ποσο σιγουρος εισαι ?
Ριξε μια λιστα με κριτηρια κιολα να ξερω τι να φερνω σαν επιχειρημα αλλη φορα .
ποσο σιγουρος εισαι ?
Ριξε μια λιστα με κριτηρια κιολα να ξερω τι να φερνω σαν επιχειρημα αλλη φορα .
Μεγάλη ταινία απ’τον Ταραντίνο,ολοκληρωμένη,με αρχή-μέση-τέλος,φοβερά προσεγμένες σκηνές και πολύ καλοδουλεμένη.Εξαιρετική.
Aυτο για τους χαρακτηρες πασο,10 καρτουν καρικατουρες,αξιλογους ή ολοκληρωμενους χαρακτηρες δεν τα λες…τωρα για κριτηρια,οκ,στο δημοτικο ειχα πορωθει με Jurassic Park γιατι το καταλαβα με τη μια,ενω αργοτερα,ειχα δει το 8μιση του Φελινι και δεν καταλαβα χριστο με τη μια…μλκια ταινια,ναι…Εμενα με τσατιζει που ταινιες με χαρακτηρες καρικατουρες πλεον,κλισε των κλισε και οτιναναι υποθεση-σεναριο-πες το και στορυ θεωρουντε ξερωγω αριστουργηματα τωρα…αμα κατσει καποιος και τα βαλει κατω,την τελευταια δεκαετια,εχουν βγει απειρες φολες που επειδη ειναι του ταδε ή του απαυτου,ΠΡΕΠΕΙ να τα θεοποιησουμε ή να τοποθετησουμε διπλα σε κλασσικα φιλμ ξεφτυλισοντας καθε κινηματογραφικο κριτηριο βαρους ή δν ξερω γω…
Βγηκε αυτη η μλκια και ακομα πριν βγει,αρεσε σε ολους επειδη ειναι ταραντινο κ το εχουν μαθει ετσι,που πριν το δουν ειχαν αποφασισει πως γ@μ@γε…δεκτο να αρεσει,προφανως,(ειναι γνωστη η αγαπη μου και μενα,σε οσους εχουν παρακολουθησει λιγο,σε καλτ ‘‘σκουπιδια’’ απο ζομπι μεχρι νιντζα κτλ, αλλων δεκαετιων),αλλα αυτη η ταση να χαρακτηριζουμε ‘‘αριστουργημα’’,ενα εργο που η μιση του δυναμη ειναι το hype και η αλλη μιση…μπα,ολη του η δυναμη ειναι το hype λοιπον,ε αυτη η ταση εχει καταντησει αστεια και εκνευριστικη…
Οσο για το αν μας αξιζει συνεχεια του Τρανσφορμερς,δεν βρηκα τους μισους ηθοποιους της ταινιας λιγοτερο ξυλινους ή καρικατουρες απο εκεινους των Τρανσφορμερς…
o ταραντίνο, οι κοεν (λιγότερο) κ ο μπάρτον είναι η κουλτουροαπάντηση των ανθρώπων που δεν βλέπουν σινεμα
λογικό είναι να έχει μεγάλο χάηπ
μην μου τσιτώνεις lupin !
:razz:ουστ:p
Συμφωνω για τους αποπανω,οχι τοσο για τον Μπαρτον βεβαια,μιας και νομιζω πως δεν πλασαριστηκε ως ‘‘κουλτουρα’’ ποτε,ειδικα τα καλα του χρονια,μεχρι εντ γουντ κ λιγο αργοτερα δλδ,ηταν γενικα για λιγα ατομα μονο οι ταινιες του-φαν του ειδους-
ναι όμως μετά που “άνοιξε” σε άλλο κοινό, τα είδες τα αποτελέσματα
οι μπάσταρδη καλοί ήταν, είχαν χαρακτήρες, κυρίως τον Γερμανό, αλλά είχαν κακό μοντάζ - με 20’ λιγότερα θα μιλάγαμε για άλλη ταινία
ήταν σαν την σούπα που είναι γενικά καλή, αλλά στις άκρες της είναι νερουλή κ σε ξενερώνει
πάντως ο ταραντίνος έχει ποοοοοοολλά χρόνια να κάνει ΜΕΓΑΛΗ ταινία
κάποιοι θα έλεγαν από το ρεζέρβουαρ ντογκσ - χοχο - κ ίσως να είχαν δίκιο
ωραίοι διάλογοι βτγ κ την Γαλλιδούλα την αγάπησα
Για χαρακτηρες,πλην του Γερμανου και της Γαλλιδας,ολοι οι αλλοι ηταν ο θιασος των Looney tunes…με μιση ωρα λιγοτερο,κατασταλαγμα σε υφος(κωμωδια;δραμα;επος;παρωδια;) και προφανως κομμενους τους μισους διαλογους,ισως ηταν διαφορετικο…
Και ας μου εξηγησει καποιος αυτο:σε Παλπ φιξιον και Ρεσερβουαρ,οκ,οι διαλογοι ηταν το δυνατο σημειο και ηταν και γαμω ξερωγω…γτ απο κει και περα,του ειπαν πως ειναι το σημα κατατεθεν του και αυτος προσπαθει να τους χωσει σε καθε ταινια…πιο προβλεψιμος δεν γινεται,και επειδη ακριβως ΠΡΕΠΕΙ να τους χωσει καπου,ειναι τοσο αθλιοι…δλδ στα αλλα 2 κυλουσαν πολυ ομορφα,μεσα στην πλοκη,αβασανιστα και καθολου εξαναγκαστικα…απο κει και μετα,σαν να εχει παρει μια βεντουζα και τους σπρωνχει χωρανε δε χωρανε,ειναι ή δεν ειναι αθλιοι σε καθε ταινια του…
δεν γίνεται αυτό
απλά στις τελευταίες του έχει φανερά σεναριακά κενά - μεγάλα
νομίζω πως πλέον γράφει τους διαλόγους κ προσπαθεί να γεμίσει με κείμενο τα κενά για να τους συνδέσει - στους μπάσταρδη φαινόταν από μίλια αυτό, γι’αυτό κ η ταινία δεν έχει ύφος
δες τι έγινε πχ στα κιλλ μπιλ, το 1 είχε αίμα, κουβάδες, και το 2 διαλόγους κ νύστα. πάλι του έφυγε από τα χέρια το σενάριο
τα ίδια κ στο ντεθπρουφ στο οποίο η σκηνή της καταδίωξης φαίνεται να ανήκει σε άλλη ταινία - δλδ είναι μια ταινία ότι γίνεται στο μπαρ κ μια ΑΛΛΗ ταινία τι γίνεται στα τελευταία 20’
οι διάλογοι δεν ΠΡΕΠΕΙ να μπουν, οι διάλογοι είναι ο ταραντίνο. για να μιλήσω κ στην γλώσσα σου, είναι σαν να βγει τρανσφορμερσ 3 χωρίς μικρή νταλίκα που να κάνει μαλάκίες να γελάνε τα 14χρονα στην Αμερική - δεν παίζει αυτό
στους διαλόγους όμως το “έχει” πολύ.
ΟΚ τσιρακι του imdb,που θα μιλησεις και τη γλωσσα μου…πασο…
jumboέλεος
:thumbup:Οταν ξεκολλησετε ολοι να διαβαζεται καθε μλκια του wikipedia,imdb,ktl ktl και απο κει να διαμορφωνετε αποψεις τα κ-λεμε…παω να δω κανα Τ2 γτ πολυ κουλτουρα επεσε πρωινιατικα…
έτσι, κουλτούρα ! :lol:
δες τώρα το T2 με τον τύπο να λιώνει σαν sanitas, sanitas κ άσε μας εμάς να βλέπουμε κουλτούρα :lol:
άντε ρε που κάνεις κ έτσι
o T2 δεν λιωνει,ειναι φτιαγμενος απο 8O’‘mimetic poly-alloy’’ και γ@μ@ει τα παντα
#-o:cold:
έχω χρόνια να το δω, αλλά δεν έλιωνε, άνοιγε σαν σανιτας σανιτας, κ μετά ξαναέκλεινε για να μας ταλαιπωρεί ?
μπορεί να θυμάμαι λάθος - κ κάπου δεν έπεσε σε μια μεγάλη φωτιά/λάβα/λαό του ΠΑΟΚ κ εξαφανίστηκε ?
ή όλα αυτά είναι από άλλη ταινία ?
ενδ οφ σπαμ
σωστος…
Λατρεύω να διαβάζω Lupin για ταινίες του Tarantino!
Lupin βλεπω εισαι μεγας γνωστης … Φελινι ιστοριες και ντου και ξυλο και τα παντα ολα.
μονο που εγω δεν ειπα οτι ειναι αριστουργημα …ειπα πολυ καλη ταινια . Τωρα για τους χαρακτηρες μια χαρα τους βλεπω εγω. Το αν καταλαβαινεις την ταινια, σαν επιχειρημα… η κανεις τον χαζο για να “κερδισεις” την “κοντρα” (ναι ακομα δημοτικο παω) ή εισαι χαζοσ μαν. Και το Lion King με την μια το χα πιασει αλλα δεν το φερνω σαν επιχειρημα . Διαβασε ολο το ποστ και αν παλι δν καταλαβεις τι εννοω πες μου να σε βοθησω.
Απο την αλλη αντιστοιχα πριξ@@δικο ειναι να ακους ολους αυτους τους αντι hype τυπους που ειναι στην ουσια χειροτεροι απο αυτους που κραζουν. Δεν μας αρεσει ο ταραντινος γιατι εμεις τον ξεραμε πριν τον μαθει και η κουτση μαρια και ειμαστε τρου και τα σπαμε μονο με τα πρωτα , τα demos και τα 7ιντσα. Απο την αλλη πεταμε και ενα Φελινι , αλλα μετα παμε για Τ2 γιατι ειμαστε και χουλιγκανια και δεν γουστερνουμε κουλτουρα… πλακα με κανεις ?
εντιτ λεμε:
μοντεχριστο , σωστος για το κιλλ μπιλ … εκει αναφερομαι να πω την αληθεια μ οταν λεω για ταινιες που λεμε μας αρεσουν αλλα δεν καταλαβαινουμε … και ουσιαστικα δεν διαφωνω πολυ με τον απο πανω τυπο , απλα με ενοχλει η αντιχαιπ κατασταση που ειναι ακομα μεγαλυτερο χαιπ απο καθε χαιπ να ουμε.
Τωρα για το ντεθ προυφ διαφωνω , κυριως γιατι με το να το χωριζουν απο το πλανετ τερορ οι ελληνικες τσοπανο εταιριες διανομης χαθηκε ολο το κονσεπτ. Δηλαδη η ολη ταινια ειναι το γκραιντχαουζ, και σαν κονσεπτ γαμαει κ για αυτο οτι εχει μεσα το ντεθ προυφ(και το πλανετ τερορ δηλαδη) ειναι οπως ειναι για να αποθεωνει το κλισε το καλτ και το ανουσιο … ομορφο μου φανηκε εμενα… αν ηθελα δραση νταξ παιζει να βλεπα τα 101 σκυλια της δαλματιας που εχουν περισσοτερη με τα κυνηγητα με τα αμαξια. Και οντως και οι μπαστεγντοι δεν ειχαν δραση αλλα μαλλον δεν ηταν εξ αρχης ο σκοπος να χαρακτηριστει ως τετοια η ταινια … τεσπα στην τελικη για να μην το κουραζουμε , γνωμες γνωμες και παλι γνωμες …αμα δεν αρεσει σε καποιον οκ, εγω το ξαναβλεπα με χαρα και ανεση και θα λεγα και σε φιλους μου να το δουνε. ε οποιος δεν θελει ας μην το κανει
μην κανετε τον κινηματογραφο μουσικη πλζ γαμω την μπαναγια σας. ξεκολληστε. θενξ.
ναι,εξηγησε το καλυτερα γτ μαλλον υπαρχει κρυφο νοημα(ή και συμβολισμος ξερωγω):roll:…
Oλα αυτα τα συμπερανες για μενα απο αυτο που ειπα???Η ειπα εγω οτι τον ξερω απο παλια?Βσκ δεν ειμαι αντι-hype,οπως και επισης δεν ειμαι λοβοτομημενος διανοητικα…την παλευεις μια??:-k
Βσκ γαμα το,ο Vangelis εχει δικιο,οτι και να πεις θα στη πω και τουμπαλιν οπωτε πασο…
Ο βαγγελης ειναι βλακας γιατι βριζει κοσμο που δεν ξερει και δεν ειναι καλο… και επισης δεν βλεπει οτι δεν τον κανουμε μουσικη, αλλα Μειντεν - Μεταλικα και μονο.
Τεσπα εντ οφ στορυ …και οχι δεν εχω σκοπο απλα να στη λεω . Για αυτο εκλεισα κ το ποστ λεγοντας οτι ολα ειναι γνωμες. αυτο γιατι δεν το βλεπεις μαν? Αμα θες σου στελνω ενα πμ κιολα να σου πω τι εννοουσα για να μην εχεις την απορια αλλα νταξ ας μεινουμε στην ταινια αυτη καθεαυτη εδω και ας σπαμαρουμε αλλου να μην πριζουμε κ τον βαγγελα που γαμαει παναγιες :roll: