μπλρτπλτρπτρρ,πγτρσγπρτλ…
Οκ αφου ακουσες αρκετα το refuse:p denied ακου και το into the mirror black και μετα ξεκινα με nevermore…
μπλρτπλτρπτρρ,πγτρσγπρτλ…
Οκ αφου ακουσες αρκετα το refuse:p denied ακου και το into the mirror black και μετα ξεκινα με nevermore…
Ρε kiratzo τι μιλάς και συ, αφού ο άνθρωπος άκουγε το Johnny b. Good όταν ο Chuck Berry το είχε σε Rehearsal μορφή.
Πάντως στα σίγουρα δεν έχει ακούσει Iced Earth αρκετά για να αναφέρει σαν κλασικά τους τραγούδια τα I died for You, Melancholy. Αυτά τα ρημάδια τα Burnt Offerings, Stormrider κανένας δεν τα έχει ακούσει άραγε και μια ζωή όλη εστιάζουν στα Dark Saga, Something Wicked σαν κλασσικά Iced Earth Albums?
Ντάξει σκς
Γλουπ:-s
Βελζεβουλ
Dante’s Inferno ρεεεεε!!! :respect:
καλα ενταξει. Οι NEVERMORE ειναι πασιγνωστοι παγκοσμιως
Συγχαρητηρια! Ξέρεις καλα αγγλικα και σιγουρα γνωριζεις και τους SANCTUARY.
Μονος σου δινεις την απαντηση γιατι θεωρουνται κλασσικα.
Μιας και έχεις ακούσει Sanctuary από την εποχή που ο Kiratzos ήταν αγέννητος και απόσο κατάλαβα τους θεωρείς αρκετά κλασσικούς για βρες καμιά φωτό με το κοινό των 100000 ατόμων για να μας εξηγήσεις πως αυτοί είχαν κλασσικά τραγούδια ενώ οι Nevermore όχι. Όσο για την απάντηση που έδωσα σχετικά με το ποια είναι τα κλασσικά Album των Iced Earth τότε να θεωρήσουμε και το Master Of Puppets για τα μπάζα μιας και μέχρι τη γιγάντωση των Metallica μάλλον το 1/5 από τα αντίτυπα του Black πούλησε. Ωραία κριτήρια θέτεις σχετικά με το τι είναι το κλασσικό. Μάλλον με τον όρο κλασσικό εννοείς χιτάκια. Ποιος τα χέζει ας πούμε τα War Pigs, Electric Funeral, Rapid Fire, To Tame A Land, Still Life είπαμε αυτοί οι δίσκοι μόνο Paranoid, Breaking The Law, Trooper έχουν.
Nevermore…αν και δεν εχω λιωσει με αυτους οσο θα επρεπε,ισως με αλλο συγκροτημα απεναντι και παρομοιου στυλ,να διαλεγα το αλλο…αλλα με τους iced earth,ενα απο τα χειροτερα συγκροτηματα που ετυχε καποτε,οντας νεος κ ανιδεος,δυστυχως να ακουσω-personal opinion-,Nevermore με μεγαλη διαφορα…χαοτικη βσκ…
α) Τους SANCTUARY τους ανεφερα γιατι ο Kiratzos με προκαλεσε με υπαινιγμους οτι μιλαω χωρις να ξερω.
β) Ο παραλληλισμος που κανεις με τους METALLICA ειναι ατυχης
γ) Κλασσικο ειναι κατι που αξια του αναγνωριζεται διαχρονικα και συνηθως ειναι αποδεκτο απο ενα ευρυ κοινο.Εδω δε μιλαμε για black sabbath, judas priest και iron maiden, συγκροτηματα που η αξια τους ειναι αυτονοητο οτι ειναι αναγνωρισμενη και των οποιων το μεγεθος δεν συγκρινεται φυσικα ούτε με nevermore ουτε με iced earth.
δ) Για να ξεκαθαρισω τα πραγματα, εγω δεν ανεφερα οτι ειμαι οπαδος των iced earth, απλως εξεφρασα την αποψη οτι τους προτιμω απο τους nevermore γιατι εχουν καποια κομματια για τα οποια θα τους θυμαται η μελλοντικη πλειοψηφια των οπαδων του metal.
κι εγώ προτιμώ νδ έναντι πασοκ, γιατί στο μέλλον θα θυμάται περισσότερος κόσμος τον κωστάκη απ τον γιωργάκη.
μα είναι επιχείρημα για να βασίσεις τη γνώμη σου για το ποιο συγκρότημα προτιμάς αυτό τώρα? ακόμα και να δεχτούμε δλδ ότι οι iced earth (σε αντίθεση με τους nevermore) έχουν κομμάτια για τα οποια θα τους θυμαται η μελλοντικη πλειοψηφια των οπαδων του metal…
τους μεταλαδες του καναπε θες να πεις
που ακουνε μονο τα χιτακια
αν ειναι ετσι συμφωνω
Εγω θα ελεγα να κοπουν οι εκατερωθεν καφριλες. Εχουν ακουστει εκατερωθεν απο την μια οτι οι ΙΕ ειναι σκατα και απο την αλλη οτι οι ΝΜ ειναι σκουπιδια. Ειπαμε, να βουταμε και λιγο την γλωσσα μας στο μυαλο μας.
βγηκαν τα μαχαιρια βλεπω…niiiice
iced earth ακουγα στο σχολειο και βαρεθηκα γρηγορα
nevermore με πωρωνουν με καθε καινουρια δουλεια τους, μουσικα και στιχουργικα
και για να το εμπεδωσουμε (twice):
We live in a time of revolution.
We swim the silent seas of sanity gone
Ρε Loner τελικά έχει δίκιο ο Vangelis. έχεις πάρει τη μαλακία, την έχεις κάνει τυρόπιτα και έχεις ανοίξει παράρτημα του Γρηγόρη. 30+ χρονών άνθρωπος και κρίνεις τη μουσική τόσο επιφανειακά? Αυτό το περι καθολικής αποδοχής και κλασσικότητας το έχουμε παρεξηγήσει και μου θυμίζει τα περι κλασσικής μουσικής που όλοι θα σου στάζουν μέλι για το Μπετόβεν για να μη φανούν χαζοί και άμουσοι, 10 στους 100000000 θα έχουν ακούσει ολοκληρωμένα μια συμφωνία του και οι 9 δε θα την παλέψουν και θα έχουν κοιμηθεί μέχρι το τέλος. Δηλαδή πόσα χρόνια θες παραπάνω για να πειστείς για τη διαχρονικότητα κάποιων τραγουδιών? Καμιά 20αριά ακόμα γιατί για όλους τους μεγάλους των 80’s καμιά 5άρα ήταν αρκετά. Εδώ κοντεύεις να μας βγάλεις τις διαχρονικές αξίες του μέλλοντος τους Evanescence που πέρα από υπέρογκες πωλήσεις το μόνο που μένει είναι μια χούφτα ρηχά, πλαστικά και όμοια μεταξύ τους τραγούδια που μετά από 2-3 χρόνια το μόνο που τα θυμίζει είναι οι παρεμβολές τους στις εκπομπές του Μικρούτσικου. Πέρα από 5-6 ονόματα σε κάθε δεκαετία, κανένα άλλο δεν είχε αυτή τη μαζική αποδοχή που εννοείς εσύ, τι, για τα μπάζα όλα δηλαδή? Το μέταλ ποτέ δεν έπιανε τόσο μεγάλα ακροατήρια(και δε βάζω μέσα τις ποζεροχαρντροκιές των 80’s) και η κλασσικότητα και η διαχρονικότητα του κάθε συγκροτήματος κρίνεται σε σχέση με το πόσο μπορούν να αντέξουν τα τραγούδια του στη συνείδηση αυτών που τα ακούνε και όχι στους ξέμπαρκους χασομέρηδες που μπορεί να ακούσουν στη ζούλα κάνα κομμάτι απο δω και απο κει(άμα είναι για τέτοια κλασσικότητα άστο να ψοφήσει καλύτερα). Οι Iced Earth έχουν καταπληκτικά τραγούδια και είμαι από τους λίγους εδώ μέσ που πιστεύουν ότι δεν έχουν χάσει πολύ σε ποιότητα σε σχέση με τα 90’s αλλά κάτι τέτοιες αρλούμπες που κοπανάς ισοπεδόνωντας τη δισκογραφία τους σε χιτάκια που μόνο αυτά “αξίζουν” μου θυμίζουν “πιάσε λίγο καρά που παίζει τα σουξέ του στο ραδιόφωνο αυτό τον καιρό” σκηνικά.
Και για να ειμαστε και σαφεις εγω αρχικα απλα προτεινα σε αυτους που θαβουν τους nevermore να ακουσουν λιγο.Υπαινιγμοι 0… αυτα.
Και για ναχουμε και καλό ρώτημα, αφού κανέναν από τους 2 δε γουστάρεις ιδιαίτερα γιατί συνεχίζεις να τους ακούς? Δεν τους πήρες χαμπάρι από τις πρώτες δουλειές? Περιμένεις την ανατροπή? ή προσπαθείς να βρεις ποια κομμάτια τους θα συμπληρώσουν τις “ροκ” συλλογές του Compact Disc Club που θα πάρεις με Telemarketing από τον Ant1?
Αυτό το “Nevermore σκουπίδια και > Iced Earth” μου θυμίζει ηλικίες <18.
:lol3::lol3:
Εεε, συγνωμη που παρεμβαινω στον πανεμορφο αυτο διαλογο, αλλα μηπως ειναι λιγο ατοπο να χαρακτηριζουμε τους Nevermore ως ενα γκρουπ που ενδεχεται να ξεχαστει, ειδικα απ τη στιγμη που μετρα 16 χρονια παρουσιας στο χωρο κι εξακολουθει να θεωρειται δυνατο ονομα;
Λεω γω τωρα.
Εγω ξεκινησα να ακουω Nevermore οταν εμαθα οτι θα ερθουν στο MMD. Ουτε τον Χακο ακουσα ποτε να τους αναφαρει ουτε το μεταλ χαμερ… Το λαιβ τους τον Μαρτιο με πορωσε αγρια… Αυτη τη στιγμη ειναι χαλαρα στα 5 αγαπημενα μ συγκροτηματα…
Εγώ που δεν τους ακούω και δε μ’ αρέσουν καθόλου, αλλά τους θεωρώ Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α μπάντα, τόσο ως σύνολο, όσο και ως προσωπηκότητες, δεν πρέπει να είμαι και πολύ true ε?