Iced Earth - Dystopia

Μάλλον το έχει εύκολα. Το παν είναι το συναίσθημα στη εισαγωγή. Αν το ξεπεράσει αυτό το σημείο, το υπόλοιπο θα είναι piece of cake :wink:

Piece of cake δεν θα είναι γιατί θέλει τρομερή δουλειά στις αναπνοές + το να πατάει σωστά στις ψηλές νότες ταυτόχρονα…

Εγω παντως λιγο που τ’ ακουσα μου φανηκε ‘‘οκ’’. Εδω ο κοσμος εθαβε το ‘‘Something Wicked…’’ οταν βγηκε, τι να λεμε τωρα… κι αν τα συγκρινεις αυτα τα δυο μεταξυ τους, η μερα με τη νυχτα.

Δε μου αρεσει που το λεω, αλλα περαν απο μερικες λαμπρες εξαιρεσεις (βλ. Riot) αυτες οι μπαντες οτι ειχαν να δωσουν το εδωσαν. Το λεω, επειδη αν εβαζε κανεις σε αυτο π.χ. ενα βαθμο της ταξης του 8, στο Something Wicked, για να μη πω Burnt Offerings, ποσο θα επρεπε να βαλει; 15…;

Αν αναφέρεσαι στο δικό μου ποστ (εγώ έγραψa για 8/10 στο Dystopia), πρέπει να σου πω ότι είναι μία καθαρά προσωπική μου άποψη. Όπως και η άποψη ότι το Something Wicked είναι άνισο και μετριότατο αλμπουμ (πάλι δική μου προσωπική άποψη. Δεν την επιβάλλω, απλά την καταθέτω). Τεκμηριώνοντας την άποψή μου λέω το εξής. 13 τρακς στο Something Wicked, 3 μπαλάντες, 1 αδιάφορο instrumental, 1 groove mid tempo (Reaping Stone), 1 mid tempo country/rock ή και εγώ δε ξέρω τί (Consequences). Σύνολο 6. 6 στα 13 είναι μεγάλο πσοστό για τραγούδια τα οποία δεν τα χάρηκα (σχεδόν τα μισά). Δεν μου έκατσαν καλά. Αν δεν ήταν η τριλογία στο τέλος ίσως να μιλάγαμε για ένα κάκιστο αλμπουμ. Ευτυχώς που υπήρχαν τα Burning Times και Disciples of the lies και κάπως σώθηκε η κατάσταση.

Αλλά επαναλαμβάνω… όλα τα παραπάνω είναι απολύτως προσωπικές απόψεις προκειμένου να χαρτογραφίσω το προφίλ μου για να καταλάβουν οι αναγνώστες (του ποστ μου) πάνω σε τί βάση κρίνω το Dystopia.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Κακίες δεν κρατάω. Συζήτηση κάνουμε.

Κάτι τελευταίο. Αφού πιστεύεις ότι μπάντες σαν τους Iced Earth ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν, σου προτείνω τα κάτωθι:

1. Μην αγοράσεις τον δίσκο.
  2. Μη γράφεις σε συζητήσεις/forums όπου καταθέτουν απόψεις οι φαν του γκρουπ που πραγματικά αγαπάνε το εν λόγω γκρουπ.
  3. Μην πηγαίνεις σε συναυλίες τους.
  4. Στείλε email στον Schaffer και πες του “μεγάλε, μη μας ζαλίζεις με τα riffs σου, ότι ήταν να δώσεις το έδωσες. Τελείωνε κάποια στιγμή, έχουμε και δουλειές”.

Μπορούμε να συζητάμε ώρες/μέρες ατελείωτες για το αν το Something Wicked είναι καλό ή κακό. Αν το Dystopia πρέπει να πάρει 8/10 ή 5/10 ή 15/10. Είμαι ανοιχτόμυαλος και μπορώ να ακούσω οποιαδήποτε άποψη. Δεν μπορώ να ακούω όμως ανοησίες δήθεν “ότι ήταν να δώσουν το έδωσαν”. Ασ’ το αυτό να το κρίνει ο ίδιος που εξακολουθεί να δημιουργεί μουσική. Γουστάρει αυτό που κάνει και μπράβο του. Ισως αν πεθάνει να μην μπορεί πλέον να γράψει μουσική, αφού μόνο ο θάνατος μπορεί να σταματήσει έναν άνθρωπο να δημιουργεί.

Αυτά τα ολίγα

ΔΙΣΚΑΡΟΣ!!!

@ Angmar : Νομίζω ότι το 8 το βάλαμε οι περισσότεροι λόγω ενθουσιασμού επειδή δεν περιμέναμε τόσο καλή επιστροφή από τους IE. Φυσικά και το Burnt Offerings θα έπρεπε να πάρει 15 αναλογικά, και το Somehing Wicked 12, αλλά δεν νομίζω ότι τα μειώνει το 8 που αξιολογούμε το αλμπουμ…

(BTW και τα 2 προαναφερόμενα αλμπουμ είναι δεκαράκια στην πραγματικότητα).

Burnt Offerings 1η εκδοση: 28.000.000 τουλάχιστον.
Something wicked 9άρακι μην υπερβαλουμε :stuck_out_tongue:

Dystopia, θα σας πω οταν το’χω στα χερια μου. Και δε θα κανω καμια εντυπωση γιατι ολοι το’χετε ακουσει. Σας μισω. Ολους.

χεχεχεχε. Το έχω κάνει pre-order εδώ και 2 εβδομάδες και ακόμα το περιμένω. Κυκλοφόρησε 17/10, αλλά συνήθως τα pre-order έρχονται και γρηγορότερα.

Βαριόμουνα να περιμένω και έχω ήδη κάνει προ-ακρόαση από mp3 download. Αναμένω να ακούσω την ποιότητα του Cd και βυνιλίου, να δω booklet και ολοκληρωμλενο όλο το πακέτο.

Εεε, η αληθεια ειναι οτι αυτο με το 8ρι το ειπα παντελως τυχαια, επειδη σε ‘‘καλα comebacks’’ το κλασσικο που βαζουν ολοι ειναι 8. Παντως,

Είμαι ανοιχτόμυαλος και μπορώ να ακούσω οποιαδήποτε άποψη. Δεν μπορώ να ακούω όμως ανοησίες δήθεν “ότι ήταν να δώσουν το έδωσαν”.

Ψυχεδελεια. Μη μου ζητησεις να το σχολιασω αυτο, δε θα μπορεσω.

Ανελπιστα καλο! Πολυ καλος και ο Stu, ξαφνικα εχω την διαθεση να τους δω λαηβ και παλι.

…το ίδιο ακιβώς συμβαίνει και σε εμένα, αλλά εγώ αν τους δω, θά’ναι για πρώτη φορά:):!:

Στα διαλείμματα του λιωσίματος του νέου Megadeth είπα να βάλω τούτο εδώ έτσι για αλλαγή. Μια ακρόαση μόνο βέβαια αλλά οι Iced Earth δεν είναι και μπάντα που θέλει και πολλές ακροάσεις για να δεις τι παίζεται. Η έκπληξη της χρονιάς λοιπόν και μεγάλη έκπληξη μπορώ να πω. Πολύ καλό άλμπουμ σε ξαναφέρνει σε εποχές dark saga. Ναι ο καινούργιος τραγουδιστής μοιάζει τόσο στον Barlow που αν αύριο βγει ο Shaffer και μας πει “ξέρετε παιδιά πλάκα κάναμε ο Mat τραγουδάει στο άλμπουμ” θα το πιστέψω άνετα, αλλά who cares, τα τραγούδια είναι όλα ένα και ένα. Δύσκολα θα ξαναβρεθούν σε ανάλογο status με αυτο του dark saga βέβαια αλλά ούτε αυτό έχει και τόσο σημασία τελικά. Αυτό που έχει σημασία είναι πως έβγαλαν άλμπουμ που όπως φαίνεται θα μείνει αρκετό καιρό στο player.

το πρωτο videoclip.http://www.eventim.de/tickets.html?affiliate=EVE&doc=campaign&campaign=iced-earth[SIZE=“5”]ΓΟΥΣΤΑΡΩ[/SIZE]δε διχνει μονο σαφερ και τραγουδιστη.οπως σε κατι κλιπ παλιοτερα.ειναι ολοι η μπαντα μπροστα.9/10

Πήρα metropolis. Και ρωτάω

-γεια σας, το box set απο το καινούργιο iced earth το έχετε?
-έφερα 3 κομμάτια και έφυγαν.
-θυμάστε πόσο ήταν?
-60-70 κάπου εκεί.
-kthxbye

Ελλαδάρα!!! Είχε και έκτκτη εισφορά Βενιζέλου μέσα???

55 ? έδωσα στο amazon.de και πήρα βυνίλιο και box set μαζί πακέτο. Στα 55? συμπεριλαμβάνονται και ταχυδροικά. Η τιμή του box set είναι 31? μόνο του (χωρίς ταχυδρομικά).

Και να φανταστείς ότι το περιεχόμενό του δεν αξίζει. Το βρήκα πολύ φτωχό, απλά λόγω συλλεκτικότητας (και λατρείας των Iced Earth) το αγόρασα. Κατά τ’ άλλα δεν αξίζει΄.

60 είναι τραγική τιμή!!! ΕΛΕΟΣ!!!

ΒΤW το βρήκα από το amazon.de καινούργιο στα 16.22 + 6 μεταφορικά = 22.22?

Το παρήγγειλα, αλλά μου κάνει εντύπωση τόσο χαμηλή τιμή. Θα δείξει τι θα έρθει:p

Και στο αγγλικό amazon από τόσο ξεκινάνε οι τιμές για ανεξάρτητους sellers (και με λιγότερα μεταφορικά) : http://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B005J59JDA/ref=sr_1_1_olp?ie=UTF8&qid=1320415373&sr=8-1&condition=new (για το box set έτσι;)

EDIT : Τώρα βλέπω ότι είναι ο ίδιος πωλητής (giag-de / giag-uk)…

Και μετα λενε οτι δεν πουλανε δισκους τα μαγαζια… Τι να πεις?

Α έχει και uk και παιδεύομαι με τα γερμανικά :lol:
Ναι από αυτόν.

Για το μετρόπολις δε σχολιάζω κάτι παραπάνω.
MetalEra στα 48? btw.

Δεν άντεξα και άκουσα το album. Δεν έχω να πρσθέσω κάτι παραπάνω από αυτά που’χω διαβάσει. Το είχα θεοποιήσει στο μυαλό μου. Και δε με διέψευσε. Και συνειδητοποίησα ότι από τότε που παρακολουθώ IE να βγάζουν album (glorious burden και μετα) είναι η πρώτη φορά που με πορώνουν τόσο πολύ.

Η αγαπημένη μου μπάντα έβγαλε αγαπημένο μου album. :’)