Χμ. Πιστευω θα σου αρεσει και το προηγουμενο (The Fair Bitch Project). Παρομοια φαση. Εχει και μια τρελη κομματαρα, το “We Sentence You To Death, Even If You’re Innocent”.:lol:
Για Fragile τι να σου πω. Δε ξερω. Ουτως ή αλλως ο Βαγγελης (βασικος συνθετης) ασχολειται με διαφορα οποτε θα δουμε κατι αργα ή γρηγορα…
Απ’ την άλλη, ο Εικοσηπεντακης που κανει τα φωνητικα στο “Tribute…” τραγουδα στους Art Of Simplicity. Ετοιμαζουν αυτο το καιρο το δευτερο δισκο τους…
Το προηγουμενο (NWOGHM) δεν ηταν κακο. Δε τη παλεψα ομως με τα φωνητικα και κριμα επειδη οι κιθαρες οργωνουν. Το βαλα παλι σημερα μπας και μου κανει παραπανω κλικ.
Στα πρώτα ακούσματα καλούτσικοι μου φάνηκαν οι Viron. Νομίζω πάντως ότι ο τίτλος του προηγούμενου τους άλμπουμ είναι τουλάχιστον προκλητικός, για να μη πώ γραφικός.
Ακολουθει ενα πραγματικο γελοιο γεγονος…Αν και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω…
Στο Hell Destroyer των Cage…Το Χαμμερ εβαλε 4…Οποιαδηποτε σχολια ευπροσδεκτα…Υπενθυμιζω πως στο κακιστο φετινο Sonata Arctica(το μακραν χειροτερο τους αλμπουμ)το οποιο εχει θαφτει σε οσα φορουμ διαβαζω ελληνικα και ξενα απο την πλειοψηφια εβαλαν 9…
Εδώ εμένα που οι Sonata μου αρέσουν περισσότερο άπο Stratovarius και όχι απλά δεν ενθουσιάστηκα αλλά απογοητεύτηκα πλήρως. Πέρα από 1-2 αξιόλογα κομμάτια τα υπόλοιπα δεν συγκρίνονται με τις προηγούμενες δουλειές τους.
Τις κριτικές του Hammer τις έχω απορρίψει καιρό τώρα.
Πιστεύω ότι όσο αφορά τους Sonata Arctica έχει να κάνει με τον συντάκτη που το κριτικαρε το άλμπουμ. Δεν ξέρω ποιός εκανε τη κριτική αλλά φαντάζομαι πώς ήταν ο Ζαχαρόπουλος (Δημήτρης) Ένας συντάκτης ο οποίος τρέφει μία συμπάθεια προς το ευρωπαϊκό power γενικότερα. Σίγουρα όμως παίζει ρόλο και η εταιρεία από την οποία κυκλοφορεί ένα άλμπουμ στο να ανεβεί η βαθμολογία ενός άλμπουμ προς τα πάνω από κάποιον συντάκτη. Δε’νομίζω να γίνεται στο hammer κάποια “προπαγάνδα” για τους SA, γιατί στο τελος της χρονιάς πλην του συγκεκριμένου συντάκτη δεν θυμάμαι κάποιον άλλον να τους έχει στη λίστα με τα κορυφαία άλμπουμ.
Τώρα για το 4άρι των Cage απλώς υποθέτω ότι το άλμπουμ δεν πήγε σε κάποιον συντάκτη πού να έχει και μεγάλη σχέση με το είδος. Γιατί αν όντως το review έγινε από κάποιον προσφιλή στον αμερικάνικο heavy/power ήχο δεν καταλαβαίνω γιατί να βαθμολογήθηκε τόσο χαμηλά.
Αυτά από μένα.
Η πλακα ειναι οτι οσο και να αγαπας το Ευρωπαικο Power δεν βαζεις με τιποτα 9 στο συγκεκριμενο Sonata Arcica…Τελοσπαντων τα εχουμε ξαναδει οντως αυτα στο συγκεκριμενο εντυπο!
Mιάς και ανέφερα λίστες και βαθμολογίες σε albums από συντάκτες του hammer, μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση το εξής: Να βγαίνει άλμπουμ του μήνα μία κυκλοφορία και στο τέλος της χρονιάς να μην βρίσκεται στα κορυφαία albums της χρονιάς. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θα έλεγα ότι είναι το Elements 1 των Stratovarius τo oποίο είχε βγεί άλμπουμ του μήνα Ιανουαρίου 2003 και στο τέλος της χρονιάς δεν βρισκόταν στα κορυφαία της χρονιάς… Αναρωτιέμαι πώς αποφασίζεται να βγεί άλμπουμ του μήνα κάποια κυκλοφορία… :-k
AA τι θυμηθηκες τωρα…εχεις απολυτο δικιο!Οντως τοτε τα χα παρει…αλλα τωρα που το σκεφτομαι μπορει επειδη ειχε βγει Ιανουαριο να το ξεχασαν μεχρi το Δεκεμβριο!:lol:
Άλλα πού θυμάμαι είναι το Ιnner Circle των Evergrey, Το Temple Of Shadows των Angra…
Απλώς θέλω να πώ ότι για να βγεί κάτι άλμπουμ του μήνα θα πρέπει να συμφωνεί η πλειοψηφία του περιοδικού σ’αυτό. Πώς γίνεται λοιπόν στο τελος του χρόνου να μη βρίσκεται το άλμπουμ του μήνα στα κορυφαία;…
Αναλογα την εταιρεια.Πειτε μου με εξαιρεση τους Nile & Mastodon αλλο δισκο του μηνα που
να ειναι της Relapse.Οι δισκοι του μηνα στο χαμμερ ηταν (δεν ξερω αν ειναι ακομα)
Nuclear Blast,Century Media,EMI,Roadrunner & SPV αντε και καμια αλλη εταιρεια.
Και ελληνικες μπαντες.Οταν ειχε βγει το Alternative 4 των Anathema το ειχαν καπου στη μεση
των δισκοκριτικων.Πρωτη κριτικη του μηνα (δεν υπηρχε δισκος του μηνα τοτε) ηταν ενα αλμπουμ
που ουτε οι δημιουργοι δεν θυμουνται.Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι τον αυγουστο του 99
το Alternative 4 μπηκε στο τοπ-100 της δεκαετιας.
Υ.Γ. Παρακαλουνται οι μοντς να μεταφερουν τις 2 τελευταιες σελιδες στο τοπικ για το χαμμερ.
Πολύ σημασία δίνετε. Είναι ακόμα κάποιες δισκοκριτικές στο σύνολο των δεκάδων που μπορεί να βρει κανείς σε άλλα έντυπα και στο νετ.
Όπως κι εγώ μπορεί να πω ότι είναι δισκάρα ένας δίσκος και η πλειοψηφία του υπόλοιπου κόσμου να λέει ότι είναι μάπα, έτσι μπορούν να το κάνουν και οι συντάκτες του χάμμερ. Ακόμα και αν είναι “γνώστες” του συγκεκριμένου ήχου.
Επίσης, λογικό είναι να προβάλλονται περισσότερο δίσκοι που είναι σε μεγάλες εταιρίες, γιατί αυτούς θα ακούσει ο πολύς ο κόσμος. Λέω λογικό, όχι σωστό. Δηλαδή, είναι περιοδικό, είναι πιο mainstream, δε θα κάτσει να βάλει δίσκο του μήνα και δισκοκριτικές σε πλαίσιο κυκλοφορίες που δεν έχουν κάν αξιοπρεπή διανομή στην Ελλάδα ή που πρέπει για να τις αγοράσεις να τις παραγγείλεις μόνο από amazon ή e-bay.
Και σε όποιον δεν αρκούν αυτά μπορεί απλά να ψαχτεί περισσότερο