Inglourious Basterds

Παντως οκ,σεβαστες αποψεις αλλα η λεξη ‘‘αριστουργημα’’ εχει κακοποιηθει πληρως…(:p)

Τα μούτρα σου θα κακοποιηθούν, αν δεν σοβαρευτείς λιγάκι και αν δεν πας αμέσως να φας όλο το φαγητό σου. Τώρα!

Να προσφέρω ένα ποτήρι γάλα;

Ωραία ταινία, ωραίο soundtrack και αρκετοί μη Αμερικανοί ηθοποιοί που έπαιζαν (από καλά μέχρι άριστα) πρώτη φορά σε ξενόγλωσση γι’αυτους ταινία, όπως ο κορυφαίος Lada (που θύμιζε λίγο Tim Roth), o Zoller του “Goodbye Lenin”, η Shosanna (αποκάλυψη) και ο Wicki (καμιά σχέση η φωνή του με την ελληνική της εκδοχή στο Rex).

Σε κάποιο σημείο αναφέρεται ότι παίζει και ο drummer των Die Ärzte .

σιγα που θα λεγε κακη κουβεντα ο βικ βεγκα!

αφου ο γερμανος μπασταρδος (hugo stiglitz) και γενικοτερα ολη η μπασταρδοπαρεα ειναι πνευματικα παιδια του βικ βεγκα :stuck_out_tongue:

edit
αξιοσημειωτο ειναι παντως οτι μονο 3 απο τους πρωταγωνιστες ειναι αμερικανοι!

Πάρα πολύ ωραία ταινία! Την καταευχαριστήθηκα! Επιτέλους ΔΙΑΛΟΓΟΙ! Ένα από τα πολύ δυνατά σημεία του Tarantino… Και βέβαια μετά το Jackie Brown η πρώτη του ταινία που μ’ενθουσιάζει… (ούτε Kill Bill ούτε Death Proof, με τίποτα…) :wink:

ο μπραντ πιτ γαμησε.δεν το περιμενα,με εξεπληξε ευχαριστα.

Mου αρεσε πολυ.

Η πρωτη σκηνη παρα πολυ δυνατη, ο Jew Hunter εξαιρετικος στο ρολο του, πραγματικα σου εδινε την εντυπωση του γλοιωδη γυμνοσαλιαγκα που απο τη μια γλειφει οσους ανακρινει(ανακρινει με ομορφο τροπο ομως ε, και τι ωραιο γαλα εχετε και τι ωραιο σπιτι κλπ κλπ), και το επομενο δευτερολεπτο απλα δινει διαταγη να σκοτωθουν ολοι.

Ειχε μεγαλους διαλογους που ψιλοκουραζαν αλλα γενικα δεν καταλαβα πως περασαν ετσι 2,5 ωρες. Ασε που -κλασικ Ταραντινο-, δεν ξερεις ποιος θα τιναξει τα μυαλα του στον αερα μεσα στα επομενα δευτερολεπτα.

Επισης δυνατη και η σκηνη που καηκε το σινεμα, το ‘‘οκ σοσανα’’ του μαρσελ, το τσιγαρο σε σλοου μοσιον πανω στις ταινιες, οι πανικοβλητοι, οι εκρηξεις, γαματη σκηνη. Και φυσικα η σβαστιγκα μετα στο μετωπο αυτου του ΣΙΧΑΜΕΝΟΥ του jew hunter. :stuck_out_tongue:

Αλλα ρε σεις, Ταραντινο δεν ηταν? Μονο μια σκηνη με ποδια ειχε! [-X
Επισης θα γουσταρα παραπανω δρασεις των basterds.

συμφωνώ. Tarantino είναι αυτός!:respect:

νομίζω θα την βάλω τελευταία στη λίστα ταινιών του Tarantino

μ αρεσε κ μενα πολυ η ταινια!τρελε ταραντινο!!!

Mια βαρεμαρα και μιση το εργο…

Σημερα το ειδα και μου αρεσε πολυ. εχω δει reservoir dogs, τα 2 χοστελ, τα 2 κιλλ μπιλ, ντεθ προυφ και αυτο ηταν το καλυτερο!

Επειδη ειχα δει προσφατα την Επιχειρηση Βαλκυρια που με ξενερωσε λιγο στο τελος, στους μπασταρδους μολις μπηκαν οι τυπαδες στο θεωρειο και αρχισαν να πυροβολανε στα τρελλοι αρχισα και γελαγα μονος μου απο χαρα!

Τα hostel που κολλάνε?

Θεός ο Ταραντίνο, τι να λέμε. Τρομερή απόδωση της πραγματικότητας του πολέμου, μέσα από τα μάτια του, μέσω της φαντασίας και της παρωδίας, ωστόσο πολύ αληθινή. Η ωμή βία στις ταινίες του αποδίδουν με έντονο τρόπο -ειδικά στην εν λόγω ταινία που πραγματεύεται πολεμικά γεγονότα- την σκληρή αλήθεια, έτσι που μόνο μία b-movie θα μπορούσε να αποδώσει.

Τρελός σεβασμός και στο εξαιρετικό cast. Ο Christoph Waltz στον ρόλο του γλοιώδους γερμανού ανακριτή, ο Brad Pitt στον ρόλο του τρελαμένου Aμερικανού Lieutenant έδωσαν ρέστα. Ειδικά ο τελευταίος, με πώρωσε, και, στην ατάκα ‘‘arrivederci’’ έλιωσα στα γέλια. Υπέροχη ταινία, περίεργη, straightforward, με τρομερό χιούμορ. Πραγματική απόλαυση.

Επικοτατη σκηνή … εγώ ακομα και τώρα , οταν την σκεφτομαι , λιωνω … :lol:

Έχουμε κακομαθει όλοι με τις ταινιες τισ μιαμισης ωρας που πριν ξεκινησουν τελειωνουν … πετανε κ δυο εκρηξεις μεσα και κλαις ακομα κ το 1 ευρω στο dvdαδικο … βλεπουμε μια ταινια στην οποια υπαρχουν ξεκαθαρα δομημενοι χαρακτηρες, μας βαζει μεσα στο κλιμα και καταλαβαινουμε τι γινεται , και γκρινιαζουμε . Ε μας αξιζει αλλη μια συνεχεια του Transformers τοτες …

Ασε που υποστηριζουμε οτι μας αρεσουν και ταινιες που δεν καταλαβαινουμε …:-k

Κοινως , μια χαρα ταινια με ολη την σημασια της λεξης … αριστουργημα οχι …αλλα ΤΑΙΝΙΑ

P.S Οντως η σκηνη με τα Ιταλικα χτυπαει αλυπητα :smiley:

Αλλη ταινια ειδες…:roll:…και το τι καταλαβαινουμε τι γινεται,ασχολιαστο σαν κριτηριο…

πουθενα! αστο, φεηλ. #-o
ειδα προσφατα το 2 και νομισα οτι ειδα το ονομα του στους τιτλους…

Είναι επειδή είναι παραγωγός στα Hostel…

Πραγματικα δεν μου αρεσε η ταινια,απορω που βλεπουν καποιοι το αριστουργημα,η απολυτη βαρεμαρα και νυστα μιλαμε.