Οντως θα το δει ο πυραμιδας και θα μου ξεκινησει πολεμο
[SIZE=“2”]Amulance - The Rage Within and the Aftermath
[/SIZE]
Ενα δωρακι για τα Χριστουγεννα πραγματικα ειναι αυτος ο δισκος σε οποιον το ακουσει…Οι Aμερικανοι Amulance κυκλοφορουν αυτη τη συλλογη…και αυτοι συγκαταλεγοντε στη κατηγορια με τις αδικοχαμενες μπαντες που κυκλοφορησαν στα 80ς ενα obscure διαμαντι και εξαφανιστηκαν!!
US Heavy/Speed Metal στα καλυτερα του…τα κομματια ειναι κυριολεκτικα 1+1 με φοβερα ριφ και γαματα φωνητικα!!Απιστευτες κραυγες βγαζει ο τυπας…δεν μπορω να ξεχωρισω πιο τραγουδι μου αρεσε πιο πολυ…ολα ειναι το ιδιο απολαυστικα…Αν μιλουσαμε για νεα κυκλοφορια αυτη θα ηταν σιγουρα στο τοπ3 για φετος πανευκολα…
Εζμπρωκσες Άκη με το Amulance! Απίστευτο άλμπουμ. Με ατελείωτα riffs και για πολύ headbanging. Worth checking!!
Σήμερα ξαναέβαλα να ακούσω μετα από καιρό αυτό το άλμπουμ και θυμήθηκα πόσο δισκάρα είναι. Οι Καναδοί Messiah Force λοιπόν εν έτει 1987 κυκλοφόρησαν αυτόν τον speed/power δυναμίτη. Μη παραλείψετε να τους τσεκάρετε. Μπορείτε να ακούσετε όλο το άλμπουμ (αρκεί να έχετε εγκατεστημένο real player) εδώ: http://vibrationsofdoom.com/test/MessiahForce.html
Πολυ ψαρωτικο το παραπανω αλμπουμ…θα γινει ελεγχος πανω σε αυτο…!!!
Μιας και ειναι η τελευταια μερα του χρονου σημερα και επιασα και τα 1000 ποστ χθες θα αναφερω καποιους δισκους-αναλυτικα-εδω που γουσταρα πολυ την χρονια που μας περασε η οποια ηταν πολυ καλη στα Heavy/Power μονοπατια…
[SIZE=“2”]Neverland - Schizophrenia[/SIZE]
Ισως ο καλυτερος δισκος που ακουσα φετος!!Εκρηκτικο Power με αρκετα Prog στοιχεια…οι Ελβετοι:!: εκαναν την εκπληξη απο το πουθενα και οταν δεν περιμενεις κατι το γουσταρεις ακομα πιο πολυ!!Κιθαρες που ξυριζουν κανονικα,φοβερα τυμπανα,παραγωγη οπως ακριβως την γουσταρω και φωναρα ο τραγουδιστης!!Καποιες συνθεσεις εκει μεσα πραγματικα γαμανε!!Ενας δισκος που ακουσα το Μαρτιο και ακομα δεν εχω βαρεθει!Και δεν νομιζω να βαρεθω!!Classic!!
[SIZE=“2”]Serenity - Words Untold & Dreams Unlived[/SIZE]
Aλλη μια μπαντα που ηρθε κυριολεκτικα απο το πουθενα!!Οι Αυστριακοι Serenity κυκλοφορησαν ενα διαμαντι μελωδικου Power με αρκετα στοιχεια τυπου Kamelot!Μονο που το συγκεκριμενο δισκακι ειναι μια κλαση πανω απο το φετινο πονημα των Kamelot…Ανατολιτικοι ρυθμοι σε καποια σημεια…μαγευτικες κυριολεκτικα μελωδιες!1-2 απο τα καλυτερα κομματια που εχω ακουσει φετος βρισκοντε εδω μεσα…Οι Kamelot τους πηραν σαπορτ στην Αμερικανικη περιοδεια τους…να δουμε την συνεχεια!!
[SIZE=“2”]Powerwolf - Lupus Dei[/SIZE]
Το ονομα τους ισως προδιαθετει αρνητικα…τουλαχιστον εγω τους ειχα παρει στραβα πριν 3 χρονια οταν εβγαλαν το πρωτο πονημα τους!!Η Γερμανο/Ρουμανικη μπαντα τοτε με ειχε ψιλοαπογοητευσει με το ντεμπουτο της…ομως φετος πραγματικα επεστρεψαν δριμυτεροι!!Με εναν δισκο που θα ακουω για πολυ καιρο…Κλασσικο Metal πρωτης διαλογης…με ριφαρες,θεματα που δεν τα γραφουν ολοι και γενικα ανεβασμενες ταχυτητες σε σχεση με το πρωτο αλμπουμ που ψιλοντουμιζε!!Ακουστε κομματια οπως το Satyrday Satan και ξεκινηστε να <<χορευετε>>!!
[SIZE=“2”]The Codex - The Codex[/SIZE]
Eνας δισκος που κυλαει σαν νερακι πραγματικα…Η φωναρα του Mark Boals σε πρωτο πλανο,οι κιθαρες του απιστευτου Magnus Karlsson σε δευτερο,εξαιρετικη παραγωγη αλλα πανω απο ολα κομματαρες μια+μια!Ξ μια πιο πιασαρικη απο την αλλη…ακουστε Beyond The Dark(ισως το καλυτερο φετινο κομματι),Dream Makers,Whole Again,Mistress Of Death και αφεθειτε στη μαγεια!!Δισκαρα με ολη τη σημασια της λεξης και μια κλαση πανω τουλαχιστον απο το πολυ μετριο φετινο Allen/Lande!!
[SIZE=“2”]Andre Matos - Time To Be Free[/SIZE]
Η μεγαλη απιστροφη του Andre Matos με εναν Power Meta δισκο απο τα παλιαl!Γεματο με κομματαρες,με την φωνη του σε πολυ υψηλα επιπεδα ξανα!!Στην παραγωγη Sascha Paeth+Roy Z εβαλαν το χερακι τους και το αποτελεσμα τους δικαιωνει καθως εχει φοβερο ηχο το αλμπουμ!Letting Go,Rio,το ομωνυμο επος αλλα και σχεδον ολα τα κομματια μετρανε ασχημα!Τα εχουμε πει και στο τοπικ για το αλμπουμ…
[SIZE=“2”]Cage - Hell Destroyer [/SIZE]
Ενας δισκος που αγαπανε πολλοι εδω στο φορουμ:p Δικαιως γιατι ο δισκος γαμαει και ανυπομονω να τους δουμε κιολας στο Up The Hammers!!Κλασσικο Αμερικανικο Power ετσι οπως το γουσταραμε στις δισκαρες που κυκλοφορουσαν τα τελη των 80ς και στις αρχες των 90ς!Φωναρα ο τραγουδιστης,ριφαρες ατελειωτες και πολυ ομορφοι ρυθμοι σε εναν πολυ καλο δισκο που να πω την αληθεια δεν το περιμενα απο τους συγκεκριμενους κυριους…μακαρι να βγαλουν αρκετους δισκους τετοιου επιπεδου!!
[SIZE=“2”]Olympos Mons - Medievil[/SIZE]
Αυτο το δισκο δεν τον ειχα αναφερει καθολου εδω…εχω φαει κολλημα εδω και 2 μηνες περιπου που τον ακουω!Εφυγαν απο την powerστρουγκα που λεγετε LMP και σωθηκαν οι ανθρωποι!!Πηγαν στην Scarlet και εβγαλαν εναν εξαιρετικο δισκο κατα τη γνωμη μου!!Φυσικα μιλαμε για Power αγνο με μελωδικα στοιχεια και καποια συμφωνικα μερη…γρηγορες ταχυτητες σε αρκετα κομματια,αλλα και αρκετο επικο στοιχειο!!Μακαρι να συνεχισουν ετσι!!
Φυσικα μου αρεσαν πολυ και αλλες κυκλοφοριες οπως το Nightmare,Shatter Messiah(που παρεπιπτοντως διαφωνω με την κριτικη που εγινε απο το Site),Doomsword,Rob Rock και αρκετα αλλα…!!
Ελπιζω με το νεο χρονο να γραφουν πιο πολλοι σε αυτο το τοπικ και οχι οι 4-5 συνηθεις υποπτοι…βλεποντας τα τοπικ των Helloween,Gamma Ray και Iced Earth που εχει γραψει πολυ κοσμος…απορω γιατι κανενας απο αυτους δεν ερχετε και απο εδω…Power δεν ειναι μονο οι Helloween,οι Gamma Ray και οι Iced Earth! :roll:
Αντε καλη χρονια σε ολους!!!
[SIZE=“2”]Μike Dimareli Arctical - Horizon[/SIZE]
Να λοιπον ενα μεγαλο περυσινο πλεον μεγαλο διαμαντι το οποιο δυστηχως δεν ειχα προλαβει να ακουσω τοσο οσο θα ηθελα…Η Eλληνικη λοιπον αυτη all star μπαντα αποτελειτε απο τον Mike στην κιθαρα,τον Bob Κατσιονη στα πληκτρα και τον Βασιλη Αξιωτη στα φωνητικα!!Τα δινουν ολα και το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο!Power Metal κυριως συνθεσεις με καποια prog στοιχεια με τις κιθαρες και τα πληκτρα να δινουν ρεστα πραγματικα σε καποια φοβερα σολο…και γενικα μεσα στο δισκο υπαρχει μια μελαγχολια στις συνθεσεις…πραγματικα παγωμενο κλιμα…Ωραια πραγματα!!Τελευταιο αφησα τον Βασιλη Αξιωτη που πραγματικα με ξαφνιασε με την βελτιωση της φωνης του…μεγαλη διαφορα απο τοτε που ηταν στους Phantomlord!!Και σε ορισμενα σημεια κλεβει την παρασταση με καποιες ερμηνειες του!Ολα τα τραγουδια μου αρεσουν το ιδιο!Μακαρι να τους δουμε Live και καποια στιγμη να γουσταρουμε…
Διαφωνω παντως με την κριτικη του Rocking σε αυτο το δισκο…που ουσιαστικα τον χαρακτηριζει σαν μια ρεπλικα των Stratovarius…καμια απολυτως σχεση!
Γειά σου ρε Άκη! 8)
Είχα κάνει κι εγώ μία αναφορά σε αυτό το άλμπουμ ΕΔΩ δίνοντας κι ένα κομμάτι για κατέβασμα, αλλά περασε στα ψιλά (όπως βλέπω να περναει και το δικό σου πόστ)
Δεν βαριέσαι, ελληνική μπάντα είναι, ποιός ασχολείται τώρα!
Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ψάξει περισσότερο τη μπάντα:
[SIZE=“2”]Adastra - The Last Sunset[/SIZE]
Οι Φιλανδοι Adastra κυκλοφορησαν ενα underground διαμαντακι που σιγουρα αξιζει προσοχης…εδω εχουμε να κανουμε με κλασσικο 100% Heavy Metal στο στυλ των Sacred Oath και Pharaoh…ωραια θεματα στις κιθαρες,δυναμικο ντραμινγκ,ωραια φωνη σε ενα δισκο που αξιζει να ακουστει και με το παραπανω…Οσοι πιστοι…
Λοιπον…
-
ο δισκος αυτος οντως ειναι πολυ καλος. Η αληθεια ειναι πως θυμιζει αρκετα τους Strats εποχης Twilight Time ας πουμε αλλα αυτο το θεωρω φοβερο πλεονεκτημα και φυσικα δεν με χαλαει. Αν προσεχαν λιγο παραπανω καποια θεματα layout (οπως πχ η ακυρη φωτο εντος του promo) θα μιλουσαμε για κυκλοφορια της χρονιας απο ελληνικο power. Επισης, καποια κομματια θυμιζουν και λιγο τους Artension του Vitalij Kuprij.
-
Το Winter Night ειναι εντελως επηρεασμενο απο ενα Instrumental κομματι του Tolkki απο το πρωτο του solo album (“Classical Variations and themes”) μαζι με το “Goodbye” απο το debut των Stratovarius “Fright Night”
Οσο για τα προηγ albums που ανεφερες, συμφωνω 100% για το Neverland (μελωδια,συναισθημα+τεχνικη ΟΠΩΣ πρεπει). Το Olympos Mons μου φανηκε λιγο χειροτερο απο το ντεμπουτο τους, αν και ηταν ακομα πιο epic και λιγοτερο power.
@ RoyalHunt
Είσαι συντάκτης σε κάποιο zine; Ρωτάω επειδή κάτι είπες για promo.
Ναι.
Btw, εχεις ακουσει το πρωτο των artical?..
Nαι, τα έχω και τα δύο. Σε ποιό zine γράφεις αν επιτρέπεται;
[CENTER][/CENTER]
James Byrd’s Atlantis Rising (1991)
Από τα καλύτερα album που έχω ακούσει από το συγκεκριμένο είδος:!: Η κιθάρα του Byrd όλα τα λεφτά,
το intrumental “Bay of Rainbows” είναι θεικό, πολύ καλές μελωδίες και ρεφραίν. Το μόνο που χαλάει σε σημεία
έιναι η φωνή του τραγουδιστή που γίνεται κουραστική. Σε γενικές γραμμές όμως :band:
[SIZE=“2”]Crystal Viper - The Curse Of Crystal Viper[/SIZE]
http://www.rocking.gr/review1653.php
Μεγιστος δισκος και στα καλυτερα του έτους.
[CENTER][/CENTER]
Μόλις βγήκε σε επανέκδοση αυτός ο υπέρτατος heavy/power δίσκος 8)
Πάει για αγορά βέβαια:band: :rockon:
[CENTER][/CENTER]
Letter X - Time Of The Gathering (1991)
11 δυναμίτες γερμανικού μεταλ με κάποια hard rock και power στοιχεία. Βάλε τους Accept, Scorpions
Gravedigger(80’s) και λίγο Helloween και περίπου είσαι μέσα. Τρομερές κιθαριές, solos, τρομερά φωνητικά, μελωδία
και τρομερά Gang vocals. Σπάνιο και ακριβό αλλά αξίζει τα λεφτά του:!:
(2005)
Πολυ καλο symphonic heavy metal απο Φιλανδια…
εγω θα σας προτεινω το[SIZE=“4”] Defying the Rules [/SIZE]tou 2004 απο τους βραζιλιανους[SIZE=“4”] HIBRIA[/SIZE]!!!
οποιος το εχει ακουσει θα ηθελα να πει τη γνωμη του!!!
εγω πιστευω οτι ειναι πολυ δυνατος δισκος!!!
επισης το[SIZE=“4”] The Story Begins[/SIZE] απο τους δικους μας [SIZE=“4”]Embrace Fire [/SIZE]του 2005
ααα,και το [SIZE=“4”]Hell Destroyer[/SIZE] που εχουν πει μερικα παιδια ,συμφωνω οτι τα σπαει ποοολυ ασχημα!!!