Iced Earth

Φτάνει πια κι εσύ, κούρασες, το κόμμα και το κόμμα. Μόνο κάτι λίγοι νοματαίοι εδώ μέσα είμαστε κομμουνιστές, οι υπόλοιποι απλά δεν γουστάρουν φασισμό. Χώνεψέ το.

9 Likes

Θα δώσουν πίσω και το διαβατήριο άραγε στον φασίστα, μετά την “substantial assistance” που προσέφερε στις αρχές;

7 Likes

Βρε ούτε εγώ γουστάρω φασισμό. Ηρέμησε. Μην το παίρνεις προσωπικά. Από τα λίγα που έχω διαβάσει εδώ μέσα μπορώ να σου πω ότι σε πολλά συμφωνούμε και τα μουσικά μας γούστα συμπίπτουν αρκετά. Ειδικά εσένα σε θεωρώ εκτός των άλλων και γνώστη της μουσικής. Απλά ο άλλος από πάνω θέλει να πει ότι αν πχ βάλει τα ακούσει το Aske ή το Transylvanian Hunger ή το Dark Saga, δεν σημαίνει αυτόματα ότι ο ίδιος είναι φάσιστας, ναζί ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν είδα κανέναν να λέει κάτι τέτοιο, ούτε καν έμμεσα, πόσο μάλλον ανοιχτά. Αυτό που πιστεύει πολύς κόσμος - μαντεψιά είναι αυτό, αλλά δεν πιστεύω να πέφτω έξω - είναι ότι αν ακούς ένα συγκρότημα που διαδίδει τέτοιες “ιδέες”, χωρίς να σε απασχολεί το γεγονός αυτό, ΟΚ μπορεί και να μην είσαι φασίστας ο ίδιος αλλά κατ’ ελάχιστον δείχνεις ανοχή στον φασισμό / στη διάδοση φασιστικών θέσεων μέσω της μουσικής. Και αυτό δεν αρέσει - και ξέρεις πολύ καλά γιατί δεν αρέσει. Γι’ αυτό αν δεν θες να σε παρεξηγούν, καλύτερα να μην τα παίρνεις στο κρανίο όταν ανακύπτει κάτι τέτοιο, κράτα την διαχωρίζω-το-έργο-από-τον-καλλιτέχνη αντίληψή σου για τον εαυτό σου.

7 Likes

Αδελφέ αυτο το σαμπστανσιαλ ασιστανς σημαίνει οτι οταν σφιξουν τα γαλατα κ καίγεται ο κωλος μου ρουφιανευω τους παντες; και μετα λεμε οτι μόνο η ελληνική γλωσσα ειναι πλουσια.

Έχουμε κ στην δουλεια αρκετους σαμπστανσιαλ ασισταντς.

9 Likes

Άσχετο με τα υπόλοιπα, αλλά όποιος το πιστεύει - ακόμα - αυτό έχει χάσει πολλά επεισόδια.

Η αγγλική γλώσσα π.χ. είναι πολύ πιο σύνθετη από την (νέα) ελληνική.

1 Like

Δεν κρατάω τίποτα για τον εαυτό μου. Διάλογο προσπαθώ να κάνω. Ακούω μεταλ από το 1991. Δεν γνωρίζω τα πάντα (προφανώς, δεν είμαι ούτε συλλέκτης ούτε παντογνώστης), διαθέτω μία δισκοθήκη που φτάνει με το ζόρι τα 1000 άλμπουμ όλα αγορασμένα ένα-κι-ένα από προσωπικό χαρτζιλίκι και φυσικά δουλειά, άρα σχετικά μικρή δισκοθήκη σε σχέση με τα χρόνια που ακούω μουσική. Προφανώς και δεν έχω ούτε ένα άλμπουμ από NSBM ούτε ένα από Naer Mataron, γιατί ήξερα για φασισμό πολύ πριν γίνει της μόδας και πολύ πριν έλθει η cancel κουλτούρα . Γενικά ξέρω τί ακούω και ξέρω τί διαβάζω. Ειδικός ποτέ δεν ήμουν και ποτέ δεν θα γίνω.

1 Like

Εντάξει έπρεπε να βαλω “λενε”. Συμφωνω μαζι σου.

1 Like

Ναι αλλά μη φτιάχνεις αχυρανθρώπους για να εξυπηρετήσουν τα επιχειρήματά σου, το αντίθετο αποτέλεσμα πετυχαίνεις. Δεν είναι της “cancel culture” όποιος δεν συμφωνεί ότι δεν έχει σημασία τι μυαλά κουβαλάει ο τάδε από το δείνα συγκρότημα. Στο ξαναλέω: Πολύς, πάρα πολύς κόσμος απλά δεν θέλει ούτε να ξέρει τέτοιους “καλλιτέχνες”. Ούτε cancel, ούτε woke agenda ούτε τίποτα σχετικό.

3 Likes

Ένταξει, δεκτό όπως το λες. Άλλωστε δεν πάω να πείσω κάποιον να ακούσει με το ζόρι Αις Ντερθ ούτε να τον κάνω να αναθεωρήσει τις απόψεις του. Άλλοι μου τη πέφτουν εδώ μέσα και μου το παίζουν ειδήμονες και ψαγμένοι και δήθεν γνώστες και ειδικοί.

Απλά, σε σχέση με τον Schaffer συγκεκριμένα, άλλο “είναι φασίστας ναζί και κακό ψόφο, άλλωστε η μουσική του ήταν πάντα χάλια” που πολύ εύκολα έχει γραφτεί εδώ μέσα, και άλλο “είναι ένας επιπόλαιος βλαχοΑμερικάνος εκ άκρων δεξιών των Ρεμπουμπλικάνων με ψεκασμένες ιδέες περί παγκόσμιας συνομωσίας”. , το οποίο θεωρώ ότι ισχύει στο 100%

Φιλικά πάντα και με σεβασμό.

ΥΓ όταν λέω “cancel culture” εννοώ το κίνημα του πληκτρολογίου όπου με μία αντιφασιστική ανάρτηση στα social media καθαρίζεις το όνομα σου και στη συνέχεια αλλάζεις πλευρό.

3 Likes

Περιέργως τείνω να συμφωνήσω σε αυτό - βέβαια εγώ θα πρόσθετα ότι αν κάποιος έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο δεν τον χωρίζει μεγάλη απόσταση από το να κατρακυλήσει full-on σε 4th reich shit, κάτι με το οποίο υποψιάζομαι ότι δεν θα συμφωνήσεις, αλλά τέλος πάντων.

Σου έχω δώσει το benefit of the doubt Hunter και νομίζω ότι κάπου έχει βγάλει αυτό, μπορεί όντως τελικά να είσαι παρεξηγημένος σ’ αυτό εδώ το φόρουμ. Αν θες τη γνώμη μου, το πρόβλημα είναι ότι νιώθεις under attack όταν πέφτει κάπου ξέχεσμα σε εθνοπατριωτικές / όχι απαραίτητα νεοναζιστικές φάσεις, και το ένστικτό σου είναι να κρατάς αμυντική στάση. Αν το υπερβείς αυτό πιστεύω ότι θα την αποτινάξεις τη ρετσινιά.

6 Likes

Δεν θέλω να αποτινάξω καμμία ρετσινιά. Μια χαρά αισθάνομαι εδώ μέσα και μια χαρά τα λέτε. Μια χαρά συμπεριφέρεστε και όλοι εισπράττουν αυτό που τους πρέπει. Δεν αισθάνομαι ότι είμαι under attack αν και πίστεψε με έχω τη τάση να ξεσπάω όταν μου πειράζουν τα παιχνίδια μου :smile: . Είμαι 46 ετών και πολλές φορές συμπεριφέρομαι σαν 15χρονο. Ίσως γι αυτό με αγαπάει η γυναίκα μου την οποία γνώρισα πριν 24 χρόνια και παντρεύτηκα πριν 17. Μου το έλεγε τις προάλλες.

Εγώ θέλω να κάνουμε κουβέντα. Δεν ήρθα εδώ για να βρω φίλους. Εδώ μέσα έχω μάθει τις μισές μπάντες μου ακούω τα τελευταία χρόνια. Πιο πολύ μπαίνω εδώ μέσα παρά στα social. Μαλακίες γράφονται πάντα από όλους, και εγώ έχω γράψει και έχω βρίσει κιόλας, κάτι το οποίο μετάνιωσα.

Το benefit of the doubt ισχύει για όλους.

Anyway…

6 Likes

Αυτό είναι ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον θέμα , στο οποίο κι εγώ τείνω να διαφωνήσω βάσει δικών μου προσλαμβανουσων ( γειτονιά, ευρύ περιβάλλον εργασίας κλπ κλπ ) , θεωρώ δλδ ότι έχει μεγάλη απόσταση τι λέει ο καθένας στα λόγια με το να φτάσει σε βία , αλλά από την άλλη … δεν μπορείς να πάρεις και όρκο αν υπάρξει πρόσβαση σε “μέσα” πόσο εύκολα θα τα κάνει χρήση εν τέλει

Θεωρώ πάντως ότι ο ψεκας έχει ένα ψυχολογικό υπόβαθρο και αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας που πλάθονται, τον βοηθάνε να αποποιείται τις ευθύνες της κατάντιας του , με την ύπαρξη ενός ανώτερου κακού που φταίει για τα δεινά του ενώ αυτός τα κάνει όλα καλά , που δεν είναι απαραίτητα ικανός ή πρόθυμος να κάνει και κάτι παραπάνω από αυτό

Μεγάλη κουβέντα, ωραία , ενδιαφέρουσα

Ο Σάφερ τικαρει όλα τα κουτάκια του τυπικού Αμερικανού ψεκα της μετά 9/11 εποχής και κατά την άποψη μου πάντα , εμπίπτει στην 2η παράγραφο και μέχρι εκεί

Μπορεί να κάνω και λάθος

4 Likes

Αυτό που λες εσύ είναι άλλο νομίζω, έχει να κάνει με τη διαφορά μεταξύ του παθητικού υποστηρικτή και του ενεργού υλοποιητή κηρυγμάτων ρατσιστικής / νεοναζιστικής βίας. Εγώ εννοώ καθαρά σε επίπεδο αντιλήψεων. Ότι δηλαδή αν έχεις οδηγηθεί εκεί που είναι ιδεολογικά ο Σέιφερ (btw έτσι προφέρεται, κι εγώ μια ζωή Σάφερ τον έλεγα αλλά είναι λάθος) είσαι ήδη στην επικίνδυνη περιοχή του δεξιού / ακροδεξιού φάσματος.

4 Likes

You hit the nail on the head. Νομίζω κάπως έτσι το λένε στην Αμερική.

Όντως έχει μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα και σωστά τα γράφεις.

Πάμε παρακάτω. My 2 cents:

Iced Earth – 7

Night of the Stormrider – 8 (για να μην πω 8,5 λόγω Travel in Stygian και μόνο)

Burnt Offerings – 7,5 (το μισαδάκι, λόγω της Κολάσεως)

The Dark Saga – 8,5

Something Wicked This Way Comes – 8

Horror Show – 7 (ελαφρώς άνισο, αλλά του έχω μία περίεργη αδυναμία / έχει 3-4 κομματάρες μέσα, ενώ το GoF παίζει να είναι η πιο άκυρη επιλογή ever σε metal δίσκο, θεματικό μάλιστα)

The Glorious Burden – 5 (με το ζόρι/απλά, όχι)

Framing Armageddon: Something Wicked Part 1 – 5 (μπα… ανυποληψία η περίοδος Ripper)

The Crucible of Man: Something Wicked Part 2 – 5 (κούφιo reunion)

Dystopia – 7,5 (πολύ ωραία εκκίνηση περιόδου με Stu)

Plagues of Babylon – 6,5 (έχει 3-4 υπέρτατες κομματάρες μέσα, αλλά μετά χαώνεται)

Incorruptible – 6 (το πιο αδύναμο από την τριάδα του Block)

3 Likes

@Hunter1978 εγω αυτο που εγραψα, ειλικρινα, και οχι ειρωνικα (αν και καταλαβαινω οτι μπορει να το πηρατε ετσι λογω του υφους μου) ειναι οτι αν εσεις δεν εχετε προβλημα να ακουτε “προβληματικους καλλιτεχνες” και να διαχωριζετε την τεχνη απο τον καλλιτεχνη more power to you (και εγω το εκανα καποτε, πλεον μου ειναι αρκετα πιο δυσκολο, ειδικα σε πιο ακραιες περιπτωσεις τυπου Βαργκ. Iced Earth πχ αν κατσει στο ΥΤ δεν θα το σκιπαρω, αλλα παντα μου δημιουργει μια δυσαρεστη αισθηση, ενα ‘μα τι μαλακας’, οποτε δεν θα επιδιωξω κιολας) και δεν το λεω καθολου ειρωνικα αυτο. Εγω κλωτσαω γιατι για καποιο λογο αν πουμε οτι ‘ο ταδε μουσικος ειναι φασιστας’ (που κυριολεκτικα, ο Σαφφερ μπηκε στο Κοινοβουλιο με σκοπο την ανατροπη του νομιμα εκλεγμενου Προεδρου ξερω γω) για καποιο λογο αντιδρατε. Εγω εκει σκαλωνω, ακουστε οτι θελετε, ακουμε οτι θελουμε και χαρακτηριζουμε τον καθενα οπως ειναι.

Επισης να πω οτι λεξεις τυπου ‘woke’, ‘cancel culture’, ‘social justuce warrior’. ‘feminazi’ κτλ ειναι πλεον φορτισμενες ιδεολογικα και μπορει να μην συμφωνω με τα παντα πχ (τα εχω πει και κατ’ιδιαν με τον Γρακχο, η Αμερικανικη liberal γνωμη οτι ολα τα συστημικα προβληματα θα λυθουν με ατομικη ευθυνη και ο ρατσισμος θα τελειωσει αν σταματησουμε να λεμε νιγκερ ειναι αστεια, δεν ειμαι οσο απολυτος οσο αυτος βεβαια αλλα ειμαι πιο κοντα στην θεση του απο του αμερικανους νεοφιλελευθερους) αλλα οταν καποιος χρησιμοποιει ορους που ειναι ψωμοτυρι σε ακραιες ομαδες αλτ-ραητ και λοιπον σκουπιδιων, αμεσως χρωματιζεται. Αυτο για να καταλαβεις γιατι ‘κλωτσησα’ ισως λιγο υπερβολικα στην αρχη.

5 Likes

Απόρώ γιατί με κάνεις tag σε ένα τόσο ωραίο ποστ. Αισθάνομαι ότι δεν μου αξίζει και σε ευχαριστώ.

Λίγο πολύ αυτά που γράφεις θα πρέπει να αποτελούν την λογική τοποθέτηση του μέσου ορθώς σκεπτόμενου ανθρώπου ο οποίος έχει δει και λίγο παραέξω.

2 Likes

Night of the Stormrider 8,5
Burnt Offerings 9
Dark Saga 7
Something Wicked this way comes 7,5

Ολα τα υπολοιπα αδιαφορα με καποια τραγουδια που μου αρεσουν αρκετα

1 Like

1 Like