Heavy - Power - Epic Κυκλοφοριες

Πέταξε το όνομα της μπάντας ο @Red_Viper και έγινε ο χαμούλης. Βασικά, ευτυχώς που το έκανε.

1 Like

Καλά, καλά.
Βάλε κι εσύ το Honour Amongst Chaos και τα ξαναλέμε :wink:

Όσο για τους Cruachan και γενικά το folk metal, έχω ολόκληρη αποψάρα/θεωρία της οκάς που περιλαμβάνει εκτιμήσεις περί της φύσης των ειδών, αν κολλάνε, πόσο και πότε κολλάνε, συν συγκρίσεις επί των ζητημάτων αυτών με τον έτερο μεγάλο πόλο του μπασταρδέματος, το folk punk, αλλά δεν ξέρω αν είναι της παρούσης.

Να συμπληρώσω ως “Ιρλανδός” πια, ότι οι Cruachan χαίρουν απίστευτης αγάπης και εκτίμησης στο τοπικό underground, έχοντας εξαιρετική αποδοχή ως γκρουπ αλλά και ως άτομα.

6 Likes

Νομίζω θα βρούμε ευκαιρία για τέτοιες αποψάρες στο παιχνίδι!

@GRACCHUS_BABEUF

Καλά, δεν θα με χαλουσε προσωπικά μια τέτοια συζήτηση, μάλλον το αντίθετο, αλλά όντως νομιζω οτι ειναι για άλλη στιγμή (κ σε άλλο θρεντ!).

Κι ουτε έχω τίποτα αρνητικο να πω για Waylander.

Στ αληθεια μου είναι συμπαθής ο ήχος τους, απλα στο δικό μου συμπαν τους εχω πολυ πιο κάτω από Cruachan.

Το μόνο άλλο που θα πω τώρα είναι ότι πανω σ αυτό

δεν θα συμφωνήσω ευκολα, μιας που ουσιαστικά, θεωρώ πως ΔΕΝ υπήρχε καν καθαρό Folk Metal πριν από τους Cruachan - με την μοναδική τεράστια εξαίρεση των Skyclad (που ωστόσο δεν έκαναν ακριβώς το ίδιο πράγμα ε).

Ακόμα κ το Imrama ( που δεν το λες κ folk metal ουτως ή άλλως), κυκλοφόρησε μήνες μετά από το Tuatha Na Gael.

Το point μου εδώ είναι ότι παραειναι παλιοι, αυθεντικοι κ πρωτοποροι για να τσουβαλιαζονται, γενικά κι αόριστα, με ένα σωρό άλλες μπαντες ενός είδους που σε μεγάλο βαθμο συνέβαλαν στο να διαμορφωθει.

Κ, όπως κ να χει, για μια μπάντα που ειναι τόσο αυθεντικη, ειλικρινής κ τίμια, τον χαρακτηρισμο “Καραγκιόζηδες” , ε, τον βρίσκω κομματάκι απρόκλητο!

Αλλά, ναι, απόψεις, φόρουμ κλπ, εννοείται :slightly_smiling_face:

1 Like

Λοιπόν, θυμήθηκα και βρήκα ένα αρχαίο ποστ που είχα κάνει και όπου είχα αναπτύξει πιο αναλυτικά τις απόψεις μου για Waylander, Cruachan και ευρύτερα το παρακλάδι στο οποίο εντάσσονται (…ναι, Άιρον, από τη στιγμή που έχουν προηγηθεί οι Skyclad, οι Cruachan είναι folk metal, τι να κάνουμε τώρα :slightly_smiling_face:), οπότε θα το παραθέσω εδώ για να μην επαναλαμβάνομαι, αλλά και επειδή ακολούθησε ενδιαφέρουσα, κατά τη γνώμη μου, κουβέντα:

Μα δεν είπα πουθενα οτι ΔΕΝ είναι.

Η ένστασή μου προκυπτει καθαρά κ μόνο από το τσουβαλιασμα με σύσσωμο το υπολοιπο φολκ μεταλ, αδιακρίτως κ ανεξαιρέτως (σα να λέμε, αν μιλουσαμε για power αντιστοιχα, τι Helloween κ Guardian, τι Sonata Arctica κ Dragonforce, ένα κ το αυτο).

Κ, φυσικά, ο περαιτερω σχολιασμός μου γεννήθηκε καθαρά κ μόνο από τον χαρακτηρισμο σου περι καραγκιοζηδων, που - θα το ξαναπω - από την στιγμή που είναι διατυπωμένος ως δική σου γνώμη, ε προφανως δικαιωμα σου να την έχεις.

Απλά, στα πλαισια συζήτησης παντα, προσωπικά, τέτοια κραξιματα τα φυλάω για μη μουσικά ζητήματα, κ οχι για θέματα που άπτονται της προσωπικης αισθητικής του κάθε ακροατή.

K η αλήθεια είναι ότι όσο ενδιαφέρον κι αν βρήκα το ποστ σου σε μια πρωτη, γρήγορη ανάγνωση, δεν είδα κάτι που να αφορά κάποιο αντικειμενικο μουσικολογικο δεδομένο.

Την δική σου προσληψη περι folk κ folk metal είδα, με την οποία διαφωνω θεμελιακα:

Τίποτα το πανηγυριωτικο δεν διακρίνω ουτε στις παραδοσιακες βρετονικες μουσικές, ουτε στον τρόπο με τον οποίο τις έχουν αφομοιωσει στην μουσική τους οι Cruachan (των οποιων η πορεια τους καθιστα, στο δικο μου το κεφάλι παντα, την λιγότερο τουριστική μπαντα ολης της φασης - μετα τους Skyclad προφανώς).

Κ φυσικά, το να λες οτι δεν υπάρχει μυσταγωγια κ war tunes στους Cruachan, το θεωρώ τέρμα άκυρο, αλλά δεν έχει κ νόημα να παραθεσω σειρά τραγουδιών που φανερώνουν το αντίθετο, γιατί παντα τέτοιες διαφωνίες θα βρίσκουν τοίχο στα προσωπικα φίλτρα προσληψης του καθενός/καθεμιάς μας.

Οπως κ να χει, κάναμε λίγο χαμουλη για την μπανταρα, θα πω εγω, κ το αφήνω εδώ, τουλάχιστον για τώρα
( εχω κ κανα δυο λογάκια να γράψω για το 81 ε :grinning:)

2 Likes

Λοιπόν, επειδή απ’ ό,τι φαίνεται πρέπει, ανακαλώ το περί καραγκιόζηδων :slightly_smiling_face:

Στα υπόλοιπα εμμένω στις θέσεις μου - με τον αστερίσκο ότι δέχομαι πως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να μην τους έχω αξιολογήσει σωστά τους Cruachan και να τους εκτιμήσω περισσότερο την επόμενη φορά που θα τους πιάσω, όπως άλλωστε είπα ήδη.
Μέχρι να γίνει - και αν γίνει - αυτό, όμως, επιμένω ότι ο κατ’ εμέ καλύτερος, πιο καλαίσθητος, πιο ταιριαστός συνδυασμός metal μουσικής με ιρλανδο-κέλτικες μελωδίες έχει γίνει από τους Waylander. Άκου το HaC λέμε! Αν προσκυνάς Cruachan, μ’ αυτό να δεις τι μουνόπλακα θα πάθεις.

Και άσε με μπας και τελειώσω κι εγώ το '81 ποστ μου :sweat_smile:

2 Likes

Μακαρι να μπορούσα να παρω μέρος στη συζήτηση αλλα δεν κατεχω.

Κατα τ άλλα εσεις ακούσατε το καινούριο cruachan ή ειστε τίποτα φλωροι κ ακουτε το καινούριο depeche mode;

1 Like

Και τα δύο :stuck_out_tongue:

2 Likes

20 βαθμούς Κελσίου εχει εξω εχω διαθεση για κατι ανυψωτικό. Ντιπες την Τετάρτη αν είναι που λεει θα πεσει στους…0!!!

Πειτε σε κάποιο αλλο τοπικ κατι για το νεο ντιπες μωρε. Να πάρουμε μια εστω οπτικη ιδεα.

Δεύτερο δείγμα από τα 8, συνολικής διάρκειας 33’

6 Likes

Καλα οχι κ δεν εχουν War Tunes οι Cruachan…
2 μονο κ πολυ αγαπημενα μου ρχονται απο το Blood on the Black Robe, το οποιο μαλλον ειναι κ ο αγαπημενος μου δισκος απο αυτους. Tα I am warrior κ The Column.

To πρωτο τους εχει κ ενα απο τα πιο αγαπημενα μου εξωφυλλα. Γαμει απο κει το Fall of Gondolin, αλλα η πρωτη μου αγαπη οταν τους πρωτοακουσα ηταν αυτο το καλλικατζαρικο ατμοσφαιρικο πολεμικο φολκ μπλακ

4 Likes
4 Likes
3 Likes

Καλημερα με μια ανακαλυψη απο το πουθενα.
Τσαμπουκαλεμενο Αμερικανικο early 90s power/thrash με την μια ριφαρα μετα την αλλη.
Κατι μεταξυ Anthrax, Helstar, Us metal κτλ κτλ. Κατι σαν τους Forte.

10 Likes

Ρε γιατί δε μιλάτε???
:arrow_forward:︎ IV: Sacrament | Wytch Hazel (bandcamp.com)

10 Likes

Ρε δεν πήραμε χαμπάρι τίποτα.

4 Likes

Πόσο έπος είναι το digging deeper ρε??? Βγαλμένο από endless skies

4 Likes

Δεν είχα ιδέα, η μέρα μου έγινε καλύτερη.

6 Likes