Iron Maiden - A Matter of Life and Death

Απλά ήθελα να σου τονίσω ότι δεν παίζει ρόλο μόνο η τρέλα, αλλά και τα εμπόδια που θα βρεις…
Δεν ήθελα να το παίξω πατέρας και μαλακίες, απλώς όταν προσπάθησα κάτι παρόμοιο για το εξωτερικό, άστο καλύτερα…

Καταρχήν χαιρετώ τους πάντες, είμαι νέο μέλος αν και γνωρίζω το site απο τα πρώτα του δειλά βήματα. Χαιρετησμούς στον Λιάκο και τον Λάμπη! :lol:
Θα ήθελα να γράψω για το νέο δίσκο των Maiden.
Δεν το έχω ακούσει πάνω απο δέκα φορές, αλλα νομίζω οτι έχω κάτι να γράψω πάνω σ’αυτό το θέμα.
(Δεν θα επαναλάβω κάτι απο τις κριτικές του rockin’)
Πρώτα απ’όλα πρέπει να αναφέρω οτι δεν υπάρχουν τραγούδια που είναι άσχετα μεταξύ τους όπως σε προηγούμενες δουλειές (π.χ. Can I Play With Madness στο θεικό Seventh Son O A Seventh Son, για μένα αν έλειπε απο τον δίσκο αυτον θα ήταν ότι καλύτερο ή όπως στο Dance Of Death οπου στα 11 κομμάτια υπάρχουν 5 που το μετριάζει πολύ τον δίσκο) κάτι τέτοιο στο A Matter Of Life And Death δεν υπάρχει, αντιθέτως υπάρχει μία “συνέχεια” στον δίσκο, μια “συνέπεια”. Νομίζω οτι είναι πολύ προσεγμένος δισκος, και τα 10 κομμάτια -προσωπικά- (όσο τον ακούω) δεν με απογοητεύει κανένα. (αντιθέτως…με πορώνει…)
Πολλά χρονια ενας δίσκος των Maiden είχε να μου κάνει τέτοια “ζημιά”. Η αλήθεια είναι οτι στο πρώτο άκουσμά του μόνο 3-4 μου έκαναν εντύπωση… αλλα απο την δεύτερη ακρόαση και μετά άρχησα να “βυθίζομαι” στο αριστούργημα ( ; για μένα ναι!) του A Matter Of Life And Death.
Είχα να ενθουσιαστώ έτσι απο τον Brave New World! Μετά ήρθε η απογοήτευση του Dance Of Death (εξ’αιτίας των 5 κομματιών που σας είπα προηγουμένως) κι είχα ορκιστεί πως αν κι ο επόμενος δίσκος των Maiden δεν ήταν κάτι το διαφορετικό, ενα ορόσημο για την ιστορία τους θα γινόμουν ο μεγαλύτερος εχθρός τους.
Το DOD πάντως μου είχε δώσει την εντύπωση οτι ο επόμενος δίσκος θα είναι πιο progressive (βλ. Dance Of Death, Paschendale)
Τέλος να πώ οτι δεν περιμένω απο τους Maiden να γυρίσουν στα παλιά όπως κάτι Piece Of Mind, Powerslave ή Number Of The Beast, γιατί πολύ απλά οι Maiden έχουν αποδείξει οτι προχωράνε μπροστά! Με μια μεγάλη παρένθεση 15 χρόνων -που ήταν τα χειρότερά τους χρόνια για μένα με κάποια εξαίρεση στα Fear Of The Dark και Brave New World- που ίσως να φαινεται οξύμορο αυτό που λέω αλλα αν είσασταν κοντά στους Maiden θα ξέρετε πολύ καλα τι έχει μεσολαβήσει μέσα σε αυτά τα 15 χρόνια, κόντρες, αποχωρίσεις Adrian μετέπειτα Bruce, αποτυχημένη -για μένα παντα- επιλογή αντικαταστάτη, και μια εμπορευματοποίηση του label των Iron Maiden που δεν μπορώ να καταλάβω απο πού μας ήρθε με αποτέλεσμα να χάσουν κάτι απο την αυθεντικότητά τους. Ευτυχώς ήρθε το σωτήριο έτος του 2000 και τα πράγματα δρομολογίθηκαν. Η ισορροπία αποκαταστάθηκε και δεν άργησαν να βρουν τον εαυτό τους. Με μία μικρη παρένθεση του Dance Of Death, αλλα όπως είπε κι ο Bruce “Αν δεν έβγαινε το DOD δεν θα έβγαινε με την σημερινή του μορφή το A Matter Of Life And Death” και συμφωνώ απόλυτα.

Τέλος για μένα το A Matter Of Life And Death είναι η απόδειξη οτι οι Maiden είναι ζωντανοί και πιό φρέσκοι απο ποτέ! Ο πιο ώριμος δίσκος της ιστορίας τους.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη αν σας κούρασα.

Υ.Γ.: Το οτι κάπου σε κάποια τραγούδια μας θυμήζει κάτι απο τα προηγούμενά τους είναι κάτι που σε μία μπάντα με τόση ιστορία πίσω της δεν είναι εύκολο να αποφύγεις…αν και παρόλο που συμβαίνει αυτό στο τέλος δεν έχεις την γεύση οτι κάπου το έχεις ξαναφάει αυτο το φαγητό!

Cheers mates :wink:

Μήπως είσαι Maidenas? Λέω μήπως :slight_smile: Νομίζω ότι μόνο μια συνέπεια ταιριάζει στον τελευταίο τους δίσκο. Συνέπεια με τη μετριότητα.

Ό,τι πεις…

With close to 56,000 copies sold last week, IRON MAIDEN?s new album, A Matter Of Life And Death, dominates this week?s US Billboard charts:

#9 - Top 200 Albums
#1 - Top Independent Albums
#2 - Hard Music
#3 - Internet

Iron Maiden’s updated first-week chart positions are as follows:

Czech Republic: #1
Finland: #1 (gold status)
Germany: #1
Italy: #1
Sweden: #1
Norway: #2
Switzerland: #2
Spain: #4
U.K.: #4
France: #5
Ireland: #5
Poland: #6
Netherlands: #7
US: #9
Australia: #12

Iron Maiden?s fourteenth studio album in their three decade-plus career is the band?s first Top 10 US Chart debut. Other notable US chart positions in the past are: Somewhere In Time hit #11 in 1986, Seventh Son Of a seventh Son hit #12 in 1988 and Fear Of The Dark hit #12 in 1992.

Iron Maiden kicks off their nearly sold-out A Matter of Life and Death World Tour next month in North America. These North American arena dates will be the only dates to support their new album and mark the first time in years Iron Maiden begins a tour in the USA. Accompanying Iron Maiden on the tour (excluding Hartford and Los Angeles) is BULLET FOR MY VALENTINE.

Τι οπισθοδρομικοί είναι αυτοί στο εξωτερικό…

Τόσες ημέρες έχουν περάσει από την κυκλοφορία του, έχει παίξει στο στέρεο πάνω από 15 φορές και ακόμα τα κομμάτια ακούγονται τόσο ενδιαφέροντα. Κάθε φορά “κολλάω” και με διαφορετικό κομμάτι (τελευταία με το “These Colours Don’t Run”). Είναι απλά Maiden!

Συμφωνώ. No1 στην Αγγλία πριν μερικούς μήνες ήταν οι ανεκδιήγητοι arctic monkeys. Τι μου λες τώρα; Αν κοιτούσαμε τα chart όλοι θα ακούγαμε Madona και Black Eyes Peas

μιλάω για τους οπαδούς της rock και metal μουσικής, που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και αγοράζουν το νέο cd τους και κάνουν sold out τις συναυλίες τους μήνες πριν πραγματοποιηθούν.

Μάλλον θα έχουν χρόνια να τους δουν γιατί εδώ στην Ελλάδα δεν πάμε σε συναυλία με τη λογική “αυτούς τους έχω δει” ή “αυτοί έρχονται καθε 1 ή 2 χρόνια”.

Ξέρει κανείς στην Ελλάδα που έφτασε???

Απ’ ότι φαίνεται εδώ (www.ifpi.gr/chart01.htm) μάλλον δε μπήκε στη 50άδα ακόμα.

το μόνο που δεν πρέπει να παίρνεται σοβαρά υπ’όψη είναι το ελληνικό chart.

Δεν το θεωρούν αξιόπιστο ούτε στο εξωτερικό βεβαίως για αυτό το λόγο δεν υπάρχει και στο allcharts.org.

Είμαστε η μόνη χώρα που οι “πωλήσεις” μετριούνται με θέσεις στα δισκοπωλεία και όχι με τις αγορές του κόσμου. Ανήκουστο και σίγουρα υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Όλο το παιχνίδι για να φτιάχνουν τα πράγματ όπως θέλουν.

Χαρακτηριστικά, φίλο μου με δισκοπωλείο η εταιρεία διανομής του λέει παλαιότερα θα σου φέρω Χ cd Βανδή/Βίσση, όπου Χ: αστρονομικό νούμερο για τα δεδομένα του μαγαζιού. Φυσικά αντέδρασε και δεν ήθελε να τα πάρει γιατί ούτε που να τα βάλει δεν είχε. Η απάντηση που πήρε είναι πως αν θέλει να συνεργάζεται και στο μέλλον πρέπει να τα πάρει και ας επιστρέψει κάποια μετά. Για να βγούν και να πουν “Α 10.000 αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα ο/η Χ τραγουδιάρης/τραγουδιάρα”. Και μασάει ο Ελληναράς.

το site των maiden λεει για πρωτη θεση στην ελλαδα

Φίλε σε όλο τον κόσμο αυτό γίνεται

το site των maiden λεει για πρωτη θεση στην ελλαδα[/quote]
Αυτό είναι σωστό…!!!

χωρίς να δουλεύω σε δισκογραφική ή συναφή εταιρεία, αυτό που ξέρω από συζητήσεις με ανθρώπους του χώρου είναι ότι στην Ελλάδα μετράνε τις τοποθετήσεις, ενώ στις υπόλοιπες χώρες τις πωλήσεις.

Χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αν θυμάμαι καλά το έχει αναφέρει και ο Γιάννης Πετρίδης κάποια στιγμή στη ραδιοφωνική εκπομπή του, που άσχετα αν διαφωνώ στις απόψεις του, είναι γνώστης των πραγμάτων και πολύ αξιόπιστος.

Το περιεργο ειναι οτι ενω πηγαμε το AMOLAD στην πρωτη θεση των charts δεν ερχονται απο τα μερη μας… Και το ιδιο εγινε και με το DOD οταν δεν ηρθαν και χασαμε ενα απο τα καλυτερα show σε tour που εκαναν ποτε οι maiden… Κριμα :cry:

Και μιας και μιλαμε για show ο brucaras (μεγαλη η χαρη του) δηλωσε οτι στο καλοκαιρινο tour το 2007 (για τις αναγκες του δευτερου History DVD) θα εχουν ολο το POWERSLAVE σκηνικο… ΩΩΩΩΩΩ ΝΑΙΙΙΙΙΙΙ :stuck_out_tongue: :twisted:

to maiden - einai fobero. kai oi maiden yparxei periptwsh na erthoun stp b meros.
we’ll see !

μακαρι… εχει να γινει χαμος…

Μολις το άκουσα.Πολύ καλό…Αρκετά αυτό θα που περίμεναν όλοι από maiden.

Οι πωλήσεις είναι αδύνατον να μετρηθούν. Δεν δίνει κάθε δισκάδικο λίστα με τι πούλησε. Τα Νο1 είναι στημένα παγκοσμίως. Ανάλογα με τι θέλει να προωθήσει η εταιρία. Βέβαια προφανώς δεν τη συμφέρει να βγάλει 1000000 δίσκους των Anathema.