Iron Maiden - A Matter of Life and Death

Κάποιοι ειδικοί εδώ μέσα προσπαθούν να μειώσουν τους Irons και υμνούν κάτι μαλακίες δίσκους…
Όσο για τα 2 πρώτα κομμάτια του δίσκου που δήθεν δν είναι καλά, να δω πως θα αντιδρούσαν στις συναυλίες τους…
Το A Matter of Life and Death θα βγει μακράν ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς, γιατί το αξίζει και έχει το πλεονέκτημα απλά να είναι Iron Maiden…
The Longest Day βαρετό;
Χα χα κουφά λέμε;

Αυτό λέμε και εμείς. Πολλοί εδώ μέσα μου δίνετε την εντύπωση ότι είχατε έτοιμα τα αποθεωτικά ποστ (χωρίς να έχετε ακούσει τον δίσκο) και τα κάνατε copy-paste με το που βγήκε. Ένας από τους λόγους που προσωπικά έκοψα τα περιοδικά του χώρου, είναι ότι κάθε χρόνο οι maiden έβγαιναν πρώτοι σε όλα τα δημοψηφίσματα, είτε είχαν βγάλει δίσκο, είτε όχι. Αν είναι να ψηφίζουμε με βάση το ποιοι ήταν οι maiden και τι είχαν κάνει, αστα να πάνε… Ο δίσκος δεν μπορεί να είναι ο δίσκος της χρονιάς, ιδιαίτερα σε μια χρονιά που έχουν βγει album από lacuna coil, tool, moonspell, katatonia, rhcp, muse κτλ κτλ Ούτε καν το blind guardian δεν είναι δίσκος της χρονιάς. Απλά πραγματικά είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα ψηφίσετε και τι θα ψηφίσει και η συντακτική ομάδα του rocking (αν και για την δεύτερη περίπτωση έχω μια πιο καθαρή εικόνα, ευτυχώς).

montecristo απ’ότι κατάλαβα δν τρελάθηκες με το δίσκο.
Αλλά μου αναφέρεις κάτι μπάντες (lacuna coil, tool, moonspell, katatonia, rhcp, muse) που όλες μαζί είναι μια τρίχα απ’τα φρύδια των Iron Maiden…
Από τις ανωτέρω μπάντες τα έχω κατεβάσει όλα τα κομμάτια τους (έτσι για να μεγαλώσω την ηλ. δισκοθήκη μου) και πραγματικά δν καταλαβαίνω γιατί τέτοια υποδοχή σε κάτι υπερεκτιμημένο.
Ειδικά για Τοοl…η βαρεμάρα και η ανία προσωποποιημένη, έλεος…

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

μη βρίζεις ρε!!! :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Τον δίσκο τον άκουσα προσεκτικά γύρω στις 5 με 6 φορές. Η αποψη μου είναι οτι κυμαίνεται σε ψηλά επίπεδα. Πρoσωπικά μου άρεσε πολύ το “For the greater good of god” το “These colors dont run” όπως και το “out of the shadows”.

Το οτι θα “χυθεί πολύ μελάνι” για τη νέα κυκλοφορία είναι γεγονός. Το οτι πολλοί θα την θάψουν είναι επίσης γεγονός. Το οτι πολλοί θα βγουν να πουν προκλητικά, οτί οι Maiden είναι θεοί και μετά αυτούς το χάος είναι επίσης γεγονός. Μύλος η δουλειά και δεν βγαίνει άκρη τελικά.

Εγώ αυτό που θα πω για αυτήν τη κυκλοφορία είναι το εξής.Υπήρξαν δίσκοι των Maiden που γιγάντωσαν το όνομα τους και το μετέτραψαν σε Μύθο. ( Δεν γράφω τώρα γιατί θα αρχίσουν τα όργανα ) Υπήρξαν δίσκοι που δεν έδωσαν αίγλη, αντιθέτως πήραν, από το όνομα “Iron Maiden” (ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ) και τέλος υπήρξαν δίσκοι που συντήρησαν και συντηρούν τη φλόγα ζωντανή. Από αυτούς, ένας είναι και το A.M.O.L.A.D.

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

μη βρίζεις ρε!!! :stuck_out_tongue: :P[/quote]

:lol: :lol:
Εντάξει αφού σ’αρέσουν τόσο πολύ δεν ξαναλέω γι’αυτούς… :roll:

Φίλε, η άποψή σου μου άρεσε πολύ. Κι εγώ ακριβώς έτσι βλέπω τα πράγματα. Πάντως, ενώ χτες έγραψα ότι δεν ενθουσιάστηκα και ότι θα επανέλθω με πιο σαφή άποψη, χρειάστηκε μία μέρα και 3-4 ακροάσεις ακόμα για να βγει το συμπέρασμα:

Ο δίσκος είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ! Παρόλο που οτιδήποτε βγήκε μέχρι το 1988 δεν πρέπει να συγκρίνεται με τις μετέπειτα κυκλοφορίες, νιώθω ότι αυτή τη φορά, περισσότερο από τις 2 προηγούμενες αφού επέστρεψε ο Dickinson και ο Smith, οι Maiden μας έδειξαν ποιος είναι το αφεντικό. Μιλάμε για ΜΕΓΑΛΕΙΟ! Δε λέω ότι ο δίσκος είναι τέλειος, αυτό που κάνει είναι να συντηρεί τη φλόγα, αλλά υπάρχει αυτή η αυτοπεποίθηση ότι “είμαστε η μεγαλύτερη metal μπάντα ever και φάτε τη σκόνη μας”.

Προφανώς είναι ο δίσκος του 2006. Δε χρειάζεται να είναι τέλειος, εδώ μιλάμε για ειδικό βάρος. Αυτός που σε topic σχετικό με τους Maiden ανέφερε κάτι Lacuna Coil και Muse (!!!) δε ντράπηκε;

Διάβασα και κριτικές από ξένα περιοδικά, μιλάμε για αποθέωση. Προσωπικά, πέρα από τα πρώτα δύο κομμάτια που δεν είναι κάτι συγκλονιστικό, θεωρώ ότι τα υπόλοιπα είναι ήδη κλασικά, με καλύτερα τα “The longest day” και “Brighter than a thousand suns”.

Χαχαχαχαχα.
Μιλάς για ανία, ενώ αποθεώνεις τους Maiden εν έτει 2006;;;;;
Και συγκεκριμένα μειώνεις τους Tool, οι οποίοι την τελευταία δεκαετία είναι το μεγαλύτερο όνομα στον σκληρό ήχο. Είτε το θές, είτε όχι.
Δεν σου θίξαμε τους Maiden. Κρίσεις κάνουμε και ίσα ίσα, αν κατάλαβες ότι δεν μας αρέσει ο δίσκος, πρόβλημά σου. Είπαμε.Καλό είναι για maiden του 2006, αλλά μην ξεφεύγουμε κιόλας ρε παιδιά.
Εδώ κάποιος παραπάνω, είπε ότι είναι καλύτερο και από το Number Of The Beast. :?

Τέλος, οποιαδήποτε σύγκριση με ό,τι κυκλοφορήσανε μέχρι και το '88 δείχνει έλλειψη σεβασμού στους ίδιους τους maiden.
Κατέβηκα και σήμερα στα δισκάδικα μήπως το τσιμπήσω, αλλά 18 ευρώ για κανένα λόγο. :wink:

Όντως το πραγμα με τους Maiden fans εδώ μέσα αρχίζει να γινεται γελοίο! Τη μία αποθεώνουν το νέο άλμπουμ λές και είναι όχι μόνο το άλμπουμ της χρονιάς αλλά της δεκαετίας! Και από την άλλη τα χώνουν στο hammer πού έβαλε 10/10 στο OΜ:2 των Ryche!
Eίπε ο γάιδαρος τον πετεινό κέφαλα! :lol:

Μην τσακώνεστε παιδιά και το Queensryche και το Iron Maiden είναι cd χαλαρά για πάνω από 8

Μην τσακώνεστε παιδιά και το Queensryche και το Iron Maiden είναι cd χαλαρά για πάνω από 8[/quote]
Μα πόσο γραφικός είσαι πια!
:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Πω πω πω ! Πολλή και καλή συζήτηση ! Που να πρωτοτοποθετηθώ ??

Α. Οι tool είναι ότι πιο πρωτοποριακό έχει βγει τα τελευταία 10 χρόνια. Κατάφεραν να φτιάξουν δικό τους ήχο (που να μην θυμίζει άλλους) σε μια δεκαετία που όλοι κοπιάρουν αλλήλους και η μουσική κάνει κύκλους. Το να μην σας αρέσουν ή να τους βαριέστε μπορώ να το καταλάβω. Το να μην τους παραδέχεστε είναι όμως λανθασμένο.

Β. Δεν έχω γράψει ακόμα την γνώμη μου ολοκληρωμένα για το maiden γιατί το λιώνω κι άλλο. Θέλω να είμαι 100% σίγουρος γι’αυτά που θα πω.

Γ. Δεν αντέχω την νοοτροπία “είναι maiden άρα είναι οπωσδήποτε ότι καλύτερο έχει βγει φέτος ή/και τα τελευταία χρόνια”. Είτε σας αρέσει, είτε όχι τα “χρυσά χρόνια” των maiden έχουν περάσει και τώρα βγάζουν διαδικαστικά μέτριους δίσκους με κάποιες καλές στιγμές. Όταν έκανα αναφορά στα άλλα συγκροτήματα, δεν έγραψα ότι είναι καλύτερα ή πιο επιδραστικά ή μεγαλύτερα από τους maiden. Μην τρελαθούμε ! Απλά όπως είπε και ο dyingfreedom, είπα ότι “μικρότερα” συγκροτήματα στην ακμή τους βγάζουν ΣΗΜΕΡΑ (check ημερολόγιο, 2006) καλύτερους δίσκους από τους maiden ! Πως να το κάνουμε ? Αυτό δεν πάει να πει ότι οι lacuna coil είναι πιο μεγάλοι από τους maiden, ούτε ποτέ θα γίνουν. Απλά το karmacode είναι πιο ενδιαφέρον από το maiden, κατά την γνώμη μου. Τι έπρεπε να πω ? Ότι επειδή είναι maiden τα σοδομίζει όλα ??? Ε Λ Ε Ο Σ !

Επίσης… Το μεγαλύτερο prob του maiden είναι η παραγωγή, η οποία αδικεί τόσο πολύ το δίσκο, που μόνο η παραγωγή του st anger μπορεί να θεωρηθεί ως χειρότερη ! Προσωπικά δεν άκουσα κανένα τρελό riff που να μου πήρε το κεφάλι ! Αν θέλετε να τρελαθείτε με riff-ολογία, ακούστε το trivium από πέρυσι (“ascendancy”) και αν οι maiden του 2006 θεωρείτε ότι τους πιάνουν, τότε πάσο με τρεις άσσους…

Αυτό που ειπώθηκε για τα “περιοδικά του χώρου” είναι το πιο άκυρο. Οι maiden είναι η ιερή αγελάδα του χώρου. Κανείς δεν τολμάει να γράψει κακή κριτική, γιατί ο οπαδός (όπως φαίνεται και από το φόρουμ μας) θέλει να διαβάσει αποθεωτική κριτική γιατί μόνο και μόνο ο δίσκος είναι των maiden. Κανείς δεν πάει αντίθετα “σε αυτά που θέλει ο κόσμος” για να χάσει την δουλειά του… Μην λέμε ότι θέλουμε !!![/b]

Μην τσακώνεστε παιδιά και το Queensryche και το Iron Maiden είναι cd χαλαρά για πάνω από 8[/quote]
Μα πόσο γραφικός είσαι πια!
:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :P[/quote]

Όσο δεν φαντάζεσαι…
:stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:
Τι να κάνω… Δεν συνηθίζω να ζω με παλιούς μύθους… Πάντα ψάχνω νέες περιπέτειες…

Συμφωνω και απαυξανω φιλε… Τον δισκο τον εχω λειωσει στο repeat, δεν βγαινει απο το cd player… Επισης ξερω οτι μερικοι θα με κραξουνε, αλλα μου αρεσει περισσοτερο απο iron maiden, number of the beast, no prayer of the dying[/quote]
τι πα*****ς λες ρε freedom?
αραξε λιγο[/quote]

Φιλαρακι εσυ αραξε και μιλα καλυτερα.
Μα καλα moderators σε αυτο το forum δεν υπαρχουν? Πως ειναι δυνατον ο καθενας να στελνει υβριστικα και προσβλητικα posts και αυτα να μην διαγραφονται τουλαχιστον?[/quote]
φίλε μη δίνεις σημασια. Ο dark of the sun ειναι ξαδερφος μου, να με πειραξει θελει απλα

Ε γμτ πηγα σημερα Rock City και Αlone και δεν το ειχαν ακομα…Αυριο θα το φερουν…Και πηρα το Τwist In The Myth τελικα(ασχετο,καλη τιμη το εχουν,15 ευρω η “limited” edition)

Σου είπαν τί τιμή θα έχει η limited edition;

Oχι δεν ρωτησα,αλλα εφοσον εχουν 15 το νεο των Blind Guardian,δεν νομιζω να ειναι πολυ πιο ακριβο των Maiden.15-17 Ευρω το κοβω.Θα μαθω αυριο που θα το παρω

θέλει πολλά ακούσματα…δεν είναι εύκολος δίσκος…σίγουρα καλύτερο από dance of death…

Η Limited εχει 18ευρο στο Ροκ Σιτυ και στο Μετροπολις!Αξιζει πιο πολυ απο την απλη που εχει 15!Εχει DVD και 4 σελιδες παραπανω booklet!!!

Thanx!