Every hour the shadowking
Wonders what his clock will bring
I’ve lived and loved and that’s for sure
My fatal quest forever more…
από το Days of Future Past
Ευχαριστώ Maidenάρα για το mention!
Ισχύει.
Every hour the shadowking
Wonders what his clock will bring
I’ve lived and loved and that’s for sure
My fatal quest forever more…
από το Days of Future Past
Ευχαριστώ Maidenάρα για το mention!
Ισχύει.
Με σειρά προτίμησης από εμένα
The Parchment
Hell On Earth
Days of future past
Senjutsu
Stratego
Darkest Hour
The Writing on the Wall
Death of the Celts
Lost In A Lost World
Time Machine
Death of Future Past κομματάρα.
Ως fan των Maiden αλλά και του Load, γενικά θα έλεγα ότι είστε λίγο έως πολύ υπερβολικοί ως προς τον ενθουσιασμό σας, αλλά τον δέχομαι γιατί είναι οι Maiden και είναι λογικό στις μεγάλες μπάντες να κυριαρχεί ένα είδος οπαδισμού κατά τις πρώτες ακροάσεις ενός καινούριου δίσκου. Η πορεία του χρόνου συνήθως φανερώνει την πραγματική αξία ενός album και ελπίζω να βγω ψεύτης εγώ και όχι εσείς!
Εκτός του προαναφερθέντος τραγουδιού και του Stratego κάπως, τα υπόλοιπα δυστυχώς τα έχουμε ξανακούσει με τις ίδιες δομές όλα, αλλά με πολύ καλύτερες ιδέες και μελωδίες. Πολλή επανάληψη ρε Harris. Και το ομώνυμο ήταν ενδιαφέρον και ατμοσφαιρικό, αλλά επίσης δεν πέθανα κιόλας. Γενικά μου φάνηκε ότι δε θέλουν να κουράζουν και να τρέχουν τον McBrain. Δε θα πάω μακριά δισκογραφικά, αλλά τραγούδι ανάλογο ας πούμε του The Red and The Black ή του Book of Souls, εγώ δεν άκουσα. Το A Matter of Life and Death δεν το πιάνουμε στο στόμα μας, επειδή είδα ότι αναφέρθηκε πιο πίσω, είναι απίστευτης έμπνευσης δίσκος, ειδικά για ένα group με δίσκους-ορόσημα-ογκόλιθους στην πλάτη του.
@clairvoyant συμπάθα με ε.
Εγω παντως σου ειπα να μην το ακουσεις, δε με ακουσες.
Η εισαγωγητου parchment είναι σαν να βγήκε μέσα από το zelda a link to the past
Αυτό που επειδή δεν αρέσει σε κάποιους σημαίνει ότι σε όσους άρεσε από λίγο έως πολύ πρέπει να σε κάνει υπερβολικό δεν το καταλαβαίνω ομολογώ
Λες και είτε το να σου αρέσει είτε το να μην σου αρέσει είναι κάποια υποχρέωση… Για μουσική μιλάμε
εγώ βαριέμαι ν’ ακούσω, απλά θέλω να ξέρω αν και σε πόσα κομμάτια έχει μι-ντο-ρε
Ρε άνθρωπε δεν είπα ότι δε μου άρεσε, είπα ότι το έχουν γαμήσει στην επανάληψη ιδεών και δομών και σε κάποιες φάσεις τους βγαίνει ΓΑΜΩ (Book of Souls) και σε άλλες φάσεις δεν τους βγαίνει (Final Frontier και σε αυτό). Στα αυτιά μου πάντα. Κούλαρε, δε χρειάζεται να είναι όλες οι απόψεις αποθεωτικές, δεν το έχουν ανάγκη ούτε οι ίδιοι.
@Leviathan σε όλα.
@furor 2 μικρά κομμάτια έχει ο δίσκος που μπορείς να πιαστείς άμεσα, το Stratego και το Days of future past, τα υπόλοιπα θέλουν χρόνο να ξεδιπλωθούν, να έχεις όρεξη και υπομονή κλπ. Ούτε εγώ είχα καμία διάθεση αρχικά για 10λεπτα αλλά μετά από 2-3 ακούσματα με κέρδισαν οι lead κιθάρες και τώρα δεν σταματάει το repeat…εννοείται οτι κουράζουν ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ πλέον οι άκυρες επαναλήψεις στα μεγάλα κομμάτια και κάποιες χαζολαλαλα μελωδίες αλλά αυτά πλέον φαίνονται πταίσματα στη γενική εικόνα…παρεμπιπτόντως το Book of Souls ούτε δέκα φορές δεν το άντεξα…πολύ ύπνος για μένα τότε που το άκουγα…αν ξαναμπεί σε κανα playlist πάλι βλέπουμε…περί ορέξεως…
δεν μου ‘χε κόψει να ψάξω αν κάποιος έχει κάνει βίντεο γι’ αυτό αλλά για όποιον τυχόν δεν κατάλαβε, γι’ αυτό λέμε:
Μα δεν με νοιάζει και τόσο αν σου άρεσε , δεν είναι κάτι που μου πέφτει λόγος
Το γιατί είμαι υπερβολικός δεν καταλαβαίνω επειδή έχω ξετρελαθει με τον δίσκο προσπαθώ να καταλάβω…
Κι εγώ δεν μπορώ να ακούσω πλέον ούτε νότα από κάποιους δίσκους , μάλλον είναι υπερβολικοί όσοι τους αρέσουν ακόμα
Χιλιάδες μουσικοί έχουν χτίσει τις καριέρες τους παίζοντας το ίδιο πράγμα επι δεκαετίες , αλλά για Maiden μιλάμε πρέπει να το επισημάνουμε και αυτό… Φυσικά και στο 90% της δισκογραφίας τους παίζουν Μι φυσική μινόρε ξέρω γω στα licks τους
Τεσπά , δεν έχει και τόσο νόημα μια τέτοια συζήτηση , ούτε έχω για κάτι να κουλαρω @furor . Είπαμε δεν είναι υποχρέωση να αρέσει κάθε άλλο
3 νότες/συγχορδιες συνέχεια κ αντί να κουράσουν συνεχίζουν και πωρωνουν εδω και 40 χρόνια εκατομμύρια ανθρώπους. Προφανώς και υπάρχουν κ αρκετοί που αυτό τους κουράζει. Έτσι είναι η ζωή. Ευτυχώς ακούω μουσική με την καρδιά μου κ οχι με τα αυτιά μου.
@Leviathan μην με παρεξηγεις. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Ναι ρε πλάκα κάνουμε, δεν σας τη λέμε. Πωρωθείτε ελεύθερα
Συνεχιζω με αποψαρα για τα 5 που δεν ειχα ακουσει, καθως η αποψη μου για τα 5 που ειχα ακουσει παραμενει προς το παρον λιγο πολυ η ιδια.
Lost In A Lost World
Πολυ ωραιο κομματι, χωρις να ειναι τιποτα ιδιαιτερο. Νομιζω η μπαντα και συνειδητα αλλα και ασυνειδητα προσπαθει να ακουστει οπως στο Brave New World, πιθανοτατα επειδη καταλαβαινει οτι αυτο ειναι ενα απο τα καλυτερα τους αλμπουμ στην reunion περιοδο και για πολλους το καλυτερο (για μενα δευτερο πισω απο το AMOLAD). Οποτε το συγκεκριμενο τραγουδι μου φαινεται λιγο σαν B-side του BNW προσωπικα, χωρις να το θεωρω κακο αυτο.
The Time Machine
Κλασικες μεηντενικες μελωδιες παντου στο τραγουδι. Ο δισκος πασχει απο καλα ρεφρεν κατα την αποψη μου. Ενα τραγουδι που ισως να απογειωνοταν με ενα καλυτερο ρεφρεν. Οτι εγραψα για το προηγουμενο τραγουδι ισχυει και για αυτο. Σαν outtake του BNW. Θετικο προσημο κι εδω.
Death Of The Celts
Στο δευτερο ακουσμα μου φανηκε καλυτερο απο οτι στο πρωτο ακουσμα, στο οποιο μου φανηκε Clansman απο τα LIDL. Πλεον μου φαινεται Clansman απο τα IKEA. Ειπε ο Χαρρις ελα παιδια βαλτε οτι θελετε σε αυτο το κομματι, θα ειναι το αναγκαστικο μεγαλο επος για καποια πολεμικη ιστορια του δισκου, και εβαλαν οι αλλοι διαφορα DIY μεσα. Σορρυ Μεηντενακηδες, skip για παντα και εις τους αιωνες των αιωνων.
The Parchment
Εδω ειμαστε. Το εχω ακουσει 20 φορες απο Μεηντεν? Ναι. Με νοιαζει? Οχι. Να βγαζετε ανατολιτικες μελωδιες ολη την ωρα δε με πειραζει. Πολυ ωραιο τραγουδι. Στα αρνητικα για μια ακομα φορα η ελλειψη καλου ρεφρεν, ή θα μπορουσα να πω το ελαφρολαικο ρεφρεν. Και η διαρκεια. Θα μπορουσε να περασει αυτο που θελει με 3 λεπτα λιγοτερη μουσικη. Η στιγμη στο 9:20 που φωναζει ο Μπρους απο τις τοπ στιγμες του δισκου. Φοβερο outro
Hell On Earth
Καταλαβαινω γιατι τρελαινει τους περισσοτερους ως το “επος” του δισκου. Ναι, ειναι πολυ καλο. Δεν συμμεριζομαι τον ακρατο ενθουσιασμο, ΑΛΛΑ μου αρεσει το λιγο heavy riffing που εχει (Μεηντεν εισαι, δεν φευγει η φλωρια απο τo DNA σου) και μου αρεσουν οι φωνητικες γραμμες του Ντικινσον περισσοτερο απο οτι σε ολα τα υπολοιπα τραγουδια, και εχει κατι σημεια καταπληκτικα. Και για να γινω και λιγο προκλητικος, κανει το Empire Of The Clouds να ακουγεται ακομα πιο βαρετο και ανουσιο απο οτι ειναι (που για μενα ειναι σχεδον εντελως)
Συνολικο προσημο για τον δισκο αρκετα θετικο, και αν πρεπει να κανουμε καποιο ατυπο ranking που μπορει να αλλαξει σε βαθος χρονου:
Σοφά μιλάς
To Hell On Earth σκόπιμα το αφήνεις τελευταίο;
Οχι απλα πατησα reply καταλαθος χαχαχααχχαχα
Εκανα edit
Οχι ρε με το φαμιλυ
Γελασα δυνατα να ξερεις
Συγγνωμη, αλλα αυτο ακριβως ειναι που εμενα προσωπικα μου βαζει φρενο και μου γαμαει την ακροαση. Ο ηχος μου φαινεται ΣΚΑΤΑ. Ελπιζω με τη φυσικη μορφη να αλλαξει κατι, αλλα δεν το πιστευω και πολυ. Τεραστιο φεηλ, ορισμενα τραγουδια ειναι πραγματικα καλα.
Γμστα, κλασικά είναι όλα πακτωμένα στο midrange, ας έπαιρναν κανένα Wilson να ξεφύγει λίγο η φάση
Πάντως η ψιλοσκατένια παραγωγή βοηθάει νομίζω στη δημιουργία αυτής της μελαγχολικής ατμόσφαιρας που έχει το άλμπουμ, θυμίζει αρκετά την ατμόσφαιρα του AMOLAD. Όπως και να χει ο αρχηγός ξέρει αφού