Iced Earth - (still) Alive in Athens & Salonika (18/19/20-11-2011)

Τι ώρα ξεκινάει το πανηγύρι εδώ;
Στην κεντρική δεν λέει

Στην κεντρική για να πει, πρέπει να της το πουν οι υπεύθυνοι (αν και είδαμε και στους Amorphis που το είπαν)…

Θεωρώ πάντως πως θα είναι χοντρικά όπως της Παρασκευής: 7:45 οι Fury Uk, 8:30 οι White Wizzard και περίπου 9:30 οι Iced Earth.

ελπιζω σετλιστ χθεσινο με αθηνας:!:

Καλά να περάσετε όσοι πάτε σήμερα στο λάιβ της Θεσσαλονίκης, εμένα δεν μου έχει περάσει ακόμα το σοκ το χθεσινό !!

Τί γίνεται?? Η Θεσσαλονίκη ζεί? Επέζησε?

Της πουτ@νας εγινε! Ο ΧΑΜΟΣ! Φωναρα ο Stu, δεν ειναι ιδιεταιρα κατωτερος του Barlow! Schaffer σταθερη αξια αμερικανικης βαρβατηλας, εσκισε μιλαμε ο τυπος! ΓΑΜΑΤΟ σετλιστ, ειπανε The Hunter, Stormrider, Watching Over me, Burning times! Πολυ καλος ήχος, πολυ καλη σκηνικη παρουσια! Οσοι πήγανε και απο πολυ νωρις Principal (οπως εγω :p) πετρυχαν ολη την μπάντα! Ολοι προθυμοι για αυτογραφα και φωτογραφιες!

[B][SIZE=“6”]HTAN ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ[/SIZE][/B]
[B]ΦΟΒΕΡΟ ΣΕΤΛΙΣΤ!!![/B] Είχε και μας hunter, my own savior, stormrider!!!<3<3<3, watching over me!!! <3 μας κόψανε όμως end of innocence και pure evil ΓΑΜΩΤΟ! είναι και το αγαπημένο μου κομμάτι (αλλά ψιλοχ***κα γιατί το χω ακούσει και από ripper και από BARLOW<3<3<3) μπορεί να κόψανε και κανα ακόμη αλλά είμαι πολύ σοκαρισμένη για να σκεφτώ. Πολύς κόσμος, ψιλοχάλια ήχος αλλά δεν με χάλασε, έγινε χαμούλης όλα ωραία και καλά! Πραγματικά όταν χτυπιόμουν και δεν έβλεπα τη σκηνή ήταν σαν να ακούω τον Matt! Μεγάλη ομοιότητα σε πολλά σημεία! Αν και για μένα οι iced earth δεν είναι iced earth χωρίς Barlow και ούτε πρόκειται να γίνουν ποτέ… το καταευχαριστήθηκα!!! Πολύ ικανός ο μικρός! Επίσης πρώτη φορά εκτός από slayer βλέπω μπάντα να μην κάνει encore. Στην Αθήνα κάνανε???

Π Α Ν Ι Κ Ο Σ στη σαλονικα Χ Α Μ Ο Σ ΛΕΜΕ!!!
τα υπολοιπα αυριο δεν ειμαι σε θεση τωρα να σκεφτω…

Α ξέχασα κάτι σημαντικό! Encore μπορεί να μην κάνανε αλλά έφυγαν υπό τον ήχο του Bard’s Song :D:D:D:respect: και όλο το principal το τραγουδούσαμε λες και ήμασταν σε συναυλία των ΘΕΩΝ (βλ. Blind Guardian)! Τι ωραία!!!=D>

Μπήκανε μέσα και ύστερα από 5 λεπτά βγήκαν για Dantes Inferno και Iced Earth. Σε σας δεν έπαιξαν Dante???

ναι παιξαν dante watching over me the hunter stormrider my own saviour…απλα δεν μας παιξανε pure evil γαμω αλλα δεν πειραζει δεν μας χαλασε καθολου…!
ΓΑΜΗΣΑΝΕ!!
:D:D:D

Ναι ναι πάιξανε! Τώρα που το λες φύγανε σε κάποια φάση αλλά δεν πήρα χαμπάρι ότι ήταν για encore γιατί το κάνανε και στη μέση της συναυλίας οπότε δεν έδωσα σημασία.:-s

Aυτό συνέβη και την Παρασκευή στην Αθήνα (για Σάββατο δεν ξέρω, δεν πήγα), αλλά πριν βγουν οι Iced Earth. Νομίζω ήταν στο κενό μεταξύ White Wizzard και Iced Earth που από τα ηχεία ακούστηκε το Bard’s Song και όλο το Gagarin τραγούδησε κάνοντας προθέρμανση γι αυτό που θα ακολουθούσε. Και εγώ συνηδητοποίησα ότι θυμόμουνα πολύ περισσότερους στίχους απ όσους πίστευα… :stuck_out_tongue:

Ντάξει τρομερό live. Ο Stu είναι καταπληκτικός frontman και είναι τυχεροί που τον βρήκαν. Η μπάντα ξαναγεννήθηκε! Πολύ καλό setlist.

White Wizzard ωραίαοι αλλά τους περίμενα πολύ καλύτερους πρέπει να πω την αλήθεια.

Fury (UK) πολύ ωραίοι. Δευτερη φορά τους βλέπω και δεν με απογοήτευσαν!

φιλε οντως οι fury ηταν εκπληξη και τραγουδιστης φωναρα…απο τους W.W περιμενα παραπανω…

A και κάτι που δεν αναφέρθηκε νομίζω. Στο κομμάτι Flying Tigers ανέβηκε και ο Μάριος Ηλιόπουλος των Nightrage με τον οποίο ο Jon Leon έχει πολύ φιλικές σχέσεις απ’ότι μου είπε!

Fury Uk ύπνος, οι Wizzard γαμάτοι.

Iced Earth τώρα τι να πω…τα’χετε πει όλα. Δεν μετάνιωσα την επιλογή μου να πάω ούτε και τα 35 ευρά.

Τσιρς σε Astaldo και Paoktsis.

[SPOILER]Το πουτανάκι πάνω αριστερά στον εξώστη τι ρόλο βάραγε ακριβώς;[/SPOILER]

Με το ροζ μαλλί λες ε;;; γαμησέ τα!

oi fury uk μαρεσαν πιο πολυ απο τους wizard χτες να πω την αληθεια…οι iced earth γαμησαν νταξει,σαφερ ο αρχοντας της ρυθμικης κιθαρας και ο καινουριος τραγουδιστης απιστευτος…ο κοσμος στο λαιβ ετσι κετσι,ειδικα οταν επαιξαν νταντες νομιζω ολοι κοιμοντουσαν…αλλα δε γαμιεται,φοβερο λαιβ οπως και να χει

Να πούμε και μερικά αρνητικά…

(από την εμφάνιση της Παρασκευής 18/11/211. Κατά την άποψή μου…)

[B]1. [/B]Το εναρκτήριο τραγούδι (Dystopia) δεν το έπαιξαν και πολύ καλά. Κάπου στην αρχή έχασε τα λόγια του ο Stu (μπορεί να είναι ιδέα μου). Στο ρεφρέν πιο πολύ άκουγα τα δεύετρα φωνητικά του Freddie παρά τον Stu. Το θεωρώ πολύ δύσκολο τραγούδι για να αποδωθεί λαιβ, κυρίως από άποψης φωνητικών και ρεφρέν.
[B]2. [/B]Στο Anthem, το μελωδικό lead μέρος που συνοδεύει τη rythm section αμέσως μετά την ακουστική εισαγωγή δεν ακουγόταν καθόλου. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα διορθώθηκε το πρόβλημα ευτυχώς. (το έχω ηχογραφήσει σε βίντεο και θα το ανεβάσω κάποια στιγμή στο youtube). Επίσης πολύ δύσκολο τραγούδι για λαιβ. Τα επικά ρεφρεν δύσκολα αποδίδουν σε συναυλίες.
[B]3. [/B]Σε ορισμένα τραγούδια το μπάσο του Freddie ακουγόταν μέσα στα αυτιά μου (μάλλον συντονίστηκαν). Γενικά ο ήχος ήταν μπασαρισμένος. Δεν με χάλασε πολύ, αλλά δεν τον λες τέλειο. Είχα πάει Sanctuary και είχα ένα καλό μέτρο σύγκρισης (ίδιος χώρος και ίδιο σημείο που στεκόμουν, πίσω κέντρο στο ύψος του μπαρ).
[B]4. [/B]Κάποιες υπρβολές του Stu με τα εισαγωγικά “οοοοΟΟΟοοοοΟΟΟ”.

Αυτά μπορώ να θυμηθώ. Σε καμία περίπτωση δεν μειώνουν τη εμφάνιση της μπάντας. ίσα-ίσα έσκισε αυτό το τριήμερο. Ζήσαμε τεράστιες στιγμές. Μας έκαναν τεράστια τιμή παίζοντας 3 συνεχόμενες μέρες Ελλάδα, και μάλιστα με αλλαγές στο σετλιστ του Σαββάτου. Αλλά και εμείς τους τιμήσαμε δεόντος.

Κάτι που ίσως δεν ειπώθηκε και δεν έχω δει και κανένα σχετικό βίντεο. Το λεκτικό κομμάτι του Damien μου δημιούργησε ανατριχίλα. Άργησα να καταλάβω ότι το αποδίδει ο Τζον ζωντανά. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ηχογρφημένο. Θεός ο Τζον! Πολύ creepy φωνή έχει ο άτιμος.