How I Met Your Mother

το βλεπετε ακομα αυτο?

Ρε σε 2 βδομάδες θα δούμε τελικά πώς την γνώρισε την καριόλα, με το συμπάθειο κιόλας :slight_smile:

Την εχω συνηθισει τη μαμα τωρα, πιο πολυ τη μανα της Ρομπιν σιχαινομαι.

[SIZE=7][B]ΤΕΛΟΣ[/B][/SIZE]

[B][SIZE=7]THANK FUCKIN’ GOD[/SIZE][/B]

[SPOILER]Ντάξει, ωραίο ήταν το τέλος πάντως. Bittersweet κι έτσι. Καλά βέβαια σιγά μην ξέφευγαν από τη συνταγή Friends, ακόμα και στο φινάλε. =Ρ[/SPOILER]

[SPOILER]Η σειρα μπορει να μην βλεποταν εδω και καιρο αλλα το τελος ηταν ωραιο.Με στεναχωρησε το πως ο ανθρωπος και οι σχεσεις αλλαζουν με τον καιρο,και γενικοτερη η μοναξια που αυξανεται με το χρονο.Ειδικα το σημειο που λεει οτι πρεπει τουλαχιστον να βλεπομαστε τα ‘big moments’.Πολυ αληθινο τελος.[/SPOILER]

ΤΕΛΟΣ…!! 9 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΟΣ…!!

Ίσως ακουστώ γλυκανάλατος, αλλά αυτή είναι η άποψή μου:

[SPOILER]Μπορεί να το κούρασε αρκετά στην τελευταία season, αλλά δεν ξέρω τι λέτε, εγώ το λάτρεψα το τέλος…

Γιατί ήταν αληθινό και όχι όπως τελειώνουν όλες οι ταινίες με γάμους και πανυγήρια… Γιατί έδειξε κατάληξη που μπορεί να υπάρξει και πραγματικά… Γιατί τελικά δεν είναι όλα ρόδινα και οι άνθρωποι πρέπει να κοιτάνε μπροστά και να προχωρoύν τη ζωή τους…

Και τέλος γιατί Σεπτέμβρη με Μάιο τα τελευταία 9 χρόνια, κάθε βδομάδα σχεδόν γελούσα αρκετά με αυτή τη σειρά, ακόμα και όταν έκανε κοιλιά… Από τα 19 μου μέχρι τα 28 μου αυτή η σειρά ήταν μέρος της καθημερινότητάς μου και της άξιζε μια ευκαιρία να κλείσει με τον δικό της τρόπο αυτό το κεφάλαιο…

Conclusion: ‘‘Life moves on. People have to do the same!’’ Thanks ‘‘How I Met Your Mother’’ for all these years…!! :)[/SPOILER]

Υποτιτλους?

Ακολουθει ποστ κραξιματος

[SPOILER]Ειχα συνδεσει την σειρα με τα φοιτητικα μου χρονια και γενικα μια μελαγχολια την ειχα που τελειωνε,ομως ετσι οπως ειχε καταντησει τις τελευταιες 3-4 σεζον ειλικρινα δε θα μου λειψει καθολου.Ενα sitcom που μπορει σεναριακα να εκλεψε αρκετα απο τα φιλαρακια ομως χιουμορ και αστεια τις πρωτες σεζον ειχε πρωτοτυπα.Προσωπικα θα το θεωρουσα απο τα καλυτερα εβερ αν το τελειωναν γυρω στα 4-5 χρονια με τον Τεντ να τα βρισκει απλα με την Ρομπιν.Προβλεψιμο δε λεω αλλα τα sitcoms δε τα βλεπω για τα plot twists τους…αλλωστε και 5 σεζον μετα το ιδιο εγινε…

Αντι για κατι τετοιο η σειρα λογο της επιτυχιας που ειχε τραβηξε πολυυυυυ παραπανω αποσο επρεπε και απο την στιγμη που προχωρησαν στο ΤΡΑΓΙΚΟ ζευγαρι Μπαρνι-Ρομπιν(γεια σου bro code απαραβιαστε) εμενα αρχισε να με χανει.Απλα τους πηρε παραπανω χρονια να το διορθωσουν αποτι στα φιλαρακια που στην παρομοια λαλακια τους με Τζου-Ρειτσελ τοχαν κοψει στα μπαμ.

Η μανα τελικα ηταν μια αδιαφορη παρουσια που την στειλανε επειδη την ειδαμε μονο σε μια σεζον και δεν δεθηκε ο κοσμος μαζι της.Για τα μηνυματα επισης οτι η ζωη αλλαζει οι ανθρωποι χανοντε κλπ κλπ ,επισης τα βρηκα αταιριαστα σε τελος κωμωδιας και δε συμφωνω κιολας αφου θεωρω οτι αυτα ειναι επιλογες του καθενος και δε παει να πει οτι οσο μεγαλωνεις θα κοβεις με τις παρεες σου ντε και καλα.[/SPOILER]

[SPOILER]Πρέπει να αισθάνονται[B][U] πολύ καθυστερημένοι[/U][/B] που μας έπρηξαν τα παπαρια για μία ολόκληρη σεζόν, με έναν γάμο, ο οποίος διαλύθηκε μέσα σε τρία λεπτά στο τελευταίο επεισόδιο…

Αν είχαν επικεντωρεί στον χαρακτήρα της μάνας θα ήταν πιο τίμια τα πράγματα.

Btw ο Evil το είχε προβλέψει. Εντυπωσιακό. :!:[/SPOILER]

[SPOILER]Λοιπόν ήταν τρελό το επεισόδιο. Χειρίστηκε με αρκετά άτσαλο τρόπο κάποια σημεία όπως ο γάμος ή “η στιγμή που την γνώρισε” που περιμέναμε 9 χρόνια να δούμε ή και κάποια άλλα σημεία που δεν θυμάμαι τώρα αλλά αυτή την εντύπωση έχω. Όμως έκαναν πολύ καλά που προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάτι “πρωτοποριακό” και πολυεπίπεδο για φινάλε. Ασχέτως που δεν τα κατάφεραν σε ικανοποιητικό βαθμό, το αποτέλεσμα ήταν αληθινό και σαφώς προτιμότερο και “διδακτικότερο” από ένα safe ending.[/SPOILER]

9 χρονια… 9 ΧΡΟΝΙΑ himym !

Οπως πολυ σωστα γραφει ο vagalex, ηταν μια συνηθεια (που εγινε λιγο αρρωστια) απο τα φοιτητικα χρονια, μια νοσταλγια ! Μεγαλωσαμε με αυτη τη σειρα και τωρα ηρθε ο καιρος να την αποχαιρετησουμε.

Με το που τελειωνει το επεισοδιο, σου αφηνει πολυ ωραια αισθηση ολοκληρωσης. Ηταν ενα καλο φιναλε, που μπορει να σε ριχνει αρκετα με την αρρωστια ( thanks Spawn7 :wink: ) αλλα μετα απο πολυ κακες/χλιαρες σεζονς πιστευω οτι αφησαν το κοινο ευχαριστημενο.
Καλυπτει ολες τις ιστοριες και σου δινει αυτο που θες να ακουσεις εδω και τοσο καιρο… ο Τεντ με την Ρομπιν. Γιατι μη ξεγελιομαστε, μεχρι και η σειρα η ιδια ειπε στο τελος μεσω των παιδιων " ολη η ιστορια ειναι πως γνωρισες την Ρομπιν". ΠΑΝΤΑ ηταν η Ρομπιν και γιαυτο και ο Τεντ δε μπορουσε να βρει την ευτυχια του. Η Μητερα δε πιστευω οτι κοπηκε λογο δημοφιλιας, αλλα ηταν κατι που επρεπε να γινει και για την ιστορια (ωστε να γυρισει στη Ρομπιν ) αλλα και για το “twist”.
Σκεφτειτε επισης οτι εαν δεν εφευγε η Μητερα, η παρεα δε θα ηταν ποτε πια μαζι παλι, γιατι η Ρομπιν δε θα το αντεχε και θα ταξιδευε συνεχως προσπαθωντας να αποφυγει το confrontation οπως μας εδειξαν.

Σχετικα τα σχολια με τις -απειρες- ομοιοτητες με τα Friends, πιστευω οτι ειναι η “καταρα” του να εχεις μεγαλωσει με Friends. Ολοι οι late-twenties / thirties μπορει καμια φορα να βλεπουν μια επαναληψη αλλα για τις μικροτερες ηλικιες που τα εχασαν τα φιλαρακια, γιαυτους αυτη ειναι η σειρα της εποχης τους. Πιο παλια μπορεις να πεις ηταν το Sienfeld.
Το σχολιο για τους Joey-Rachel // Robin-Barney που ειποωθηκε ειναι πολυ σωστο παντως, αλλα επρεπε καπως να γινει και για να το τραβηξουν αλλα κια για να μας λυθει η απορια.

Παντως η σκηνη που τελικα της μιλαει στο σταθμο ηταν παρα πολυ καλη και αξιζε την αναμονη της.

Γενικα οσο το ψυριζεις ολο και κατι θα βρεις… ΠΧ στη σκηνη που μενει η Λιλυ μονη της με το κουστουμι στο διαμερισμα εχει 4 σκιες λες και ειναι στο γηπεδο της Τουμπας, η θα ηθελα κατι παραπανω για τη μητερα της Barney-κορης.
Αλλα στο τελος δε νομιζω οτι χρειαζεται κατι παραπανω, ειναι ενα sitcom και μας κρατησε μια καλη, και καμια φορα κακη παρεα, but show must go on! (not this show though) .

[SPOILER]9 χρονια για να δουμε τον Ted να καταληγει με την Robin :lol:
Σιχαμενο τελος πραγματικα.Οτι εδειχνε τοσες σεζον για τους χαρακτηρες τα πεταει στα σκουπιδια για αυτο το τελος.Η Ρομπιν δεν εκανε πισω στην καριερα της και απλα ο Τεντ παει και την βρισκει και ολα καλα :lol:

Βαριεμαι πραγματικα να γραψω οτιδηποτε αλλο,ετσι και αλλιως η σειρα μου ειχε γινει συνηθεια και μονο αλλα το τελος χαλαει πολυ την ηδη κακια της εικονα.

Υ.Γ. Στο αμερικα το χεητ απεναντι στους δημιουργους φανταζομαι θα εχει φτασει στα συννεφα.[/SPOILER]

Επιτέλους τελείωσε.

Το φινάλε ήταν λίγο καλύτερο από την αηδία που είχε καταντήσει η σειρά τα τελευταία χρόνια και που παρακολουθούσα ψυχαναγκαστικά.

Πάντως οι δημιουργοί της σειράς (αναφέρομαι βασικά στους σεναριογράφους, γιατί οι σκηνοθέτες, ΟΚ, κινήθηκαν λίγο-πολύ μέσα στα εκ των πραγμάτων όχι και τόσο πλατιά πλαίσια του sitcom και από κει πέρα προσπάθησαν να αφήσουν στίγμα με χαριτωμενιές που όμως σε τελική ανάλυση δε λένε και τίποτα το σημαντικό) αποδείχθηκαν εν τέλει άνισοι, πιστεύω.

Και το λέω γιατί, ενώ στο γράψιμο σε “μικρή” κλίμακα, βλέπε ατάκες, gags κ.λπ. δεν τα πήγαν κι άσχημα και έδειξαν ότι δεν τους λείπει η ικανότητα να βγάλουν γέλιο, στο γράψιμο σε “μεγάλη” κλίμακα, βλ. μακροπρόθεσμη πλοκή, εξέλιξη της ιστορίας μέσα στα χρόνια, συνέπεια στα “μπρος-πίσω” και στην ουσία των χαρακτήρων κ.ο.κ., έδειξαν να προβληματίζονται αρκετά. Ίσως αδόκιμοι οι όροι που χρησιμοποίησα αλλά λογικά με πιάνετε. Και η δυσκολία αυτή, που είχε φανεί ήδη εδώ και πολλές σεζόν, έγινε ακόμα μεγαλύτερη με το τράβηγμα της σειράς.

Ως αποτέλεσμα, το How I Met Your Mother, σε τελική ανάλυση, είναι μια σειρά που αν την έχεις δει μπορείς κάλλιστα να επιστρέψεις σε κάποιο random παλιό επεισόδιο και να διασκεδάσεις αρκετά (με την υποσημείωση φυσικά ότι όσο παλιότερο, τόσο το καλύτερο), κάτι που μοιράζεται με τη σειρά-πρότυπο για την ίδια, δηλαδή το Friends. Η διαφορά με το Friends είναι ότι το HIMYM σε “κανονική” ροή, με τη σειρά κι έτσι, ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ (ξανά).

Κι έχει πλάκα γιατί για αρκετά χρόνια ήταν μια κλασσική διαφωνία που είχα με τον Λουπέν, π.χ., πάνω στο θέμα του ξεπατικώματος των χαρακτήρων κτλ. Π.χ. εγώ πάντα έλεγα ότι ο Barney είναι ένας χαρακτήρας εμπνευσμένος μεν από τον Joey, σίγουρα, αλλά και με αρκετά διαφορετικά, καινούρια χαρακτηριστικά. Τελικά η πλήρης αλήθεια όμως είναι ότι αυτή η “παραλλαγή” Joey, όπως και άλλες “παραλλαγές” πάνω σε μοτίβα Friends, ήταν απλά ένα ξεκάρφωμα για το ουσιαστικό και απροκάλυπτο ξεπατίκωμα: στο επίπεδο της ιστορίας.

Εν ολίγοις, το HIMYM υπήρξε μια προσπάθεια να βγει ένα νέο Friends, η οποία όμως εν τέλει απέτυχε.

Ξενερωσα πολυ με την Ρομπιν παντως, γιατι απλα συμπεριφερθηκε σαν κακομαθημενο που τα θελει ολα δικα της αλλιως γαμαει τη παρεα.
Τεσπα.

https://www.youtube.com/watch?v=0caCEG1nH3E

Πριν λίγο είδα το τελευταίο επεισόδιο και μετά από πολλή σκέψη :stuck_out_tongue: κατέληξα ότι τελικά μου άρεσε.:slight_smile:

[SPOILER]Από τη μία μεν μου την έσπασε που ολόκληρη η τελευταία σεζόν ήτανε οι τελευταίες 24 ώρες πριν τον γάμο του Barney με την Robin και μετά έτσι απλά σε 3 λεπτά το διέλυσαν, αλλά από την άλλη κατά βάθος πάντα μου την έσπαγε η ιδέα αυτού του γάμου. :roll:
Ειδικά σε εκείνο το επεισόδιο με τον Ted και την Robin στη παραλία που στο τέλος δείχνει τη Robin να πετάει στον ουρανό και να απομακρύνεται όπως το μπαλόνι, είχα μισήσει πάρα πολύ τον Barney… :stuck_out_tongue:
Επίσης στεναχωρέθηκα λίγο που στο τέλος “πέθαναν” τη μητέρα… Την είχα συμπαθήσει…:?[/SPOILER]

^ Ή αλλιώς “πόσα σπόιλερ χωράνε σε έξι γραμμές” :!:

Επειδή στις τελευταίες τρεις σελίδες δεν υπάρχουν καθόλου spoiler…? :stuck_out_tongue:

(sorry ξέχασα να το βάλω σε spoiler…O:) )

[SPOILER]Γαμήθηκε το τέλος… Μπορεί να προσπάθησαν να μην καταλήξουν σε κανα cheesie happy ending αλλά απ’ την άλλη γάμησαν ολόκληρο το concept της σειράς. Αντί για “How I Met Your Mother” λοιπόν η σειρά ήταν “How I Met Your Aunt Robin and How Your Mother Past Away So I Could Be Back Together With Her”.
Απ’ τον τρόπο που έστειλαν τον Τεντ πίσω στη Ρομπιν πάντως μου φαίνεται οι δημιουργοί πίστευαν ότι ο κόσμος ήθελε κάτι τέτοιο. Ούτε awkward συζητήσεις με τον άερα όπως έκανε η μάνα για τον δικό της πρωην ούτε έστω κάποια αναφορά στη μάνα την ώρα που γινόταν όλο αυτό. Το παρελθόν της μάνας προφανώς πήγε να χρησιμοποιηθεί ως ηθικό άλλοθι ούτως ώστε ο Τεντ να γυρίσει πίσω στη Ρομπιν χωρίς να πούνε όλοι “α τον μαλάκα” αλλά η διαφορά ηλικίας, συγκυριών, αλλά και το ότι η Ρομπιν βρισκόταν τόσα χρόνια μέσα στη ζωή τους (ενώ κάτι τέτοιο δε συνέβαινε με τους πρώην της μάνας) δε βοηθάει.
Εν ολίγοις σαν στορυ καθαρά και ανεξάρτητα από τις ατάκες της σειράς, υπήρχαν ένα-δυο πράματα τα οποία εκτιμούσες στην παρέα και τελικά όλα γαμήθηκαν. Τουλάχιστον δεν χώρισαν Μαρσαλ-Λιλυ.

A επίσης ΤΕΝΤ ΞΕΚΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗ ΡΟΜΠΙΝ ΡΕ ΦΙΛΕ[/SPOILER]