Hollow Knight / Silksong - Appreciation Thread

Θυμάμαι 2 πράγματα που είχα στο μυαλό και δεν με δυσκόλεψε πάαρα πολύ (εντάξει, πρέπει να είχα καμιά 10αριά + προσπάθειες πριν τη βγάλω):

1. Να σκοτώνω τις μαλακίτσες που γεννάει με το που βγάινουν. Έμενα σχετικά κοντά της δηλαδή.
  2. Όταν κάνει τη βουτιά, αν γυρίσει κεφάλι και σε κοιτάξει στο τέλος, σημαίνει θα τη ξανακάνει. Οπότε το πρόσεχα αυτό και πετύχαινα hits με pogo.

Γενικά σχεδόν πάντα wanderer είχα.

1 Like

You Good You GIF - You Good You - Discover & Share GIFs

1 Like

Περιμένω updated σχόλιο για το act 3 :upside_down_face:

2 Likes

*[quote=“Lupin, post:80, topic:74732, full:true”]
Για πείτε τώρα κάνα καλό tip για αυτό το βδέλυγμα στο Slab, την Broodmother;
Απάλευτη όλη αυτή η βαβούρα σε τόσο μικρό χώρο - νομίζω θα γεμίσω δηλητήρια, καρφιά και πριονοκορδέλες και θα σπαμάρω tools μέχρι να μην υπάρχει αύριο
[/quote]

Για Bosses σαν τη Broodmother που το μόνο που κάνουν είναι να σπαμμάρουν Minions και να στα πρήζουν έχω αποφασίσει ότι τους αξίζει μόνο το mimic tear treatment. Προσωπικά πήγα με Beast Crest και τη χτύπαγα από κάτω έχοντας Longclaw, flea brew και με ατελείωτο bind spam.

Υποθέτω ότι θα μπορούσες να χώσεις Architect Crest και να σπαμμάρεις cogflies σα να μην υπάρχει αύριο
*

2 Likes

θα την βγάλω αύριο ή το ΣΚ λογικά, γιατί τώρα δεν προλαβαίνω να πάρω ανάσα - αλλά ναι, cogflies δίχως αύριο θα παίξει και πάσης φύσεως tools, εντελώς σπαστικό mini boss…

Βρήκα χτες και Vog, πήρα και χάρτες για ψύλλους (ελάχιστοι έχουν μείνει) έχει πάει και το Caravan στη θέση του, σε αριθμό quests/missions διάβασα πως είμαι οκ (αν και την broodmother θα την φάω γιατί… γαμιέται :bangbang:) οπότε τώρα αν έχω καταλάβει καλά → είμαι να φάω Lace #round2 και μετά θα γυρίσω πίσω, θα μου έχει ξεκλειδωθεί το quest του act3 (στου οποίου έχω βρει ήδη τα 4 προαπαιτούμενα αντικείμενά του) και θα το ολοκληρώσω + μετά στο τέλος, θα ανέβω σε final boss και needleolin αντί bind στο final strike

1 Like
3 Likes

Πάει η Broodmother με συνοπτικές…

Πήγα αρχικά για μάχη 100% melee, σαν μάγκας τώρα εγώ :stuck_out_tongue: → σε τρια λεπτά η φάση ήταν:
-“Ποια tools να φορμάρω στο architect crest?” →

Summary

image

3 Likes
1 Like

Αυτο που με δυσκολευει τελικα στο SS ειναι το διπλο damage, και ειδικα οταν αυτο γινεται απο contact damage…
3ο αποτυχημενο steel soul στο Mothwing, για αυτον το λογο…

2 Likes

Ρε Team Cherry σοβαρά τώρα, για να πάρουμε το double jump, βασικό στοιχείο κάθε metroidvania, έφτιαξες νέο path of pain;…
Πόση ώρα να πάρω το γαμηδι, σιχαθηκα την ζωή μου …

Υ.γ Το έχουν παρακάνει με την δυσκολία.
Το παιχνιδι είναι εξαιρετικό αλλά κάποια πράγματα και κάποιες αποφάσεις που έχουν πάρει οι devs δεν βγάζουν νόημα.

2 Likes

Update απο τον καθυστερημενο, για την προοδο στο πρωτο παιχνιδι.

Εχω ξεκλειδωσει ολοκληρωτικα και σκοτωσει ολα τα bosses στις εξης περιοχες:

• Dirtmouth
  • Forgotten Crossroads
  • Greenpath (η αγαπημενη μου περιοχη)
  • Fungal Wastes (φανταστικο design)
  • Mantis Village (πανεμορφο)
  • City Of Tears (ο Coruscant του Hollow Knight)
  • Royal Waterways (απιστευτη ατμοσφαιρα… τρομος κανονικα)
  • The Resting Grounds (εκει που ξεκλειδωνεις και το Dream Realm)
  • Crystal Peak (τελειο ambiance, αλλα απιστευτα σπαστικα mobs, χειροτερη μου περιοχη)
  • Deepnest (εκει θα παω τωρα)

Παιρνοντας το Crystal Heart, πλεον μπορω να κανω super dash, και σημερα εριξα επισημα τις πρωτες χριστοπαναγιες στο παιχνιδι (εφτασα κοντα στα Mantis Lords και τον Soul Master αλλα κατοπιν εορτης πλεον μου φαινονται ευκολα bosses). Και εννοειται τις εριξα λογω platforming. Επεστρεψα στο Greenpath γιατι ειχα μαρκαρει δυο περιοχες πανω απο δυο τεραστιες λιμνες, στις οποιες χρειαζομουν τον “πυραυλο” για να παω. Στην μια απο τις δυο εχει απειρα αγκαθια, πρεπει να εχασα γυρω στις 30 φορες σερι, ε μετα το παρατησα. Ουφ.

2 Likes

Kοντα ειμαστε. Δεν επαιξα πολυ αυτη την εβδομαδα. Σε αυτα που ειπες εχω προσθεσει Kingdom’s Edge, Ancient Basin κ Abyss. Και εχω κανει ενα καλο κομματι του Deepnest. Εκει ειμαι και εγω τωρα. Θα σου λεγα να πας στα τρια που γραφω πρωτα γιατι ξεκλειδωνεις κανα δυο πολυ καλες κινησεις που χρησιμευουν πολυ στην μετακινηση.
Εγω εκανα και το 2ο upgrade στο Nail και πηρα ενα ακομα notch απο την Salumbra, φτανοντας στα 25 charms.

1 Like

Έχασα 3 φορές από την Lace - round 2 το βράδυ, και στις τρεις πρέπει να ήθελε 1 με 2 χτυπήματα να βγει… από το main game έχω τελειώσει αισίως όλα τα missions/requests, έχω αποκτήσει όλα τα tools που μπορείς να αποκτήσεις σε act 1-2, όλα τα upgrades του silk-metre και έχω φάει σχεδόν όλα τα bosses-mini bosses.

Eκκρεμεί ο Groal από τα main bosses (ίσως τον αφήσω για act3) το φιλικό ματς με την Shakra από τα optional (που πρέπει να την φάω έστω μια φορά, για να τικάρω το κουτάκι) και επιπλέον ένα τελευταίο 1/4 κομματάκι μάσκας, για να κλείσω act 1-2 με τον μέγιστο affordable αριθμό μασκών.

Δεν μου έβγαλε ποτέ επίσης να παίξω φιλικές μπουνιές με Garmond and Zaza - ίσως το ψάξω λίγο παραπάνω τι και πως.

Επίσης κατέληξα στο χειρότερο φτερωτό πλάσμα του Silksong:
image

ουσταδιαλα βδέλυγμα :bangbang:

Υπάρχει ένα αντικείμενο που χρειάζεται να νικήσεις το Groal για να το πάρεις και να σου δώσει τη δυνατότητα να μπεις στο Act 3. Επίσης πριν μπεις στο Act 3 θα σε συμβούλευα να κάνεις ΟΛΟ το χάρτη και όλα τα Mob fights επειδή στο Act3 θα είναι πολύ πιο δύσκολες. Θυμάμαι ειδικά ένα Gauntlet στα Far Fields που δεν είχε πάτωμα και πήγαινες τοίχο - τοίχο που αν το έκανα στο Act 3 θα έφευγαν χειριστήρια.

1 Like

για πες
αν αναφέρεσαι στο Seeker’s Soul το έχω πάρει ήδη (επειδή μπήκα Bilewater κατά λάθος, μέσω Putrified Ducts)
Κατά τα άλλα ναι, τον χάρτη τελειώνω για να μην μπω act 3 με εκκρεμότητες - Groal, Shakra, τελευταίο 1/4 μάσκας είναι ότι μου έχει απομείνει μέχρι τώρα (οκ, plus 2 διαδρομές με courrier που μάλλον δεν θα τις κάνω γιατί δεν μου αρέσει το delivery κομμάτι :stuck_out_tongue: )

To Courier καλό θα ήταν να το κάνεις γιατί με αυτό θα σου δώσει το Pail oil για να αναβαθμίσεις το Nail. Αν δεν το κάνεις ταλαιπωρείς τον εαυτό σου τσάμπα

Εγώ προσωπικά καθάρισα όλη την περιοχή, ξαναγύρισα στα Courier και μετά έκανα Sprint αλλά πριν καθαρίσεις την περιοχή καλό θα ήταν να έχεις βάλει το Tool που σε κάνει να τρέχεις γρήγορα

no worries, αυτό το έκανα αμέσως σχεδόν, την περασμένη βδομάδα - έκανα και την αναβάθμιση ήδη… άφησα μόνο courrier που σου δίνουν φράγκα

Δεν έχει μείνει τίποτα πραγματικά, μόνο αυτά τα 3 που ανέφερα παραπάνω… θα δω μήπως την παλέψω σήμερα να περιπλανηθώ λίγο για την τελευταία μάσκα + μια από τις δυο μάχες, να μείνει άλλη μια για μέσα στη βδομάδα και το ΣΚ θεωρητικά Lace/Final Boss και έναρξη act 3

Δεν υπάρχει πιο γτπ σχεδιαστικά σημείο σε Silksong και Hollow Knight από το παρακάτω

Summary

έχω τουλάχιστον 5 λεπτά που απλά δεν μπορω να μπω στην περιοχή αυτή 2η φορά, επειδή δεν πιάνει το άλμα

Δεν έχω εκνευριστεί ποτέ σε τέτοιο βαθμό, στις 300+ ώρες που έχω αφιερώσει και στα 2 παιχνίδια :stuck_out_tongue:

1 Like