Iron Maiden - A Matter of Life and Death

@Vangelis

Τη δήλωση αυτή δεν την έκανε τώρα.

Ο Dickinson δεν λέει συνεχώς για το Maiden ότι είναι η καλύτερη δουλειά του εδώ και πολλά χρόνια και από τους καλύτερους Maiden (υπερβολή…)? Που είδες να λέει για επαγγελματική στάση κλπ?

Οι Maiden κάνουν ακριβώς αυτό που γουστάρουν από μουσικής άποψης. Αυτό είναι το πιο απλό να καταλάβει κάποιος. Κανείς δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του, αλλά σιγά μην περιμένουν να τα κονομήσουν τώρα λες και δεν τα έχουν…

Όταν λες ότι μπορείς να κρίνεις οποιονδήποτε δίσκο με μια ακρόαση δεν υπάρχει ιδιαίτερη αξία συνέχειας του διαλόγου…

@montecristo

Θεωρείς κριτική αυτό? Και στην τελική η άποψη ενός ανθρώπου δεν είναι?

Τα υπόλοιπα κομμάτια του δίσκου είναι όσο «τυπικά» Maiden γίνεται

τι εννοείς? τι περιμένεις από τους Maiden, τους Motorhead, τους Priest?

τα τύμπανα μοιάζουν ίδια και απαράλλαχτα

ενώ οι Maiden είχαν συνηθίσει να έχουν διαφορετικά drums από δίσκο σε δίσκο. Πάντα παρεμφερές drumming είχανε.

τα riff-ξυράφια απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό (οι mid-tempo στιγμές είναι οι πιο χαρακτηριστικές του δίσκου)

εμ βέβαια αν ακούει κανείς Maiden ξέρει πως στηρίζονται στα riff-ξυράφια και όχι στις μελωδίες. Σοβαρά μιλάμε τώρα?

ο Dickinson ακούγεται διαδικαστικός όσο δεν πάει

Που στο Pilgrim, στο For The Greater Good Of God, στο Lord Of Light ή στο Legacy? Μήπως στο Brighter Than A Thousand suns (που αν προσέξει κάποιος θα βρει φωνητικά συσχετίσεις με Chemical Wedding)?

κάποια θέματα σε solo και riff μοιάζουν copy-paste από παλαιότερες δουλειές τους

Πες μου αν έχεις υπόψη σου που είναι το copy paste. Απαντήσεις του στυλ,κάτι μου θυμίζει αλλά δεν θυμάμαι δεν ισχύουν.

παραγωγή ταπεινώνει το δίσκο έτη περισσότερο

Εμ βέβαια. Αυτό και το St.Anger. Από που και ως που? Εκτός και αν μιλάμε για mp3 στα 128.

Όταν βέβαια φτάνει κάποιος στο σημείο να συγκρίνει το νέο Maiden με το νέο Evanescence καταλαβαίνω ότι μάταια κάθομαι και γράφω…

Βασικά το quoting έγινε γιατί την κριτική την έγραψα εγώ. Άρα ναι η άποψη ενός ανθρώπου είναι και στην συγκεκριμένη περίπτωση η δική μου. Σόρυ απλά επειδή πρέπει να φύγω τώρα, θα απαντήσω εκτενώς αργότερα. Το σχόλιο για τους evanescence το περίμενα. Ο δίσκος τους είναι καλός, κάνε ένα κουράγιο και άκουσέ τον. Η παραγωγή είναι οικτρή γιατί οι maiden δεν έχουν τόσες ιδέες (πλέον) να στηρίξουν ένα τόσο prog (σε προσέγγιση πάντα) δίσκο. Αυτά περίμενα να παίξουν οι maiden, αυτά παίζουν. Απλά πλέον το κάνουν λιγότερα επιτυχημένα από το παρελθόν και προσωπικά τους βαρέθηκα.

Το σχόλιο για τα προσωπικά δισκάκια του dickinson το βρίσκω 100% πετυχημένο. Δεν το είχα σκεφτεί, αλλά συμφωνώ με όσους το ανέφεραν.

Επίσης : άκουσε το trivium. !00 % επιρροή από maiden, αλλά 10 φορές καλύτερος δίσκος. Άνετα.

Θα επιστρέψω.

Το Evanescence το άκουσα και αρεκτά γιατί το Fallen για αυτό που αντιπροσώπευει είναι super. Πατατιά μου φάνηκε, sorry κιόλας. Επίσης, τίτλοι του στυλ Call Me When You’re Sober μου φέρνουν στο μυαλό ελληνική σκυλο-ποπ κουλτούρα που να με συγχωρείς με απωθεί.

Το ότι η παραγωγή είναι οικτρή γιατί οι Maiden δεν έχουν ιδέες να την υποστηρίξουν, αλήθεια είναι ότι με μπερδεύει κάπως και δεν ξέρω αν δεν μπορώ να καταλάβω κάτι στον τρόπο σκέψης σου.

Και μόνο η φράση “αυτά περίμενα, αυτά παίζουν” λέει πάρα πολλά… Οι Maiden είναι ο εύκολος στόχος του μεταλλά που νομίζει πως άμα τους υποτιμήσει με τα λόγια του θα ανέβει στη “μεταλλοκλίμακα”. Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα, αλλά σε μια γενικότερη κατάσταση.

Όσον αφορά τους Trivium έχω πει ν φορές πως είναι οι καλύτεροι από τις τρεις νέες ελπιδοφόρες μπάντες στο metal (οι άλλες δύο είναι οι Bullet For My Valentine και οι Avenged Sevenfold).

Το Crusade είναι καταπληκτικό αλλά είναι μια μίξη Metallica, Megadeth και Testament. Οι Maiden επιρροές είναι λίγες.

Εγραψα: Επισης ειμαι σε μια ηλικια που μπορω να βγαζω συμπερασμα με μια ακροαση για album των maiden

Μπραβο ρε μεγαλε ετσι κανεις διαλογο εσυ? :lol:

Ελα ρε φιλε για καθε καινουργια δουλεια τα ιδια λενε ελεος…Και virtual αν ειχε dickinson στα φωνητικα αριστουργηματικο θα το βαφτιζαν.Για την επαγγελματικη σταση το λεει σε καθε συνεντευξη.Εγω σου ειπα ενα απλο επιχειρημα.Οτι ο dickinson σολο κανει οτι θελει, προσαρμοζει τα κομματια στη φωνη του. Στους maiden επειδη δεν ειναι το αφεντικο και επειδη δεν γραφει μονος του τραγουδια λογικο ειναι να παιζει μεγλο ρολο και ο harris στον τροπο που τραγουδαει.Το βρισκεις παραλογο?

Ξερεις κανεναν που να χορτασε? Πες μου και μενα αμα βρεις.

Μεγα παραμυθι.Το κανουν αρκετοι.Αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχε λογος να ακουμε μουσικη.

To wedding παταει κατω οτι εκαναν οι maiden μετα το reunion.Καμμια σχεση φωνητικα.Τωρα αν θυμιζει καπου σιγα το γεγονος.

Εγω εχω να ακουσω κομματι maiden που να με τρελανει απο το X-Factor.
Επισης οτι και να λεμε ο dickinson στο καινουργιο album ειναι το λιγοτερο κουραστικος.Να υποστηριζεις το αντιθετο ειναι σαν να λες π.χ. οτι ο Lemmy εχει φωναρα .Καποια πραγματα ειναι απλα.

Συνθετικα πιστευω πως ο δισκος σπερνει… Τωρα οσον αφορα τη μουσικη θα πω τα εξης:

Τα τυμπανα ειναι πολυ διαφορετικα απ’τις προηγουμενες δουλειες των maiden και με πολλα γυρισματα.

Το μπασο ακουγεται για πρωτη φορα καθαρα, σε lead ρολο.

Τα κιθαριστικα μερη εχουν και riffs και αν θυμαμαι δεν πολυπαιζουν με riffs οι maiden.

Tα φωνητικα ειναι εκπληκτικα και με το αναλογο παθος οπου χρειαζεται, και συμφωνω με τον φυλλο που ειπε οτι ο dickinson μετα το reunion ειναι εκπληκτικος.(βλεπε blood brothers, joyrnyman, brighter than a 1000 suns)

Μοναδικη κοιλια του δισκου, κατα τη γνωμη μου, το the legacy οπου δεν μου πολυαρεσει σε σχεση μετα υπολοιπα, και λιγο το out of the shadows επειδη ψιλοφερνει το wasting love.

Στην πρωτη συναυλια της περιοδειας τους παντως επαιξαν ολο το AMOLAD και μονο 5 τραγουδια απο τα παλια

και γαμώ \m/

όπως είχαν πει…

8O !!! Μπορείς να το στείλεις μία;
(Ευτυχώς που δεν έρχονται τώρα… :lol: )

Το setlist φανταζομαι εννοεις ε?
Να’το:

1. Different World
  2. These Colours Don’t Run
  3. Brighter Than a Thousand Suns
  4. Pilgrim
  5. Longest Day
  6. Out of the Shadows
  7. Reincarnation of Benjamin Breeg
  8. For the Greater Good of God
  9. Lord of Light
  10. Legacy
  11. Fear of the Dark
  12. Iron Maiden

1. 2 Minutes to Midnight
  2. The Evil that Men Do
  3. Hallowed Be Thy Name

Και Γαμω… Τωρα πρεπει να τους φερουνε…

γραψε ρε ένα “SPOILER” γ@μω την τρέλα μου.
τεσπα δε φταις εσύ, εγώ φταίω.

Ε… Οχι και ετσι, ειπαμε προωθουμε τους νεους μας δισκους αλλα τωρα το παρακανανε.

γραψε ρε ένα “SPOILER” γ@μω την τρέλα μου.
τεσπα δε φταις εσύ, εγώ φταίω.[/quote]

Γιατι :?:

Για μένα εκτός εξαιρετικού απροόπτου το A Matter Of Life And Death είναι ο δίσκος της χρονιάς.

Δεν έχει πέσει ούε κατά ελάχιστο σε σχέση με την αρχική μου άποψη.

Η χρονιά είναι πολύ κακή αλλά όχι τόσο ώστε to ΑΜΟLΑD να είναι ο καλύτερός της

Νομίζω πως το “για μένα” με καλύπτει.

Για σένα μπορεί να είναι πατάτα. That’s ok. An opinion is just a point of view ή για να μην πηγαίνουμε αλλού…everybody has a different way to view the world.

Εγω πραγματικά σε αυτό το δίσκο βρήκα όσα αγαπώ τόσα χρόνια στους Maiden και τους θεωρώ την μεγαλύτερη heavy metal μπαντα ever.

Άλλοι το αποθεώσαν (Classic Rock, Kerrang!, Metal Hammer UK, Metal Hammer GERMANY) και άλλοι (μεμονωμένα κυρίως) το έθαψαν.

Εδώ πρέπει να έχουμε το αποκλειστικό δηλώσεων του στυλ “έλα μωρέ ποίος Kevin Shirley που δεν ξέρει να ηχογραφήσει τον Dickinson” ή “ποιός Janick Gers μωρέ?” όταν ο Janick Gers υπογράφει 2 από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου ως συνήθως.

Και η χρονιά ίσως να μην είναι εντυπωσιακή, έχει όμως μερικά πολύ δυνατά album σε διάφορα είδη.

Eίναι τόσο δισκάρα που από τότε που κυκλοφόρησε δεν υπάρχει μέρα που να μην τον ακούσω ολόκληρο…
Ακόμα δεν τον έχω χορτάσει, όπως κι αν ακούγεται αυτό…

Απο τα τρία τελευταία άλμπουμ τους , το θεωρώ μακράν το καλύτερο και πιο κλασίκό maiden. :twisted: :twisted:

Εδώ το έχω λιώσει εγώ…

Πάνω από 30 φορές το έχω ακούσει…

Η χρονιά είναι πολύ κακή αλλά όχι τόσο ώστε to ΑΜΟLΑD να είναι ο καλύτερός της[/quote]
Γιατί αυτή η αρνητική προκατάληψη; Μιά χαρά albums κυκλοφορούν (με μέτρο την εποχή πού διανύουμε) Ακόμη και το Maiden, παρόλο πού δεν είμαι fan τους μου άρεσε περισσότερο από το προηγούμενο τους. Ενώ το Brave New World το έχω στα 4-5 albums τους πού μου αρέσουν περισσότερο.