…για καθηστε καλά ρε σεις…
Κάνε στην άκρη ρε κισκε κ ασε μας να καυλωσουμε με την φωνή του Χάνσεν που οπότε ακουγεται λέμε "εδώ ανήκεις μαλακα ".
Τα σοβαρά μετά από ακροάσεις αλλά μέχρι στιγμής με κέρδισε το best time 100%
Πράγματι
Πολυποίκιλος δίσκος, ο οποίος -ευτυχώς- πιάνει το νήμα από το πρόσφατο παρελθόν και δεν καταφεύγει σε nostalgia τακτικισμούς. Η φιλοσοφία του βαδίζει στα χνάρια της επιτυχημένης συνταγής του “Brave New World”. Φοβερή δουλειά εν όλω, που τιμάει την διαχρονική πορεία της μπάντας. Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι για φωνές, κιθάρες κ.λπ. Τα ευκόλως εννοούμενα…
Δύο λόγια από τις πρώτες εντυπώσεις μου:
"Out for the Glory" : Wow! Βγαλμένο από ένδοξες ημέρες, πάρα πολύ ωραίο κομμάτι. Θα είναι σημείο αναφοράς στα μελλοντικά live. Τι έγραψε ο στραβομουτσουνιάρης;
"Fear of the Fallen " : Όπως τα έχουμε ήδη πει.
"Best Time " : Ένα τίμιο, διασκεδαστικό, απολαυστικό, ξεκάθαρο Helloween κομμάτι.
"Mass Pollution " : Μπα… Κακή στιγμή. Παντελώς αδιάφορο.
"Angels" : Ιδιαίτερο κομμάτι. Τις έχει τις στιγμές του. Επιγραμματικά, δεν ξετρελάθηκα, δεν βαρέθηκα.
"Rise Without Chains " : Τυπικό και όμορφο, αλλά μέχρι εκεί.
"Indestructible" : Sing-along, in-your-face «χείμαρρος». Πολύ ωραίο κομμάτι, με εντυπωσιακές κιθάρες.
"Robot King" : Power metal Ευαγγελίου το ανάγνωσμα. Σίγουρα θα λατρευτεί από τους σκληροπυρηνικούς των Κολοκυθών.
"Cyanide " : Σαρωτικό. Τέτοια δείγματα «τρίβει» o Andi στα μούτρα κάθε αμφισβητία του.
"Down in the Dumps" : Τι είν’ τούτο; Από πού προήλθε; Ο στραβομουτσούνας έχει δώσει ρέστα στις συνθέσεις του.
"Orbit " : Κλασσική Χανσενική (δεν ακούστηκε όπως έπρεπε αυτό) εισαγωγή για το μεγαλοπρεπές έπος που έπεται.
"Skyfall" : Όπως τα έχουμε ήδη πει #2. Εντέλει, πρόκειται -κατ’ εμέ- για το καλύτερο κομμάτι του δίσκου, με τα “Out for the Glory” και “Fear of the Fallen” να το πλησιάζουν αρκετά.
Hello. Που να τον βρω τον δίσκο; Μπορεί κάποιος να στείλει link σε μηνυμα; Ετοιμάζουμε listening session με ένα φίλο το απόγευμα!
thanks a lot !!!
Ki apo dw ena pm plz
Εχω παραγγείλει και αναμμένος δεν εχω ακούσει κατι αλλο κρατιεμαι
@hecktor μπορεις να το βρεις στο rockbox ή στο metal tracker (θελει λογαριασμο χρηστη αυτο)
Με μια μόνο ακρόαση πρέπει να ομολογήσω ότι απογοητεύτηκα αρκετά.
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στις κιθάρες και στις εναλλαγές των φωνητικών (σε κάποια τραγούδια) αλλά οι συνθέσεις υστερούν αρκετά. Προσωπικά δεν βρήκα ιδιαίτερη σχέση με Keepers και Walls, εκτός από κάποια συγκεκριμένα σημεία. Ο ήχος κυμαίνεται πολύ κοντά στους δίσκους της περιόδου Deris με αρκετές επιρροές Priest (κυρίως από Weikath). Αρκετά ρεφρέν ήταν πολύ χλιαρά και αδύναμα για Helloween.
"Out for the Glory" : Δυστυχώς απλά οκ. Ένα κάλο power metal κομμάτι που κατά την γνώμη μου θα μπορούσε να είχε γραφτεί από οποιαδήποτε ποιοτικό συγκρότημα του χώρου. Ωραία φωνητικά και κιθάρες, το ρεφρέν όμως δεν μου κάνει κάτι και τα σημεία του Hansen δεν μου κολλάνε ιδιαίτερα
"Fear of the Fallen " : Πολύ καλό και εξαιρετικό δέσιμο στα φωνητικά και τα σόλο. Από τα τρία καλύτερα του άλμπουμ.
"Best Time " : Απολαυστικό και πιασάρικο αν και αρκετά υποδεέστερο του Exceptional από Unisonic στο οποίο βασίζεται.
"Mass Pollution " : Τελείως αδιάφορο
"Angels" : Ιδιαίτερο, ενδιαφέρον και σε γενικές γραμμές αρκετά καλό. Ο Deris δεν μου ταιριάζει καθόλου και με βγάζει από την ατμόσφαιρα του τραγουδιού
"Rise Without Chains " : Οκ τίποτα το ιδιαίτερο, ακούγεται ευχάριστα αν και το ρεφρέν πάλι δεν ξέρω…
" Indestructible " : Ωραίο αν και στιχουργικά το ρεφρέν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.
"Robot King" : Δεν το πιάνω, σίγουρα θέλει περισσότερες ακροάσεις. Κάτι δεν μου κολλάει και με τα φωνητικά και κάποιες αλλαγές. Έπος δεν θα το χαρακτήριζα σε καμία περίπτωση.
"Cyanide " : Καλό και πιασάρικο.
"Down in the Dumps" : Αυτό είναι έπος. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια στον δίσκο και τρελά αλλά Halford φωνητικά από Kiske.
"Orbit " : Ok
"Skyfall" : Έπος και σίγουρα το καλύτερο του δίσκου. Το ρεφρέν αρχικά μου φαινόταν απλά οκ, εδώ μπορώ να πω ότι μου άρεσε. 5 φορές καλύτερο από την single και την Alternative εκδοχή του.
Δεν ξέρω…θέλει ακούσματα σίγουρα, αλλά περίμενα κάτι ποιο δυνατό
Λιιιιιιγο μ απογοήτευσε ο weikath ειν αληθεια. Το πήγε στο κλασσικό εντελώς παουερ χωρίς βέβαια να εννοώ ότι είναι για τα σκουπίδια.
απο το Skyfall που ακουσα (το οποιο το εκθειαζετε??? ) και απο τα review τον πιο ψυχραιμων δεν …
Ο Weiki έδωσε πολύ ωραίο υλικο, αλλά συμφωνώ με mpa ότι το out for the glory το χει γραψει μπάντα που αντιγράφει μια άλλη μπάντα που αντιγράφει Helloween…κομματάκι τζενερικ. Λάιβ θα γαμει, αλλά φαίνεται να ειναι το λιγότερο καλό από τα 3 του. Robot King (μεγαλειώδες pre-chorus)/ Down in the Dumps είναι . Στο DITD το χορωδιακό που είναι μόνος του ο Andi έρχεται περήφανο απο εποχές Oath με τη κορώνα στο τέλος να μου θυμίζει μετάβαση στο ρεφρέν του Kings will be Kings και που*ανά όλα.
Συνεχίζουμε ακροάσεις
δεν τα εχω ακουσει ολα,εβαλα το Mass pollution που δεν αρεσε αλλα το βρισκω μια χαρα κομματι…
Προσωπικά γούστα είναι αυτά ρεσυ, επίσης ο πιο ψύχραιμος που λες θεωρεί το Skyfall έπος οπότε τι κριτήριο τώρα είναι αυτό δλδ? Άκουσε το πρώτα δυο τρεις φορές τουλάχιστον και θα έχεις μια καλή ιδέα, εγώ θεωρώ ότι είναι πολύ ψηλά και συνθετικά και μουσικά και σε θέμα παραγωγής. Και δεν είναι εύκολο αναμάσημα της ιστορίας τους, είναι κάτι πολύ παραπάνω.
Ζωντανά θα είναι χαιλαιτ
Robot King και Down In The Dumps είναι πάρα πολύ καλά κομμάτια, μου άρεσε και το Cyanide που στις κριτικές έφαγε θάψιμο, Mass Polution μάλλον το χειρότερο του δίσκου.
Η πρώτη ακρόαση με άφησε με ένα ερωτηματικό αλλά θεωρώ ότι θα ανεβαίνει με τις ακροάσεις.
Αν ήταν άλλη μπάντα πιθανά δεν θα του έδινα ευκαιρίες αλλά εδώ μιλάμε για Helloween διάολε και αν και είναι ένα είδος που γενικά πλέον δεν ακούω, η φωνή του Kiske και μόνο είναι ικανή να φέρει ανατριχίλες όπως και στα Unisonic.
Αφού το άκουσα σήμερα με την ησυχία μου και σε σωστή ένταση, πρόκειται για έναν πολύ καλό δίσκο. Δεν είναι ούτε Keepers I/II ούτε Land of the Free, ωστόσο είναι ένα εξαιρετικό, σωστό euro power metal album όπως το εννοούσαμε μέχρι τις αρχές των 90s και το Skyfall παραμένει υπερέπος και το καλύτερο του δίσκου.
Γράφω για τραγούδια που δεν είχαμε ακούσει.
Πείτε με κομπλεξικό αλλά τα πιο ξεκάθαρα παουερ/επιθετικά τραγούδια του weikath τα φρενάρει ο kiske.
Τα best time κ mass pollution είναι αυτά που διασκεδάζω πιο πολύ. Στο 2ο ο andi είναι ΚΑΥΛΑ ενώ στο 1ο η φωνή του kiske βγάζει μια χαρμολυπη που με κάνει ν ανατριχιάζω. Τώρα γιατί κόλλησα με 2 αδύναμα τραγούδια του άλμπουμ πρέπει να το ψάξω μέσα μου
Θα το συνηθίσουμε το άλμπουμ αλλά φαίνεται το πείραμα με τους 2 τραγουδιστές -γιατι Χάνσεν δεν υπάρχει πολύ δυστυχως- να μπερδεύει λίγο τα τραγούδια.
Όλα αυτά την 1η μέρα κυκλοφορίας ε; αύριο μπορεί να αποθεωνω weikath κ kiske
Συγγνώμη για το διπλό ποσταρισμα αλλά το χει η μέρα .κατάλαβα γιατί μ αρέσει το mass pollution πέρα από το γηπεδικό ρεφρέν που το περιμένω λαιβ make some noise!!!
Καλημέρα κολοκύθες. Άλλη μια μέρα στον κόσμο αυτό με καινούργιο άλμπουμ των γερμαναραδων.
Κ όπως λέει ο καυλας ο Hansen στον υπερκομματο best time το οποίο θα γίνει ο κρυφός μας πόθος ν ακούσουμε λαιβ όπως πχ το secret alibi,
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery”
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω την φράση αυτη
Ε, γούστα είναι αυτά (ή βίτσια)!