Helloween

Μερσι

Φίλε μάλλον έχεις επιλεκτική μνήμη όσον αφορά την κριτική στους helloween…Επειδή εγώ δεν ασχολούμαι με τρίχες και επειδή προφανώς μιλάς για το πρώτο show της pumpkin united περιοδεία το 17 στο Μεξικό και όχι Βραζιλία όπως λες πιο πάνω…θυμάμαι ότι είχαμε ξανακάνει την ίδια κουβέντα…τώρα πως εσύ ένα απ τα αγαπημένα σου συγκροτήματα όπως λες τους βάφτισες μίλι βανιλι επειδή για να μην ακυρώσουν το πρώτο show χρησιμοποίησαν σε μερικά σημεία playback λόγω ότι ο kiske ήταν άρρωστος εμένα προσωπικά δεν με πείθεις…το tour τελείωσε το Δεκέμβρη του 18 λοιπόν ανέβασε σε παρακαλώ live προς live να δούμε και εμείς όλοι που είμαστε κουφοι και κάνουμε τα στραβά μάτια την κονσέρβα…αλλιώς φοβάμαι ότι όντως χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη για να ξεπεράσεις το τραύμα σου…φιλικά πάντα :slightly_smiling_face:

2 Likes

Σημασια εχει οτι σε πεισανε αυτοι. Δεν εχει καμια σημασια η κουβεντα, κριμα που μαλλον δεν θα τους δουμε φετος.

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλά βίντεο πλεον στο youtube όπου φαίνεται ότι δεν τραγουδάει playback ο Kiske, με εξαίρεση το πρώτο live.

Δεν αντιλέγω ότι είναι τραγική απόφαση να μην ακυρώσουν το show. Την σημερινή εποχή αυτά δεν κρύβονται.

1 Like

Όχι απλά με πεισανε και με το παραπάνω θα έλεγα αφού είχα την τύχη να τους δω από κοντά…όσον αφορά το live και εγώ το βλέπω δύσκολο και κρίμα για τον κόσμο που περιμένει να τους δει όλους μαζί για πρώτη φορά…αν και πιστεύω ότι θα πάει για να αναβολή το tour για του χρόνου όπως και judas priest…Μακάρι να πέσω έξω και να τους δούμε απο κοντά τελικά 14 Νοέμβρη

1 Like

Έτοιμο το πρώτο βιντεο από το νέο δίσκο! Για να δούμε τι θα δούμε αλλά κυρίως τι θα ακούσουμε…

Σήμερα για κάποιον λόγο ακούω keepers 1 & 2 κι επειδή είναι μια από τις λίγες φορές που μου βγαίνει όρεξη, ας γράψω κανα δυο αρλούμπες. Τίποτα το συγκλονιστικό ε, παρατηρήσεις και “κουβέντα να γίνεται”.

Σοου, δεν μπορώ ακόμα να αποφασίσω, τόσα χρόνια μετά, ποιό μου αρέσει περισσότερο. Και έχει σημασία για μένα, γιατί θέλω πάντα να ξέρω τι βάζω πάνω από τι και στην περίπτωση αυτών, όση ώρα διαρκεί το ένα είναι καλύτερο από το άλλο και τούμπαλιν.

Πέρα από αυτό βέβαια που είναι θέμα προσωπικού ζυγίσματος, προσπαθώ λίγο να εντοπίσω τις διαφορές που υπάρχουν λόγω των δυναμικών στις συνθέσεις και από αυτή την άποψη, το keepers 2 παρουσιάζει μια μεγαλύτερη ποικιλομορφία αλλά και ισορροπία, καθώς φιλοξενεί περισσότερες συνθέσεις και των τριών (4 weikath, 2 kiske & 2 hansen), ενώ το πρώτο είναι κατά βάση χανσενικό- duh. Ως εκ τούτου, παρατηρώ ότι ήμουν πάντα μα πάντα drawn στις συνθέσεις του Hansen, αλλά συμπληρώνω και ότι τα κομμάτια του Kiske έχουν λειτουργήσει σαν growers και πλέον τα λατρεύω. Εξ αφορμής αυτού, ψιλοαυθαίρετα (και σχεδόν με διάθεση για flaming ;p), θέλω να πω ότι αν χωρίζαμε κάπως τους μεταλλάδες ή τους φανς των Χελλογουην, ο Hansen με τις πιο κλασικές παουερ/χιεβυμεταλ φόρμες του είναι σα να κλείνει το μάτι σε πρωτοδισκάκηδες/“χατζημεταλλάδες”, ο Weikath στους πιο “πιστούς” οπαδούς, καθώς συνολικά είναι σαφώς ο πιο prominent συνθέτης της μπάντας, ενώ τα λιγοστά κομμάτια του Kiske είναι μια άλλη κατηγορία, ιδιάζουσα και εξέχουσα- που δεν ξέρω σε ποιούς απευθύνεται. ;p Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι ο Kiske γράφει σαν τραγουδιστής και έτσι τα κομμάτια του έχουν μελωδιάρες, αλλά στερούνται της έμφασης στα instrumental parts, την οποία έχουν τα πιο εκτενή κομμάτια της μπάντας - και ιδίως του Weikath. Σε κάθε περίπτωση, στο keepers 2 είναι που συγκλίνουν όλα αυτά τα στοιχεία και των τριών και αυτό είναι κατά τι μεγαλειώδες. Γιατί και την πορεία του Hansen αν λάβουμε υπόψιν, παρ’όλα τα ωραία πράγματα που έβγαλε με Gamma Ray, είναι πάντα σαν κάτι να λείπει…

*αν δεν υπήρχε κοβιντ τώρα εδώ στα κοντά θα βλέπαμε το λαιβ ε, πω…

11 Likes

Προτιμάω ελάχιστα το 2 από το 1, αλλά είναι μεγάλες δισκαρες και τα δύο εννοειται.

Να μαντέψω πως το ένα από τα δύο κομμάτια του kiske είναι το i want out?

Hansen (το άλλο δικό του είναι το March of Time.)

We got the right, you always walk alone τα Kiske. Το δεύτερο θεωρώ ότι είναι το λιγότερο καλό των Κeepers.

Έχει όμως και το Savage o Kiske από b-sides/bonus.

Τα 4 πρώτα Gamma Ray για μένα είναι η φυσική συνέχεια και απολύτως αντάξια των κλασικών Helloween, ακόμα και το Sigh no more που θεωρώ τέρμα υποτιμημένο.

8 Likes

Για μένα πάντα το μεγάλο battle αυτών των δύο δίσκων ήταν στα άσματα μακράς διάρκειας… Εκεί κρίθηκε ο νικητής στην καρδιά μου… Pt. 2 και από εμένα…

Υ. Γ. Ήμουν πολύ κωλοφαρδος που ο φιλαράκος που με βάφτισε μεταλλα μου είπε ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αγοράσω είναι τα δύο keeper και έτσι έπραξα…

4 Likes

Το 2 και για εμενα, αλλα με ελαχιστη διαφορα. Φταιει οτι (στο μυαλο μου; ισως…) ειναι πιο χαρουμενο; Φταιει οτι εγω ειμαι μια μουσατη χαρουμενη κολοκυθα; Δεν ξερω.

Το 1 εχει ενα σκοταδι, ενα μυστηριο που το περιβαλλει. Ειναι παντως τρομερο οτι το 2 δειχνει να αποτελει τη συνεχεια του 1, σαν γραφτηκαν την ιδια στιγμη κι ειπαν “ασε μλκ, θα το βγαλουμε σε ενα χρονο, χαμουλης θα γινει”.

Αχ και να τους ξαναβλεπαμε…

7 Likes

Αν δεν είχε γαμηθει ο Διας στον πλανήτη Γη, αυτό το Σάββατο θα τους βλέπαμε μαζί με MDB

(Τελείως οφφ τοπικ οι domination inc είναι και γαμω τις μπάντες στο σανίδι, από τα καλύτερα support acts που είχα δει τον τελευταίο καιρό πριν τον covid)

2 Likes

2 στα πάντα. Εξώφυλλο εσωφυλλο στίχοι (Put all the bombs back up their builders’ ass τι λέμε τώρα πόσο πιο απλά; στον κωλο σας λεμε) σοβαρότητα χαβαλές. μουσική δεν κρίνουμε. Τι να κρίνουμε δηλ; μπορείς να κρινεις των Παρθενώνα; “αααα τον έχτισαν σε μέρος χωρίς σκια”.

Στο επόμενο που ΘΑ έβγαζαν αν κρίνουμε από τις συνθέσεις pink bubbles κ heading for θα είχαμε κλωτσομπουνιδια κ πιθανών υλικό για αλλά 3 άλμπουμ.

1 Like

2 και για μένα. Νομίζω τα πιο debated άλμπουμ μετά τα Illusions όσον αφορά συγκρίσεις!

Α δεν είναι τα Load και Reload :stuck_out_tongue:;

5 Likes

Στο φόρουμ του rocking σίγουρα!

Θ αρχίσουν να συζητανε για λοαντ ριλοαντ σε 3 2 1

είμαι πιο large :stuck_out_tongue:, μέχρι το No World Order τους έχω πολύ ψηλά

Για έναν περίεργο λόγο , πλέον μου αρέσει περισσότερο η αγνή speedια του EP & Walls of Jericho με την φωνή του Χανσεν

Και μετά το απίστευτο λαηβ στη Σόφια , γουστάρω κάργα και την περίοδο Ντερις που παλιότερα δεν άκουγα καν γιατί δεν μου έκανε κλικ η φωνή του σε κάποια λαηβ που είχα δει στο YouTube ώστε να ασχοληθώ . Και δεν είχε καμία σχέση με τον βελτιωμένο φωνητικά και γίγαντα στο stage τύπο που είδα δια ζώσης .

Οπότε πλέον απολαμβάνω εξίσου και τις 3 περιόδους της μπάντας

Για Keeper δεν μπορώ να καταλήξω , είμαι ψυχαναγκαστικός σε πάρα πάρα πολλά πράγματα αλλά σε τέτοια παραδόξως καθόλου . Εκτός κι αν ο ψυχαναγκασμός κρύβεται στο ότι τα θεωρώ ένα διπλό αλμπουμ

7 Likes

Αυτά είναι κόλπα για να ξεγελάς τον ψυχαναγκασμό σου…

2 Likes