Like

Αυτό ακριβώς, αλλά…

…εδώ κρατάμε μία επιφύλαξη. Δηλαδή, ακόμη κι έτσι που ήταν η κατάσταση στην μπάντα, δεν σημαίνει ότι αποκλείεται να μη χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση με την Silje. Η οποία δεν έδωσε και ποτέ κάποιο δικαίωμα.

Ποιός θα ήταν ο σωστός χειρισμός;

Τώρα μιλάμε λίγο σαν πάνελ πρωινής/μεσημεριανής εκπομπής της ελληνικής τηλεόρασης και επί τη βάσει υποθέσεων και εικασιών, αλλά ας είναι:

Από τη δική μου οπτική, αν η Anneke επιστρέψει full-time, τότε το πράγμα δείχνει κάπως ύποπτο αναφορικά με τη στάση απέναντι στη Silje, καθότι μου κάνει εντύπωση το γιατί να έρθει η ανακοίνωση της αποχώρησης από μεριάς της τώρα. Είναι αρκετός ο καιρός που τρέχει η παραζάλη του “Mandylion” και θέλω να πιστεύω ότι αν η μπάντα ήταν ξεκάθαρη απέναντί της ότι «από εδώ και στο εξής ξαναπροχωράμε με την Anneke», θα είχε ήδη φύγει πριν από αρκετούς μήνες. Τώρα, ίσως, να υπήρχε μία ασαφής κατάσταση περί των προθέσεων της μπάντας, η οποία -αν ισχύει- αδικεί την Silje και την προσφορά της και δεν περιποιεί τιμή στους υπολοίπους.

Αν η μπάντα πάει σε άλλη επιλογή ή το διαλύσει ή μπει σε ληθαργική κατάσταση και πάλι, τότε αλλάζει η κουβέντα.

Και ξαναλέω ότι για εμένα η μπάντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Anneke και τούμπαλιν και φυσικά δεν είναι τυχαία η επένδυση σε όλο αυτό το hype (το οποίο έρχεται με διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο, μάλιστα). Εγώ πήρα εισιτήριο σε χρόνο dt, ας πούμε, για τον Λυκαβηττό. Και θέλω να επιστρέψει μόνιμα η Anneke και να ξαναηχογραφήσουν μαζί.

Αλλά είμαι λίγο ευαίσθητος με τις «συναδελφικές» συμπεριφορές προς άτομα που πραγματικά έχουν φερθεί άψογα και συνεισφέρει τα μέγιστα.

Όπως και να ‘χει, κάνουμε μία υποθετική, ψιλο-κουτσομπολίστικη κουβέντα αυτήν τη στιγμή, χωρίς να ξέρουμε όλες τις πλευρές, ούτε τι θα οριστικοποιηθεί μελλοντικά.

5 Likes

Αυτή θέλει;

Καλα κι αυτο υπερβολικο ισως ειναι, σιγα το ακροατηριο που ειχε με την “σολο καριερα” της.

Στεναχωρα τα νεα απο ηθικης και ανθρωπινης μεριας για μενα, καθως ουσιαστικα ειδα εναν αξιοπρεπεστατο ανθρωπο και απολυτα σεβαστο καλλιτεχνη να αναγκαζεται να αποχωρησει απο ενα συγκροτημα που την εφτυσε, καλως ή κακως. Δεν μπορω να κατηγορησω και πολυ τους Gathering βεβαια, αφου οπως λεει κι ο Παντελης ηταν μια ανενεργη μπαντα στο 80% του χρονου. Ολο αυτο ειναι αρκετα πιο στεναχωρο αν αναλογιστει κανεις οτι το Beautiful Distortion ειναι φανταστικος δισκος, και για μενα ο καλυτερος με την Silje.

Τωρα αναμενουμε λογικα καποια στιγμη τα νεα της μονιμης επανασυνδεσης με την προδοτρα, ισως και επαναηχογραφηση των 3 δισκων που εβγαλαν με την Silje αλλα με τα φωνητικα της Anneke για εξτρα παραδακι.

Δεν πειραζει, θα καναμε εμεις μικρη ουρα για να ακουσουμε δυο δισκαρες καλυτερες απο το Mandylion.

1 Like

Επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος:

We’d like to thank Silje for her contribution to the band over the past 16 years. We’re very proud of the wonderful records we’ve made together (from The West Pole to Beautiful Distortion), and all the shows we’ve played. We will miss her as a fantastic vocalist and a dear friend. We wish her all the best in the future!

Καμία κουβέντα για την ταμπακιέρα!

Έχει αρκετό για να ζει από αυτήν.

Μη σου πω στο 95%.

Σίγουρα θα γίνουν πλούσιοι αν επανηχογραφήσουν κομμάτια που κανείς δεν ενδιαφέρεται να ακούσει :joy:

1 Like

Είχε πάντως αρκετές συμμετοχές σε αλλους καλλιτέχνες, πέρα από αυτές συμφωνώ αρκετά οτι σαν σόλο καλλιτέχνης δεν είχε κ το μεγάλο κοινό, σε μικρά κλαμπακια έπαιζε.

1 Like

Καλλιτεχνικά μιλώντας, οι εκτός των Gathering δίσκοι της Silje (με Octavia Sperati στους οποίους είναι / ήταν main songwriter) είναι έτη φωτός καλύτεροι από της Anneke.

2 Likes

image

1 Like

Ρε παιδιά, δεν λέω, είμαι μεγάλη οπαδός της Anneke σε solo και gathering καριέρα και δεν θέλω να φανεί η τοποθέτηση fangirling, αλλά νομίζω κάπου χάνουμε τα facts.
Θα ξεκινήσω με την παραδοχή ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Anneke να μην είχε την ίδια αναγνώριση αν δεν είχε περάσει από τους Gathering - βάζω έναν αστερίσκο ωστόσο γιατί του είδους το pop rock singer songwriter που παίζει έχει βγάλει καλλιτέχνες με παγκόσμια απήχηση από τη χώρα της (βλέπε Anouk).

Ωστόσο ως solo καλλιτέχνης δεν είχε κοινό, αυτό πως προκύπτει; Το ότι παίζει σε κλαμπάκια είναι και λίγο χαρακτήρας της τραγουδογραφίας της - τα συγκεκριμένα λαηβ βαίνουν ταχύτατα sold out και είναι απόφαση να μην τα πάει σε μεγαλύτερους χώρους. Τα εκατομμύρια streams στους πρώτους δίσκους της solo καριέρας της, είτε επώνυμους είτε με Agua de Annique, τα αγόρασε; Και μιλάμε για δίσκους που βγήκαν πολλά χρόνια πριν την κυκλοφορία του spotify ως πλατφόρμα πχ;

Και για να μην πούμε για τις κυριολεκτικά αμέτρητες και άκρως πετυχημένες συνεργασίες της που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, τις έκανε στις solo εποχές της καριέρας της;

Όσο για τους δίσκους Octavia Sperati ως μεγαλύτερης καλλιτεχνικής αξίας, αυτό πάλι πως προκύπτει; Επειδή τα solo της Anneke είναι σε minimal singer songwriter στιλ; Τι τους λείπει; Μήπως ένα απλό “εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο η δουλειά της Silje με τους Sperati απο τα solo της Anneke” είναι υπεραρκετό σε σχέση με τέτοιες βαρύγδουπες δηλώσεις που χρειάζονται και κάποια δεδομένα που δεν βλέπω; Αν υπάρχουν, δώστε τα μου, αλλιώς μιλάμε για την κλασσική καραμέλα μουσικής υπεροχής του metal επί άλλων μουσικών που όχι ρε παιδιά, έχουμε 2025.

Σε άλλα νέα, ο Rene έχει και άλλο ένα project που διοχέτευσε σε μεγάλο βαθμό ό,τι δεν έγραφε πλέον με τους Gathering με ένα shoegaze twist (we call it doomgaze στο χωριό μου) - αυτοί είναι οι Habitants και βρήκε την υπέροχη παρόμοια φωνή της Anneke στην Anne van den Hoogen. Ενδέχεται να σας αρέσει πολύ ανεξαρτήτως του πως προτιμάτε τους gathering:

4 Likes

Η Anneke κάνει περίπου 100 live τον χρόνο. Ζει από αυτό. Οι Gathering έκαναν περίπου 5 live τον χρόνο. Δε ζούσανε από αυτό. Επίσης, κανείς δε μας λέει ότι η Anneke θέλει να γυρίσει μόνιμα στους Gathering.

Τώρα, τα καλλιτεχνικά με τα εμπορικά, ας μην τα μπλέξουμε, για να μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Τα καλλιτεχνικά δε μετριούνται, τα εμπορικά μετριούνται.

1 Like

Επίσης δεν ξέρουμε και τι συζητήσεις μπορεί να παίζουν στο background. Μπορεί μια χαρα να συννενοηθηκανε και να έφυγε και η Silje.

Oι Gathering αν και εμφανέστατα επιδραστικοί, τα τελευταία χρόνια πρακτικα δεν υπήρχαν σαν μπάντα όπως είπε και ο Παντελής. Ασχέτως του δισκογραφικου αποτελέσματος (πχ το Heroes For Ghosts το συγκαταλέγω μεταξύ των καλύτερων κομματιών τους).

Επίσης ποιος μας λέει οτι και η αδράνεια των Gathering δεν έκανε την Silje να θέλει να φύγει για να μπορεί να κάνει focus σε άλλες διεξόδους; Πάντα είναι συζητήσεις σε υποθετικό επίπεδο αυτές.

Το ότι κουβάλησε την μπάντα αξιοπρεπέστατα και έχει κ φωνάρα, είναι θεωρώ αδιαμφισβήτητο.

4 Likes