Iron Maiden - Senjutsu

Μιας και λεμε για trivia, απο πραγματα που ειδα σε wikipedia κυριως:

• Πρωτο αλμπουμ απο το Powerslave στο οποιο δεν εχει γραψει απολυτως ΤΙΠΟΤΑ ο Murray. Γενικα η προσφορα του στα reunion albums ειναι μηδαμινη…

• Δευτερο συνεχομενο αλμπουμ με το παλιο λογοτυπο που εχει την ουριτσα στα M, N, R. Η ουρα κοπηκε στο Virtual XI, και δεν υπηρχε ουτε στα πρωτα 4 reunion albums.

• Το Senjutsu ειναι το πρωτο reunion album που εχει περισσοτερα απο ενα (1) τραγουδια γραμμενα αποκλειστικα απο τον Harris. Στα 9 κλασικα αλμπουμς με τον Dickinson και στα 2 με τον Bailey, ο Harris ειχε credits μονος του για τουλαχιστον 3-4 τραγουδια σε καθε δισκο, ανεξαιρετως. Στα 5 reunion μεχρι τωρα, ειχε αποκλειστικα credits σε ενα ανα δισκο - Blood Brothers, No More Lies, For The Greater Good Of God, When The Wild Wind Blows, The Red and The Black.

8 Likes

Το Hell on Earth είναι όπως ακριβώς θα θέλαμε να είναι το X Factor, ένα σημείο φέρνει σε Sign of the cross μάλιστα. Και το γρέζι του Bruce εκεί που λέει lost in anger είναι για πολλές σηκωμαρες

3 Likes

Καποιες ακομα σκεψεις/σχολια μετα τη 2η ακροαση, χωρις να σχολιασω τα Senjutsu και Hell on Earth, τα οποια οπως φαινεται απο τις περισσοτερες αντιδρασεις ειναι απολυτως δικαιολογημενα περιπτωσεις instant classics, πραγματικα κορυφαιες συνθεσεις χωρις ψεγαδια:

To stratego ειναι πολυ καλη επιλογη 2ου κομματιου. Ειναι μαλλον το καλυτερο δυναμικο, κλασικο maiden κομματι του δισκου και χωρις να ειναι καμια τρομερη συνθεση, ειναι πιασαρικο και με τον καιρο το γουσταρω ακομα περισσοτερο. Μου αρεσε οταν πρωτοβγηκε χωρις να τρελαθω, αλλα πλεον το τραγουδαω μια χαρα, λαιβ θα ειναι πολυ καλο.

Το writing on the wall δεν ειναι συνθεση του γουστου μου, αλλα καταλαβαινω γιατι αρεσει σε καποιους. Δεν ειμαι ακροατης αυτου του ειδους hard rock με φολκ στοιχεια, αν και εχει ωραια σημεια. Πολυ καλο σολο, αλλα κομματι για σκιπ.

Το lost in a lost world, παρα τον παιδικο τιτλο μπαντας γυμνασιου, ειναι καλο κομματι αλλα επρεπε να ειναι κανα 2-3 λεπτα μικροτερο. Ωραια εισαγωγη και αρκετα διαφορετικη απο οσα μας εχουν συνηθησει, ενω στο 3.40 που τραγουδαει ο Dickinson και η κιθαρα ακολουθα τη μελωδια της φωνης ειναι για μενα ειναι απο τις καλυτερες στιγμες του αλμπουμ. Δυστυχως επαναλαμβανεται μονο στο τελος του κομματιου πολυ πιο ηπια, ενω προηγουνται βαρετες, τυπικες Harris μελωδιες που δεν εχουν τιποτα το ιδιαιτερο. Εγκλημα που αυτη η μελωδια δεν επαναλαμβανεται και δεν αναπτυσσεται αλλο μεσα στο κομματι. θα απογειωνοταν.

Το days of future past ειναι το πιο τσιτατο κομματι του αλμπουμ, και αν ειχε ρεφρεν της προκοπης θα ηταν απο τα καλυτερα. Δυστυχως ειναι περιπτωση death or glory, καλη συνθεση η οποια χαντακωνεται απο ανεμπνευστο, αδιαφορο ρεφρεν.

To the time machine αρχικα προιδεαζει για δυνατη Gers/Harris συνθεση με ενδιαφερουσα εισαγωγη, αλλα το υπολοιπο κομματι δεν με κερδιζει προς το παρον. Κριμα γιατι ηταν απο αυτα που ανυπομονουσα να ακουσω περισσοτερο. Η κλασικη μειντενια που μπαινει προς τη μεση παραειναι τυποποιημενη για να το κανει να ξεχωρησει, τη μελωδια την εχουμε ακουσει πολλες φορες και καλυτερα σε διαφορες παραλλαγες.

Το darkest hour βαρετο μπαλαντοειδες, τιποτα το ιδιαιτερο συνθετικα αλλα εχει ωραια σολο. Βασικα πολυ ωραια. Ανετα θα μπορουσε να λειπει και να μειωσει λιγο τη διαρκεια. Οταν ομως σκεφτομαι κομματια οπως το wasting love η journeyman αυτο φανταζει επιεικως φιλλερ η b-side.

To death of the celts οπως ειπα και προηγουμενως ειναι clansman Γ’ κατηγοριας. Εγω θα μεινω με το clansman προσωπικα. Η συνθετικη επαναληψη, η φλυαρια και οι αχρειαστα μεγαλες διαρκειες ειναι καποια απο τα μεγαλυτερα προβληματα που αντιμετωπιζει ο Harris εδω και πολλα χρονια, αυτο το κομματι δεν προσφερει τιποτα που δεν εχει κανει 1000 φορες καλυτερα στο παρελθον.

Το the parchment οντως θυμιζει κατι απο powerslave λογω των (σχετικα) ανατολιτικων μελωδιων, και ενω με τη 2η ακροαση μου αρεσε πολυ περισσοτερο, επρεπε και αυτο να ειναι μικροτερο σε διαρκεια κατα 2-3 λεπτα. Δυνατο κομματι ομως, σταδιακα θα το γουσταρω ακομα περισσοτερο με καθε ακροαση. Και εδω πολυ ωραια σολο. Γενικα η δουλεια στις κιθαρες ειναι αψογη σε αυτο το δισκο, ακομα και στα μετρια/αδιαφορα κομματια.

Ο δισκος εχει πολλη πληροφορια και ενδεικνειται για ακροασεις καθως ολο και κατι νεο θα παρατηρεις η θα επικεντρωνεσαι αλλου. Η απουσια του Gers στις συνθεσεις ειναι αισθητη για μενα και αυτο ειναι μειονεκτημα. Δεν ξερω ακομα τι μου λεει συνολικα, θελει καιρο.

Αγαπημενα κομματια προς το παρον Senjutsu, Hell on Earth, The Parchment και Stratego

7 Likes

Καλό ταξίδι! Και εγώ σε παρόμοια φάση έχω διανυκτέρευση σε αεροδρόμιο και μόλις βρήκα και την τέλεια θέση! Play it loud!

Hell on Earth, Days of Future Past, The Parchment, Darkest Hour κ Time Machine… τι κομματάρες!!

Τα 2 τελευταία του αρχηγού είναι απίστευτα!

Θέλει ακροάσεις ο δίσκος σίγουρα!

Maiden ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕ πώς γίνεται να το ζούμε ακόμη αυτό? χαμογελώ σα χαζός μόνος μου

8 Likes

Μετά από καλές ακροάσεις, το Lost καλύτερο απ’ ότι περιμέναμε, το Hell on Earth εξαιρετικό και με τρελό μπασιμο, το Parchment επίσης πολύ καλό. Death of the Celts εκνευρίστηκα στα όρια του μόνιμου και καταδικασμένου skip, τα υπόλοιπα από πολύ καλά μέχρι εξαιρετικά.

Writing on the Wall προσωπικά με έχει κερδίσει πιο πολύ από το Stratego.

Αρκετό λιπος στα σημαντικά πλην, βαρετές, μονοδιάστατες μπασογραμμες και τρεις κιθάρες να παίζουν το ίδιο ριφ από πάνω, επαναλβανομενη εισαγωγή στο Time Machine που είδαμε και στο Book of Souls και στο Talisman και σε ένα ακόμη στο AMOLAD που τώρα δε θυμάμαι.

2 Likes

Δεν έχω σκοπό να κάνω καμιά σοβαρή ανάλυση/ σχόλιο για τον δίσκο σε αυτή την φάση, οπότε ακολουθεί μια πολύ ψύχραιμη τοποθέτηση ( ή και όχι )

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου κανένα άρρωστο / κολλημένο μονομειντενα , απλά πολύ μεγάλο φαν τους που γουστάρει σχεδόν όλα όσα έχουν κάνει

Αυτή τη στιγμή ο ενθουσιασμός μου όμως είναι στο θεό

Για μένα είναι τεράστιος δίσκος που παίζει δίπλα δίπλα με το AMOLAD για το πιο είναι το δεύτερο καλύτερο reunion album τους ( BNW δεν συγκρίνεται στην καρδιά μου , το έχω στα 3-4 καλύτερα τους εβερ )

Έχει ένα αδιανόητο σερί μέχρι το Darkest Hour όπου αρνείται να κάνει κοιλιά και δεν ξέρω από ποτέ έχω να το νιώσω αυτό ( BNW μάλλον ). Αν δεν είχαν συμπεριλάβει το Death of the Celts δεν θα έβρισκα ούτε μια αδύναμη στιγμή

Δεν πρόκειται να γίνει κατά πάσα πιθανότητα αλλά νομίζω μετά από αυτό το δίσκο καλύτερα να τα σαρώσουν όλα για μια 3τια στα λαηβ και μετά ας φάνε τα λεφτά τους με τα παιδιά τους , γυναίκες, γκόμενες . Ας παίζουν ποδόσφαιρο, γκολφ , ψάρεμα , ας πετάνε αεροπλάνα κι ας γράφουν βιβλία

Δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο πια πραγματικά

Δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο κύκνειο άσμα για την καλύτερη ( κλασικομεταλλαδικη για να μη μαλώνουμε ) μπάντα από γέννησης αυτού του μουσικού είδους

ΥΓ : προφανώς σε όλα τα παραπάνω κολλάει το ΓΙΑ ΜΕΝΑ / ΓΙΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΟΥ

11 Likes

Μόνο εμένα μου άρεσε το Death Of The Celts; :man_shrugging:

11 Likes

Πεστα ρε μαν με τους παλιοπρωτοδισκακηδες :stuck_out_tongue:

Το καινουριο, παρολο που δεν εχω ακουσει ακομα 3 απο τα κομματια του, πιστευω θα ξεπερασει το AMOLAD. Τα Stratego, Darkest hour, Hell on earth και Senjutsu τουλαχιστον ειναι σαφως ανωτερα απο οποιαδηποτε 4αδα του AMOLAD και να διαλεξει καποιος. Το BNW δυσκολα να το ξεπερασει επειδη…

Το BNW δεν ειναι ο καλυτερος maiden δισκος,αλλα ειναι μαλλον ο δισκος τους που εχω ακουσει περισσοτερες φορες απο ολους (με εξαιρεση ισως το NoTB). Και ειναι σιγουρα top 5 και για μενα. Ισως και top 3. Και εχει και το καλυτερο εξωφυλλο τους ever (με δευτερο το Somewhere in Time). Μπρεηβ νιου γουορλντ ρε ανθρωποι των σπηλαιων.

3 Likes

Υπάρχει κάπου ο δίσκος για listening, ;

Κι εμένα, μη νοιώθεις μόνος

Βάλε με μέσα.

Kαλές ιδέες, καλούτσικη παραγωγή, αλλά πολύ ντιριντάχτα απο χάρις. Μόνο 1/4 που έγραψε πετυχαίνει. Τα άλλα έχουν στιγμές αλλά μεσά στο δεκάλεπτο χάνονται. 3-4 πιο straightforward την παλεύουν. Δεν έχει τα σκαμπανεβάσματα του BOS, αλλά στ αυτιά μου ηχεί σαν ένα πετυχημένο TFF, που για μένα είναι ο χειρότερος δίσκος τους. Μακάρι να αλλάξουν λίγο τη συνταγή αν γράψουν κι άλλο γιατί εδώ τολμάνε να ακουστούν λίγο διαφορετικοί. (ίσως να το έγραψε και ο roy.)

2000-2021 έχουμε

BNW 9/10
AMOLAD 8,5/10
SENJUTSU 8/10
TBOS 7,5/10
DOD 7/10
TFF 6/10

1 Like

Γνωμουλα ακόμα για το άλμπουμ δεν έχω να το ακούσουμε πρώτα. Αλλά…
Τι σας έκανε μωρε το death of the celts?
Παρά πάρα πολύ καλό κομμάτι. Συνδυάζει a matter of life με rime of the ancient mariner ασπουμε.

3 Likes

Συνδυάζει το πρώτο μισό του Clansman με το δεύτερο μισό του Clansman

11 Likes

Το άλμπουμ περιμένω να το ακούσω αύριο όπως πρέπει.

Το BNW για μένα με τίποτα 9ρι.Παλιότερα το αποθέωνα αλλά μου γέρασε περίεργα.Έχει ωραίες συνθέσεις (και την κλασσική φλυαρία του reunion) αλλά χαντακώνεται ΑΣΧΗΜΑ από την παραγωγή και τον ήχο του.Δεν είναι τυχαίο πως όλα τα κομμάτια του ζωντανά ακούγονται καλύτερα.Νομίζω ότι έχει πάρει παραπάνω πόντους γιατί ήταν το άλμπουμ της επιστροφής των Maiden στην μεγάλη κατηγορία και αντιμετωπίζεται περισσότερο ρομαντικά.Προσωπικά το AMOLAD αλλά και το BOS τα ακούω συχνότερα και με περισσότερη ευχαρίστηση.

Οπότε ως τώρα BNW 7 - DANCE 6 - MATTER 8 - FF 4 - BOS 7

2 Likes

BNW 10 DANCE 8 AMOLAD 8 FF 7 BOS 7.5 απο εμενα.

Μεσα στα κομματια του BNW, περα απο τα προφανη ρεφρεν ριφακια κτλ υπαρχουν φοβερα πραγματα. Εγω δεν το βαριεμαι ποτε.

1 Like

Γιατί έχω την εντύπωση ότι αύριο ούτε το cd θα υπάρχει στα μαγαζιά.

Παιδιά σόρυ που το χαλάω, αλλά το AMOLAD δεν μπορώ να το ακούσω, η παραγωγή του είναι κάκιστη.

1 Like

Εγώ δυστυχώς σε αυτά τα mp3s που βρήκα από το Senjutsu, ο ήχος μου φαίνεται πάρα πολύ κακός. Δοκίμασα και άκουσα κάποια κομμάτια, αλλά νομίζω ότι θα περιμένω είτε να το αγοράσω, είτε να βρω ένα καλό rip. Ελπίζω να είναι θέμα rip και όχι κάτι άλλο.