Επειδή θα ήταν η 10η φορά που θα έβλεπα live αυτήν την μπάντα, ήθελα να το γιορτάσω!
Πήγα με μεγάλη παρέα, ήπιαμε αρκετά, ξελαρυγγιαστήκαμε, χοροπηδήσαμε, θέλαμε και καταφέραμε να περάσουμε πολύ καλά! :dance:
Βρήκα και κάποιους φίλους (εντός και εκτός forum) που είχα να δω μήνες, χρόνια κ.τ.λ. και γενικώς υπήρχε πολύ καλή διάθεση, πράγμα που δύσκολα έχω στις συναυλίες σε αυτό το χώρο!
Anyway, το γεγονός όμως ότι είχα ρίξει πολύ τις απαιτήσεις μου προκειμένου να περάσω καλά, δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν κάποια “στραβά” τα οποία τελικά κατάφεραν να επηρεάσουν την ροή του live…
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ…
Δεν θα σταθώ στο χώμα που αποτελεί πλέον σταθερή αξία, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πραγματικά εξοργιστικά!
Πώς γίνεται να περνάνε μέσα στον συναυλιακό χώρο δεκάδες καπνογόνα; :evil:
Ρε τι το περάσανε κάποιοι; Γήπεδο;
Φοβεροί και οι ελεγχτές…
Nα φωνάζει ο Dickinson “σβήστε τα, δεν μπορώ να αναπνέυσω”, τίποτα τα καθυστερημένα! Ανάβανε το ένα μετά το άλλο!
Να δω τι θα γίνει όταν θα συμβεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, όπως παραλίγο στους Priest!
Και το άλλο, το χειρότερο! Το ανθρωπόμορφο ον που έριχνε λέιζερ στα μάτια του Dickinson! Ασταμάτητα! :x
Μου κάνει εντύπωση που απορούν κάπιοι γιατί οι Maiden ή ο Bruce δεν ήταν πιο ομιλητικοί ή πιο ζεστοί!
Παιδιά, οι Maiden συνήθως στα 2 πρώτα τους κομμάτια παίζουν “αναγνωριστικά” και αναλόγως τι θα συναντήσουν από κάτω, διαμορφώνουν την διάθεσή τους, άρα και την απόδοσή τους, και είτε τα δίνουν όλα είτε παίζουν πολύ δυναμικά μεν, επαγγελματικά δε!
Ε από την στιγμή που το προαναφερθέν ζωάδι (sorry, δεν μου φταίνε σε τίποτα τα καημένα τα ζώα) του έσπασε τα νεύρα του Bruce από την αρχή, τι περιμένατε να έχει τρελά κέφια και να λέει ανέκδοτα;
Eγώ απορώ που δεν φύγανε κιόλας…
Και κάτι τελευταίο για το κοινό!
Mην ξαναδώ παράπονα από κάποιους "όχι πάλι τα γνωστά, όχι “Fear…”, όχι “Hallowed…”, θέλουμε από το “Seventh Son…”!
Παίξανε χθες το “Moonchild” και κοιτούσαν οι 8 στους 10 σαν χάνοι! [-X
Και στο “Clairvoyant” δεν έγινε και κανένας χαμός!
Ο Έλληνας ζητάει τα ξεχασμένα, αλλά όταν του τα παίζουν οι Maiden, τα έχει “ξεχάσει” και ο ίδιος με την σειρά του! Ουστ!
Άλλο θέμα! Η σκηνή! Τραγελαφικές καταστάσεις! Πολύ μικρή και ας καυχιέται η Didi ότι είναι από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης! Ας πάει ο Λώρης σε κανα ευρωπαϊκό festival να δει τι σημαίνει σκηνή και μετά να μας πει! Αλλά το πρόβλημά μου δεν είναι αυτό, όσο ότι είναι συνεχώς ακάλυπτη και υπάρχει σε κοινή θέα όλος ο τεχνικος εξοπλισμός! Ξενερωτική εικόνα + το γεγονός ότι έτσι όπως ήταν στημένη δεν φαίνονταν είτε ο Murray από τους θεατές στα αριστερά, είτε ο Gers από αυτούς στα δεξιά! Ελληνική πατέντα!
Επίσης, πού είναι τα videowalls ρεεεεεεεεεεεε;
Όλοι οι ευρωπαίοι είδανε το εισαγωγικό videάκι, εκτός από τους Έλληνες!
Και όσοι ήταν πίσω από τον ηχολήπτη θέλανε κιάλια…
Έχω βαρεθεί να παραπονιέμαι για τον ήχο! Σχετικά καθαρός, αλλά χωρίς όγκο και ένταση!
Και κερασάκι το προβληματικό μικρόφωνο του Bruce που έστελνε σήμα όποτε αυτό ήθελε! :?
Βασικά, τα προβλήματα δεν τελειώνουν!
Ειδικά όταν έχεις προβληματική και ερασιτεχνική διοργανώτρια και μερίδα καθυστερημένων - κακομαθημένων οπαδών!
Αχτύπητος συνδυασμός!
Αλλά… όταν λέγεσαι Steve Harris και η μπάντα σου είναι το μεγαλύτερο Heavy Metal συγκρότημα δεν δίνεις και μεγάλη σημασία σε χαμηλού επιπέδου διοργανωτές και ανώριμο κοινό!
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ…
O Bruce Dickinson ακόμα και αν το μικρόφωνό του έχει πρόβλημα, ακόμα και αν ανάβουν συνεχώς καπνογόνα, ακόμα και αν του ρίχνουν λέιζερ στα μάτια παραμένει ο μεγαλύτερος metal frontman και διαθέτει ακόμα αυτή την ΦΩΝΗ!
Οι ύμνοι που παίξανε ακόμα και αν τους έχω δει 2 - 5 - 7 - 10 - 12 (αναλόγως) φορές live και να τους έχω ακούσει χιλιάδες άλλες από τους δίσκους, έχουν αυτήν την μαγεία που με ξεσηκώνει ΠΑΝΤΑ!
Στο “Rime…” και το “Powerslave” αρρώστησα από την πώρωση και την συγκίνηση και ας τα είχα δει ξανά live πριν από 4 εβδομάδες!
Οι 3 amigos, ο καθένας στο στυλ του, σπείρανε για πολλοστή φορά, αν και αυτή τη φορά νομίζω την παράσταση έκλεψε ο Adrian!
Για τον Hγέτη, δεν έχω πολλά να πω… :respect: Να είναι καλά για αυτά που μας έχει προσφέρει και να συνεχίζει το Έργο Του, για όσο καιρό ακόμα τον χαροποιεί!
Bέβαια, υπήρχαν και στιγμές που το κοινό ήταν συγκλονιστικό και χαιρόσουνα να βλέπεις από 10χρονους μέχρι μέχρι 50χρονους να κάνουν headbanging πλάι πλάι…
Γενικώς, για δεδομένα Ελλάδας ήταν μια φοβερή συναυλία, που αν είχε καλύτερο ήχο και πιο σοβαρό κοινό θα έπαιρνε 10!
Επειδή όμως “με τρώει”, θέλω να κάνω μερικές συγκρίσεις με το live στο Twickenham του Λονδίνου πριν από ένα μήνα περίπου, γιατί μερικοί μου λέγανε ότι δεν υπήρχε κάποιος λόγος να τρέχω ως εκεί…
Και όμως υπήρχε!
Πάρα πολύ καλά ήταν χθές, αλλά εκείνο το live ήταν το κάτι άλλο!
55.000 κόσμος, ενώ εδώ 17.000 - 18.000!
Εκεί υπάρχει σοβαρός έλεγχος και δεν γνωρίζουν τι θα πει καπνογόνο, καθώς επίσης είναι πιο πολιτισμένοι και δεν ενοχλούν το group με λειζερ και τέτοιες αηδίες…
Η σύγκριση του ήχου σε ένταση, όγκο και ποιότητα μου προκαλεί γέλια αρχικά, τα οποία μετατρέπονται σε νευρικά στη συνέχεια…
Η σκηνή ήταν ολόκληρη διακοσμημένη με ιερογλυφικά και ένα τεράστιο Eddie στο κέντρο ψηλά! Ολόκληρη, όχι ο χώρος γύρω από τον Νicko!
Οι φωτίες και τα πυροτεχνήματα ήταν πολύ περισσότερα από εδώ, αλλά αυτό έγινε αποκλειστικά για το show στο Λονδίνο, δηλαδή και οι άλλες χώρες της Ευρώπης δεν είχαν περισσότερα από της Ελλάδας, οπότε αυτό δεν πιάνεται!
Η απόδοση του Dickinson ήταν αισθητά καλύτερη! Δεν λέω ότι χθες δεν ήταν καλός, αντιθέτως, αλλά η δαιμονισμενη φόρμα στο Twichenham δεν μπορεί να φύγει από το μυαλό μου με τίποτα! :o
Και το κοινό φυσικά, ήταν εκεί πολύ εκδηλωτικό σε όλα τα κομμάτια και αφού δεν έγινε κάτι ώστε να χαλαστεί η μπάντα, ο Dickinson είχε τρελά κέφια και τα έδωσε όλα, όπως και όλοι τους!
Ενώ χθές ήταν ελαφρώς συγκρατημένοι και πιο επαγγελματίες!
Η καθεμία βραδιά είχε κάτι το ξεχωριστό πάντως…
Εύχομαι να συνεχίσουν για πολλά χρόνια ακόμα και κάποια στιγμή να κάνω post για την 20η πια φορά που τους βλέπω…
[FONT=“Times New Roman”][SIZE=“6”]Up The Irons![/SIZE][/FONT]
P.S. Lauren…θεά… :–