Heavy - Power - Epic Κυκλοφοριες

Νομίζω αυτό είναι το “κατάλληλο” thread για τα νέα που αφορούν την πιο θρυλική heavy metal μπάντα της χώρας μας! :-k

Ναι, καλά καταλάβατε! Για τους θεούς Spitfire μιλάω! :smiley:

1ο νέο: Επί 13 χρόνια έψαχνα official video αυτής της μπάντας και, επιτέλους, πριν από λίγες μέρες ανέβασαν στο site τους το promo video για το τραγούδι “Evil Thoughts Around” που γυρίστηκε στις αρχές του 1987! :yahoo:

http://spitfire.gr/downloads.htm

Η συγκίνηση βλέποντας αυτό το video είναι τεράστια και ο ορισμός του cult παίρνει άλλες διαστάσεις…:bow:

Ηλίας Λογγινίδης, Ντίνος Κωστάκης και τα μυαλά στα κάγκελα…

2ο νέο: Πρίν λίγες ώρες βρήκα στο inbox μου το ακόλουθο mail. To παραθέτω αυτούσιο.

[SIZE=“2”]Φίλε Δημήτρη

Κατ΄αρχήν σ’ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία και τα καλά σου λόγια!!
Εχουν περάσει πολλά χρόνια αλλά η κάβλα δεν περνάει με τίποτα!
Γι’αυτό το λόγο, έχω έτοιμη δουλειά και δεν μπορείς να φανταστείς τι τραβάω
για να κουμαντάρω τα πράγματα, έτσι ώστε να βγει στον αέρα επιτέλους!!
Οσο για live, θα το δούμε με την κυκλοφορία της νέας δουλειάς.
Και πάλι ΄σ’ευχαριστώ

ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΓΙΝΙΔΗΣ

ΥΓ. THE FIRE IS STILL ALIVE.- [/SIZE]

Ο Αρχηγός είναι :respect: !

Υπάρχει έτοιμο υλικό λοιπόν! :drunk:
Επιτέλους ρεεεεεεεεεε!!! :vibrate:
Ελπίζω να το “γευτούμε” σύντομα…

Σε αυτή τη χώρα, αρκετές τυχάρπαστες μπάντες κυκλοφορούν δίσκους με περισσή άνεση και οι θεοί ανά … εικοσαετία… [-X
Αθάνατη Ελλάδα…

[SIZE=“1”]Πάω να ακούσω το “Lead Me On” για να συνέλθω από την μεγάλη τιμή… :-s [/SIZE]

Μιάς και πιάσαμε τις παλιές καραβάνες να προτείνω ένα άλμπουμ για το οποίο με είχε ψήσει ο Άκης να το ακούσω. Και ορθώς έπραξε, μιάς και δεν περίμενα να πάθω τέτοια πλάκα! Μιλάω για το προσωπικό άλμπουμ του Steve Grimmet “Personal Crisis” Περιλαμβάνει απίστευτες κομματάρες όπως τα: Karma, Lonely, Promises και μία επανεκτέλεση στο Wrath of the Ripper των Grim Reaper!

Υ.Γ. Κάπου εδώ κάνει μία καθοριστική παρεμβάση ο Μaiden1979 για να σημειώσει πόσο μάπα είναι το άλμπουμ. :roll:

Την ώρα που τα έγραφες αυτά, ήμουν Θεσσαλονίκη και τα έλεγα με τον τραγουδιστή της αγαπημένης σου Βlack Sabbath περιόδου… :wink:
Συνεπώς δεν μπορούσα να κάνω καμιά παρέμβαση! :roll:

Toν δίσκο δεν τον έχω ακούσει (πριν 2 εβδομάδες βγήκε άλλωστε!), αλλά δεν το βλέπω να γίνεται ύστερα από εκείνο το live-απογοήτευση με τους, κατά τα άλλα αγαπημένους, Grim Reaper! :?

Με γλιτώνεις από 1 χαμένη ώρα!
Σου έχω εμπιστοσύνη ότι θα το βρώ μάπα! :smiley:

Μπορεί να έχει αναφερθεί ξανά, αλλά το άκουσα και είναι αρκετά καλό και ακούγεται σαν ωραίους, παλιούς, καλούς maiden.

Maiden περα απο την πλακα…τσεκαρε τον δισκο!!Αξιζει μια ακροαση!Oντως το Lonely ειναι τρελη κομματαρα!Ελπιζω o Grimmet να επεστρεψε για τα καλα πλεον στην δισκογραφια!!

To Lupus Dei ειναι πολυ καλος δισκος πραγματικα!!Και το Saturday Satan απο τα πιο πωρωτικα φετινα Hitακια!!Αλλα και ολοκληρος ο δισκος μετραει πολυ!!

Ηθελα πολυ καιρο να γραψω γι αυτον τον δισκο!Ειναι ενας δισκος του 1999 που τον ειχα ακουσει εκεινη την εποχη και με ειχε τρελανει…

[SIZE=“3”]Hollow - Architect of the Mind[/SIZE]

O λογος για τους Σουηδους Hollow και την συγκεκριμενη δισκαρα,η οποια για μενα αποτελει κειμηλιο των 90s!!Παιζουν power metal με αρκετες πινελιες απο prog!Αλλα ολα τα λεφτα ειναι οι καταπληκτικες κιθαρες που θεριζουν!Η παραωγη ειναι πολυ καλη για την εποχη!Αυτος ειναι ο δευτερος δισκος τους και ειναι ο δισκος που <<αναγκασε>> την Nuclear Blast να τους υπογραψει αμεσως!!Οσοι ψαχνεστε για αγνωστα διαμαντακια τσεκαρετε οπωσδηποτε!!

και το πρωτο τους
Modern Cathedral

1998 αυτο, 1999 το architect!

καταπληκτικα αλμπουμς και τα 2!!!

akis272 ξερεις σε ποια εταιρεια κυκλοφορησε το modern cathedral,γιατι εμενα λεει πισω nuclear blast και αυτο!

και τα 2 ομορφα εξωφυλλα,απο τον σουηδο μαστορα, κριστιαν βαλιν aka necrolord!!

Δεν μπορώ να καταλάβω τι θές να δείξεις με αυτή τη πρόταση. Παρόλα αυτά θα “απαντήσω” με το live των Agent Steel/Vicious Rumors :wink:

Κι επειδή δεν σου αρεσε το live δεν αξίζει να ακουσεις το άλμπουμ; :-k

Κι εγώ είμαι σίγουρος ότι θα το βρείς μάπα! :smiley:

σπουδαία μπάντα οι hollow με 2 εξαιρετικούς δίσκους και προσωπικό ήχο που διέφερε παρασάγγας από την πλειονότητα των power σχημάτων. ο Andreas Stoltz (μορφή) πριν κάποιο καιρό προσπαθούσε να βγάλει καινούρια μουσική, αλλά μάλλον έμεινε στη μέση η προσπάθεια. signal, από την mm records είχε κυκλοφορήσει αρχικά το modern cathedral και ίγους μήνες μετά, αφού υπέγραψαν στη nuclear blast, το επανακυκλοφόρησε. κι εγώ αυτήν την έκδοση έχω, η αρχική δεν ξέρω καν αν μπορεί να βρεθεί.

σε όσους αρέσουν οι hollow, ας τσεκάρουν (εφόσον δεν το έχουν κάνει ήδη) και τους προγενέστερους wicked maraya που, χωρίς να έχουν τρελές ομοιότητες, απευθύνονται μάλλον στο ίδιο κοινό. μελωδικό prog/heavy με θεό τραγουδιστή. αναφέρομαι στον πρώτο δίσκο τους, αφού οι επόμενοι 2 είναι σχετικά διαφοροποιημένοι (όχι άσχημοι παρόλα αυτά). το cycles το κατατάσω στους αγαπήμενους μου 90’ς δίσκους.

Το Μοdern Cathedral εχω την εντυπωση πως το εχω απο Nuclear Blast και εγω!Αλλα το ειχα παρει πιο μετα…πολυ καλο και εκεινο αλλα εχω μια προσωπικη αγαπη προς στο architect!:stuck_out_tongue:

To Wicked Maraya πρωτη φορα το ακουω…θα προσπαθησω μηπως και το βρω πουθενα για ακροαση αλλα ειναι ζορικα αυτα τα αλμπουμ πλεον!!

αν θες να σου το ανεβάσω, πες μου.

πω, με εψησες. το εξωφυλλο εχει καργα morgana lefay feeling :!:

αφου απο VR το εχει πει οτι του αρεσουν τα δυο πρωτα και στο τουρ δε παιζαν και ιδιαιτερα πολλα απο δαυτα.

Και στο κατω - κατω σορυ κιολας αλλα ο Μητσος ειναι ο τελευταιος στο φορουμ που μπορεις να το πεις αυτο. Ειλικρινα. Το τι θυσιες εχει κανει για τα λαιβ που εχει δει ουτε στον υπνο μας δεν εχουμε κανει οι περισσοτεροι.

Και για να λες το τελευταιο μαλλον δεν πηγες Grim Reaper. Παιζαν με drumachine ενω ο drummer με σπασμενο χερι βαραγε κανα ταμπουρο για εφε. Η φωνη του Grimmet ειχε κλεισει, η μπαντα ηταν σεσσιοναδες και ο ηχος κακιστος.

εδιτ:

Αν εφαγε μεγαλη ηττα, λογικο να εχει ξενερωσει

Βλέπω πώς εκτός από κηδεμόνας του zafrock έγινες και δικήγορος άλλων απέναντι μου. Αφου βλέπεις ότι εγώ πλέον δεν ασχολούμαι μαζί σου, γιατί μπλέκεσαι στις συζητήσεις μου με άλλους; Και ο Δημήτρης δε’νομίζω να έχει ανάγκη από διαμεσολαβητές. Ασε λοιπόν να γίνει η συζητηση μεταξύ 2 ατόμων και μη χώνεσαι συνεχώς σφήνα.

αλφα) με προσβαλεις. εγω δε σου μιλησα υποτιμητικα. εισαι σε δημοσιο φορουμ. καλως ή κακως πρεπει να το δεχτεις. οταν ειδα οτι μιλαγες ειρωνικα σε φιλο μου χρησιμοποιωντας μαλιστα καποια ακυρα επιχειρηματα θεωρησα καλο να πω μια γνωμη. δεν ειναι δα οτι μιλαγατε και prive. ολη η ελλαδα μπορει να δει τι λετε.

βητα) εσυ δεν ασχολεισαι μαζι μου επειδη κουβαλας δε ξερω τι στο κεφαλι σου. μλκ ειλικρινα εισαι σε φαση “γραφω στο σημειωματαριο μου τσακωθηκα με τον angmar στις 15/09/2005 και θα του την πω οταν ερθει η ωρα”, οπως και εχεις κανει με αρκετους του φορουμ (ο maiden, ο zafrock και εγω ειναι τρια προσφατα παραδειγματα). μλκ εχεις πλακωθει κατα καιρους με ενα καρο κοσμο. εχεις σκεφτει οτι δε παει στραβα ο γιαλος αλλα οτι εσυ στραβα αρμενιζεις;

γαμα) και κατι πιο προσωπικο: στο λαιβ των vicious rumors δεν ηρθα να σου μιλησω επειδη ηξερα οτι εσυ εχεις προβλημα μαζι μου. και απ οτι βλεπω ακομα εχεις. εγω στ@ρχιδιαμ, μου την ειπες σε ενα χεβυ τοπικ και κατι τρεχει στα γυφτικα. σιγα μη κατσω να τα παρω αυτα στα σοβαρα. και με το βαγγελη κοντραριστηκαμε λιγο με διαφωνιες αλλα μια χαρα κρασια ηπιαμε στη σαλονικη. αν εσυ κρατας σημειωματαρια τι να σ’ πω, δικαιωμα σου. μετα λες κλασσικα “σιγα μη κατσω να ασχοληθω”.

εγω για το δικο σου καλο τα λεω και οχι ειρωνικα. απαντα οτι θες, δε με πειραζει.

Ρε μεγάλε σε φόρουμ είμαστε, κανείς δεν σου απαγορεύει να πείς την άποψη σου. Την άποψη σου όμως, όχι να παίρνεις θέση για τους άλλους. Να μου λεγες ξέρεις ακουσα το τάδε άλμπουμ πού πρότεινες και δεν μου άρεσε, ΟΚ, κανένα πρόβλημα.
Και ναι, όταν κάποιος συνεχώς μου τη πέφτει, χωρίς εγώ να έχω κάνει την αρχή, δεν γουστάρω παρτίδες μαζί του. Την αρχή την είχες κάνει στο τόπικ του rockwave για να φτάσουμε εδώ. Και δε’νομίζω να πρόσβαλλα τον maiden. Μια πρόταση πλάκας-πειράγματος έκανα μιάς και παρόλο πού έχουμε αρκετά κοινά γούστα περισσότερο διαφωνούμε παρά συμφωνούμε. Και ο Δημήτρης μετά απάντησε ότι εκείνη τη ώρα ήταν στο live του Μαρτιν. Ε κι εγώ με βάση αυτό απάντησα μετά. Φυσικά εσύ απάντησες στα σημεία πού σε σύμφερε και έκανες γαργάρα τα υπόλοιπα. Αντικρούσεις είχα με πολλούς (όπως κι εσύ) Ο μοναδικός πού δεν γουστάρω να έχω πάρε δώσε όμως είσαι εσύ.

δειξε μου ποιο σημειο δε με συνεφερε. εγω δυστυχως δε το βλεπω.

Παραθέτω τα posts με χρονική σειρά.

Σχολίασες το σημείο πού μιλάω για τους Agent Steel/Vicious Rumors παραβλέποντας ότι ήταν απάντηση στο ότι ο Δημήτρης εκείνη την ώρα μίλαγε με τον Tony Martin…

Και για να το κάνω πιο λιανά. Ο Δημήτρης μάλλον μου αφήνει υπαινιγμό πού δεν ήμουν στο live του Martin κι εγώ του απαντάω για AS/VR όπου δεν ήταν εκείνος. Αν εξέλαβα λάθος την πρόταση του τότε του ζητάω συγγνώμη. Γι’αυτό δεν μου άρεσε η παρέμβαση σου. Μερικές φορές κάποια πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίζονται από συγκεκριμένα πρόσωπα, χωρίς τρίτους να παρεμβαίνουν.

το σημειο που παρελειψα στις απαντησεις σου ομως δε μου το εδειξες. παρακαλω αλλη φορα να μη ριχνεις ψευδεις κατηγοριες.

και αν εδω βρεις σημειο ειρωνιας τοτε παω πασο. σε πειραξε η παρεμβαση; μαλλον το δικο σου “θα απαντησω” ηταν καργα ειρωνικο. :wink: το εβαλες και σε εισαγωγικα μαλιστα να το τονισεις. αλλου οι κακιες αγαπητε. :wink:

…και αν αυτο δεν ειναι ειρωνικο τοτε τι να σου πω. το ποστ που ξεκινησε τη κουβεντα :wink:

Εδώ λοιπόν το επίμαχο σημείο. Τα “άκυρα” επιχειρήματα μου για AS/VR ήταν η απάντηση μου στα όσα είπε ο Maiden για τη συναυλία του Μαρτιν. Aπό τη στιγμή πού εκείνος είχε βάλει τελίτσες κλπ κι εγώ έβαλα εισαγωγικά.
Το ότι απάντησες στα δικά μου γραφόμενα χωρίς να υπολογίζεις πάνω σε τι απαντάω, ναι τα έκανες γαργάρα.

Οπότε καμία ψευδή κατηγορία δεν σου προσάπτω. Εσύ κοίτα να μη παρασύρεσαι από την εμπάθεια σου απέναντι μου και χώνεσαι στις συζητήσεις μου. Είπες πιο πάνω ότι ψάχνω την ευκαιρία να στη πώ, εσύ είσαι εκείνος όμως πού σχολιάζεις τα γραφόμενα μου χωρίς να σου απευθύνω το λόγο.

Κάποια άλλη στιγμή είχα κάνει ένα παρόμοιο σχόλιο στο τόπικ για τους Demons & Wizards και καμία παρεξήγηση δεν υπήρξε με τον Δημήτρη. Αν εσύ θές να το “βαφτίσεις” ειρωνικό με γεία σου και χαρά σου! Οταν ήθελα να του πώ κάτι στα σοβαρά του το είπα και συνενοηθήκαμε μια χαρά. Νομίζω πώς ο ίδιος θα ξέρει τι εννοώ.