δεν ξερω ρε παιδια το βλεπω σε διαφορα video reviews και φαινεται πανεμορφο, σιγουρα τα λεφτα του τα βγαζει με το παραπανω σε αυτη την τιμη που ειναι σαν να τους κλεβεις, αλλα ρε γμτ το πρωτο ενω ηταν απο τις πιο γαματες gaming εμπειριες μου με ζόρισε τόσο πολύ που θυμαμαι σκηνικά μέχρι να το τελειώσω και με πιανει φόβος.
τόσο δεν είχα δυσκολευτεί ούτε στο nioh ξερωγω που μέχρι τότε το θεωρούσα σαδιστικο σαν παιχνιδι.
ισως μεσα στα χριστούγεννα του δώσω ευκαιρια.
Νομίζω ότι αυτή η gaming ντροπή για boss fight που λέγεται groal the great θα με κάνει να σταματήσω το π;ιχνιδι για τώρα και βλέπουμε…
Δεν μπορω άλλο, βάρεσα διάλυση με το άθλιο αυτό boss.
Αν δεν έχεις θέμα με το να βγάλεις κάποιο boss του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας κάποιο κόλπο/γκλιτς της περιοχής ώστε να του κάνεις κωλοδάχτυλα μέσα σε ένα λεπτό και με την πρώτη φορά που θα τον παίξεις (τον Groal),
Δοκίμασα κάτι άλλο.
Κάτω δεξιά στην οθόνη όλη την ώρα (μέσα στο νερό) και του έριχνα tools με poison.
Τον έκανα με την πρώτη και χωρίς να με χτυπήσει ούτε μια φορά, δεν φτάνει τίποτα εκει…
Μετά από δύο ημέρες που είχα φτάσει στο σημείο να θέλω να σταματήσω το παιχνίδι…
Δείγμα του πόσο κακό boss είναι πραγματικά, ο σχεδιασμός του γενικότερα και το γράφω για όσους έχουν ή θα έχουν θέμα, τελειώστε γρήγορα με δαύτον. ![]()
Ποια είναι η καλύτερη διαδρομή για εσάς για το courier rusher;
Έχω δει κάμποσες, η καλύτερη μου φαίνεται αυτή.
Επίσης, καλύτερα πρώτα να αδειάσω από εχθρούς και μετά να κάνω το rush;
Έτσι θυμάμαι είχα κάνει το delicate flower στο HK.
προς το τέλος ή την κόκκινη ή την μπλε διαδρομή - εγώ προτίμησα την μπλέ
Δεν θέλει μάχη καθόλου, μόνο τρέξιμο και να ξέρεις που έχει εχθρούς κάθε φορά να τους κάνεις.
O χρόνος που σου δίνει είναι 6 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα - οπότε για αρχή, αν σε ζορίζει, κάντην solo χωρίς το πακέτο και με χρονόμετρο ![]()
Πάντως η συγκεκριμένη ήταν αρκετά εύκολη συνολικά - στην 3η φορά νομίζω την έβγαλα (και με κάμποσο χρόνο για σκότωμα)… αρκεί να ξέρεις που πηγαίνεις, ιδίως αν περάσεις τις πύλες και μπεις στο παλάτι προς το τέλος, που έχει 1-2 σημεία που ίσως σε μπερδέψουν
υγ. προφανώς δεν εξοπλίζεσαι κανένα όπλο που κάνει αυτόματη δουλειά, πχ. την φλόγα - ούτε ξεχνιέσαι και κάθεσαι σε κανένα παγκάκι στο ενδιάμεσο… επίσης καλύτερα να χάσεις χρόνο, παρά να φας χτύπημα/εκεί ο χρόνος μειώνεται πολύ απότομα και αρκετά σημαντικά
Ωραίος! Θα τη δοκιμάσω αυτή την πορεία. ![]()
Θα κάνω πρώτα κάποιες δοκιμές για να θυμάμαι τα σημεία όσο γίνεται καλύτερα και ίσως καθαρίσω και τους εχθρούς. Αν και ξέρω ότι κάποιοι μικροί έτσι και αλλιώς κάνουν respawn.
Επίσης δεν θέλω να χρησιμοποιήσω κάποιο tool για ταχύτητα, θα με βοηθούσε σίγουρα να πάω πιο γρήγορα από την άλλη όμως νομίζω ότι θα με δυσκολέψει στον ελεγχο. Και γνωρίζω ότι άμα στουκάρεις σε τοίχο μειώνεται ο χρόνος …
Να χρησιμοποιήσεις - άπαξ κ μάθεις διαδρομή κ ξέρεις πότε είναι τα άλματα ή οι εχθροί ή κάποιες παγίδες, θα σου είναι πολύ χρήσιμο σε κάποιες μεγάλες ευθείες (πχ. στο δωμάτιο του Last Judge μέχρι κ ένα μέρος του επομένου δωματίου, μπορείς να γλιτώσεις αρκετά δευτερόλεπτα με το tool που τρέχεις πιο γρήγορα… και νωρίτερα επίσης, στις αρχές των Blasted Steps κτλ)… γενικά μη το φοβάσαι, θέλει λίγο να μπεις επιθετικά κ όχι φοβικά, για να το πας τάπα
My boyfriend who loves Hollow Knight asked me to name all the bosses. I did my best. (Note: He made the tierlist I just added the names)
Κλαιω με ολα.
Update για το που βρισκομαι στο Hollow Knight:
Εφτασα το 99% completion, και προχωραω. Για μια εβδομαδα σχεδον το μονο που εκανα ηταν το Trial Of Fools και πεθαινα μεχρι το 13ο-14ο κυμα απο τα 17 κυματα που εχει. Νευριασα και εφυγα απο εκει με στοχο να παω να βρω οτι δεν ειχα τελειωσει οταν τερματισα το παιχνιδι. Εχουμε και λεμε:
-
Βρηκα τα υπολοιπα 5-6 Charms που μου ελειπαν και τωρα τα εχω ΟΛΑ εκτος απο το δευτερο μισο του White Charm που πρεπει να μπω στο White Palace για να το βρω αν καταλαβα καλα. Δεν μπορω να μπω ακομα στο White Palace γιατι μου λειπει Essence (εχω 1684 απο 1800 που χρειαζεται)
-
Σκοτωσα επιτελους το γαμημενο το Nosk, μακραν το χειροτερο μου boss. Κωλοαραχνη.
-
Σκοτωσα 2 απο τα 5 Dream Bosses. Ο Grey Prince Zote με αγχωσε λιγακι αλλα τον εφαγα μετα απο καμια 15αρια φορες. Ο White Defender απο την αλλη ηταν πολυ ευκολος, τον εφαγα στην 3η δοκιμη. Δοκιμασα και λιγο την dream version του False Knight και ξενερωσα την ζωη μου, ειναι 10 φορες πιο δυσκολος και τεραστιος. ΔΕΝ ανυπομονω για τον Soul Tyrant , δηλαδη την dream version του Soul Master (το 2ο μου χειροτερο boss μετα τον Nosk)
-
Εχω βρει ΟΛΑ τα Soul Vessels, και μου λειπει μονο τα 1/4 της τελευταιας μασκας. Πρεπει να κανω το Flower mission για αυτο… χωρις damage γτπνγ? Δεν ξερω ποιο ειναι το καλυτερο μονοπατι αλλα θα πρεπει να το βρω…
-
Ανοιξα το Grimm Troupe DLC και ξενερωσα ελαφρως γιατι ειναι πολυ μικρο. Πας και μαζευεις 3 φορες απο 3 φλογες την φορα, και σκοτωνεις 2 bosses. Πανεμορφο DLC βεβαια, γαματη μουσικη, γαματοι χαρακτηρες, ολα πανεμορφα, απλα νομιζα θα εχει παραπανω. Δεν εχω σκοτωσει τον Nightmare King βεβαια ακομα, και κατι μου λεει οτι θα ειναι πολυ δυσκολο fight, ηδη η version με τον απλο Grimm μου εβγαλε την πιστη (γαματο fight ομως).
Εχοντας δει τι μου μενει στο παιχνιδι, στοχος μου ειναι να φτασω μεχρι το 107% και να αγνοησω πληρως το God Pantheon. Ή μπορει να δοκιμασω κανα 2 απο τα 5 Pantheons και να δω πως ειναι, αλλα οχι πολυ devoted. Με το που φτασω το 107%, αγοραζω και κατεβαζω Silksong ![]()
First Sinner…ο λόγος που λατρεύω αυτά τα παιχνίδια.
Τι Boss, τι μάχη!
Επίσης έκανα το rush και θα έλεγα πολύ πιο εύκολα απ’ οτι περίμενα. ![]()
Σημαντικό ήταν σίγουρα το speed tool όπως είπες φίλε Lupin, σίγουρα με βοήθησε πολύ γιατί έκανα λάθη και σε ταχύτητα platforming και με χτύπησε εχθρός μια φορά.
Αλλά και πάλι άνετα…
Απ’ ότι καταλαβαινω και μετά και τον Sentinel έχω κάνει όλα τα bosses πριν τους δύο τελευταίους στο act 2, αλλά θα καθυστερήσω λίγο ακόμα να παω να βρω πράγματα σε περιοχές που έχω ίσως χασει και να κάνω ένα δύο quests που μου έχουν μείνει.
Και μετά act3! 91 ώρες και συνεχίζουμε!
Υ.γ δεν θέλω να τελειώσει… ![]()
Τελος το White Palace. Το τελειωσα πιο γρηγορα απο οτι περιμενα οταν μπηκα μεσα. Δεν ηξερα ΚΑΝ τι ηταν πριν μπω, δεν ειχα σποιλεριαστει. Και ΟΧΙ, πριν ρωτησει κανεις, προφανως δεν εκανα το Path Of Pain και ουτε με ενδιαφερει να το κανω. Το platforming στο “κανονικο” κομματι του White Palace απο μονο του με τσακισε ψυχολογικα αυτες τις 2 ωρες που μου πηρε να το τελειωσω. Οχι. Αλλα. Ξυραφια. Γμτχρστ.
Ειμαι στο 103% και το μονο που μου μενει αν δεν κανω λαθος ειναι:
-
Το να παω να δωσω το λουλουδι αφθαρτο σε αυτην εκει την τυπισσα στους Κηπους της Βασιλισσας για να παρω την τελευταια μασκα
-
To Trial Of The Fool στο Κολοσσαιο
-
Να σκοτωσω τον Nightmare King απο το Grimm Troupe ή να τον κανω banish.
Από τότε σχεδόν που μπήκα Αct3 και ξεκίνησα το βασικό quest του φινάλε (μετά την Abyss δηλαδή) έχω σταματήσει να παίζω, καθώς ο δεξής μου αντίχειράς έχει γίνει ζμπαράλια από το μπάσκετ, πριν κάνα 20ήμερο… ενώ πονάω full λοιπόν ακόμη (προφανώς κάτι έχει πάει πολύ λάθος στο aftermath/το ζόριζα διαρκώς με διάφορες δουλειές και κακώς δεν πήγα σε κάνα γιατρό τελικά) είπα χτες πως οκ, πρέπει κάποια στιγμή να το τελειώσω - έφτασα και 2 βδομάδες πριν στο παρατσάκ την Karmelita, χωρίς καν ζέσταμα, δηλαδή οκ, υπάρχει “φλόγα” ![]()
Οπότε χτες βάζω λίγο πάγο και λέω να μην χωθώ σε κάνα boss με το καλημέρα, αλλά να περιπλανηθώ λίγο - να πιάσω και τα quests κτλ… με αυτά και αυτά, βρέθηκα στο σημείο πάνω από την Grand Mother Silk, που μάλλον ανεβαίνεις προς την επιφάνεια
Οκ, ΖΟΦΟΣ το platforming, με γ@μησε κανονικά - και όχι μόνο έκλεισα 2 ώρες που ανεπιτυχώς προσπαθούσα να βγάλω εκείνο το σημείο, αλλά πίεζα τόσο πολύ τους μοχλούς που τελικά 1. ο αριστερός αναλογικός, μάλλον χάλασε
και 2. το δάχτυλό μου πρήστηκε πάλι και σταμάτησε να λυγίζει ![]()
Με αυτά και αυτά, “φιλαράκια μου δηστυχώς” δεν με βλέπω να ρίχνω τίτλους τέλους στο άμεσο μέλλον - θα με βρει το 2026 πρώτα + κάνα DLC κιόλας
Λοιπον, ο Nightmare King ειναι το μοναδικο boss στο παιχνιδι που απλα μετα απο 3 προσπαθειες ειπα NOPE. Τον εκανα banish, πηρα το 1% completion μου και συνεχιζω με την ζωη μου.
Παρ’ολα αυτα, ποσο υπεροχο ειναι αυτο το παιχνιδι πια, και ποσο εθιστικο? Ειπα στον εαυτο μου δε θα ασχοληθω μετα απο τα δυο πρωτα DLC που ειναι και πιο απλα, και τελικα απλα εχω ξεκινησει τα Pantheon Challenges και εχω προς το παρον κανει τα 2 απο τα 5. Βρισκομαι στο 109% completion, και πλεον ειμαι TOO DEEP INTO THIS. Θελω οπωσδηποτε να τελειωσω εστω 4 απο τα 5 και ας μεινω στο 111%. Το τελευταιο Pantheon ειναι αυτο που μαχεσαι με ΟΛΑ τα Bosses του παιχνιδιου (καπου 45?) και ενταξει, οση τρελα και να με εχει πιασει, νομιζω δε θα το κανω ποτε.
Ακομα και το quest εντωμεταξυ για να ξεκλειδωσεις το Pantheon ειναι σπασαρχιδικο, ποσο τους αγαπω αυτους που εφτιαξαν αυτο το παιχνιδι
Πρεπει να πας κατω στα μπουντρουμια στο Junk Pit (που δεν ειχα ανακαλυψει ποτε…), να βρεις τον Godseeker με ΛΟΥΚΕΤΟ για να συνειδητοποιησεις οτι δεν σου εχουν μεινει κλειδια, και μετα να πας στην ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ και να σκοτωσεις ενα επισης σπασαρχιδικο (αλλα πανευκολο) mini boss μονο και μονο για να παρεις το κλειδι… respect απλα.
Αυτα τα λιγα απο μενα.
Στις 19 Δεκεμβριου ξεκιναει το winter break που κραταει 16 μερες.
Στις 19 Δεκεμβριου αγοραζω και ξεκιναω το Silksong.
Πολυ δυνατος!!
Ρε σας λεω αξιζει το Pantheon … Το 5ο και το φαρμακερο εχει και το Pure Vessel που δε θυμαμαι να το πετυχαινεις πουθενα αλλου. Και στο τελος το καλυτερο boss του genre.
Μη ξεχνας να αλλαζεις τα charms στα παγκακια - δλδ με αλλα ξεκινουσα θυμαμαι κ με αλλα συνεχιζα πχ.
Έχει κάνει κανείς το flea festival;
και αν ναι ξέρει κανένα κόλπο, exploit;…
Δεν μπορώ με τίποτα να κάνω ούτε την πρώτη δοκιμασία. ![]()
Shaman Crest(μεγαλύτερο Reach στο χτύπημα), χτυπάς τον ψύλο που η κωλοτούμπα του είναι στη φάση που το καπέλο του κοιτάζει στο έδαφος και κοιτάς να τους χτυπάς έτσι ώστε να πάνε προς τη μέση. Στους ψύλους που αναβασβήνουν τους χτυπάς με άλμα όσο είναι στον αέρα γιατί αν κάνουν Dive είναι πολύ δύσκολο να συγχρονίσεις χτύπημα.
Το Flea Juggling μου είχε βγάλει και μένα την ψυχή, σχεδόν λόγος αποτροπής μελλοντικού Replay
Το πρωτο ειναι το πιο δυσκολο, τα αλλα 2 βγηκαν πολυ γρηγορα.
Για το juggling, αλλο ενα crest ειναι το Beast περα απο το Shaman γιατι δε χρειαζεται να κοιτας απανω, απλα χτυπας οπου βρισκεσαι.
Τα 2 πιο σημαντικα τιπς ειναι για μενα :
πρωτον, η πλευρα που χτυπας τα fleas , δλδ προσπαθησε να τα χτυπας απο εξω προς τα μεσα ετσι ωστε να κινουνται προς το ιδιο σημειο.
δευτερον, να αποφευγεις να πηδας οταν χτυπας (οχι παντα αλλα τις περισσοτερες φορες) γιατι δυσκολευει το timing και πεφτουν πιο γρηγορα μετα.
“I have already stood the sentinel for one dying land. That role… I will never play again.”

Από αυτά τα boss fights που σε διαμορφώνουν γενικότερα σαν gamer - τόσο απλά και απέριττα ![]()
υγ. και με περίπου -1 δάχτυλο ε ![]()