Helloween - Release Festival

Καμιά σχέση ρε συ, δεν ήθελα να τονίσω και καλά ανωτερότητα. Απλά ότι αποκλείεται να ενέκρινε τόσο μεγάλη απόκλιση στα ακούσματα (επειδή είμαστε “μεταλλάδες”) και η συζήτηση θα πηγαινε σε άλλο επίπεδο.

Εδιτ: τις προάλλες στη δουλειά άκουγα springsteen από το κινητό στην τσέπη και γυρνάει ένας και λέει στους άλλους “καλά αυτός ακούει άθλια μουσική, ούτε στον εχθρό μου” και βγάζει το κινητό και βάζει τραννό. Αυτό κι αν είναι ελιτισμός :wink:

6 Likes

Εκει θα του εκαιγες τον εγκεφαλο μωρε :rofl:

1 Like

Ναι ναι καταλαβαίνω, απλώς το επισημαίνω γιατί για τα δικά μου δεδομένα είναι σημαντικό. Και εύκολο το να ξεφύγει κανείς (όχι εσύ, γενικά το λέω, δεν σημαίνει ότι ισχύει εδώ) και να φτάσει να θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο επειδή ακούει/ξέρει πέντε πράγματα παραπάνω. Και εύκολο το να κρίνουμε χωρίς να αναλογιζόμαστε. Αλλά εδώ ξεφεύγω.

Έχω πάντως απόλυτα στο νου μου τον τύπο ακροατή που περιγράφεις. Άσε που κι εγώ στο ροκ ντραγκον πήγα και παρατηρούσα την φάση του κόσμου με σηκωμένο φρύδι, γιατί, εχμ ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ, απλώς τα θέματά μου είναι άλλης φύσεως και όχι (μόνο) των ακουσμάτων. ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΡΕΙΝΜΠΟ ΗΜΑΣΤΑΝ ΓΜΤ αλλά επειδή ταλαιπωρηθήκαμε να φτάσουμε κ ενώ δεν την παλεύαμε επειδή ήταν τίγκα, βαρεθήκαμε να κάνουμε δ ύ ο βήματα παραπάνω :smiling_face_with_tear: Τα ίδια reminders πάντως βάζω και στον εαυτό μου, δεν με εξαιρώ από όσα γράφω.

3 Likes

βγαίνω off topic, αλλά μην φανταστείς τίποτα τρελό, ψιλονορμαλ νούμερα, άργησε να ξεκινήσει κιόλας επειδή άλλαξε και μέρος τελευταία στιγμή, κλπ. Πάντως πήγε καλά, οι μπύρες τελείωσαν από τις 3 :stuck_out_tongue:

Και δεν έγινε στον παραδοσιακό χώρο του γεωπονικού, αλλά απέναντι, οπότε η παρακολούθηση δεν ήταν εύκολη κλπ.

Εδώ να πω πως εξαιτίας γεγονότων που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες που δεν είναι της παρούσης, δεν ξέρω πόσο ακόμα θα μπορούν να γίνονται συναυλίες στο γεωπονικό. Μάλλον βαριά μέχρι Οκτώβρη. Αλλά δεν είναι της παρούσης ξαναλέω, και ούτε και ο χώρος να επεκταθώ.

@Dr_Love εγώ προσωπικά θα πω πως από τη στιχομυθία σου αλλά και τις προβολές που κάνει το καθένα πάνω σε αυτή (και εγώ) σχολιάζοντας/διαβάζοντας τη βγαίνουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, για πράγματα εκτός echo chambers.

Και κάποια σχόλια για τη συναυλία, να μεινω οντοπικ, μια ημέρα μετά.

Εγώ παιδιά για 3 κιθάρες και 3 φωνές δεν έμεινα 100% ευχαριστημένος από πλευράς ήχου, και όχι μόνο. Συγκινητικοί Hansen και Kiske, αλλά με τις προβλεπόμενες αδυναμίες, το ξεχείλωμα και οι παύσεις τους βοήθησαν, αλλά και πάλι, και έβλεπα το νονό/Πρόεδρο, που έσκασε και με γυαλούμπα, και βούρκωνα, το medley του ήταν το highlight μου. Deris τεράστιος σαν περφόρμερ, και ερμηνευτής. Οι υπόλοιποι άψογοι, τουλάχιστον από όσα έπιασα.

Οι Helloween έχουν το ταλέντο, όπως σοφά ανέφερε και ο @Spyros_Koukas στην ανταπόκρισή μας, να εισάγουν τέλεια το κοινό στην συναυλιακή εμπειρία, και να παίζουν με αυτό. Και έτσι, η ορμή και το πάθος του κόσμου (που σόρρυ αν ακουστώ εμπαθής - δεν είμαι το έζησα σαν παιδάκι όταν ειχα πρωταγοράσει το Keeper 2 - που btw νίκησε συντριπτικά στο σετ το 1- για κάποιο λόγο χρειάζεται ντισκλέημερ όταν μιλάμε για παραδοσιακές μεταλ αγάπες - αλλά και σε tribute bands πρώην μελών που παίζουν κλασικό σετ το εγχώριο κοινό ξεσαλώνει) ανέβασαν τη συναυλία πολύ. Στην τελική, δεν είναι ο σκοπός κάθε συναυλίας ο ίδιος.

Οπότε, ναι, ο συνδυασμός νοσταλγίας (έλεγα στο crew μου πως στο Keeper στα αριστερά οι Hansen/Kiske κάνανε επικό headbanging και η κάμερα δεν το έπιασε αλλά για αυτό ήμασταν εκεί, να γίνεται υπό τη θέα του λόγκο), σετλιστ, ιστορικότητας, απωθημένου που έχει εμποτιστεί σε γενιές και φαντασιακά εγχώριων μεταλλάδων, ξεσπάσματος γιατί είναι το παραδοσιακο μεταλ ιβεντ του καλοκαιριου, συλλογικής εμπειρίας, και φυσικά σκηνικής παρουσίας της πλειοψηφίας, την έκανε μια φανταστική συναυλία. Αλλά προσωπικά υπήρχαν φορές που ενώ περίμενα δισολίες, σημεία φωνητικά, ή riffs, δεν τα έπαιρνα. Μπορεί να φταίνε οι θέσεις, αλλά εντάξει, ενώ ξύπνησα χαρούμενος που το έζησα, έχω μεγάλο αστερίσκο σχετικά με τις απαιτήσεις (μου).

Αυτά, δεν θέλω να χαλάσω το κλίμα χαράς, γιατί είναι δίκαιο.

8 Likes

7 Likes

Μια εξηγηση επ’ αυτου, θα με ενδιεφερε. Ισως να τη συνεχιζαμε σε αλλο νημα, π.χ. εδω, κατω από τη μαρμελάδα μου :slight_smile:

Απλώς πως πολλές φορές έχουμε μια γενική εικόνα για μια κοινωνική ομάδα που να προκύπτει εν τέλει πως είναι αρκετά ειδική λόγω του περίγυρού μας ή του πως την προσεγγίζουμε εμείς, από τη δική μας σκοπιά/θέσεις. Οπότε έχει ενδιαφέρον να βλέπεις να σπάνε/επιβεβαιώνονται εικασίες/απόψεις που μπορεί να έχεις διαβάζοντας σχόλια γενικότερα. δατσόλ, i want out :stuck_out_tongue:

Οκ, καταλαβα αυτο το κομματι. Απλως δεν καταλαβα ποια ακριβως κοινωνικη ομαδα σου προκαλεσε το ενδιαφερον: του φιλου μας μεταλλα, του Dr., τη δικη μου και της Νελλης που θα αποφευγαμε τον τυπο, της λυκαινας;

Εκει σε εχασα, δεν καταλαβα ποιο απο ολα ηταν το ενδιαφερον (για εσενα) επειτα απο 10 απαντησεις, αυτο εννοω :slight_smile:

Υ.Σ.: βέβαια αυτό δεν είναι το echo chamber; Μια ειδικη ομαδα του περιγυρου μας; Το “καθενα” σε τι αφορα (εκει που λες για τις “προβολες” λεω); “Καθενα” από τι ακριβως; Το εχασα λιγο.

1 Like

Το ότι γενικά δεν συζητούνται πολύ αυτά τα “περιστατικά” με όρους μη μειωτικούς ή προσβλητικούς ή αφοριστικούς ή με meme-ολογία, οπότε έχει κάποιο ενδιαφέρον το πως και όσο εξελίσσεται η συζήτηση, ειδικά από ετερόκλητα σχόλια ως σημεία αφετηρίας, θαρρώ.

Και φυσικά τα όσα σκέφτηκα εγώ διαβάζοντας την ιστορία.

Ναι, μετά προσωπικά, στο δικό μου μυαλό, που δεν ενδιαφέρει κανένα, σκέφτομαι αν όσα συμπεράσματα βγάζω, είναι αυτοεκπληρούμενη προφητεία και αυτοεπιβεβαίωση, ή αν παίρνω κάτι νέο σαν στάση, και κάθε στάση επί του θέματος τι αξία έχει για μένα. Και αν είμαι ή όχι σε echo chamber. Καθένα εννοώ τα άτομα.

Λεπτομέρειες.

tl;dr: καλώς γίνονται σχόλια.

Παω να βγαλω 5δα 1993 :slight_smile:

Θα επαιρνα το ιδιο λεωφορειο για να συνεχισω την κουβεντα, φωλς εδω ο @Dr_Love.

Ρε μην τα παιρνετε ολα στα σοβαρα. Μια χαρα κορυφαια η ιστορια του (φωλς, ειπαμε) δοκτορα, γελασα.

Απλη κορεκτιλα :stuck_out_tongue:

5 Likes

Μια διόρθωση στο setlist των jinjer ανάμεσα στο Copycat & Wallflower έπαιξε ο υπερκόμματος I speak astronomy!!!

1 Like

Μα τόνισα την ανεκδοτική της φύση. ;p Και σημείωσα κάτι που απασχολεί εμένα, δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς.

Ε όχι και κορεκτίλα ο συμπεριληπτικός λόγος. ;p

2 Likes

fixxxed :stuck_out_tongue:

1 Like

mc-mahon-wwe

1 Like

Ας πουμε οτι επιασα την κεντρικη ιδεα, καλο και το tl;dr στο τελος, βοηθησε.

Γενικως ισως ειμαι λιγο χαμηλης, ισως κουρασμενος, ισως ομως φταιει οτι σε περιπου 90 λεξεις με το ματι, εβαλες τεσσερις τελειες και προσπαθω να πιασω το σκεπτικο :smiley:

Θα απαντησω με δυο γραμμες: ολοι προσωπικα το βλεπουμε προφανως. Πώς θα κρινεις καποιον απο μια μονο επαφη (οπως στο περιστατικο/παραδειγμα); Να βγεις απο το σωμα σου; Τον κρινεις συμφωνα με τις ιδεες σου και τις πεποιθησεις σου. Σου ταιριαζει; Ναι/Οχι.

Δεν μου αρεσει ο ορος χατζημεταλλας, ουτε ολα αυτα τα σχετικα αστεια, ουτε ακολουθω εκεινο το περιφημο ΦΒ γκρουπ, αλλα καλως ή κακως υπαρχει αυτος ο χαρακτηρας. Τι α κανς;

Ενιγουει, ας μη χαλασουμε το νημα.

3 Likes

Εκεί που τους κέρναγε Τζακ ο Kai μου τα σκάσε η συγκίνηση. Σκεφτόμουν ότι με τον Μάρκους και τον μακαρίτη φτιάξανε τους Second Hell στις αρχές των 80s οντας πιτισιρικοι, που να ξέρανε το τι θα ακολουθουσε , όλα τα ups and downs που θα ερχόντουσαν και το ότι το πράγμα θα κατέληγε έτσι, με τη χημεία τους να είναι off the charts, και μπροστά σε ένα κοινό από 5 ως 60 ετών,.με τον κόσμο να είναι σεληνιασμένος. Το παρακάτω λινκ που ανέβηκε στο youtube δίνει μια γεύση της αύρας

Όλοι ισόποσα καταπληκτικοί. Ο Kai απλά βγήκε και λίγο “μπροστά” , σα να ξέρει ότι είναι η αδυναμία των περισσότερων. Μας καβλάντισε και καλά έκανε.

11 Likes

Forever we’ll fly, together we’ll fly
Forever we’ll fly… SOMEDAYYYYYYYY

ΛΑΛΑΛΑΛΑ

14 Likes

Ααααα! Τι (ιστορική) συναυλία ζήσαμε!

ΥΓ άξιζε το ταξίδι από Κύπρο, με τα χίλια.

10 Likes

Ο λαός μίλησε.

7 Likes

Τα λέω και τα ξαναλέω,όποιος ψηφίζει GNR δεν πήγε σε άλλη συναυλία όλο το καλοκαίρι

7 Likes