Αχα, thanx a lot!
Synths να βαράνε απο δω κι απο κει, συμφωνικά μέρη κλπ!
Αχα, thanx a lot!
Synths να βαράνε απο δω κι απο κει, συμφωνικά μέρη κλπ!
Richard Andersson Space Odyssey γιά την πάρτη σου τότε καθώς και τα Andersson related Majestic (με Apollo Papathanasio) & Time Requiem (Apollo, Edman κλπ.)
Κατεβαίνει το Trinity Overture!
Thanx TRAMPAKOULAS!
INMORIA - Invisible Wounds
Το πρότεινε και ο Outshined, πολύ καλή δουλειά, τσεκάρετε =)
Επειδη το τοπικ ειναι ακρετα μεγαλο και ειλικρινα μου ειναι δυσκολο να το ψαξω μπορει αυτοι οι τυπαρες εδω να εχουν ξαναφερθει
Marshall Law κυριοι, Priestiκο heavy metal με σχετικα πιο μοντερνα παραγωγη και ηχο
Αυτο ειναι το ντεμπουτο που νομιζω οτι ξεχωριζει,αν και οι αλλοι δισκοι τους αξιζουν καποιες αυτιες
http://www.youtube.com/watch?v=_pj6wiD1A9c&feature=related και ενα δειγμα το Future Shock
λατρεμένοι
Αυτο το ακουσατε παιδια?
Ειναι το πονημα του Herman Frank κιθαριστα των Accept και κινειται στο χωρο του (καρα) κλασσικου γερμανικου heavy metal (oχι power,heavy να εξηγουμαστε)
Χωρις να ειναι κατι το συγκλονιστικο ειναι αξιολογοτατο.
Ο Herman πλαισιωνεται απο Pichl και Scwarzmann ,γεγονος που δημιουργει ενα εξαιρετικο rhythym section ενω στη φωνη ειναι ,και μια απο τις προσωπικες μου αδυναμιες, ο “δικος μας” Joti Parcharidis.Αξιζει να το δωσετε μια ευκαιρια
πού θα μου πάει, θα το τσεκάρω
Μπορώ να σας ευχαριστήσω ταπεινά και ειλικρινά που με κάνατε να ασχοληθώ με τα παλικάρια αυτά; Δε φαντάζεστε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη ενός συγκροτήματος που τιμάει τόσο δημιουργικά και εμπνευσμένα την κληρονομιά των Priest για ένα άτομο που είναι κολλημένο μέχρι αηδίας με το κορυφαίο συγκρότημα στην ιστορία του metal.
Επίσης να πω ότι ναι, και γαμώ το προαναφερθέν ντεμπούτο τους, αλλά εγώ έχω πάθει με την πλάκα μου και με ένα από τα πιο πρόσφατα album τους, δηλαδή αυτό εδώ:
Απίστευτες ριφφάρες, ουσιωδέστατες τραγουδάρες, κορυφαίος τραγουδιστής που μου φέρνει λίγο στο μυαλό το Freddie Mercury στο πιο επιθετικό (!) -αλήθεια το έχει προσέξει κανείς άλλος;- , αισθητική και κλίμα μεταλλικό μέχρι το μεδούλι, ούτε ίχνος retro-ίλας, εν ολίγοις καύλα ατελείωτη.
Μωρέ, ό,τι και να λένε, ΑΥΤΟ είναι το METAL :!:
έτσι!
Σωστος ο Grach, κλασσικουρα χωρις ιχνος retro-ιλας (οχι οτι με χαλαει παντα αυτο).Αν και επρεπε να φτασουμε τα 25 μας για αν τους ακουσουμε,γιαιτ πραγματικα αγνουσα την υπαρξη τους μεχρι περσι,πραγματικα αξιζε τον κοπο :lol:
Τι τα θες φίλε μου, εμένα μου φαίνεται ότι και στα 30 και 40 μας θα ανακαλύπτουμε γκρουπάρες που ούτε είχαμε ακουστά και θα ψαχνόμαστε.
Εγώ πάντως ανακάλυψα στα 29 μου, χάρη σε αυτό εδώ το thread, τους Ruthless. Και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό.
Παιζει και να το χω αναφερει, αλλα που να ψαχνεις.
Σημερινο ξεθαβιν’.
Antithesis - Dying for Life
Κυκλοφορια του 2001 που περασε στα πολυ ψιλα. Οι εν λογω παλικαροι συνεχισαν με ενα demo, κατι πηγαν να κανουν και με εναν τριτο δισκο, αλλα δεν. Το πραγμα εμεινε εκει. Δευτερη και τελευταια επισημη δουλεια λοιπον για τους Αμερικανους Antithesis, προτεινομενη σε φιλους του καλου US Power. Εχουν και ολιγη απο prog, τι ολιγη δλδ, κατι παπαδιστικα σημεια φερνουν καργα σε Symphony X, διχως ομως να το ζαλιζουν τοσο. Εχει και λιγη thrashιλα κρυμμενη στα ενδιαμεσα, αλλα νταξ, κακα τα ψεμματα, πιο πολυ πατουν στον ορο heavy παρα στα αλλα δυο. Γνκ οσοι γουσταρουν progpowerιες και τα πρωτα βηματα των Nevermore αξιζει να τσεκαρουν παραυτα. Πολυ ουσιωδες αλμπουμι και δεν το περιμενα, γνκ ειμαι της αποψης πως η πλειονοτητα των 00’ς-χιεβι-γουοτεβερ δισκων ειναι τρελα υπερεκτιμημενη.
Edit: Τωρα που το ακουω ξανα φερνει πολυ σε προγκιστικο. μ. Δε βαργιεσαι.
Αυτοι Angmar πρεπει να ειναι πραγματικα καλοι.Στο youtube βρηκα αυτο
http://www.youtube.com/watch?v=JzXbBdXz1bg
Το κομματι Nehterworld το οποιο κανονικα ειναι απο το ντεμπουτο τους? Αλλα εδω ειναι απο τη δευτερη εκδοση του δευτερου δισκου τους? κλασσικα μπερδεμενα αμερικανικα πραγματα!!
Το δειγμα που ακουσα ειναι μικρο ,αλλα αν κινειται στο ιδιο υφος τοτε ειναι αυτο που λεμε τεχνικο power!!! (με νοοτροπια Hellstar οπως λεω,τεχνικοι μεν αλλα οχι prog).Μπορει να ειναι μικρο αλλα ειναι εξαιρετικο.Συνεχιζω το ψαξιμο για να τους ανακλυψω περισσοτερο!!!
Βασικα εχει κι απ τα δυο. Μερικα σημεια ειναι πολυ progιστικα και μου φερνουν στο μυαλο τους Symphony X, συγκεκριμενα. Σημεια ομως ε, μη φανταστεις πολλα παραπανω.
Το κοιταξα αυτο που λες και υπαρχει και στο δευτερο ως ‘‘US Bonus Track’’. Το συγκεκριμενο δισκακι btw το χα παει τσαμπα οταν εκλεινε ο Πατσης. Ειχε βγαλει εκει ενα καρο διαμαντακια τυπου Deathrow, Evoken κι αλλα που τωρα δε θυμαμαι στα 2 και 3 ευρω. Ασε, μιλαμε για τρελη μπαζα εκεινες τις μερες.
Τσεκάρετε το πρώτο βίντεο κλιπ της ελληνικής μπάντας Artical (με αρκετές επηροές από τους μέγιστους Symphony X μεταξύ άλλων) Είναι το ομότιτλο τραγούδι από το άλμπουμ Horizon πού κυκλοφόρησε το 2007. Αναμένεται καινούριο άλμπουμ με τoν Jimmy Santrazami στα φωνητικά (γνωστός από τους Emerald Sun)
http://www.youtube.com/watch?v=RT1JLaTD0f8
myspace: http://www.myspace.com/articalband
Kαταρχας, ελπιζω να γραφω στο σωστο thread.
Tους θεσσαλονικεις Northwind τους γνωριζετε; Πολυ αδικημενο συγκροτημα. Κυκλοφορησαν δυο πανσπανιες δισκαρες στα 80ς και μετα ψιλοεξαφανιστηκαν. Ηταν μεγαλο ονομα της ελληνικης σκηνης παλια.
Πριν καμια πενταετια εδωσαν ενα reunion show στο Μυλο, εκτοτε δεν εχω ακουσει κατι νεο.
Τεσπα, αν ενδιαφερεται κανενας, δημιουργησα ενα τορεντ με τα δυο αλμπουμ τους, Νοrthcomin και Mythology. Ο πρωτος δισκος ειναι σε στυλ hard/heavy ενω ο δευτερος σε heavy/power/epic. Απ’ οσο ξερω δεν εχουν κυκλοφορησει ποτε σε cd οποτε δεν υπαρχει αλλος τροπος να βρει τη μουσικη κανεις εκτος απο το ιντερνετ. Και ειναι κριμα…
ΥΓ: αν παραβιαζω καποιο κανονα λειτουργιας του φορουμ ζητω συγγνωμη. οι μεντερεητορς ας κανουν κουμαντο.
Δισκαρα το Mythology. Στην ιδια μοιρα με Spitfire, απο ποιοτικης σκοπιας. Το ειχα αναφερει κι εγω παλαιοτερα αλλα βαργιεμαι να ψαχνω τωρα.
Το Νοrthcomin παντως εχει βγει σε επανεκδοση, σχετικα προσφατα κιολας.
Σοβαρα επανακυκλοφορησε το Northcomin; Ιδεα δεν ειχα…8O
Αυτο παντως ειναι πολυ ευχαριστο γεγονος!
den 3erw an auto einai to swsto thread alla etsi nomizw
mporeite na mou peite kapoio album pou na moiazei se stul me to burnt offerings twn iced earth?
p.s.sorry gia ta greeklish alla kwlhse to pc kai den me afhnei na balw ellhnika