Heavy - Power - Epic Κυκλοφοριες

@metzikof:
Aπό Fisc έχω τα πρώτα 3!
Αν σου αρέσει τόσο το τρίτο, πιθανότατα θα σου αρέσει και το δεύτερο τους! :wink:
Είναι, όντως, λίγο πιο heavy. Kομμάτια σαν το “Night Of The Beast” ή το “TNT” θα σου αρέσουν λογικά! :-k
Και έχει πιο προσωπικό ήχο σε σχέση με το πρώτο που είναι πιο maiden-ικό και με χάλια παραγωγή! :?

Κάτσε να βρω λεφτά και θα το τσιμπήσω!:roll:

Ενας δισκος που με εντυπωσιασε ειναι το Tides των Φιλανδων Leverage αν και δε ξερω αν εχει ηδη αναφερθει.

Περισσοτερο σε heavy φερνει με αρκετα 80’ς στοιχεια. Διακατεχεται βεβαια και απο μια power αισθητικη καθως και σε αρκετες φασεις AORιζει αρκετα (ανηκουν αλωστε στο δυναμικο της Frontiers) Φανταστειτε κατι σαν Twilightning αλλα πιο heavy και λιγοτερο power. Οι κιθαριστες θα γουσταρουν σιγουρα τα lead ενω πολυ αξιολογα ειναι και τα φωνητικα. :wink:

Παντως το νεο Braistorm εχει μεσα μια τρελη κομματαρα…αλλο πραγμα!!End In Sorrow…μιλαμε γαμω τα κομματια…αργο,με φοβερα φωνητικα απο τον Frank!!

Seventh Calling - Monuments

Ενα σχετικα καλο δισκακι μας ερχετε απο την Αμερικη!Παραδοσιακο μεταλ μεσαιων ταχυτητων απο αυτους τους κυριους!Ανηκουν σε μια εταιρεια που ψαχνετε με καποιες αρκετα ενδιαφερον μπαντες παραδοσιακου κυριως μεταλ…οσοι ψανχεστε τσεκαρετε και αυτο το δισκακι με το cult εξωφυλλο που θυμιζει παλιες Ιαπωνικες τερατοταινιες…

ωραίοι οι seventh calling. έχουν ανεβάσει κάποια καινούργια τραγούδια στο myspace τους. το δεύτερο δισκάκι, ευελπιστώ θα 'ναι ακόμη καλύτερο και με κανονικό τραγουδιστή.

Δεν το ξερα αυτο…θα τα τσεκαρω!!

Οι Steel Assassin γνωστοί στους underground κυκλους για το From The Vaults compilation album επιστρέφουν με το War Of The Eight Saints δείχνοντας ένα πιο aggressive πρόσωπο. Σίγουρα πρόκειται για πολύ δυνατή κυκλοφορία και τη προτείνω ανεπιφύλακτα.

το 'χω παρα-τρενάρει το άκουσμα τούτου του δίσκου. κάποια στιγμή πάντως (πριν αλλάξει ο χρόνος :stuck_out_tongue: ) ελπίζω να τον ακούσω και να φτάνει λιγάκι το “from the vaults”.

Νομίζω ότι είναι εντελώς θέμα γούστου, μιάς και μιλάμε για άλλη μπάντα ουσιαστικά. Ο ήχος του War είναι αρκετά σύγχρονος, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς ξεφεύγει από τις heavy metal ρίζες του. Ενώ το From The Vaults είναι ο ορισμός του obscure heavy metal κι από θέμα ήχου και παραγωγής.

Benedictum - Seasons of tragedy

Μετα απο 2 τραγουδια του δισκου αν δεν διαβαζα οτι στα φωνητικα ειναι γκομενα δεν θα το καταλαβαινα…
Απιστευτο heavy/power με ορισμενες progressive πινελιες απο Αμερικη μερια.
Μου θυμιζουν αρκετα Primal Fear και ειναι για πολυ headbaging.
Θελω κριτικη απο τον Μειντενιδη να ακουσω τη γνωμη του :smiley:

Το χω ακουσει αυτο μια δυο φορες!!Τραγουδαει γυναικα??#-o
Ουτε που το πηρα πρεφα!!:lol:

[QUOTE=]TANK

THE FILTH HOUNDS OF HADES

DOGS OF WAR

1981 - 2002

30-11-2007 Metal Mind Productions 8 CD + DVD Box Set

FILTH HOUNDS OF HADES

1. Shellshock
  2. Struck By Lightning
  3. Run Like Hell
  4. Blood, Guts & Beer
  5. T.W.D.A.M.O
  6. Turn Your Head Around
  7. Heavy Artillery
  8. Who Needes Love Songs
  9. Filth Hounds Of Hades
  10. (He Fell In Love With A) Stormtrooper

Bonus Tracks:
11. Don’t Walk Away
12. Shellshock
13. Hammer On (Different To Album Version)
14. Don’t Walk Away (Live), Recorded In Dusseldorf, Germany On The Motorhead/Tank European Tour 1981/1982
15. The Snake
16. (He Feel In Love With A ) Stormtrooper (Live)
17. Blood, Guts And Beer (Live)
18. Steppin’ On A Landmine

Tracks:
11-13 taken from EP “DON’T WALK AWAY”, KAMAFLAGE 1981, KAM 1
14-15 taken from SP “DON’T WALK AWAY (live)”, KAMAFLAGE 1982, KAM F1
16-17 taken from SP “(HE FELL IN LOVE WITH A) STORMTROOPER”, KAMAFLAGE 1982, KAP 1
18 taken from SP “TURN YOUR HEAD AROUND”, KAMAFLAGE 1982, KAM 3

POWER OF HUNTER

1. Walking Barefoot Over Glass
  2. Pure Hatred
  3. Biting And Scratching
  4. Some Came Running
  5. T.A.N.K.
  6. Used Leather (Hanging Loose)
  7. Crazy Horses
  8. Set Your Back On Fire
  9. Red Skull Rock
  10. Power Of Hunter

Bonus Tracks:
11. Crazy Horses
12. Filth Bitch Boogie

THIS MEANS WAR

1. Just Like Something From Hell
  2. Hot Lead Cold Steel
  3. This Means War
  4. Laughing In The Face Of Death
  5. If We Go (We Go Down Fighting)
  6. I (Won’t Ever Let You Down)
  7. Echoes Of A Distant Battle

Bonus Tracks:
8. The Man Who Never Was
9. Whichcatchewedmycuckoo
10. Swapiyayo

Tracks:
8-9 taken from LP single Echoes Of A Distant Battle
10 taken from French version of “This Means War” LP

HONOUR & BLOOD

1. The War Drags Ever On
  2. When All Hell Freezes Over
  3. Honour And Blood
  4. Chain Of Fools
  5. W.M.L.A.
  6. Too Tired To Wait For Love
  7. Kill

Bonus Track:
8. The Man Who Never Was

Track 8 taken from CD “Honour & Blood”

TANK

1. Reign Of Thunder
  2. March On, Sons Of Nippon
  3. With Your Life
  4. None But The Brave
  5. The Enemy Below
  6. Lost
  7. (The Hell They Must) Suffer
  8. It Fell From The Sky

RETURN OF A FILTH HOUND LIVE (available only in 8 CD BOX)

1. This Means War
  2. Echoes Of A Distant Battle
  3. T.W.D.A.M.O.
  4. And Then We Heard The Thunder
  5. Don’t Walk Away
  6. Honour And Blood
  7. Power Of The Hunter
  8. Shellshock

Bonus Tracks:
9. In The Last Hours Before Dawn
10. And Then We Heard The Thunder

Tracks 9-10 taken from CD “Return of a Filth Hound Live”

WAR OF ATTRITION LIVE 1981 (available only in 8 CD BOX)

1. Shellshock
  2. Steepin’ On A Landmine
  3. Blood, Guts And Beer
  4. Run Like Hell
  5. Don’t Walk Away
  6. Filth Hounds Of Hades
  7. Stormtrooper
  8. The Snake

Bonus Tracks:

1. Shellshock (Demo)
  2. Run Like Hell (Demo)
  3. Blood, Guts And Beer (Demo)
  4. Hammer On (Radio Session)
  5. Don’t Walk Away (Radio Session)
  6. Heavy Artillery (Radio Session)

Live At Parkpop, Holland 6-4-82:
15. T.W.D.A.M.O.
16. Blood, Guts And Beer

1. Too Tired To Wait For Love (Demo)
  2. Man Who Never Was (Demo)

Still At War

1. Still At War
  2. T.G.N.I.D.
  3. Light The Fire (Watch 'em Burn)
  4. The World Awaits
  5. And Then We Heard The Thunder
  6. In The Last Hours Before Dawn
  7. Conspiracy Of Hate
  8. When The Hunter Becomes The Hunted
  9. Return Of The Filth Hounds
  10. The Blood’s Still On Their Hands
  11. The Fear Inside

Bonustracks:

1. C-Ing Dub-All
  2. Still At War (Single Mix)

Tracks 12-13 taken from CD “Still at War”

DVD consisting of live recordings

[/QUOTE]

Απιστευτο πακετο απο τους βετερανους Tank…Limited φυσικα στα 1000 κομματια!!Θα κανει γυρω στα 70ε!

Φοβερό το thread, αλλά μου φαίνεται θα χρειαστώ πολλές μέρες για να το μελετήσω :? Δεν ξέρω αν τους αναφέρατε πιο πριν αλλά από την πλευρά μου θα πρότεινα τους Έλληνες Firewind με τον fοβερό Gus G στην κιθάρα.

Ειδικά το τελευταίο τους αlbum το Allegiance μου άρεσε πολύ( ο νέος τραγουδιστής είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλύτερος από τον προηγούμενο :slight_smile: ) και ειδικότερα το τραγούδι Falling to Pieces! Ξέρω ότι συνεργάζονται με τους Dragonforce και έχουν κάνει αρκετές κοινές εμφανίσεις σε διάφορες συναυλίες.

Επίσης πολύ καλοί είναι οι Dream Evil (και πάλι με κιθαρίστα τον Gus)! Το album τους Dragonslayer του 2002 συνδυάζει heavy-epic metal στοιχεία και μου αρέσει πολύ.

Deceptor - The legend Παλια κυκλοφορια μεν θρυλικη για μενα δε…
Deceptor απο την Θεσσαλονικη με ενα demo που κυκλοφορησε το '88 σε κασετα και μετα απο χρονια σε cd
Tραγουδιστης ο Γιαννης Κουτσελινης (νυν John K. - Biomechanical) τον οποιο ειχα γνωρισει σε παρτυ του αδερφου μου περιπου το '91 Θεσ/νικη.Γαμω τα ατομα…Οι υπολοιποι απο την μπαντα δραστηριοποιουνται ακομα σε διαφορες μπαντες και αυτο που θα ηθελα να πω ειναι πως ακομα εντυπωσιαζομαι απο τα ala geoff tates φωνητικα του Γιαννη ,τις κιθαριστικες ιδεες,τα solos και απο το ιδιαιτερο στυλ των deceptor που με ταξιδευει μελαγχολικα πισω στο χρονο…

γαμούσαν οι deceptor. σπουδαίο us metal.

Ποπο περασμενα μεγαλεια οι Deceptor…και κλασσικα αλλη μια χαμενη μπαντα που δεν καταφερε αυτα που μπορουσε!!!

Φιλε Freedom4mySoul τσεκαρε καλυτερα το thread…θα βρεις καποιες πολυ καλες μπαντες που εχουν αναφερθει εδω!!Aν και δεν ειμαι οπαδος των Firewind…το τελευταιο τους οντως μου φανηκε σαν το καλυτερο τους…οπως και μου αρεσε το τελευταιο των Dream Evil αρκετα!Παντως προτιμω τους Dream Evil απο Firewind…

Λοιπόν τσέκαρα με μεγάλο ενδιαφέρον το thread και βρήκα αρκετά συγκροτήματα που δεν είχα ακουστά. Μόλις μπορέσω και έχω άποψη θα σας πω ποια από αυτά μου άρεσαν και ποια όχι.

Έχω όμως μια απορία…γιατί κανείς δεν έχει αναφερθεί στους Rhapsody (of Fire)? :-k

Για μένα είναι πολύ καλή power-symphonic μπάντα και ειδικά στις αρχές του 2000 με τα album Dawn of Victory(τρομερό το ομώνυμο τραγούδι) και το Tales from the Emerald Sword έκαναν μεγάλη επιτυχία. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η εκτεταμένη χρήση του βιολιού σε συνδυασμό με δυνατή κιθάρα, κάτι που δημιουργεί ένα πολύ καλό ακουστικά αποτέλεσμα.:wink: Αγαπημένο μου τραγούδι τους είναι το Flames of Revenge. Επίσης ο κιθαρίστας τους Luca Turilli έχει βγάλει αξιόλογα album…

Γιατι ειναι οτι πιο αθλιο εχει βγαλει η μουσικη βιομηχανια!

:lol: Μεχρι το Legendary Tales καλοι ηταν!!:lol:
Μεχρι το πρωτο τους αλμπουμ δηλαδη…μετα…αστο καλυτερα!!Πολυ μετρια πραγματα…

Επίσης, θέλω να κάνω μια απλή αναφορά σε σχετικά καινούριες μπάντες για τις οποίες δεν έχετε μιλήσει καθόλου, όπως οι Cellador(heavy-power metal),

οι Ayreon (progressive metal),

οι Galloglass(power metal),

και οι Sinergy(heavy metal)