In Flames - Sounds Of A Playground Fading

Είναι το άτιμο, μου έχει κολλήσει μέρες τώρα. Ειδικά αυτό το μεσαίο μέρος είναι άλλο πράγμα…

εβγαλαν εναν ροκ/αορ δισκο

μ’αρεσε, αλλα το ενδοξο παρελθον του μελοντεθ το κοιταν πλεον με τηλεσκοποιο…

aor? σιγά μην είναι και rip από poison. :stuck_out_tongue:

Μιας και σήμερα περπάτησα όλη την Θεσσαλονίκη σχεδόν, το είχα όλη μέρα στα αυτιά μου. Είναι σίγουρα το πιο εμπορικό τους άλμπουμ, μικρά κομμάτια κυρίως με αρκετά ευφάνταστα chorus και όμορφες μελωδίες. Είναι “εύκολο” άλμπουμ που σε πιάνει με την μια αλλά συνήθως αυτά είναι και τα άλμπουμ που τα βαριέσε πιο νωρίς από όλα.

Το καλό είναι πως τα ριφ τους δεν είναι και τόσο αδιάφορα, που και που σκάνε μερικά πορωτικά που θυμίζουν ακόμα και πιο παλιούς in flames. Στοχεύουν πάντως και σε ένα νέο κοινο με κομμάτια όπως το Liberation το οποίο προσωπικά έχω λατρέψει. Ακόμα και τα κομμάτια που είχαν διαρρεύσει αρχικά και μου φάνηκαν μέτρια (με μια αυτιά σχεδόν το καθένα βέβαια) τελικά με κόλλησαν. Σίγουρα μου άρεσε περισσότερο από το προηγούμενο.

Ε πάντα μικρά τραγούδια είχαν…νέο κόλλημα και λέγεται All For Me :!:

απλα ξεχαστε το melodic death metal απτους in flames…το χουν αλλαξει τελειως το πραγμα,σε σημειο που τελευταιο τραγουδι του αλμπουμ αναρωτιομουν μηπως περαστικε καταλαθος στον δισκο και ειναι αλλου συγκροτηματος

ο δισκος εχει καποια καλα κομματια καποιες ωραιες μελωδειες αλλα γενικα δεν με εξιταρει και πολυ…Θα τον ξανακουσω σιγουρα,αλλα δεν νομιζω να αλλαξω γνωμη…

και φυσικα αν ο δισκος δεν ειχε τιτλο In flames,δε νομιζω να τον ακουγε κανεις πανω απο δευτερη φορα

χμμμ

οχι Poison που ειναι glam, ειχα στο μυαλο μου μπαντες τυπου Journey, Foreigner, Asia κλπ :stuck_out_tongue:

η περιγραφη που κανεις ταιριαζει γαντι σε αυτες τις μπαντες :wink:

Μου αρεσε υπερβολικα ολος ο δισκος.Δεν θελω να μπω σε συγκρισεις με τα παλιοτερα γιατι ειναι κατι το τελειως διαφορετικο :slight_smile:

Πρώτες ακροάσεις θετικότατες…in flames we trust…

Μόνο που αυτή δεν είναι ολόκληρη η περιγραφή που έκανα και τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο των aor συγκροτημάτων. Και τέλος δεν το πιστεύω πως συνεχίζω να κάνω σοβαρή κουβέντα για το αν είναι aor το τελευταίο in flames.

Λοιπόν αυτές τις μέρες το λιώνω ασταμάτητα και όχι γιατί “πρέπει να μου αρέσει” αλλά επειδή πραγματικά μου αρέσει! Ακόμα ένας εξαιρετικός δίσκος από τους In Flames, που τα έχει όλα! Φανταστικές μελωδίες, πανέμορφα σολο, κολλητικά ρεφρεν, πολυδιάστατα φωνητικά από το υπερ-ατού της μπάντας Anders Friden και φυσικά υποδειγματική παραγωγή με -ίσως- τον καλύτερο ήχο που είχαν ποτέ στα drums!
Oι συνθέσεις είναι όλες μια και μια με προσωπικά αγαπημένα τα A New Dawn, Deliver Us, Enter Tragedy, All For Me…στο τέλος θα τα πώ όλα. Υπάρχουν φυσικά και νέα στοιχεία με τα Jesters Door(μόνο σε μένα θυμίζει Linkin Park? ) αλλά και το Liberation με τελείως καθαρά φωνητικά και κλασική ροκ δομή.
Όσοι είναι πιστοί οπαδοί τους και καταλαβαίνουν τι θέλουν να κάνουν θα το εκτιμήσουν, όσοι περιμένουν το καινούριο Whoracle μάλλον θα απογοητευτούν, αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η μπάντα ξεχνάει το παρελθόν της καθώς κομμάτια σαν το The Puzzle ή το A New Dawn θα μπορούσαν να βρίσκονται και σε παλιότερες κυκλοφορίες τους. Ελπίζω να καταφέρουμε να τους δούμε από κοντά μετά από 11 χρόνια…

Άκουσα λίγα σκόρπια τραγούδια, δε θέλω να εκφέρω άποψη ακόμα, αλλά μου έκανε κακή εντύπωση η φωνή του. Δεν ξέρω αν ήταν τέτοια και στο προηγούμενο άλμπουμ, αλλά εμένα δε μου έκατσε καθόλου καλά στ’ αυτί.

Γαμάτος δίσκος. Εμπορικός τέρμα, αυτό εξάλλου που περιμένει κανείς απο τους In Flames πλέον, με πλήθος εν δυνάμει hit. Ότι πρέπει για το αμάξι και την εποχή. Μελωδιάρες, maiden-ιλες, ρεφρεναρες…ομορφιές.

Για να μη γραφω τα ιδια,αυτες ακριβως ειναι οι εντυπωσεις μου απο τον δισκο.Εν τελει μου αρεσε ,αλλα αμφιβαλλω αν θα τον ξαναβαλω ποτε να τον ακουσω.

Παντως εγω που τους ειχα αφησει στο clayman και ακουσα προσεκτικα δισκο τους μετα απο 9 χρονια,ενα ψιλοσοκ το επαθα.και δν μπορω να πω πως ηταν ευχαριστο σοκ…

πρωτες ακροασεις πολυ θετικες!
μελωδιαρες ριφαρες πορωση γενικα ΙΝ FLAMES!
μπανταρα!
in flames we trust!

Να πω την αμαρτία μου, μαρέσει πολύ περρισότερο απ’τα δύο προηγούμενα, και αν και δεν του τό’χα, μπορεί να πάει και για αγορά
…πάντως αν ήμουν φαν, θα προσπαθούσα να πάρω την box-set edition την ποία είδα στο Metal Era, αλλά επειδή ήταν ‘‘κρατημένη’’, και τότε δεν με πολύ έννοιαζε, δεν ρώτησα τιμή, αλλά πάντως είναι πολύ δελεαστική κυκλοφορία
…αν όμως εγώ αγοράσω, προφανώς θα προτιμήσω την απλή έκδοση
:):!:

Stef και μένα μου αρέσει σίγουρα καλύτερα από το προηγούμενο, είναι πολύ πιασάρικα κάποια τραγούδια.
Επίσης νομίζω ότι η φωνή του Anders είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Το ξανάκουσα σήμερα μετά από κάποιες μέρες και επιμένω…είναι δίσκαρος!

Κομματαρα !!! 8)

[B][COLOR=“Orange”]In Flames - Liberation[/COLOR][/B]

http://www.youtube.com/watch?v=RwxClwYiO5Y

η αισθηση που μου αφηνει μετα απο ενα διαστημα ειναι πως προκειται για ενα πολυ ευχαριστο ακουσμα, το οποιο σχεδον ξεχναω οτι κυκλοφορησε.

κατα τυχη πεφτω πανω του κ το ακουω καπου καπου.

δεν με επιασε απο το γιακα, δεν με εκανε να κολλησω, χωρις να προκειται για κακο αλμπουμ. τουναντιον…

Δισκάρα λοιπόν. Μετά από πολλές ακροάσεις. Στην αρχή και εμένα δεν μου έκανε μεγάλη εντύπωση και λογικό με τα ελάχιστα ακούσματα. Σαφώς δεν το συγκρίνω με την καμία με τα πιο παλιά γιατί δεν έχει κανένα νόημα. Μου αρέσει σίγουρα από το τελευταίο που το θεωρώ πάρα πολύ καλό δίσκο.

Fear is the weakness, το ακούς και μετά θέλεις πάλι και μετά πάλι. Μια λούπα ένα πράγμα.

Φανταστικές μελωδίες, πανέμορφα σολο, κολλητικά ρεφρεν(όπως τα είπε ο shadowking69 πιο πάνω).

Είμαι χαρούμενος που θα τους δω Πράγα, ελπίζω να έχουν ένα όμορφο setlist και κομματάρες από το καινούργιο.