Sokin ουτε σαν αυτονομοι στεκονται. Οταν βγηκε το DOD η πλειοψηφεια το θεωρησε αριστουργημα. Οταν βγηκε το AMOLAD θεωρησαν αυτο αριστουργημα και το DOD μετριο, οχι τοσο δυνατο (η πλειοψηφεια παλι). Μεχρι το επομενο λοιπον. Επισης ποιος χρονος να δειξει τι? Οι μονοι που γουσταρουν τα τελευταια maiden ειναι οι maideναδες.
Δεν νομιζω να εχουν μεγαλυτερη αναγνωριση απο αυτην του Virtual. Το ξαναπα και το πιστευω. Αν τραγουδουσε ακομα ο Blaze με αυτα που γραφουν θα χαν φαει μεγαλο κραξιμο.Και για μενα το ΒΝW ειναι οτι καλυτερο μετα την επανενωση και αυτο ειναι μισο αλμπουμ. Οπως και τα επομενα βεβαια. Και τα 3 μαζι δεν κανουν ουτε το 1/4 του accident η του Chemmical. Οσο για τον τυπο που τους εκθειαζει, ολοι αυτοι που μιλουν για την ποιοτητα της μουσικης και οτι το μεταλ ειναι τεχνη, κανουν την παπια και ουτε κουβεντα για εμπορευματοποιηση (οχι μονο των maiden). Μετα απο καθε καινουριο Live “Ε ενταξει αυτοι ειναι οι maiden πλεον, ας το δεχτουμε, το Death on the road που λετε…”, αλλα το να ασκουμε κριτικη εξω απο το μεταλ και να κραζουμε τους αλλους ειναι οκ.
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
Φίλε μου αν επιτρέπεται πόσο χρονών είσαι; Μάλλον εκείνη την εποχή δεν την έζησες. Σε πληροφορώ ότι πολύς κόσμος έπαθε την πλάκα του με το πρώτο άκουσμα του δίσκου. Αν δεχτούμε όσα λες τότε κάθε μέτριος δίσκος που βγαίνει πρέπει να περιμένουμε να ωριμάσει για να τον κρίνουμε. Έλεος δηλαδή. Αν σου αρέσουν τα τελευταία άλμπουμ τους εγώ να το δεχτώ αλλά εγώ ξέρω ότι όσο καιρός να αλλάξει οι γνώμη μου για αυτά αποκλείεται να αλλάξει προς το καλύτερο. Μάλλον θα τα αφήσω να αραχνιάζουν και θα ακούσω για άλλη μια φορά το Seventh Son
Το AMOLAD είναι δισκάρα γιατί έχει τραγουδάρες απλά και όμορφα.
Έχει πολύ δυνατά refrain, έχει πολύ καλά δουλεμένα solo και μελωδίες στα guitar leads, έχει κλασσικού ύφους Steve Harris μπασογραμμές που αν σου αρέσουν οι Maiden σου αρέσουν και αυτές, έχει πολύ καλή παραγωγή και έχει και ερμηνείες επιπέδου Bruce Dickinson.-
Με τα αν δεν κάνουμε πραγματικότητες.
Έχουν ΠΟΛΥ μεγαλύτερη αναγνώριση σε όλο τον κόσμο σε σχέση με την πτωτική πορεία επι Bayley και με το AMOLAD ανεβήκαν και στην Αμερική. Και δεν φαίνεται αυτό μόνο από τη θέση στα charts για ένα δίσκο στην ουσία χωρίς single.
Επίσης, το κόμπλεξ είναι να κράζεις εκεί που δεν σε ενδιαφέρει.
Ακούω κόσμο να κράζει που οι τάδε βγάζουν live ή οι δείνα έρχονται για live. Ρε άνθρωπε αυτό είναι το πρόβλημά σου? Σου επιβάλει κανείς να αγοράσεις κάτι ή να πας σε μια συναυλία? Απλά κάθεσαι και κράζεις, μπράβο. Ας τα αγοράσει ο οπαδός. Εγώ γουστάρω να έχω dvd από κάθε περιοδεία των Maiden, των Theater όπως έχω και θα γούσταρα αν εβγαζαν και οι Metallica και οι Angra και οι Pain Of Salvation και θα τα έπαιρνα γιατί ΘΑ ΗΘΕΛΑ.
Αν κάτι δεν θέλω να το πάρω δεν θα το πάρω. Αν δεν θέλω να πάω π.χ. Scorpions δεν θα πάω. Τι είμαι εγώ “μπάτσος” στο γούστο του άλλου να του πω αν θα πάει ή όχι?.
[quote=“crabsody”]
Φίλε μου αν επιτρέπεται πόσο χρονών είσαι; Μάλλον εκείνη την εποχή δεν την έζησες. Σε πληροφορώ ότι πολύς κόσμος έπαθε την πλάκα του με το πρώτο άκουσμα του δίσκου.[/quote]
28 χρονών είμαι και, ναι, από το Fear Of The Dark και μετά τους ακούω.
Σαφώς πολύς κόσμος έπαθε πλάκα, αλλά και σε πολλούς άλλους δεν άρεσε αρχικά, γιατί το συνέκριναν με τα πρώτα albums επί Dickinson…
Σε αυτό “βοήθησαν” αρκετά και τα περιοδικά της εποχής όμως (ελληνικό M. Hammer και κάποια ξένα) που δεν είχαν και την καλύτερη άποψη για το νέο δίσκο!
Τοσα ηξεραν, τοσα ελεγαν. Ισως ο καλυτερος τους δισκος.
Ρε outshined το να ασκεις κριτικη δειχνει οτι σκεφτεσαι.
Δεν μπορει ενα περιοδικο να φωναζει για την εμπορευματοποιηση της μουσικης και για τα σκουπιδια που μας περικυκλωνουν και ολα αυτα και να μην ασκει κριτικη στη μουσικη που προωθει.Αυτο ειναι υποκρισια.Γιατι μετα ακουγονται και τα κορυφαια “Οι αλλοι ειναι προβατα, οι μεταλλαδες ειμαστε αλλιως” και βλεπουμε ποσο διαφερουμε απο τα προβατα.
Επισης δεν σου απαγορεψε κανενας να αγορασεις τιποτα η να πας σε καποια συναυλια οπως ομως δεν απαγορευει κανενας σε κανεναν να ασκει κριτικη.
Οι maiden μετα την επανενωση εχουν εμπορευματοποιηθει τελειως.Και τα cd τους εχω αγορασει και τα live τους και τα DVD ομως το παραδεχομαι.Δεν φοραω παρωπιδες.
Οσο για τα αλμπουμ τους ναι εχουν και καλα κομματια σαν μουσικη αλλα δεν μπορεις να τα χαρακτηρισεις αριστουργηματα οταν τα μισα κομματια ειναι για να γεμισουν το χωρο.Δηλαδη ειλικρινα τωρα χωρις καμμια διαθεση κοντρας θεωρεις κομματαρες τα
Fallen Angel, Mercenary, The Thin Line Beetween love and hate,Gates Of Tommorow
Age Of Innocence, Face In The Sand,The Longest Day, Lord Of Light?
Μιλαμε για τελειως μετρια, τουλαχιστον, κομματια τα οποια τα σωζει το οτι βρισκονται κατω απο το ονομα των Maiden και τα ακουμε με μια νοσταλγια επειδη τραγουδαει ο dickinson. Νομιζεις οτι αν τα τραγουδουσε ο Blaze θα ειχαν καλυτερη αντιμετωπιση απο τα τραγουδια του virtual? Η αν τα παιζε μια αλλη μπαντα θα τα προσεχαμε καθολου?
Χμ, αυτο που λες ομως Βαγγελη περι μετριων τραγουδιων, μπορει να ερμηνευθει κι αλλιως. Μπορει πχ το τραγουδι να ειναι πολυ καλο, αλλα μετριο για maiden. Οχι να προωθηθηκε επειδη ειναι δικο τους δηλαδη. Δεν το λεω γι’αυτα τα τραγουδια, απλα αναφερω την περιπτωση.
Vangelis
κάποια από αυτά που είπες τα θεωρώ κομματάρες ναι.
Και το Thin Line και το Fallen Angel και τα 2 από το τελευταίο, ιδιαίτερα το Lord Of Light.
Ειλικρινά.
Κοίταξε. Δεν υπερασπίζομαι κανενός την άποψη, ούτε ιδιαίτερα κάποιου περιοδικού.
Τα “εμείς οι μεταλλάδες” πάντα τα έβρισκα αστεία. Δεν με διαφοροποιεί σε τίποτα από τον υπόλοιπο κόσμο η μουσική που ακούω. Ίσα ίσα οι περισσότεροι φίλοι μου επιδερμική σχέση έχουν με τη μουσική αυτή (αν έχουν).
Δεν κρίνω κανέναν. Φυσικά και είναι εμπορευματοποιημένοι οι Maiden. Στην πραγματικότητα ολόκληρη βιομηχανία είναι. Ε και?
Γιατί σώνει και καλά πρέπει να τους κράξω? Έκαναν κάτι που δεν ήταν αντάξιο της ιστορίας τους σε ποιότητα? Προσωπικά με έχουν αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και οι λόγοι για τους οποίους τους κατηγορεί πολύς κόσμος δεν στέκουν κατ’εμέ.
Τώρα με τα αν και τις υποθετικές ερωτήσεις δεν μπορώ να βγάλω συμπεράσματα. Τα τραγούδια είναι αυτά που είναι γιατί γραφτήκαν με τον Dickinson και για τον Dickinson.
Led αυτο που λες συμβαινει περισσοτερο οταν ενα κομματι ειναι καλο αλλα δεν ταιριαζει στο στυλ μιας μπαντας (π.χ. ενα taking the queen απο dickinson μπορει να μην ακουγοταν καλο σε ενα maiden αλμπουμ) αλλα για μενα ενα καλο κομματι ειναι καλο οποιος και να το παιζει. Οταν ακουω ενα αλμπουμ δεν σκεφτομαι σε ποιο ειδος ανηκει η τι εχει βγαλει στο παρελθον αυτη η μπαντα, ακουω μονο τη μουσικη. Και για τα γουστα μου θεωρω τους maiden πλεον μετριους και τον dickinson κακο.
Outshined απλα δεν μ’αρεσει η εμπορευματοποιηση στην μουσικη και δεν μ’αρεσουν οι κινησεις των maiden γι αυτο τους κραζω (επειδη μ’αυτους μεγαλωσα αμα ηταν αλλη μπαντα δεν θα με ενοιαζε). Και για να τελειωνουμε δεν ειναι απλα οτι θεωρω τους δισκους τους μετριους (ετσι κι αλλιως καμμια φορα το μετριο απο το καλο δεν εχει μεγαλη διαφορα) απλα δεν με πειθουν οτι εχουν πραγματικη αναγκη για να γραψουν μουσικη, νομιζω οτι ειναι περισσοτερο επαγγελματιες παρα καλλιτεχνες και αυτο με χαλαει.
Αφου εφθγε ο dickinson τον αντικατεστησε καποιος μπλειζ η καπως ετσι σωστα? Με αυτον εβγαλαν τπτ αξιολογο?
Έβγαλαν 2 δίσκους με τον Blaze Bayley φωνητικά, τα The X-Factor και Virtual XI και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι τουλάχιστον αξιόλογα…
Έβγαλαν 2 δίσκους με τον Blaze Bayley φωνητικά, τα The X-Factor και Virtual XI και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι τουλάχιστον αξιόλογα…[/quote]
Ρωταω γιατι το X-FACTOR λενε οτι ειναι απο τις χειροτερες τους στιγμες και κυκλοφοριες.
Βασικά δεν το “κατάλαβε” πολύς κόσμος, αυτό είναι το κακό…
Ήταν η περίοδος που είχε χωρίσει ο Steve κιόλας…
Έβγαλαν 2 δίσκους με τον Blaze Bayley φωνητικά, τα The X-Factor και Virtual XI και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, είναι τουλάχιστον αξιόλογα…[/quote]
Αξιόλογα είναι, αλλά έχουν χάλια παραγωγή και μέτρια φωνητικά… :twisted:
Αλλά εντάξει, απόψεις είναι αυτές!
Φίλε ΚΙΜΙ, ρώτησες την προηγούμενη Παρασκευή για τους Maiden.
Καθήσαμε και σου απαντήσαμε αναλυτικά κάποιοι και τώρα ρωτάς αν αντικατέστησε τον Dickinson κάποιος Blaze και αν αξίζουν οι δίσκοι αυτής της περιόδου; :?
Μόνο 2 σελίδες πριν (σελίδα 72) είναι γραμμένες οι απαντήσεις, τόσο πολύ βαριέσαι να τσεκάρεις τι γράφτηκε τις προηγούμενες μέρες; :roll:
Sorry για το ύφος, αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν μπήκες καν στον κόπο να κοιτάξεις τι απαντήθηκε ύστερα από ΔΙΚΗ ΣΟΥ ερώτηση…
Ποιο dvd να…κατεβασω για να παρω μια γευση maiden? Βασικα το early days για
αρχη…
Aκριβώς αυτό…
Από τις πιο προσεγμένες δουλειές που έχουν γίνει σε dvd.
Σοβaρa? aυτο δεν το ηξερa… Γιaτι χωρισε? (δεν ειμaι κουτσομπολης aλλa οτι εχει σχεση με maiden θελω νa το ξερω )
Ok maiden1979 μην βγαινεις απο τα ρουχα σου λαθη γινονται…,αλλωστε οι σελιδες δεν τελιωνουν ποτε… :oops:
Σοβaρa? aυτο δεν το ηξερa… Γιaτι χωρισε? (δεν ειμaι κουτσομπολης aλλa οτι εχει σχεση με maiden θελω νa το ξερω )[/quote]
Tι να σου πω δεν ξέρω γτ.
Άλλωστε ο Steve δεν ανοίγεται πολύ, πόσο μάλλον στην προσωπική του ζωή.
Καλά κάνει…