Αμα δεν θέλει για τους οποιουσδήποτε λόγους να χρησιμοποιήσει το όνομα Iced Earth, μπορεί να επανέλθει στην σκηνή σαν Jon Schaffer and the Capitol Breakers ή Johhny and the Pardonees που ακούγονται και… παλιομοδίτικα, τόσες επιλογές υπάρχουν!
Στην Τραμπικη δυστοπια δεν μου φαινεται καθολου τραβηγμενο αυτο που λεει, ισα ισα που σαν ηρωα θα τον αντιμετωπιζουν πλεον.
John Schaffer’s Iced RATS, ωραιο, catchy
Big Beautiful Iced Earth
MAKE ICED EARTH GREAT AGAIN και

Νεκρή μπάντα, από τις ηλιθιότητες του αρχηγού της, ότι και να κάνει νομίζω δε θα αφορά κανέναν πλην ίσως της λατινικής Αμερικής.
Και της Ελλάδας, σίγουρα. Και άλλων χωρών, πιστεύω εγώ.
Ηταν νεκρη μπαντα απο το 2005 περιπου απλα δεν το ηξεραν ουτε οι ιδιοι ουτε οι οπαδοι της.
δε σήκωναν το τηλέφωνο ;

Μια χαρά βηματισμό είχε η μπάντα από την έλευση του Stu και μετά και αξιολογότατες ήταν οι δουλειές που κυκλοφόρησαν μέσα σε αυτήν την περίοδο. Και live ήταν μια χαρούλα, άρα, αν δεν υπήρχαν τα γνωστά γεγονότα, άνετα θα το έβγαζαν ακόμη το μεροκάματο. Κι εγώ πιστεύω, πάντως, αυτό που σημείωσε ο Παντελής, ότι σε περίπτωση που ξαναστήσει την μπάντα, στο χαλαρό μαζεύει κόσμο σε αρκετές χώρες (μεταξύ των οποίων και η δική μας).
Το peak των Iced Earth ήταν από το Night of the Stormrider μέχρι το Horror Show. Πέντε δίσκοι που είναι μέταλ μνημεία. Από κει και πέρα είχαν μια αρκετά μεγάλη πτώση. Το songwriting δεν έλεγε και πολλά. Έπεσε η έμπνευση. Μετά έκαναν ένα σχετικό comeback με τρεις δίσκους (το Dystopia εμένα βέβαια ποτέ δεν με κέρδισε, βρίσκω τους δύο επόμενους δίσκους αρκετά καλύτερους) και μετά σταμάτησαν λόγω των γνωστών γεγονότων. Τώρα αν και εφόσον και όταν ο Σάφερ επανενώσει τη μπάντα τα πάντα θα εξαρτηθούν από το αν καταφέρει να γράψει ένα καλό δίσκο. Εννοώ δηλαδή εξαρτάται από το πόση βενζίνη του έχει απομείνει ακόμα στο ντεπόζιτο.
καλά, εγώ γούσταρα που τον έκραζε ο σναίντερ, οτι είναι 'δότης  και δεν εννοούμε εκδότης… ΚΑΤΑ… δλδ υποτίθεται πιστεύεις κάτι και για να γλιτώσεις, δίνεις @κλο.
  και δεν εννοούμε εκδότης… ΚΑΤΑ… δλδ υποτίθεται πιστεύεις κάτι και για να γλιτώσεις, δίνεις @κλο.
Όχι απλά δεν μετανιωνει για ο,τι έκανε, ισχυρίζεται ότι οι άλλοι πιέστηκαν να αποποιηθούν των σχέσεων μαζί του , ενώ δεν ήθελαν.
Από όλο αυτό εγώ καταλαβαίνω ότι ο Hansi μια χαρά συμφωνεί αλλά δεν τον έπαιρνε να το πει ανοιχτά; Όλα άλλωστε ήταν ένα κυνήγι μαγισσών κατά τον Schaffer , όχι κάποιο λάθος του……

Lmao, άσε μας ρε μπάρμπα- Jon που (σαν πουθενάς που κατάντησες) βρήκες πλατφόρμα στο (μη χέσω) podcast αυτής της white trash trailer park πουτάνας(iykyk) και παρλάρεις τις ίδιες μαλακίες με πριν!
Και τι next level gashlighting ήταν αυτό ότι και καλά έχει δεχτεί καλές προσφορές για να επαναφέρει τους Iced Earth αλλά δεν το κάνει, γιατί δεν ενδιαφέρεται για τα φράγκα! Ο τύπος είναι τόσο φιλοχρήματος και φραγκοφονιάς,που παλιά σε κάθε συνέντευξη γκρίνιαζε για το πόσο ακριβό ήταν να “τρέχει” το συγκρότημα και να διαχειρίζεται τα έξοδα κτλ. Aν το cashgrab ήταν άθλημα, ο Jon θα ήταν πρωταθλητής με όλες αυτές τις merch μαλακίες που έβγαλε λόγο πριν κάνει την επανάσταση του ανόητου ( καυτερές σάλτσες, skateboards, κέρματα, αυτό το ηλίθιο βιβλίο με το spoken word cd + το cd με τα κάλαντα του Barlow που έκανε με τα λεφτά (> $100K !) που μάζεψε από τον κόσμο κτλ).
Ούτε προσφορές ούτε τίποτα δεν υπάρχουν, όχι μόνο γιατί τα media,οι δισκογραφικές και πολλοί metal fans έχουν χεσμένο και αυτόν και τους ΙΕ, αλλά κυρίως γιατί ο τύπος δεν έχει πια έμπνευση και όρεξη- το παραδέχτηκε ο ίδιος πολλές φορές εμμέσως πλην σαφώς στη συνέντευξη. Για να μην αναφερθώ στις αντιφατικές δηλώσεις του, που τη μια έλεγε πώς δεν έχει διάθεση να επιστρέψει στη μουσική, και την άλλη έλεγε πως έρχονται μεγάλα πράγματα από τους Iced Earth, Sons of Liberty etc. Για μεγάλα πράγματα δεν ξέρω, πάντως μεγάλα ψέματα φαίνεται πως δεν έχει πρόβλημα να λέει ο θείος.
Γι’ αυτό ας κάτσει εκεί στο σπιτάκι του να πίνει το νεράκι του από το γυάλινο βάζο, και να αφήσει τις μυθοπλασίες για “ανάσταση” τις νεκρής καριέρας του στα 60 του… Άν πραγματικά τόσο καιρό είχε γράψει κανένα τραγούδι, θα είχε δημοσιεύσει έστω ένα καινούριο και δε θα διαφήμιζε 100 reissues και ακυκλοφόρητα σαβουρο-demos από 40 χρόνια πριν…
Μαλακια ειπα βασικα, 2003 ηθελα να πω, και την στιγμη που εφυγε ο Barlow.
Καλος και λατρεμενος ο Tim Owens (παραδοξως στο Jugulator τον θεωρω εξωφρενικα ταιριαστο με την μουσικη των Priest), αλλα στους Iced Earth δεν κολλησε ποτε και το Glorious Burden ηταν αρκετα απογοητευτικο σε σχεση με οτι ειχαν βγαλει μεχρι τοτε.
Ακολουθησε ενας οτινανισμος για αρκετα χρονια τυπου “οκ θα βγαλουμε τριλογια βασισμενη στο Something Wicked This Way Comes αφου αυτο μας εκανε σχετικα μεγαλο ονομα” , το οποιο μετατραπηκε σε “ξαναπαιρνουμε τον Barlow για το δευτερο μερος” , μετα σε “θα ηχογραφησουμε και το πρωτο μερος ξανα με τον Barlow” , και εν τελει σε “δεν βγαινουμε οικονομικα μιας και πλεον παιζουμε μαλακιες, οποτε ουτε επαναηχογραφησεις κανουμε, αλλα ουτε θα βγαλουμε το τριτο μερος της τριλογιας δισκων που θελαμε”.
Μετα καπου με τον Stu Block και το συμβολαιο με την Century Media ξεφυγαν απο τον πατο του πηγαδιου, αλλα παρολο που ειχαν πλεον μια φωναρα ταιριαστη με την μουσικη, ο Schaffer απλα δεν μπορουσε να γραψει ουτε ενα εμπνευσμενο riff και μια καλη μελωδια to save his life που λενε και στο χωριο μου. Ενιοτε απορω με το τι βρισκει γενικα ο κοσμος στο Dystopia και στα δυο που ακολουθησαν. Μετρημενα ενδιαφεροντα τραγουδια στα δαχτυλα του ενος χεριου συνδυαστικα κατα την γνωμη μου.
Παντως θα τους το δωσω, οι πρωτοι τους 5 δισκοι (αντε και το Horror Show για καποιους, οχι για μενα) ηταν πολυ δυνατο μπασιμο στον χωρο του μεταλ και τους ειχαν κανει αξιοπρεπες ονομα για μια δεκαετια. Και εμπορικα, αλλα και καλλιτεχνικα εως ενα σημειο. Παρολες τις ξεδιαντροπες κλοπες του Σαφερ.
Ας δούμε barlow/vidales/dark saga σήμερα και βλέπουμε,τόσο ο barlow όσο και ο kursch δεν έχουν πάρει σχετικές απορριπτικος αποστάσεις,είναι σχεδόν ανοιχτοί σε νέα συνεργασία με τον schaffer.
Καλός ήταν ο barlow και αρκετοί είπαν ότι πιο ανεβασμένος φωνητικά από το 2023,καλή και δυναμική παρουσία,επικοινωνιακός,προέτρεψε τον κόσμο και για 1-2 μικροmosh pit.Ειπε 3 δικά του και το dark saga κυλισε νεράκι,ούτε που καταλάβαμε.Ο lead του λίγο κάποια solos τα σκότωσε έχω την εντύπωση.
Τζαμαρισμα breaking the law με gus g guest,παντού guest είναι ο ατιμος,δεν του ξεφεύγει τπτ. Περίμενα μήπως καλέσει τον kursch στην σκηνή να πουν κανένα κομμάτι μαζί αλλά δεν…
 Περίμενα μήπως καλέσει τον kursch στην σκηνή να πουν κανένα κομμάτι μαζί αλλά δεν…