Οι επικες μελωδιες θυμιζουν HammerFall, ενω η κιθαριστικη δουλεια και τα φωνητικα με την ολη ατμοσφαιρα και τον συμπαγη ηχο που τα συνοδευει φερνουν σε Sabaton, αλλα αντι για την πολεμικη ατμοσφαιρα των δευτερων, εδω υπαρχει μια θεατρικη σκοτεινη ατμοσφαιρα.
Debut album για τους Ιρλανδούς μετά το πολύ καλό EP “Volume One”.
Το Archaic Creation κινείται στα ίδια επίπεδα πάνω κάτω, δε το 'χω ακούσει όσες φορές θέλω βέβαια, αλλά μερικά κομμάτια είναι εξαιρετικά, ακόμα και με τις πρώτες ακροάσεις.
Οταν το ακουσεις καλυτερα ριξε περισσοτερες πληροφοριες γιατι το Volume One με ειχε αφησει με το στομα ανοικτο (και το live τους στο Up The Hammers επισης) αλλα καποια samples του Archaic απο το myspace δεν μου εκανα καλή εντύπωση (και μου φανηκε τελειως διαφορετικαι απο το ΕΡ).
Η αλήθεια είναι οτι είναι κάπως άνισο αλμπουμ, πχ το εναρκτήριο κομμάτι (Meet Me On The Battlefield) είναι εκπληκτικό, άλλα πάλι κινούνται σε πιο μέτρια επίπεδα, χωρίς να λείπουν βέβαια οι καλές στιγμές. Πάντως προσωπικά “ακούω” την ίδια ατμόσφαιρα με το Volume One, ιδιο πάθος, ίδια λυρικότητα. Αξίζει να του ρίξεις μια “αυτιά” αν θες τη γνώμη μου.
Μια χαρά είναι και το καινούριο, κ γω τους είχα δει στο Up The Hammers και είχα πάθει την πλάκα μου και τσίμπησα το Volume I εκείνη τη στιγμή, παίζει να ήταν και το τελευταίο που τους είχε μείνει τότε…
το ντεμπούτο των Βολιωτών Storrmbringer (Among The Flames Of War) κυκλοφορεί εδώ και καιρό από την Eat Metal . παίζουν επικό χέβι μεταλ . πιστεύω πως θα αρέσει στους φαν του είδους .
το συγκρότημα έχει παίξει στο uth και έχει σαπορτάρει τους innerwish .