Heavy - Power - Epic Κυκλοφοριες

αν εννοεις τα 2 πρωτα συμφωνω απολυτα…οι επιρροες απο vicious rumors ειναι κατι περισσοτερο απο εμφανεις…

Τα τελευταια ομως(με Αndy Frank στο μικροφωνο)ουδεμια σχεση εχουν με τον αμερικανικο ηχο…

απο Savatage ποιοι δισκοι σ’ αρεσουν;

προτεινομενα στη φαση που αναφερεις θεωρω τα:

Sonata Arctica - Reckoning Night

ειναι κοντα στο πιασαρικο europower στυλακι που αναφερεις. το Don’t Say A Word ειναι χαλαρα αναμεσα στα καλυτερα power κομματια των τελευταιων ετων.

Stratovarius

…όπως επισης και αυτοι που ειναι αναμεσα στους πατερες. προτεινομενα τα Episode, Visions και Dreamspace. ακου καλυτερα πρωτα τους Stratovarius, μιας και οι Sonata ειναι επηρρεασμενοι απο αυτους.

Rage - Soundchaser

αυτο ανηκει στην νέα περιοδο των Rage. τα παλια εχουν πολυ γερμανιλα, και ισως δε θα σου αρεσουν (ακομα). το συγκεκριμενο αποτελει εγγυηση για το heavy metal των 00’ς. μια δοκιμη ποτε δεν εβλαψε κανεναν.

Hammerfall - Glory To The Brave

ο πρωτος και καλυτερος δισκος μιας μπαντας που απο αρκετα νωρις θεωρηθηκε ελπιδα για το heavy metal (ασχετως αν κατα τη γνωμη μου επεσαν αρκετα). worth checking.

επισης:

Wasp - Wasp

η μπαντα που πρωτη πετυχε την τελεια μιξη του heavy ηχου με hard rock/ποζερο-feeling. κλασσικος δισκος, στη κατηγορια του buy or die.

αυτα τα ολιγα απο μενα.

ειπε οτι γουσταρει και savatage
οι primal fear τι ειναι??euro power??
επισης ειπε οτι δεν του αρεσει ο σκανδιναβικος ηχος και οι masterplan πιστευω εχουν αρκετα στοιχεια!!
το ιδιο και οι labyrinth!
τεσπα γουστα ειναι αυτα και πανω κατω θα του αρεσουν τα περισσοτερα.

δυστυχως δεν του αρεσουν ο σκανδιναβικος ηχος!! :slight_smile:

οντως δε το χα προσεξει. αρα κρατα αυτα:

και προχωρα…

εντιτ: και οι hammerfall ξερω γω σκανδιναβοι ειναι αλλα σχεση με αυτα δε πολυ εχουν…

α, ακου και Warlord. οπωσδηποτε :!:

Dirk άκου οπωσδήποτε αυτούς… Ο μέιδεν είναι κατατοπιστικότατος

Καλά ε, τελικά είναι πολύ δισκάρα! Ω ρε λιώσιμο που θα φάει! Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καλύτερα τραγούδια να φανταστείτε, κάτι που μπορώ να κάνω εύκολα στο 95% των heavy/power κυκλοφοριών!

:metal: :metal: :metal:

Υ.Γ.Aν δεν ήταν ο χιλιαεννιακοσιαεβδομηνταεννιάς θα έλεγα ότι έχει μέχρι και stoner στιγμές, αλλά οκ είναι λόγω της σεβεντίλας!! :stuck_out_tongue:

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια!!!
Ρίξατε πολλές επιλογές που ορισμένες δεν τις έχω ψάξει καθόλου(Rage, At vance, masterplan, metallium, casus belli, power quest, labyrinth ) κάποιες που έχω ακούσει αλλά δε μου άρεσαν(Sonata Arctica, Lost Horizon, Avantasia, Primal Fear). Περιεργώς οι Grave Digger που μου προτείνει ένας φίλος είναι από τα λίγα Heavy σχήματα που ακούω πολύ ευχάριστα.
Από Savatage εννοείται πως μου αρέσουν ΟΛΑ!!!
Μέχρι τώρα αν και το παλεύω με το US POWER και του έχω δώσει πολλές ευκαιρίες (κυρίως στα 2 cd των RIOT (Thundersteel-privilege of power)και το αναγνωρίζω ότι έχουν ποιοτικότατη μουσική,δεν ξέρω γιατί αλλά κάπου στη μέση του CD το βαριέμαι υπερβολικά.Αυτό τι φαινόμαινο το παθαίνω σχεδόν με όλα τα US POWER σχήματα.Για αυτό ψάχνω να βρω προς το παρόν EURO-POWER.

Επειδή ήμουνα κι εγώ ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια φάση με σένα, και παρόλο που ήδη αναφέρθηκε από καποιον αυτή η μπάντα, θα σου συνιστούσα να ψάξεις οπωσδήποτε και Iron Savior (κατά προτίμηση το Battering Ram). Με αυτούς βρήκα την υγειά μου!!

Morgana Lefay - Aberrations Of The Mind ( 2007 )

Heavy fucking metal μπόμπα…

Βασικά είναι power - thrash, αλλά είναι πολύ heavy, που ξεφεύγουν από τα όρια του συγκεκριμένου χαρακτηρισμού. Anyway, ο δίσκος σπέρνει.

φοβερο δισκακι!!βασικα το αλμπουμ εχει επιρροες απο την ευρυτερη σουηδικη σκηνη (meshuggah,darkane)
και επισης δεν πρεπει να ξεχναμε τις φοβερες δισκαρες τους απο το παρελθον!!!

απ τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2003. έχει μανδύα ‘europower’ αλλά από κάτω βρίσκεται κλασικό μεσογειακό HM. κομμάτια σαν το ομώνυμο βγαίνουν 1 ανα 5ετία

Rebek Meets Rebel

Country/Southern/Metal παιζουν, εμένα μου θυμίζουν Volbeat στην πιο αμερικάνικη εκδοχή τους.
Βαράνε άσχημα…8O

http://www.myspace.com/rebelmeetsrebel

τα παλια τα γουσταρεις; maleficium, sanctified κτλ; μου αρεσε επισης τρομερα το προηγουμενο (grand materia). μεγαλος δισκαρος.

Γενικώς είμαι πολύ άσχετος με το παρελθόν του γκρουπ…, πέραν κάποιων κομματιών που έχω ακούσει αποσπασματικά…

Αλλά θα τους τσεκάρω περαιτέρω, μιας και το καινούριο σπέρνει.

οπωσδηποτε το SANCTIFIED!!!

Ο τελευταίος δίσκος των Saltatio Mortis, Aus Der Asche, ειναι πολύ ευχάριστος θα έλεγα.
Heavy με folk στοιχεία.

http://www.myspace.com/mittelalterpunk

μπαντάρα με αρκετές δισκάρες οι Morgana :drunk:

Ειπα να αναβιωσω αυτο τοπικ για να προτεινω εναν πραγματικα παρα πολυ καλο δισκο…που εχω λιωσει εδω και 15ημερο!!

[SIZE=“3”]The Codex-The Codex[/SIZE]

To σχημα που δημιουργησαν ο Mark Boals (Malmsteen,Ring of Fire) και ο Magnus Karlsson (Allen/Lande,Last Tribe) πραγματικα ηταν μια μεγαλη εκπληξη για μενα!Κινουντε στο χωρο του melodic metal με καποια power στοιχεια σε καποια κομματια!H φωνη του τερααστιου αλλα αδικημενου Mark Boals ειναι σε εξαιρετικα επιπεδα…για αλλη μια φορα αποδεικνυει οτι στα ψηλα φωνητικα δεν παιζετε και οπου χρειαζετε ανεβαινει!Ο δισκος κινειτε συνθετικα στα Allen/Lande αλλα ειναι σιγουρα πιο power και δυνατος!Και το κομματι που ξεκιναει ο δισκος…το Beyond The Dark ειναι χαλαρα μεσα στα καλυτερα κομματια της χρονιας…