Iced Earth - The Crucible Of Man

Εγώ έχοντας ακούσει το single πρώτα, περίμενα κάτι παραπάνω και απογοητεύτηκα. Ίσως με τον καιρό να με κερδίσει αλλά με τις πρώτες ακροάσεις δεν μου φάνηκε καθόλου ενδιαφέρον.

Dystyxws gia mena oi Iced Earth exoun teleiwsei san mpanta meta kai tin kykloforia tou Alive In Athens…Autos o diskos(estw kai live)m’exei stigmatisei oso ligoi!Sti synexeia irtha s’epafi me ta prohgoumena ekponimata tous!Akolouthise to adynamo horror show me tous iced earth(ton Schaffer dld) na epanalamvanei ton eauto tou…krima!An den htan one-man mpanta isws eixan kataferei polla perissotera!De me sygkinei oso tha eprepe i epistrofi pisw apo to mikrofwno tou megistou Barlow gia to logo oti otan kati spaei dyskola ksanakolaei…Tha tous mnimoneuw panta san mia apo tis prwtes mpantes pou m’empasan gia ta kala ston kosmo tou sklirou hxou!Gone…but not forgoten!

εμενα προσωπικα το cd μου φαινεται απο αρκετα εως παρα πολυ βαρετο!!!κριμα περιμενα περισσοτερα απο τον schaffer.συμφωνω με αυτο που ειπωθηκε οτι αν δεν ηταν one man μπαντα μαλλον μπορει να ηταν καπως καλυτερη η κατασταση.

μέτριο cd κατά την γνώμη μου.τα τραγούδια γραμμένα για τον τιμ κ φενετε να υπάρχει έλλειψη έμπνευσης. το part 1 ηταν καλύτερο.

οι iced earth τα κατάφεραν!!! έβγαλαν πιο βαρετό δίσκο από το nostradamus…

Τέτοιοι δίσκοι θέλουν ακροάσεις αρκετές γιατί η ουσία τους δεν είναι τα πιασάρικα κομμάτια και τα riff κλπ κλπ, μέταλ δεν είναι μόνο φωνές, κιθάρες και ταχύτητα. Και εμένα μετά από αρκετές ακροάσεις άρχισε να με κερδίζει και μπορώ να πώ ότι το καταυχαριστιέμαι πλεόν…και βέβαια όπως υπέδειξε και ο φίλος swadowking69 από κάτω
είναι ίδια κατηγορία με το Nostradamus…πολύ βαρύς και δύσκολος αλλά εάν του δώσεις την απαραίτητη προσοχή σε ανταμοίβει και με το παραπάνω.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε εάν σας άρεσε το nostradamus πιθανόν να σας αρέσει και το crucible… ταχύτητες και riff δεν έχει…απλά είναι σχετικά “επικό” με βαριές συνθέσεις αλλά άρτια μουσικό όπως και των Priest.

xaxa!! ωραίος! να λοιπόν πως μπορούμε να διαφωνούμε κόσμια!

Είδες…απλά είναι τα πράγματα αλλά τα κάνουμε δύσκολα…cool is the rule βρεεεεεεε

Για μενα πάντως τα καλύτερα albums τους ειναι τα Night of the stormrider και φυσικα το θεϊκό Burnt offerings !

Οπως ολοι βλεπουμε,εχει ταρακουνησει συθεμελα τον κοσμο αυτη η κυκλοφορια :!:
Το ακουει κανεις ακομα?Εγω περα απο τις πρωτες 5-10 ακροασες δεν το ξανακουσα.

Παρ’ολα αυτα ομως,στο blabbermouth εχουν διαφορετικη αποψη.Του βαλαν 8,5

Εγω το αγορασα απο φανμποϋσμο και μονο. :tomato:

Aστα να πάνε…και εγώ τα ίδια:!:

Είναι ωραίος δίσκος αν και λίγο ποζεράτος.Ξέρει κανείς που θα βρω τους στίχους?

DARK SAGA+BURNΤ OFFERINGS+ALIVE IN ATHENS…μετα και το alive κατι εχει χαλασει …βγαζουν βεβαια καλα κοματια διασπαρτα ομως…

Εγώ πάντως προτείνω σε όσους ακούνε χρόνια Iced Earth να του δώσουν μια ευκαιρία γιατί χάνουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, δεν είναι Iced Earth με ντραγκαντρούγκα κιθάρες αλλά είναι Iced Earth με επικά κομμάτια και πολύ επικό συναίσθημα από τον Barlow. Για μένα είναι αποκάλυψη ο δίσκος…όχι αναμάσημα της ιστορίας τους όπως κάνουν κάποιοι άλλοι που την είχαν πιο μεγάλη!!

Κι εγώ κάπως έτσι… αλλά σκέφτομαι να το ξαναρχίσω.

Oύτε εγώ…

Και o metal τύπος το κρίνει απόλυτα θετικά…μιλάμε για τον ορισμό της βαρεμάρας. Αλλά δεν περίμενα κάτι καλύτερο, το έχει χάσει ο Schaffer εδώ και πολλά χρόνια. Kαι ο μόνος που δεν έφταιγε ήταν ο Ripper, για θυμηθείτε και τα τελευταία δισκάκια με τον Barlow…

Εγώ πάντως δεν μπορώ να ξεκολλήσω, έχει απίστευτη ατμόσφαιρα, έχει ρίξει τις ταχύτητες ο Schaffer αλλά έχει κρυμμένη δύναμη και απίστευτες συνθέσεις που δεν γίνεται να τις προσέξεις αν περιμένεις να ακούσεις ντραγκαντρούγκα, γκαγκαγκαγκαν και λοιπά riffs…σας λέω όσοι θέλετε να λέγεστε οπαδοί χάνετε πολλά, όπως έχασαν και όσοι π.χ. δεν πρόσεξαν το Black Album και περίμεναν κάτι εξίσου brutal με το …Justice… και μη πεταχτεί κανείς και πεί τίποτα…δεν συγκρίνω άλμπουμ αλλά παρόμοιες συγκυρίες…

Χμμ? Πολλές αρνητικές απόψεις βλέπω, δικαιολογημένα θα έλεγα… Τώρα που αγόρασα το cd και το έχω ακούσει 5-6 φορές
θα ήθελα να πω 2 λόγια… Η αλήθεια είναι ότι όσο το ακούω μεγαλώνει μέσα μου, αλλά γενικώς τσαντίζομαι με τέτοιες
φάσεις που λες και καλά «χμμ, θέλει κι άλλο να το ακούσω κλπ., έχει κι άλλα να δώσει»… Δεν θέλω να ψάχνω ψύλλους
στ’ άχυρα και φαντάσου ότι γενικά δεν είμαι και πολύ απαιτητικός… Στα του cd:

1. Behold The Wicked Child: Πάλι αδύναμο το πρώτο riff, όπως και στο πρώτο μέρος της διλογίας… Το refrain μετά τις 2-3 πρώτες ακροάσεις άρχισε κάτι να μου λέει…
  2. Minions Of The Watch: Έξυπνα τα φωνητικά του Barlow… Ωστόσο πολύ μικρό το κομμάτι, θα μπορούσε να γίνει καλό…
  3. The Revealing: Ωπ, ωραία ξεκινάει αυτό… Μόλις είδα ότι είναι κι αυτό τόσο μικρό και ότι εξ αιτίας κάποιου μαλ*** δεν υπήρχαν τα lyrics στο βιβλιαράκι παραλίγο να σπάσω το τζάμι του γραφείου μου…
  4. A Gift Or A Curse: Πριν το ακούσω είδα στο βιβλιαράκι: φωνητικά Schaffer! Να τα λέω, Stormrider φάσεις επιτέλους…
    Που να ξερα ο άμοιρος… Πάντως πολύ καλά και τα καθαρά φωνητικά του, με πάθος και ωραία μελωδία… Ωραίες οι εναλλαγές με τον Barlow… Επιτέλους κι ένα σόλο (σώπα ρε, θυμήθηκε ο Schaffer να γράψει σόλο)… Απ’ τα καλύτερα του δίσκου…
  5. Crown Of The Fallen: Συμπαθητικό κοματάκι (αμάν πια με τα mid-tempo, έλεος)
  6. The Dimension Gauntlet: Πάλι μικρό κομμάτι… Γιατί τα γαμάτε ρε γαμώτο? Με το που ξεκινάει τέλος… Κι ήταν κι αυτό
    καλούτσικο και λίγο γκαζιάρικο… Ούτε ρεφρέν, τίποτα…
  7. I Walk Alone: Εντάξει, το ‘χα ξανακούσει, αρκετά καλό, μοιάζει με τραγούδια απ’ το 1ο μέρος… Πάλι Mid-tempo…
  8. Harbinger Of Fate: Επιτέλους ένα καλό κομμάτι (κυρίως λόγω του ρεφρέν… πραγματικά επιβλητικό ρεφρέν και μια χορωδία
    άψογη, κάπως έτσι φανταζόμουν το όλο concept, όχι για παιδάκια ρε γαμώτο… Πολύ καλή και η κιθάρα, με lead σημεία πίσω απ’ το ρεφρέν)
  9. Crucify the King: ΑΜΑΝ πια μια ζωή το ίδιο riff!!! Τσαντίστηκα πολύ όταν το πρωτοάκουσα… Πλέον το συνηθίζω…
    Το περίεργο με αυτό το κομμάτι είναι ότι είναι mid-tempo!!! Το πιστεύετε?
  10. Sacrificial Kingdoms: Συμπαθητικό κι αυτό, έχει ένα πολύ ωραίο γύρισμα μετά το 2ο ρεφρέν που μου θύμησε παλιούς
    Iced Earth κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο, klaps…
  11. Something Wicked 3: Και μια και ξεκωλοθήκαμε στα speed-αριστά κομμάτια, να ένα mid-tempo για αλλαγή… Αμάν με τα
    χορωδιακά ρεφρέν πια… Προσπαθεί ο Barlow λίγο αλλά τι να κάνει… Αυτό όμως που δεν ανέχομαι είναι να παίρνει αυτούσιο
    ένα σημείο απ’ το Prophecy και να το βάζει εκεί μέσα, ακόμα κι αν κολλάει λίγο! Έ όχι!!
  12. Divide Devour: Μάλλον από τα καλύτερα του δίσκου, αλλά βαρέθηκα πια να ακούω στα τελευταία 5 κομμάτια " I am the
    wicked, I will divide, I will devour, Mankind will pay", όλο τα ίδια…(νομίζω και κάποιος συμφορουμίτης το έθιξε)
  13. Come What May: Και φτάνουμε σ’ αυτό… Ένας θεός ξέρει πως κατέληξε τέτοια κομματάρα σ’ αυτό το δίσκο… Πραγματικά από τα καλύτερα των Iced Earth, επιτέλους ακούω Barlow, όμορφο ρεφρέν, στο σημείο μετά το ήρεμο κομμάτι του τραγουδιού παραλίγο να κλάψω γιατί αυτό το σημείο ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Iced Earth με Barlow να τραγουδάει με πάθος και πανέμορφη rhythm και lead κιθάρα από πίσω που βρομάει Iced Earth από χιλιόμετρα… Έπος το κομμάτι… Ελπίζω να μην είναι το κύκνειο άσμα όπως εύστοχα παρατήρησε κάποιος εδώ μέσα…

All in all, δε μ’ άρεσε που μετά από κάθε τραγούδι αναρωτιόμουν πώς θα ήταν με Owens… Ο δίσκος γράφτηκε γι’ αυτόν να τον
τραγουδήσει, και σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερος έτσι… Παντελώς λάθος κίνηση η απόλυση του… Αν έπρεπε οπωσδήποτε να γυρίσει ο Barlow
ας γινόταν στον επόμενο δίσκο και ας γράφανε τραγούδια ΜΑΖΙ με το Schaffer, γιατί εδώ ο Barlow απλώς ερμηνεύει και χάνονται οι δυνατότητές
του κατά ΠΟΛΥ! Προσωπικά όταν τον άκουσα στο Pyramaze έμεινα μαλάκας! Αλλά εκεί έγραψε και αυτός τραγούδια και τις φωνητικές
μελωδίες όλες μόνος του…(λίγο off-topic αυτό, sorry)… Ας μη μιλήσουμε για τα ηλίθια, παιδικά σκίτσα, την ξερή κωλοπαραγωγή
της SPV (ανάθεμα την ώρα που πήγαν εκεί) και το Schaffer με την κωλοles paul (πιάσε ρε παιδί μου την Ibanez ή τη BC Rich πάλι να ακούσουμε
κιθάρα επιτέλους, μάθανε όλοι τη les paul)… Πραγματικά είναι τραγικό σε ένα σύνολο περίπου 30 κομματιών για το concept
ούτε ένα να μην φτάνει ούτε στο ελάχιστο οποιοδήποτε από τα τραγούδια της αρχικής τριλογίας…
Τι να πω, ελπίζω το επόμενο να είναι καλύτερο και πραγματικά Iced Earth… Μπορούνε νομίζω ακόμα…