Όχι ρε μην το λες… :lol:
Ναι αλλά αν είχαν γράψει τον δίσκο με τον Ozzy ίσως να είχαν γράψει και κάτι καλό 8)
Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν τώρα! :lol:
και τι ακριβώς ήταν αυτό που χάλασε τους editors?
Ακούγοντας τον δίσκο δεν μπορώ να πω ότι άκουσα κάτι το οποίο με ταρακούνησε . Θα προτιμούσα να ακούσω κάτι ή από το αρχικό line up(με ozzy) ή κάποια άλλη συνεργασία του Iommi με εκτός sabbath μουσικούς. Ας πούμε η συνεργασία του Iommi με τύπους σαν τον Anselmo, τον Corgan, την Skin και τους λοιπούς μου είχε φανεί πολύ πιο ενδιαφέρουσα και “ζουμερή” σαν φάση. Γενικά όλη αυτή η ιδέα του Heaven and Hell project ποτέ δε με έψησε ιδιαίτερα. Ο Dio είναι απλά too old to rock n roll.
Kαλά τα λες ρε ζούγκλα!
Είδαμε και το Black Rain.
Και το Black Rain και το Down To Earth είναι μετριότατα, αν όχι χάλια. Ειδικά το Black Rain.
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ως Sabbath δε θα βγαινε κάτι πολύ πολύ ανώτερο. Και όταν λέμε Sabbath εννοούμε φυσικά την αυθεντική σύνθεση.
Ο Dio είναι πολύ μεγάλος τραγουδιστής, σαφώς “πιο τραγουδιστής” από τον Ozzy και κανείς δεν διαφωνεί με αυτό. Το νέο άλμπουμ όμως των HH, είτε ακόμα το “Dehumanizer” δεν είναι καλύτερα αφενός μεν του “Fused” ή του “Iommi” και αφετέρου το “Psycho Man” και το “Selling My Soul” είναι Sabbath και 2-3 κλάσεις ανώτερα.
Και όπως προείπαμε, το άλμπουμ απλά κυκλοφόρησε επειδή έπρεπε να βγεί η μπάντα σε περιοδεία και πόσες φορές να παίξουν τα ίδια εφόσον τα κομμάτια του ozzy δεν τα ακουμπάνε;
Αυτά.
προσωπικά δεν μπορώ καν να το συγκρίνω με το Black Rain. Επίσης, τα riff του Iommi παραμένουν δυνατά. Και εμένα το πρώτο του προσωπικό είναι το αγαπημένο μου από ό,τι έχει κάνει εδώ καμια 15ετια, αλλά αυτό δε μειώνει την αξία του The Devil You Know.
Από την άλλη ο Dio στην πραγματικότητα είναι ο μόνος που διατηρεί ακέραια τη φωνή του. Ομολογουμένως τα τελευταία album ως DIO δεν προσέφεραν σχεδόν τίποτα, αλλά νομίζω πως είναι και πάλι επιβλητικός. Ακόμα και οι μπασογραμμές του Butler φωνάζουν Sabbath εποχής Dio.
+1
Πάντως ο ozzy είναι καλύτερος τραγουδιστής από τον dio αν και αυτό είναι για ξεχωριστό τόπικ
Red Rum o ozzy δεν πεθαίνει ρε. Είναι βαμπίρ
Έχουμε το τόπικ “Ανέκδοτα”…:roll:
Λίγο πολύ με κάλυψε ο dyingfreedom. Επίσης να πω ότι στο δίσκο ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση μου έκανε το παντελώς flat και αδύναμο performance του Dio. Ομολογώ ότι περίμενα κάτι καλύτερο απ’ αυτόν και ειδικά σε στούντιο κυκλοφορία.
Leris περί ορέξεως…
Πάντως η φωνή του Dio είναι τίγκα πειραγμένη στο cd.
δηλαδή?
Δηλαδή ο Dio έχει φτάσει 100 χρονών και θέλει 10 λεπτά ξεκούραση για κάθε 1 που τραγουδάει. Αυτό σημαίνει ότι όταν πάει να ηχογραφήσει δίσκο θα έχει “βοήθεια”.
Όλοι έχουν βοήθεια, ακόμα κι όταν ήταν νεότεροι
Ρε στοουνερά, κι εμείς γουστάρουμε όζυ αλλά η φωνή του είναι έτη φωτός πίσω απ’ το Ρόνι.
πρώτον όσοι έχουν δει τον Dio live τα τελευταία χρόνια δεν αντιλήφθηκαν να “τα χρειάζεται”. Είναι από τους ελάχιστους στην ηλικία του. Δεν είναι Dickinson ή Tate αλλά είναι και λίγο πιο μεγάλος. Να μην τον συγκρίνω με Ozzy ούτε για αστείο.
Τώρα περί του studio δεν είπες και καμια μεγάλη αλήθεια. Τα πάντα πειράζονται και το μόνο που μένει στο τέλος είναι οι φωνητικές γραμμές που ενδεχομένως γράφει ο τραγουδιστής και η χροιά του. Το να μετρηθεί πόσο πειραγμένη μπορεί να είναι μια φωνή δεν έχει ιδιαίτερο νόημα κατ’εμε. Το θέμα είναι πόσο μπορεί να την αναπαράγει live και ο Dio ουδέποτε είχε τέτοιο πρόβλημα.
Το Ozzy Vs Dio είναι ένα καλό τόπικ πάντως, γιατί έχει ζουμί η κόντρα
Outshined ο Dio δεν μπορεί να αναπαράγει πλέον αυτά που βάζει στο στούντιο.
Δεν έχω ακούσει ακόμη το αλμπουμ αλλά θα επιμένω μια ζωή στα εξής:
- Ο Ozzy είναι ο τραγουδιστής των BLACK SABBATH, και ας μην έχει την φωνάρα του Dio.
- Τα Selling my Soul, Phycho Man τα θεωρώ κομματάρες, και επίσης θεωρώ μεγάλο μ…κα τον Ozzy (για την σκύλα δεν το συζητώ) που δεν έκατσε να γράψει με τους υπόλοιπους κάτι καινούργιο, μιας και ο Geezer είχε έτοιμες ιδέες (όπως δήλωνε).
Αν περιμένατε σήμερα απ’τους Σάμπαθ ένα δίσκο που θα ταράζει τα νερά κλπ κλπ, πηγαίντε στον τοίχο και αλλάξτε ημερολόγιο. Και πάρτε και κάνα σκουπόξυλο γιατί έχει μεζέψει αράχνες! :lol:
αν αυτός είναι ο δίσκος που “έπρεπε να βγει για να τους δούμε ξανά λάιβ” τότε ναι! Ναι βγάζουν 5-6 το χρόνο!
Θα πω την άποψή μου για το άλμπουμ όταν βγει.
Α! και όταν μιλάμε για Ιόμμι, πολύ λίγοι εν ζωή καλλιτέχνες σήμερα μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια επί σκηνής ε!!!