Οπλαρχηγε, θα σου προτεινω και εγω κατι ελληνικο.
Airged L’amh - Ode To Salvation
Θεωρω πως πληρει ολες τις προυποθεσεις που εθεσες.
Να υποθεσω οτι το Let Battle Commence των Doomsword το εχεις ακουσει ε ?
Οπλαρχηγε, θα σου προτεινω και εγω κατι ελληνικο.
Airged L’amh - Ode To Salvation
Να υποθεσω οτι το Let Battle Commence των Doomsword το εχεις ακουσει ε ?
traveler
μέγα έπος
Οι Airged ειναι πιο μειντενοηχος ρε και η φωνη δεν ειναι και η πιο βαρια στον κοσμο,αν και εχει επικ feeling.Απλα νομιζω οτι συμφωνα με τα παραδειγματα ζηταει κατι πολυ πιο BΑΡΥ:-k
Αυτο ναι!
Απο Slough Feg εγω προτεινω Traveller παντως.
Επισης
Είστε αγαπούληδες όλοι.
Ξεκινάω με Traveller, μετά πιάνω ereb altor και Doomsword.
Καρδούλες αγάπες κλπ.
Δοκιμασε τους Longins Past ( αλλα να μη σου ξεφυγουν και οι Enchanter, οι οποιοι εχουν πιο τσιριχτη φωνη), με φωνη κλωνο Manilla
Aπο εκει και εχουμε τους Aska, οι οποιοι εινια λιγο πιο Power βεβαια
Ισως Dominus Praeli
Oπωςδηποτε Gjallahorn ( ρε το “The Day Odin Stood Still” ειναι μπουλντοζα λεμε)
Προς στιγμην αυτα μου ηρθαν (αν και οι περισσοτερες μπαντες που μαρεσουν εχουν τσιριχτη φωνη, οποτε θα προτεινς και τους Cauldron Born και τους Skullview ετσι για το γαμωτο και τη ποζερια)
PS. Προχτες ακουσα και μια μπαντα τους Μανοβαρ αλλα μαλλον δε θα σαρεσουν γτ ο τραγουδιστης εχει τσιριχτη φωνη#-o
Αν και γενικά οι απόψεις διίστανται, προσωπικά το αγαπημένο μου είναι το πρώτο τους, το ομώνυμο.
Και που σαι να το ψάξεις στην έκδοση που έχει μέσα και κομμάτια από τα ντέμο τους, να ακούσεις την επική τετραλογία “High Season” ολοκληρωμένη!
Ε από κει πέρα για μένα όλα τα Slough Feg γαμάνε, αλλά μάλλον τα καλύτερά τους ήταν όταν ακόμα λέγονταν The Lord Weird Slough Feg και είχαν το Θεό John Cobbet στην κιθάρα, δηλαδή και “Twilight of the Idols”, και “Down Among the Deadmen”, και “Traveller”. Και βασικά και το “Avatism”, το τελευταίο με τον Cobbet και πρώτο ως Slough Feg (αν και εδώ ήδη το 99% της μουσικής έχει γραφτεί από το Mike Scalzi, γαμάει βέβαια όπως και να χει!)
Και μια και λέμε για Slough Feg καλό θα ήταν ν’ άκουγες και τους πνευματικούς τους πατέρες, τους τιτανοτεράστιους Brocas Helm, κυρίως τα δύο δισκία που έβγαλαν στη δεκαετία του '80, δηλαδή τα “Into Battle” και “Black Death”. Μπορείς να φανταστείς τους Motorhead επικούς; (στο περίπου δηλαδή εντάξει)
@ ΗοlyMartyr: Δεν είπα πουθενά ότι δε μ’αρέσουν οι ψηλές φωνές φίλε μου.
Απλά δεν είναι αυτό που ψάχνω στην παρούσα φάση.
Θενξ για τις προτάσεις.
Γράκχο είσαι ΓΙΓΑΣ ε!
χαααχααχαχααχα οχι μωρε απλα ηθελα να μεινω “πιστος” στα κριτηρια σου,αλλα σα γνησιος αμερικανοπαουρας το μεταλ και η τσιριχτη φωνη για μενα ειναι 2 στοιχεια με με φτιαχνουν αφανταστα,οποτε εχωσα και 2 τσιριδιαριδες μεσα για το χαβαλε (παρεπιπτοντως πρεπει να ανοιξουμε ενα τοπικ καποτε για να συζητησουμε αν υπαρχει επικ μεταλ η οχι 8O)
@Bleedin : :oops:
Longings Past! Βέεεβαια, ωραίος ο Holy Martyr.
Δύσκολο συγκρότημα βέβαια, αλλά αξίζει να τους δοκιμάσει όποιος ψάχνει το κάτι διαφορετικό στον επικό ήχο.
Οπλαρχηγέ τους Mael Mordha τους έχεις ακούσει; Εδώ βέβαια πάμε σε πιο celtic/pagan καταστάσεις, αλλά και πάλι είναι πιο κοντά στο heavy/power από τους Primordial π.χ.
Άκου αυτό να νιώσεις.
Eπισης, Bleedin, βαλε στο προγραμμα να ακουσεις και τους Scald (τους Ρωσους).
O δισκος τους λεγεται ‘‘Will Of The Gods Is Great Power’’. Επικο Doom.
Απ’οτι φενεται με τοσες προτασεις θα εχεις πολυ ‘‘ψωμι’’ να ασχοληθεις.
Eίστε όλοι υπερλατρείες!
Έχωσα traveller και στο Vargr Moon πήγε να μου φύγει το πιάτο! (τρώω και σπιτική τυρόπιτα παράλληλα :vibrate:)
Τι υπερκομμάταρος! Ναι διάολε, κάτι τέτοιο έψαχνα, αλλά βαριόμουν να βάλω πάλι τα ίδια που ακούω 15 χρόνια τώρα.
Να στε καλά. Θα προσπαθήσω να ακούσω όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα όμορφα που προτείνατε!
τον κάψατε τον άνθρωπα με longings past… κατευθείαν στα σκληρά τον ρίξατε
σωστός ο παίχτης που μίλησε γιά Scald. μυσταγωγικό επικό ντουυυυυυυυυυυυμ!
σωστός και ο κύριος που μίλησε γιά τους μπαθορικούς ereb altor.
το traveler όμως παίζει μπάλα σε άλλη διάσταση και κατά τη γνώμη μου έχει star quality που ξεφεύγει από τα κάλτ όρια και μπορεί να γίνει κτήμα του καθένα. κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να είναι το διαβατήριο της μπάντας γιά τα μεγάλα σαλόνια αλλά δεν ξέρω τι παίχτηκε και είναι ακόμα β εθνική…
Αν και ανήκει πιο πολύ στο Thread των Doom κανονικά, Bleeding τσέκαρε και αυτό εδώ μιας και το έβαλα να το ακούσω τώρα και το θυμήθηκα.
Πρώτον Slough Feg πάνω απ’ όλα.
Απο εκεί και πέρα
Επίσης μην τον γεμίζετε ντουμίλες και μπαθορίλες τον άνθρωπο. Αξιώθηκε που αξιώθηκε να γράψει στο heavy thread, ας ακούσει λίγο ατσάλι να ξεφύγει από τις σαπίλες που ακούει κάθε μέρα :Ρ
Παντως μου κανει εντυπωση που ο Holymartyr δεν εγραψε το πιο προφανες για αυτον, δηλαδη τους Holy Martyr !
Συγκεκριμενα τα ‘‘Spartan Phalanx’’, ‘‘Lakaidemon’’ και ‘‘Defenders In The Name Of Hellas’’ ειναι σπουδαια τραγουδια !!
Χαχαχαχαχαχχα μου ξεφυγαν ειναι η αληθεια οι Holy Martyr, και το τελευταιο μαλιστα ειναι δισκαρα επικων διαστασεων
Αλλα το ονομα ειναι παρμενο απο το Holy Martyr των Omen
Btw το Traveller που εχει αναφερθει πολλακις ειναι ενα διαμαντι που αν και ειχε την προωθηση απο τα μεσα δυστυχως δεν ανεβασε εμπορικα τους Slough Feg.Τρελη δισκαρα και φοβερο στιχουργικο concept:D:D:D
Ίσως να μη ταιριάζει τόσο εδώ:
Έχετε να προτείνετε καμια μπάντα/δίσκο που να έχουνε πολύ πράμα σε synths και keyboards σε στυλ Nightwish, Inmoria κλπ?
μόνο σε neoclassical φάση μου έρχεται τώρα. Richard Andersson, Majestic κλπ.
To 1 το πιανουμε, το 2 όχι τόσο, αλλά ξεκινώντας απ’ τα βασικά, ελπίζω να έχεις ακούσει τη ΔΙΣΚΑΡΑ.
Aν ναι, ξανάκουσέ την.
α ναι! Royal Hunt!