Senjutsu, Hell on Earth και Stratego παρομοίως, με μια ακρόαση πάντα. Όχι τόσο βαρεμάρα όσο κούραση πάντως για μένα, πρέπει να είσαι και σε mood για να ακούς 10λεπτά κομμάτια στη σειρά κιόλας.
Περίεργο που μερικοί ζητάτε προσωπικό σόλο του Dickinson σε υφος if eternity… μιας και το συγκεκριμένο είναι 100% maiden
Επίσης, έχει αρκετά στοιχεία από προσωπικά του Bruce εδώ κι εκει. Λίγο Man of Sorrows, λίγο φωνητικές μελωδίες τύπου Jerusalem…
Προσωπικα το λεω γιατι εγραψε μονος του τα καλυτερα maiden κομματια των τελευταιων δισκων για τα γουστα μου. Αλλωστε το if eternity για προσωπικο του δισκο προοριζοταν, αλλα τελικα το γραπωσε ο Harris για να μπει στο Book of Souls. Οποτε θελω δισκο Dickinson γραφοντας στο στυλ των Maiden
Χαχα σύμφωνοι
Μπα, θα μπορουσε να πει σχεδον αυτουσιο σε οποιονδηποτε δισκο του Bruce το If Eternity, ειναι το μονο τραγουδι που δεν βαριεμαι οικτρα απο το Book Of Souls
Παντως συμφωνούμε οι πιο πολλοι γουστσρουμε με την φάση.
Περιμένω να δω απο τους ψαγμένους έλληνες γιουτιουμπερς κατι reaction videos να δω τι θαψιμο θα ακουσω…
Πολύ ωραία μπαλάντα το Darkest Hour! Πρώτη ακρόαση μέχρι στιγμής δεν έχω ενθουσιαστεί και τόσο. Υπάρχουν σημεία μεγαλείου πχ στο Time Machine που όμως έχουμε ξανακούσει στο παρελθόν.
Θυμάμαι στο Book Of Souls να έχω ενθουσιαστεί πολύ περισσότερο. Ίσως να είναι grower αλλά δεν βοηθάει ότι γενικά δεν υπάρχει και κάτι πιο uptempo, όλα είναι σε παρόμοιες ταχύτητες.
Σορρυ που χαλάω το πάρτι ίσως είμαι κουρασμένος από τη δουλειά.
Όχι κι εγώ σε παρόμοια φάση με σένα είμαι (μέχρι στιγμής τουλάχιστον). Αλλά ναι το Darkest Hour είναι φοβερή μπαλάντα, μου πήρε κατευθείαν τα μυαλά!
Μπα, νομιζω ειμαι ο πρωτος party pooper
Η αμεσοτητα ειναι κατι που του λειπει σιγουρα παντως. Στο προηγουμενο ειχα παθει αμοκ σε πολλα σημεια και κομματια απο την 1η ακροαση. Ολοι για grower και οχι shower λενε, αλλα γενικα δεν νομιζω πως ειναι της φασης μου ο δισκος. Μαλλον περιπτωση Final Frontier για μενα.
Κι εγώ θυμάμαι στο Red And The Black πχ να τραβάω τα μαλλιά μου εκεί στο 9+ και στο If Eternity… να μου πέφτουν τα σαγόνια με τη μία. Δεν το ένιωσα σε τέτοιο βαθμό εδώ δυστυχώς. Ακόμα και το ομώνυμο δηλαδή, που είναι όντως κομματάρα, δίπλα στο If Eternity… χάνει. Μιλάω πάντα για τις πρώτες εντυπώσεις ε. Με τις επόμενες ακροάσεις μπορεί να αλλάξω γνώμη.
Η αρχή του Hell on Earth ,και γενικά το τραγούδι, ειναι το πιο ωραίο πράγμα που άκουσα φετος… συγκίνηση…
Δεν έχω ακούσει ακόμα τέσσερα κομμάτια, λέτε να γίνει έκπληξη;!;
Συμφωνω σε ολα, προσωπικα στην 1η ακροαση ειχα τρελαθει και με τα Βοοk of Souls & Empire, παρα την κουραση λογω κοιλιας στα μισα και τη μεγαλη διαρκεια.
Παντως θεωρω τα Senjutsu και Hell on Earth φρεσκα και εμπνευσμενα. Εξαιρετικες συνθεσεις, και οντως το Hell εχει πολυ καλες Harris μελωδιες, στα πρωτα δευτερολεπτα χαμογελασα και συμφωνω με οτι λεει ο @stammargg_v2. Το Death of the Celts απο την αλλη ειναι Clansman Γ’ κατηγοριας και απλα με εκνευρισε, γενικα τα 3 σερι Harris ηταν κακη ιδεα.
Ναι το Hell On Earth γαμάει.-
Εγώ κουράστηκα πολύ στο Parchment, με αφορμή αυτό κυρίως έγραψα ότι έγραψα…κούραση.
Αποψαρα για τα 5 τραγουδια που εχω ακουσει ως τωρα, απο καποιον μη-μεηντενα:
Senjutsu
Παρα πολυ ωραιο κομματι, δεν τραβηξα και τα μαλλια μου οπως ισως καποιοι μεηντεναδες, και κυριως γιατι δεν εχω μαλλια, αλλα σιγουρα το θεωρω μια πολυ ευχαριστη εκπληξη μετα τα Writing On The Wall και Stratego που δε με ενθουσιασαν. Α ρε Adrian Smith παιχταρα… πολυ δυνατο opener! Θα ειναι απο τα καλυτερα του δισκου σιγουρα. Γουσταρω πολυ που ειναι επικο και χεβι.
Stratego
Βγαλμενο απο το Brave New World με μελωδια που θυμιζει Dance Of Death στιγμες, ενα τραγουδι που ως μη-μεηντενας δε θα καθομαι να το λιωνω, αλλα καταλαβαινω απολυτα γιατι να το λιωνει καποιος που του λενε περισσοτερα οι Μεηντεν απο οτι σε μενα. Μαζι με τα υπολοιπα τραγουδια που εχω ακουσει, ανεβαζει τον δισκο σιγουρα, δεν τον ριχνει.
The Writing On The Wall
Απο οσα ακουσα ως τωρα, μαλλον το λιγοτερο καλο, και με παραξενευει παρα πολυ ως επιλογη για πρωτο single. Παρολα αυτα θα πω οτι μου αρεσει που δοκιμαζουν κατι διαφορετικο, και μου αρεσει που εχει καταπληκτικο σολο, που ειναι ενα δυνατο ατου σε αυτον τον δισκο γενικοτερα απο οτι φαινεται. Θετικο το προσημο, διχως υπερμετρο ενθουσιασμο.
Days Of Future Past
Κομματαρα, τελος. Ηδη κλασικο. Επρεπε ΞΕΚΑΘΑΡΑ να ειναι το πρωτο single. Δεν καταλαβαινω καθολου αυτην την αποφαση απο τους Maiden. Νομιζω αυτους τους Maiden αγαπησανε(-με) ολοι. Θα ηθελα να το ακουσω με την την φωνη που ειχε ο Dickinson πριν 30 χρονια, αλλα προφανως δεν γινεται.
Darkest Hour
Τι ομορφο τραγουδι. Επιτελους μια μπαλαντα απο Μεηντεν που να μην ειναι αχρωμη και αδιαφορη γαμω το κερατο, δεν μπορω να θυμηθω την τελευταια φορα που το ενιωσα αυτο. Το σολο ειναι απλα τελειοτητα, α ρε Σμιθ παιχταρα. Ειναι που ειναι ομορφο το τραουδι το ανεβαζει και ενα επιπεδο το σολο!
Παω να ακουσω και τα αλλα, αν και φοβαμαι παρα πολυ για τα τελευταια 3 που ειναι τεραστια σε διαρκεια πρωτον, και δευτερον γραμμενα αποκλειστικα απο τον Harris, που μαλλον ειναι ο λιγοτερο αγαπημενος μου συνθετης στους Maiden, τουλαχιστον αν μιλαμε για την reunion εποχη.
Προς το παρον ο δισκος εχει ξεπερασει τα Final Frontier και Book Of Souls για μενα διχως να εχω ακουσει νοτα απο τα μισα τραγουδια. Δεν ξερω σε ποια θεση αναμεσα στα 6 πλεον reunion albums θα τον κατατασσω σε ενα χρονο απο τωρα, αλλα ειναι μαλλον ο καλυτερος δισκος που εχουν βγαλει τα τελευταια 15 χρονια αν μπορω να το θεσω κι ετσι
Είμαι ακόμα στην πρώτη ακρόαση. Πολύ καλό το Hell on Earth. Μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια αλλά έχει μέσα πολλά καυλωτικά μέρη.
Ήμουνα πιο μαγκωμένος πριν, όσο πάω και ενθουσιάζομαι.
Καλά για το Darkest Hour τι να πεις κανείς. Είναι ένα τραγούδι που σου προκαλεί δέος όταν το ακούς.
Άντε να δούμε τη συνέχεια, έχει ψωμί ακόμα ο δίσκος…
Το Hell on Earth είναι από τα τραγούδια που είναι μεγάλα σε διάρκεια και παρακαλάς να μην τελειώσουν.
Ως άχρηστο trivia, να σημειώσουμε και το γεγονός ότι το Hell on Earth είναι μόλις το 3ο τραγούδι από άλμπουμ που τελειώνει με fade-out. Τα άλλα δύο είναι τα Stranger in a Strange Land και The Prophecy. Το Women in Uniform, αφ’ ενός δεν είναι σε άλμπουμ, αφ’ ετέρου είναι διασκευή.
Έχω μπροστά μου ταξίδι για Πειραιά με πλοίο 9ωρο, οπότε καταλαβαίνετε ότι θα παίξει τρελό ριπλει, ενώ σειρά έχουν και τα νέα Between the Buried, Leprous και κάτι παλιά prog rock διαμαντακια που βρήκα σήμερα… Ευτυχία