Iced Earth

ισχύει 100%, ακόμα και αντιφασίστας να ήταν, και πάλι σκουπίδι θα ήταν η μουσική του

edit, για να μην παρεξηγηθώ. Ούτε δήθεν, ούτε fake είχα σκοπό να σε (ή καποιον άλλον) χαρακτηρίσω. Εύγε που στηρίζεις τα λόγια σου με πράξεις, αυτό είναι άλλωστε το θεμιτό, υγιές και ευκταίο για κάθε έναν από όλους μας. Στηρίζω τα όσα λες, αλλά πχ δε σημαίνει ότι δε θα διαβάσω βιβλία για τον ναζισμό ή από ναζιστές ή ότι θα ντραπώ για αυτό, επειδή η ταξική, πολιτική και κοινωνική μου θέση είναι ακριβώς απέναντι τους.

2 Likes

ομορφα ολα αυτα, πολυ ομορφα.

δυσκολευομαι να αποτυπωσω τις σκεψεις μου ακριβως - γιατι οι γραμμες ειναι πολυ λεπτες - και αφου εχουμε ήδη καθιερωσει οτι μου αρεσει να κοιταζομαι στον καθρεφτη, μη με πουνε και αρχιδι φοβαμαι.

Πού αρχιζει λοιπον και που σταματα το ‘κανω κατι που θεωρω σωστο’ και το 'κανω κατι για να φανω καλυτερος απο τον δίπλα";

Θεωρώ σωστό να μην ακούω πλέον τους Brand New (μία από τις αγαπημενες μου μπάντες) γιατί ο μπροστάρης τους ήταν αρκετά μπλεγμενος στο #metoo, θεωρώ σωστό σε μια πλεηλιστ για ενα παρτυ να μη βαλω το Ignition του R.Kelly που πάντα έκανε το Σοφάκι και χόρευε, θεωρώ σωστό να μη κάνω κριτική στο νέο δίσκο των Smith Street Band. Θεωρω σωστό του να κόψω την προβολή όπως μπορώ. Δε θα βγω out of my way δηλαδη να ανοιξω πολεμο, αλλα ειναι αυτα τα μικρα πραματα που ειναι στο χερι μου.

Δεν διαλαλώ τις επιλογές μου (aka κάνω καποιο να νιωσει ασχημα που δεν εχει τραβηξει τις ιδιες γραμμες), αλλα σε ενα φορουμ ή σε μια κουβεντα που γινεται ωριμος διαλογος, θα εστιάσω στο γιατι καποιος αλλος να νιωθει άνετα να το κανει. Ισως σε καποιο βαθμο να τον κρινω (ειμαι εξαιρετικα ενοχος να το κανω αυτο απο παντα, σε πολυ ασχημο βαθμο μαλιστα το οποιο προσπαθησω να λυσω τωρα στα τριαντα μου) αλλά θα προσπαθησω να μη γινει στο βαθμό του να νιωσει ντροπή (αν και ειναι δυσκολο πολυ - γιατί συνηθως δε θα προκειται για σκατανθρωπο, αλλα για ανθρωπο που απλα γουσταρει την χ,ψ μουσικη/whatever).

Η λεξη κλειδι ομως ειναι το “παράλληλα” που χρησιμοποιησες. Στο μεταξύ έχω κάνει αυτο που θεωρω σωστο, τα αλλα ειναι δευτερευοντα.

Να πω βεβαια εδω, πως δεν ξερω ακριβως ποσο παρασημο ειναι - anecdotally - όταν εχω συνειδητα σταματησει τον εαυτο μου απο το να ακουσει Brand New - ξαναλεω, το Deja Entendu ειναι ενας απο τους καλυτερους δισκους της τελευταιας 20τιας - περισσότερο ασχημα και στενοχωρημενος νιωθω παρά περήφανος για την σιδερενια μου θεληση και ακλονητη ηθικη.


Τωρα για τις κλανιες του Αλμπινι, η αληθεια ειναι πως δεν το εχω σκεφτει πολυ. Αλλα αμα εχω αποδειξεις οτι στο διπλα δωματιο ειναι μια βρωμερη κλανια, δε θα μπω στο διπλα δωματιο και να εκτεθω στη βρωμερη κλανια. Επισης θα πω στο μου φιλο μου οτι “ξερεις, υπαρχει μια βρωμερη κλανια στο διπλα δωματιο, μην ασχοληθεις, δεν κανει, φιλικά παντα”

Ξερω οτι δεν ειναι ακριβως το ποηντ αυτο - και γενικα μου ειναι πολυ δυσκολο να διαφωνησω στο οτιδηποτε λεει ο Αλμπινι - αλλα για κλανιες λεμε

Τα παραπανω ολα ισως διαβαστουν σαν αμυντικα/επιθετικα, δεν ειναι. Μου αρεσε το ποστ σου, θα του βαλω και καρδουλα.

6 Likes

Ειναι που δεν κανεις ηθικολογικες κρισεις και θιχτηκα χωρις λογο πριν.

1 Like

Η θεματολογια των τραγουδιων των αηζντερθ ειναι ρηχη και γελοια. Σιγα την ηθικολογικη κριση, που μιλαμε και σοβαρα για τον Τζον τον Σαφφερ και την προσφορα του στην τεχνη.

My two cents.

Μιας και αυτό το θέμα είναι πάντα επίκαιρο και πάντα προκύπτει και έρχεται στο προσκήνιο και γενικά σάλιο/μελάνι/δάχτυλα να έχουμε…

Ακούω όλες τις απόψεις και μέσα σε αυτές έχω δομήσει την δική μου μεσοβέζικη λύση. Μεσοβέζικη γιατί δεν πρόκειται για άποψη με πλήρη εσωτερική συνοχή και συνέπεια, ούτε ακολουθεί κατά γράμμα κάποια συμπαγή φιλοσοφική θεώρηση.

Στο art vs artist απαντάω γενικά art. Δεν μπορώ να ξέρω το ποιόν του καθενός που διοχετεύει στο κοινό από δημιούργημα έως απλή πληροφορία. Κρίνω το προϊόν, σε μία πρώτη φάση και το πώς αυτό αλληλεπιδρά μαζί μου. Δεν γίνεται να είναι ο καθένας πίσω από το κάθετι το ιδανικό ανθρώπου που έχω εγώ στο νου μου και πορεύομαι με αυτό. Εάν βέβαια είναι κοντά σε αυτό, το έργο του, εάν ήδη μου μιλάει, παίρνει έξτρα πόντους.

Από εκεί και πέρα, τραβάω κάποιες γραμμές. Πχ φασισμό, παιδεραστία, βία κατά των γυναικών. Όμως εδώ ανοίγουν δύο δρόμοι. Εάν κάποιος αποδειχθει ότι είναι κάτι από αυτά, ενώ εγώ έχω ήδη συνδεθεί με το έργο του, δεν μπορώ να του ρίξω ένα μεγαλοπρεπέστατο χι. Του έργου δατ ιζ, ε. Γιατί έχω νιώσει, γιατί μπορεί να μεγάλωσα με αυτό, γιατί ό,τι. Φροντίζω όμως να μην δώσω λεφτά σε αυτό από το χρονικό σημείο της γνώσης και πέρα, ή εάν έχω φάει τέτοια ξενέρα, να μην ακολουθήσω τον καλλιτέχνη παρασαπέρα. Εάν δεν έχω ιδέα και μάθω πρώτα αυτό βέβαια, είναι πολύ εύκολο, γιατί απλά θα φροντίσω να μην έρθω σε επαφή με το χι πόνημα.

Μέσα σε όλα αυτά, βάζω κι άλλα αστεράκια, όπως είναι η ιστορική περίοδος και οι κοινωνικές συνθήκες. Δηλ δεν θα κάτσω τώρα να μιλάω για Πλάτωνα και Αριστοτέλη που στον έναν ή στον άλλο βαθμό δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την ιστορικοκοινωνική πραγματικότητά τους (βλ. ευγονική/φύσει δουλία κοκ). Και προσπαθώ να φιλτράρω το κάθε τι μέσα από το προσωπικό μου κριτήριο από εκεί και πέρα.

Δηλ ζήτω που καήκαμε και χαίρε σχετικότητα. Αλλά κάπως δουλεύει.

Εξ αφορμής αυτού, να θίξω και φλέγον θέμα των ημερών, γίνεται ολόκληρη συζήτηση/αγώνας να καταργηθούν οι κλασικοί συγγραφείς από την διδασκαλία. Πράγμα στο οποίο αντιτίθεμαι πλήρως, αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα.

εδιτ

το μπουκοτάζ εν προκειμένω, όπως το αντιλαμβάνεται κανείς, δεν εξαντλείται μόνο στην τέχνη ε. αν μάθω ότι ο τάδε είναι αρχίδι, δεν θα ξαναπάω στο μαγαζί του κι ας ήταν το στέκι μου. στον βαθμό που μπορώ και όσο μπορώ, στα μικρά που περνάν από την σφαίρα ελέγχου μου. δηλ οκ, δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με την εταιρία ογκόλιθο που απλώνει τα προϊόντα της σε κάθε σημείο της ύπαρξής μου στον πλανήτη, ή τουλάχιστον όχι με την ίδια συνέπεια.

13 Likes

ΜΕΓΑΛΕΙΑ Ο ΑΚΡΑΙΟΣ :crazy_face: :rofl:

13 Likes

Μία μέρα να περάσει και να μην ευχηθώ πάνω από 3-4 ψόφους ρε, μία δώστε μου μόνο,
ΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΩ

panagoulias_muntial-94

9 Likes

Να στείλουν τον Barlow να τον συλλάβει (!)

28 Likes

Γελαω μονος μου ε :joy:

9 Likes

Απλα πεθανα. Και να του τραγουδαει το Vengeance Is Mine οσο τον συλλαμβανει

11 Likes

12 Likes

Κάτσε είναι ακόμα τσέος ο Μπάρλοου; :thinking:

10 Likes

Ρίξτε κάποιος ένα μπαν στον ηλίθιο με αβαταρ τον εαυτό του και φόντο τον Βουκεφάλα, έχουμε σοβαρή κουβέντα εδώ.

10 Likes

Ασ μπω στον κόπο να απαντήσω πρώτος εγω αν και φαντάζομαι ότι είσαι τρολ. Δεν ήσουν με τους μπαχαλακηδες αλλα εισαι με το σαφέρ. Όπως λένε και οι ναπαλμ ντεθ γιου σαφερ

10 Likes

μιας και το αναφέρεις έχω ένα μπλουζάκι Large από την συναυλία στο Γκαγκάριν το 2016 . (Σ)Το χαρίζω

Ο,τι να’ναι λες ως συνηθως, κακως προσπαθω να κανω σοβαρη κουβεντα, αλλα λεω για αλλα απαντας, τρεις λαλουν και δυο χορευουν.

Ρε αφηστε εντωμεταξυ τον βλακα να γραφει μονος του καθε 2 ποστ νομιζοντς οτι θα μας τριγκαρει, εχει πιο πολυ πλακα να μην του απαντατε.

Αυτο ειναι πολυ κλασσικο προβλημα και μεγαλο θεμα. Αλλο να αναγνωρισεις πχ οτι στο LotR (επιλεγω αυτο το παραδειγμα που αφορα εναν συγγραφεα και αενα βιβλιο που λατρευω και διαβαζω μια φορα τον χρονο μινιμουμ) υπαρχουν καποια θεματα που με την οπτικη του 2020 ειναι προβληματικα και δεν θα πρεπει να τα παιρνουμε τις μετριτοις η εστω να τα εξιδανικευουμε ιδεολογικα (Δυτικοκεντρισμος, ενας υφερπων ρατσισμος με “κατωτερες” και “ανωτερες” φυλες, διαφορα θεματακια τετοια) και αλλο να πεις να απαγορεψω τον Τολκιν (που σε αντιθεση με τον Λαβκραφτ πχ μια χαρα τυπος ηταν, απλα ειχε αντιληψεις της εποχης του). Ενδιαφερον και μεγαλο θεμα, οπως και ολο το περι Death of the Author.

4 Likes

Spot on αυτές οι δύο παράγραφοι, κι οι δικές μου γραμμές κάπου εκεί είναι χαραγμένες.

Undo δεν υπάρχει στη ζωή. Αν αγαπήσεις ένα έργο που έχει κάνει κάποιος που αποδεικνύεται στη συνέχεια αρχίδι, γίνεται να το ξε-αγαπήσεις; Δεν ξέρω, ίσως και να γίνεται. Σίγουρα εξαρτάται από το πόσο το έχεις αγαπήσει, ίσως εξαρτάται από το ποιες ακριβώς θα είναι οι πράξεις του δημιουργού του που θα σε κάνουν να αποστασιοποιηθείς από αυτόν.

9 Likes