Heavy - Power - Epic Κυκλοφοριες

Exει αναφερθει το Hibria παλιοτερα…οντως πολυ καλος δισκος!!!

Λοιπον μετα απο αρκετες πλεον ακροασεις ο δισκος μπορω να πω οτι κωλομετραει!!
Παρολο που ειμαι γνωστος μισογυνης η παρουσια των φωνητικων δεν με ενοχλει καθολου…και αυτο γιατι ειναι τιγκα δυναμικα!!Στην αρχη κιολας δεν το ειχα καταλαβει καν και το διαβασα απο τον Τολκι!!Πολυ καλος δισκος μοντερνου Heavy!!

Επανέρχομαι στους ARTICAL για να σημειώσω κάτι. Βλέποντας τη λίστα με τα καλύτερα του 2007 του συντάκτη πού έκανε κριτική στο άλμπουμ, παρατηρώ ότι δεν έχει και μεγάλη σχέση με το είδος. Με ποιό κριτήριο δώθηκε σε εκείνον το άλμπουμ εφόσον το είδος δεν είναι το “φόρτε” του; Μήπως η κριτική θα ήταν πιο κατατοπιστική αν είχε γίνει από κάποιον συντάκτη πού ασχολείται περισσότερο με το είδος; Όπως ο Θοδωρής Μηνιάτης η ο Κώστας Μπάρμπας ας πούμε; Αν κάποιος από το site έχει τη διάθεση ας απαντήσει.

:-k Oντως τωρα το προσεξα και εγω…και οντως μου φαινετε περιεργο:?

Εγώ που ξαναδιάβασα την κριτική την βρήκα κατατοπιστικότατη. Τι δεν σας άρεσε?

Εμενα μου φανηκε περιεργο που δεν εκανε καποιος πιο <<ειδικος>> με το ειδος την συγκεκριμενη κριτικη…οπως τα 2 παληκαρια που ανεφερε ο Eagle!

Εκτός από το ότι δεν μπορούμε να μαντεύουμε από το εξώφυλλο τι παίζει η κάθε μπάντα και δεν ξέρουμε απ’ έξω το κάθε γκρουπ που κυκλοφορεί, θα έλεγα ότι η κριτική είναι μια χαρά επεξηγηματική και για το τι παίζει η μπάντα και για το πως ακούγεται.

Διεθνως ειτε γραφεις σε περιοδικο ειτε σε webzine, συνηθιζεται τα αλμπουμ να πηγαινουν στον συντακτη(ες) αναλογα με το ειδος που εχει περισσοτερη σχεση. Και ο λογος που συμβαινει αυτο ειναι προφανης.
Τι νοημα εχει να γραψει ας πουμε κριτικη για ενα δισκο neoclassical metal ενας που απο το ειδος αυτο ξερει μονο τον Malmsteen,αααντε και τον Tolkki. Θα γραψει κατι σε στυλ “μοιαζει με Malmsteen κ Tolkki, τους βαριεμαι, τελος”.
Παντως, η συγκεκριμενη κριτικη, το λεει απο μονη της: “…Αν είστε φίλοι των Stratovarius και θεωρείτε (για ακατανόητο σε εμένα λόγο) ότι η δισκογραφία τους δε σας είναι αρκετή…
ι:wink:

btw το awake ειναι το χειρ κομματι του δισκου. δεν μπορει να λες οτι αντιγραφει stratovarius και ειναι κακος και οταν αντιγραφει theater ειναι καλος, γιατι απλα δειχνεις οτι αν ολος ο δισκος ηταν αντιγραφη theater θα σ’αρεσε ενω τον κατηγορεις ως κοπια επειδη κοπιαρει καποιους που δεν σ αρεσουν. Παλι:wink:

Φοβερή φωνή, πολύ καλογραμμένες κιθάρες, ευχάριστη έκπληξη η συγκεκριμένη κυκλοφορία… σε λίγες μέρες, θα έχετε κ την κριτική…:wink:

Αν κ το θέμα απαντήθηκε επαρκώς, ας δώσω κ άλλη μια, πιο “επίσημη” απάντηση

τα προμος μοιράζονται στους συντάκες με βάση τι ακούει ο καθένας καθώς ούτε θέλει κάποιος να “ζοριστεί” για να ακούσει κάτι, ούτε θέλει να αδικήσει κάτι σε περίπτωση που ξέρει από πριν ότι δεν του αρέσει. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν φορές που το προμο φέρει ελλιπή στοιχεία κ έτσι δεν μπορούμε να ξέρουμε τι περιέχει και εντούτοις υπάρχουν κάποια mismatches. τότε τα ριβιούζ γίνονται μεν, πιο μετριοπαθώς δε, με σεβασμό τόσο στην μουσική όσο και στους οπαδούς της.

Αυτό το πόστ με βγάζει από τον κόπο να γράψω πολλά πράγματα.

Πάντως θα διαφωνήσω για το Awake φίλε RH. Για μένα είναι το κορυφαίο στο άλμπουμ (μαζί με το ομώνυμο, Find My Soul, Vengenace)

αξιώθηκα επιτέλους να ακούσω το sanctified από Morgana Lefay. Mετά την πρώτη ακρόαση οι εντυπώσεις είναι αρκετά θετικές. Ρε στο 2:20 του Time Is God τι πόρωση που υπάρχει! Λογικά θα μου “δοθεί” πολύ εύκολα ο δίσκος.

Παναγιώτη, πολύ καλά τα albums από ML πού σου προτάθηκαν, αλλά προσωπικά θα πρότεινα το Secret Doctrine. Το απόλυτο peak τους για μένα!
Δώσε βάση σε κομμάτια όπως τα: Soldiers of the Holy Empire, Paradise Lost, Lord of the Rings, Dying Evolution κ.α. και θα με καταλάβεις! :slight_smile:

:-k :-k Ι’ll keep that in mind… thanx για την πρόταση!

Δεν μου άρεσε πάρα πολύ το συγκεκρμένο album:dunno:

Δεν μου έκατσε καθόλου καλά, άσε που μου φάνηκε κόπια σε κάποια σημεία από metallica, fates warning(no exit).,

Το πούλησα πριν χρόνια, δεν ξέρω, ίσως αν το άκουγα τώρα να άλλαζα γνώμη:-k

εγώ πάντως τώρα ακούω το εξής άλμπουμ:

και έχω ψιλομείνει, ε… έχουν κάτι κομματάρες τύπου “Let’s Puke Together” που είναι πολύ cool. Δεν ήξερα ότι παίζουν έτσι. Ειδικά στο Colgate Country Showdown που χώνουν και κάτι techno beats…

Τους εχει παρει καπου το ματι μου αυτους αλλα δεν εχω ακουσει…απο τους 2 τιτλους τραγουδιων παντως που ανεφερες φαινετε οτι οι τυποι εχουν εμπνευση τουλαχιστον σε τιτλους τραγουδιων!:lol:
Θα τους τσεκαρω!!

βασικά ο κιθαρίστας τους Sami, παίζει στους Kreator, και πάντα ήθελα να τους ψάξω, αλλά συνεχώς το ξέχναγα :lol: :lol: πάντως πρέπει να έχουν καλά άλμπουμς.

Ακουσα το τελευταιο τους (Aberrations Of The Mind). Πιο μοντερνο & πιο Θρασαδικο. Τσεκαρε το.:wink: Με εξεπληξαν πολυ ευχαριστα.

βασικά αυτο είχα ακούσει και το είχα ποστάρει στο thread και άνοιξε η συζήτηση για αυτούς… είχα πάθει ζημιά με το aberrations κανονικά…

edit: επιστροφή στους Waltari: μόλις ανακάλυψα ότι έχουν βγάλει και ένα άλμπουμ που λέγεται Yeah!Yeah! Die Die! που παίζουν συμφωνικό death/thrash / power metal…