Πριν λιγες μερες τελειωσα το Hollow Knight. Meaning οτι εφτασα στον Hollow Knight. Πολυ αποτομο φινις και αναπαντεχο, αλλα φανταζομαι εχει να κανει με το οτι υπαρχει πολυ υλικο να κανεις στην συνεχεια. 69% completion με φτασε ως εκει. Ηταν και ο εχθρος που με δυσκολεψε περισσοτερο αν και ηταν αρκετα προβλεπε η συμπεριφορα του. Πρεπει να μου φαγε ευκολα ενα τριωρο το πρωι της Κυριακης μεχρι να τον καταφερω.
Τις προάλλες την Κυριακή χτύπησα τον αντίχειρά μου στο basket (συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια) και κλασσικά πρήστηκε λίγο, δεν λυγίζει εύκολα, δεν τον πολυχρησιμοποιώ ακόμα στην καθημερινότητά μου (πχ. παπούτσια βάζω με το άλλο χέρι
) κτλ κτλ κτλ.
Χτες από την άλλη είπα “δεν πειράζει μωρέ που δεν έχεις πρακτικά αντίχειρα, παίξε Silksong έτσι να το προχωρήσεις λίγο το Act3, που το έχεις αφήσει μια βδομάδα τώρα”… οπότε σκάω το Silksong και γιατί όχι, πάω Skarrsinger Karmelita -τι πιο σύνηθες θα πει κανείς.
Γίνεται ο κακός χαμός, δεν έχω και μαζί μου shards για tools οπότε το πάω όλο βελονάτο - τσουκουτσουκου προχωράει η μάχη και από ένα σημείο και μετά καταλαβαίνω πως πλησιάζει στο τέλος της (περνάω δηλαδή την 4η φάση)…
Κάπου εκεί
το δάχτυλό μου με έχει γ@μήσει και σχεδόν τρέμει από την καταπόνηση όταν το αφήνω λίγο loose…λέω από μέσα μου “άντεξε βρε μπ@@ρδέλο, λίγο έμεινε”, συνεχίζω το βρωμόξυλο και συνεχίζω κοκ → τσουπ, τρώω μια αεροπλανική εντελώς άδοξα και με στέλνει στο παγκάκι μου με συνοπτικές…
Εκείνη τη στιγμή
αλλά ευτυχώς η λογική επικράτησε και με μια βαθιά ανάσα το έκλεισα - και πήγα να βάλω πάλι πάγο…
Eπίσης, σε όλο το παιχνίδι συμπονούσα βαθιά το δράμα των ψύλλων - τους έψαχνα με μανία, τους έπαιζα μουσική, είχα ένα τρελό άγχος μην έχουμε Grubfather καταλήξεις… μέχρι που πήγα στο πανηγύρι τους->

Απο τα καλυτερα boss fights!
Περιμενω να τελειωσετε και το Act 3 να κανουμε tier lists ![]()
Εξαιρουμένου του Act3 πάντως προς το παρόν, ένα πρόχειρο προσωπικό top 10 boss tier list για Act 1 και 2, θα ήταν μάλλον το παρακάτω (με βασικό κριτήριο το πόσο καλά πέρασα απέναντί τους/πόσο μου άρεσαν τα mechanics τους στη μάχη κτλ):
1.First Sinner
2. Lace 2
3. Phantom
4. Trobbio
5. Last Judge
6. Cogwork Dancers
7. Widow
8. Grand Mother Silk
9. Moorwing
10. Father Of The Flame
(το οποίο είναι, τώρα που το βλέπω, μάλλον και αυτό που θα τα έβαζα αν έκανα top10 δυσκολίας - με 1-2 αλλαγές, πχ την Lace 2 πιο χαμηλά από Phantom/Trobbio και Cogwork Dancers στο τέλος)

84% here.
Δεν ξερω, ενω μ αρεσε αρκετα, δεν με κολλησε. Δεν το ψαξα παρα πολυ. Δεν ξερω δηλαδη κ αν θα συνεχισω. Προτιμω πιο casual gaming. Παντως ειναι εξαιρετικο.
τι 69% ρε
μισό παιχνίδι
do your homework here και έλα πίσω με τον κηδεμόνα σου, όταν περάσεις τουλάχιστον το 100άρι ![]()
(νομίζω σταμάτησα είτε στο 107% ή στο 103% - το 2ο DLC δεν το έπαιξα σχεδόν καθόλου γιατί ήταν ουσιαστικά όλα τα bosses ξανά σε ένα hard mode… το 1ο DLC όμως είναι αριστούργημα - άχαστο
)

θα τσεκαρω χαχα
Τωρα που ηρθα σπιτι μπορω να γραψω κι εγω δυο πραγματακια για το πρωτο παιχνιδι.
Πρωτον, συγχρονιστηκαμε σχεδον αψογα. Τον εφαγα τον Hollow Knight την Δευτερα το απογευμα προσωπικα. Ειναι εμφανως ενα απο τα πιο δυσκολα bosses της κανονικης μορφης του παιχνιδιου, αλλα δε θα ελεγα οτι με ταλαιπωρησε οσο αλλα. Τα χειροτερα μου bosses ηταν μαλλον ο Soul Master, και τρια απο τα bonus bosses, τα οποια ηταν ο Traitor Lord (ενα ακομα αλογακι της - γαμωτην - ) Παναγιας), το Flukemarm που πεταει ενα σωρο ενοχλητικα ψαρακια, και ο Nosk (η αραχνη που ακομα ΔΕΝ εχω σκοτωσει). Αντιθετως τα 7 Dream Bosses δε μου φανηκαν ιδιαιτερα δυσκολα με εξαιρεση κανα δυο, και τα σκοτωσα σχεδον ολα με την πρωτη.
Εδω ομως να πω οτι οταν τελειωσα την περιοχη The Abyss, μπηκα στην διαδικασια να παω να γυρισω ΟΛΟΝ τον χαρτη που ειχα αποκαλυψει μεχρι τοτε, και να βρω οσα περισσοτερα charms, μασκες, soul shells, grubs και upgrades μπορω. Οποτε οταν επεστρεψα για να σκοτωσω τα 7 Dream Bosses και εν τελει τον Hollow Knight, ημουν αρκετα δυνατος, και με 8 “ζωες”.
Επισης, το Hive, που ειναι μια απο τις αγαπημενες μου περιοχες, σου δινει το Charm στο οποιο γινεται αυτοματα replenish μια σου ζωη μεσα σε 7-8 δευτερολεπτα οταν φας χτυπημα, το οποιο σε πολλα boss fights ειναι ΤΡΕΛΟ πλεονεκτημα.
Η φαση μου γενικα ηταν οτι ενω ειχα ενα walkthrough σε ενα tab ανοιχτο ενιοτε καθως επαιζα Hollow Knight, προσπαθησα να εξερευνησω οτι περισσοτερο μπορουσα και να ανακαλυψω οσα περισσοτερα καλουδια μπορουσα χωρις βοηθεια. Εκει που χρησιμοποιησα βοηθεια απο τον οδηγο ηταν μονο στα εξης:
-
Πως να βρω τα τελευταια 3 grubs κι ενω ειχα ηδη την τοποθεσια τους στον χαρτη (γαμω το σπιτι σου Collector, τωρα θυμηθηκα ποσο σπαστικο Boss ειναι κι αυτος, και εχει μακραν το πιο ενοχλητικο συνολο κραυγων και γελιων) - ειδικα για το ενα επρεπε να κανεις Crystal Heart (την σουπερμαν κινηση) σε εναν οτι ναναι τοιχο για να μπεις μεσα σε μια κρυφη περιοχη
-
Πως να βρω την εισοδο στον Tower Of Love (ειχα ξεχασει να εξερευνησω μια περιοχη στο Kingdom’s Edge που εχει διακοπτη για να ανοιξει η πορτα)
-
Πως να βρω το Hive
-
Πως να βρω την “μυστικη” εισοδο για 3-4 απο ολα τα bonus bosses.
-
Πως να αποκτησω καποια απο τα Pale Ore κομματια για να κανω upgrade στο Nail. Απο μονος μου ειχα βρει μονο 3 απο τα 6 που υπαρχουν.
Οσον αφορα αυτο που εγραψες, το παιχνιδι εχει συνολικα 5 εναλλακτικα τελη, και μετα εχει 2 DLC πακετακια οπως αναφερθηκε, τα οποια διαβασα ηδη πως τα βρισκεις μεσα στο παιχνιδι ως quests, και δεν υπαρχει καμια περιπτωση να τα ειχα βρει απο μονος μου.
Γενικα θα ελεγα οτι απο αυτο το 84% completion που καταφερα, περιπου το 70-75% θα το ειχα κανει και μονος μου χωρις να διαβασω κανενα walkthrough.
Σχολια πριν παω να παιξω το παιχνιδι μεχρι να το φτασω στο 10Χ% (δεν ξερω που θα κουραστω αλλα με βλεπω σιγουρα να φτανω στο 104-105, διαβαζοντας τι περιλαμβανουν τα DLC) :
- Φανταστικη μουσικη και ατμοσφαιρα παντου
- Οσο παιρνεις νεα abilities τοσο περισσοτερο απολαμβανεις το παιχνιδι
- Παρα πολυ ωραια boss fights σχεδον ολα (Soul Master οχι εσυ)
- Πανεμορφες περιοχες, οσο περισσοτερο επαιζα το παιχνιδι τοσο μου αρεσαν κι αλλο ολες
- Στο τελευταιο 1/3 του παιχνιδιου ο αριθμος του currency (Geo) που αποκτας δεν βγαζει κανενα νοημα, καθως δεν εχει μεινει και τιποτα να αγορασεις απο vendors. Θα επρεπε να ειναι πιο “πολυτιμο” το currency, ή/και να εχει vendors να τα ξοδεψεις ολα
- Θα ηθελα περισσοτερα Stag Stations. Δεν υπαρχει τιποτα fun (ή ουσιαστικο) στο να πρεπει να πας απο την μια περιοχη στην αλλη και να κανεις ενα 5λεπτο στο οποιο δεν γινεσαι και challenge, μονο και μονο για το grinding της φασης.
Λογικα θα αγορασω το Silksong μεσα στις επομενες λιγες μερες, αλλα πρωτα θελω να φτασω τουλαχιστον στο 100% με αυτο.
Καλα οποιος παιζει Steel Soul mode αρρωστος απλα (εσενα κοιταω @eviL )
Steel Mode? Μονο αν με πληρωνανε ![]()
Το απολαυσες εσυ. Δεν ξερω εγω ειμαι φλωρος. Οσο επαιζα ηθελα σε καποια φαση να γυρισω σε καποιο Total War η στο Football Manager και να αραξω πισω στην πολυθρονα μου ![]()
Πχ εγω με τα dream δεν ασχοληθηκα καθολου. Νομιζω εκει πρεπει να βρισκεται και η διαφορα μας στο ποσοστο. Θεωρω οτι σε καποιες μερες θα γυρισω και θα τα ψαξω.
Ο Soul Master ηταν ο δευτερος χειροτερος μου. Εχω δει ενα playthrough με εναν boss τον King Grimm νομιζω. Μου φανηκε αδιανοητο να τον καταφερνα ![]()
Δεν ειναι τοσο χαλια οσο φαινεται
To HK τουλαχιστον που το ειχα καλολιωσει, μου φανηκε αποτι θυμαμαι ψιλο οκ το Steel Mode και το Speedrun.
Μη ξεχνατε οτι σημαντικο παραγοντα παιζει το bench wrapping - δηλαδη να κανεις quit οταν εισαι κοντα να χασεις το run και στο reload εμφανιζεσαι στο τελευταιο bench που εκανες save.
Προς το παρον το Silksong, στα 4-5 failed runs που εχω με εχει δυσκολεψει γιατι εχει μεγαλο contact damage σε πολλα mobs οποτε εχουν φυγει πολλα παναγιδια και το αφησα λιγο.
Η αληθεια ειναι οτι προσπαθησα να κανω συνδυαστικα το Steel Soul με Speedrun, και δε μου βγηκε
οποτε μαλλον θα το κανω σε 2 δοσεις …
Προς το παρον μετα το 100% κανω διαλειμμα με Hades που με εχει εθισει ΑΚΡΑΙΑ.
Σχετικα παντως με το ΗΚ , εχω να πω οτι οι μεγαλυτερες συγκινησεις ηταν στο additional content: Godhome (Pantheon 5 ειναι απο τις τοπ εμπειριες δυσκολιας εβερ), Grimm, Colosseum of Fools, και White Palace … Οποτε σιγουρα να τους δωσετε μια προσπαθεια (και 100).
Aυτό ήταν κάτι σαν το safe space μου μια εποχή - i kid you not ![]()
Pantheon όχι, είχα κουραστεί πολύ μέχρι εκείνο το σημείο και δεν το προσπάθησα
Grimm ok, είναι must
White Palace…ε must και αυτό
- δεν νοείται να παίξει κάποιος HK και να μην έχει προσπαθήσει να βγάλει το White Palace ![]()
Summary
Ποιος δεν θέλει δηλαδή να ζήσει κάτι τέτοιο:

Pantheon δεν έψηνα, γιατί δεν είμαι φίλος των boss rush modes.
Colloseum of Fools είχε την φάση του, ούτε με arenas κτλ το έχω γενικά, αλλά κόλλησα και το έπαιξα το συγκεκριμένο.
Grimm έπος με φοβερή αισθητική.
White Palace έπος επών, το οποίο πιστεύω ακράδαντα και χωρίς υπερβολή πως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο λέγεται, απλά πολλοί παίκτες του HK δεν ήταν καθόλου ψημένοι στα platform games (και τεράστια μαγκιά του HK που μάζεψε τόσο ετερόκλητο κοινό). Προσωπικά θεώρησα πως έχει τόσο όσο challenge, χωρίς να γίνει σπαστικό ή άδικο πουθενά. Σίγουρα είχε πρόκληση, αλλά στο βαθμό που πρέπει για να παραμείνει διασκεδαστικό. Έτσι το βλέπω εγώ βέβαια, αλλά εγώ είμαι και φαν του είδους, αν κάποιου η πρώτη επαφή με κάτι τέτοιο είναι το HK, ε καταλαβαίνω γιατί να τα βρει μπαστούνια ή να τσιτώσει. Must πάντως, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμπειρίας.
-
Colosseum of Fools εχω βγαλει 2 απο τα 3 challenges, τα οποια δεν ειναι πια και τοσο δυσκολα. Απο οτι καταλαβα το τριτο challenge (το οποιο ειναι μονο για geo και ενα achievement) ειναι κλασεις πιο δυσκολο απο τα πρωτα δυο, οποτε θα το δοκιμασω μερικες φορες και δε θα κατσω να χασω ωρες. Μια φορα το δοκιμασα και ειδα ηδη οτι ειναι πιο χαοτικο.
-
Grimm δεν εχω καν ιδεα τι ειναι αυτην την στιγμη (ή δεν θυμαμαι οταν διαβασα τα διαφορα walkthrough περιληπτικα για τα DLC) αλλα θα το δοκιμασω σιγουρα.
-
White Palace επισης σιγουρακι.
-
Το Pantheon of Gods δε με ψηνει καθολου ως ιδεα… δηλαδη να παω να προσπαθησω επι ωρες να σκοτωσω πολυ πιο δυσκολα versions απο bosses τα οποια ηδη μου εχουν σπασει τα αρχ… νευρα στο παρελθον? Οριακα μαζοχιστικο

Silksong τελικά πιό δύσκολο απο HK;
Ναι χωρίς δεύτερη σκέψη.
Στα του Silksong, δεν έκανα το courier’s rasher στο act2 και τώρα στο act3 ΠΡΕΠΕΙ να το κάνω για να πάρω το κωλολάδι και να το βάλω στην κωλοβελόνα και να μπορέσω να βγάλω κάνα κωλομποςς χωρίς να βρίζω την κωλομάνα του και κυρίως χωρίς να σπάσω το κωλοswitch, αλλά πραγματικά βαριέμαι τόσο πολύ να φάω ώρες δοκιμών για να βρω τη διαδρομή και να τρέξω σα χαζός λες και παίζω rayman, αναγκαστικά θα έχω από δίπλα κάποιο guide αλλά έχω ξενερώσει τόσο πολύ και το καθυστερώ, ίσως γίνει τα Χριστούγεννα. Έβγαλα το mount fay άνετος (και κωλόφαρδος) και πρέπει τώρα να κάνω τον ΚΟΥΡΙΕΡ, δε θέλω ρε, ασταδιάλα ![]()
Πάντως, κάτι gamers/influencers που τέλειωσαν μέχρι και το act2 και λένε γνώμες και κριτικές για το παιχνίδι που το τελειώνεις σε 50 ώρες, με κάνουν και γελάω. Δε νοείται silksong χωρίς το act3.
Silksong ασυζητητί πιο δύσκολο overall - όχι μόνο στα bosses δηλαδή, αλλά σε έχει σε ένταση/τσίτες καθ’ όλη τη διάρκεια του και όχι μόνο σε μεμονωμένα μέρη όπως το HK… το γεγονός πως παίζεις επίσης έναν χαρακτήρα που σε σύγκριση με τον Knight είναι η μέρα με τη νύχτα, αυτομάτως ανεβάζει εχθρούς και περιβάλλον αρκετά σκαλιά δυσκολίας - που χρειάζεσαι μια Α εμπειρία σε τέτοια παιχνίδια για να προσαρμοστείς γρήγορα… ή και όχι τεσπά, αλλά δεν είναι αυτός ο κανόνας…
Γενικά θα πω πάντως, μιας και το τελειώνω τώρα σιγά σιγά, πως όσοι το αγόρασαν χωρίς να έχουν παίξει Hollow Knight, μάλλον τον ήπιαν
.
Όσοι επίσης το αγόρασαν για το hype, τα χρώματα και το όμορφο εικαστικό, ή νόμιζαν πως είναι ένα ακόμα platform or something, σίγουρα τον ήπιαν και αυτοί ![]()
Kατά τα άλλα ναι, χωρίς Act3 δεν νοείται το παιχνίδι, συμφωνώ… εκεί που το HK ζέχνει θανατίλα και πρέπει ουσιαστικά να καταδυθείς σε μια Άβυσσο, στο Act3 του Silksong είναι που καταλαβαίνει και όποιος δεν το είχε καταλάβει μέχρι πρότινος, πως η ιστορία της Hornet είναι η ακριβώς αντίθετη από εκείνη του Knight - πρέπει αναδυθείς από την Άβυσσο και να φέρεις την ελπίδα σε εκείνους που τη χρειάζονται… αλλά ναι και καθαρά από gameplay πλευράς, το Act3 έχει πολύ πράμα που ολοκληρώνει καθοριστικά την όλη εμπειρία Silksong (πολλά νέα μέρη, npcs, δυσκολία 1 σκαλί πιο πάνω κτλ κτλ…).
(γενικά πάντως, το lore του Silksong και η ιστορία του, ενώ με είχαν επιφυλακτικό στην αρχή, στη συνέχεια με κέρδισαν ολοκληρωτικά - σε σημείο δηλαδή που, όπως και στο HK, έχει σημεία που με έχουν συγκινήσει αυθεντικά και άκοπα).
Όντας πάντως ο πλέον ακατάλληλος να μιλήσει για delivery missions @YoungAtlas (με δυσκολεύουν υπερβολικά πολύ και κατά συνέπεια τα τελειώνω μέσα στην ένταση και τα νεύρα - το λουλούδι πχ. στο HK έχω πει πολλές φορές πως με είχε τσακίσει ψυχολογικά
) θα πω πως το courier’s rasher δεν ήταν τόσο δύσκολο… βασικά ναι, δεν είναι δύσκολο.
Δεν ξέρω τώρα σε Act3 πως είναι με τους εχθρούς πιο ζόρικους και το περιβάλλον πιο επιθετικό, αλλά δεν είναι δύσβατη ούτε η διαδρομή ούτε τίποτα (δηλαδή το έβγαλα ξέρωγω στην τρίτη μου προσπάθεια, κλάιν μαίν - και το ξεκίνησα εντελώς χεσμένος)
Εγώ αμφιταλανεύομαι αν θέλω να με ρουφήξει η παράνοια του Flea Carnival, για το τελευταίο upgrade της βελόνας ![]()
Οκ μαλακιες λεω, δοκιμασα το τριτο challenge (Trial Of The Fool) και αν και ειναι οντως εμφανως πιο δυσκολο απο τα πρωτα δυο, δεν ειναι κατι ακατορθωτο. Φοβομουν οτι δε θα ειχα χρονο για healing αναμεσα στα waves, αλλα δεν ισχυει κατι τετοιο. Υπαρχουν κι εδω συγκεκριμενα waves στα οποια μπορεις να αφησεις τα διαφορα πετουμενα να τριγυρνανε και να κανεις healing. Βεβαια το δοκιμασα αλλες 3 φορες και εφτασα μεχρι τα πρωτα 6-7 κυματα απο mobs και αρα καπου στη μεση (μετα διαβασαα οτι σκανε bosses, ok , it is what it is), αλλα οπως καθε challenge σε αυτην την παιχνιδαρα ειναι θεμα εξοικιωσης και υπομονης.
ΥΓ. Ειδα τυχαια εικονα με συγκριση χαρτη HK και χαρτη Silksong και απλα κλαιω. Διπλασιος ξερω γω στο Silksong. Το οποιο ειναι φανταστικο νεο για μενα, καθως το exploration ηταν το αγαπημενο μου κομματι στο HK.
Broodmother…πώς στο διάολο γίνεται αυτο το πράγμα.
Σε ένα μικρό χώρο αυτή με τα minions της τα οποία σκάνε και μέσα σε όλα σου ρίχνει και μια γλίτσα που σε ακινητοποιεί…
Ρίχνω ότι tool έχω με architect crest και poison και πάλι δεν…
Χάνω και καταλήγω να κάνω πάλι farming για να μαζέψω shards. ![]()