Για Maiden μιλάμε. Τραγούδι κάτω από 10 λεπτά συγκαταλέγεται στα singles και όχι στα έπη. Κλέβει ο Βρασίδας.
Δεν θα πω πολλα γιατι εκανα μονο μια ακροαση. Μιλαμε για εναν ακομα φοβερο δισκο απο την μπανταρα, εχει ποικιλια στο υφος των κομματιων, καλη παραγωγη (που το φοβομουν λιγο), στιγμες και κομματια που σου σηκωνουν την τριχα καγκελο… Κορυφες για εμενα προσωπικα με μια μονο ακροαση τα Hell On Earth, Darkest Hour, Senjutsu, The Parchment, Stratego. Θελω πολλες ακροασεις για ολοκληρωμενη γνωμη και λεπτομερειες…
Οσο αφορα το λαθος με το Box Set ειναι αυτο που ειπε και ο Young Atlas εχουν βαλει στο Digipak του δισκου το βιβλιαρακι του Digipak "The Writing On The Wall’ Bluray. Εχεις 2 φορες αυτο το βιβλιαρακι και καμμια το κανονικο booket του δισκου. Αν πας στο site των Maiden μπορεις να κατεβασεις το booklet σε PDF και συμπληρωνεις μια φορμα να στο στειλουν σπιτι το κανονικο booklet.
Σήμερα περπατούσα στο δρόμο και άκουγα Parchment, τρίχα κάγκελο και χτυπιόμουν μόνος μου και όρθιος…
Κι εγώ σκεφτόμουν πως θα ακούγονται αυτά τα κομμάτια λαηβ και ποια θα επιλέξουν
Όπως και τα σκηνικά που θα διαλέξουν που πιστεύω θα είναι ολίγον τι cheesy αλλά και cool ταυτόχρονα
Πιστεύω ή έστω θα ήθελα να ξεκινήσουν με τα 3 πρώτα του δίσκου με την ίδια σειρά , μετά 2 από τα ίδια κλασικά που παίζουν πάντα , Parchment & Days of future past , ίσως καμία έκπληξη, ξανά κλασικά σταντσρακια και εύχομαι hell on earth πριν το γυρίσουν σε fear of the dark , hallowed - iron maiden & encore που και αυτό δεν θα ξεφύγει από τα στάνταρ
Τα ίδια κομμάτια ξεχώρισα κι εγώ, το The Parchment παρά τη μεγάλη διάρκειά του πατάει χαλαρά ολόκληρο το the book of souls που τ’ άκουσα και δεν κατάλαβα προς τι αυτές οι αποθεωτικές κριτικές. Οκ, γούστα θα μου πεις.
Το the parchment είναι σαν να έβαλες μαζί τα to tame a land, powerslave, nomad και να βγήκε αυτο το συγκλονιστικο έπος. Πραγματικά ποτέ μου δεν πίστευα ότι μπορούν να ξεπεράσουν (ή εστω να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο) την κιθαριστικη δουλειά που έχει το to tame a land…Το τραγουδι είναι απλά ενα συγκλονιστικο έπος.
Απο κοντα (για το hell on earth τα έχουμε πει)
και το lost in a lost world που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που ελεγαν οτι πρόκειται για ενα μέτριο τραγούδι. Εχει εισαγωγαρα, μελωδιαρες κ αυτά τα breaks (!!!) ανάμεσα στην μελωδία της κιθάρας που μου σηκώνουν την τρίχα.
Πρώτη άποψη ουσιαστικά, μετά από 3 (καλές, προσεκτικές) ακροάσεις ολόκληρου του δίσκου συν οσες είχαν προηγηθεί στα singles και στα leaks:
Senjutsu- έπος βγαλμένο από τα παλιά. Κοιτάει στα μάτια οτιδήποτε έχουν βγάλει στο παρελθόν στο ίδιο επικο στυλ. Ο Μπρουσαρος είναι όπως και σε όλο το δίσκο συγκινητικοτατος, δίνει όλη την ψυχή του. Οι μελωδίες είναι φανταστικές
Stratego- καλπασμός, μελωδίες, της πουτανας θα γίνει στο live. Το καλύτερο “συντομο-γρηγορο” που έχουν βγάλει εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια
WoTW- όσο περνάει ο καιρός τόσο και περισσοτερο μου αρέσει αυτό. Δεν είναι η σούπερ κόμματαρα αλλά είναι ωραίο και ταιριαστό στη θέση του δίσκου που είναι.
Lost in a lost world- μου βγάζει έναν ωραίο BNW αερα. Ωραίο κομμάτι με πολύ ωραίο κλείσιμο
Days of future past- το έτερο σύντομο-γρηγορο του δίσκου γαμαει και αυτό
The time machine- ωραίες κάπως απροσδόκητες αλλαγές σε κάποια σημεία, ωραίο proggy κομμάτι
Darkest hour - απίστευτες μελωδίες, απίστευτο κομμάτι, instant classic 666/10
Death of the the Celts- το μεσαίο τμήμα είναι πολύ αξιόλογο, το υπόλοιπο είναι ένα τίμιο post reunion κομμάτι.
The parchment- σοκ και δέος, μόνο κλάμα. Απίστευτο, best of material
Hell on earth- αλλο ένα πολύ ωραίο κομμάτι, με τον Bruce να δίνει την ψυχή του, τις κιθάρες να είναι όπως σε όλο το δίσκο φανταστικές και τον Nicko να είναι διακριτικός αλλά ουσιαστικός. Όσο για τον αρχηγό και το Μπάσο του δεν χρειάζεται να πω πολλά.
Μακάρι να του φερθει καλά ο χρόνος, αυτή τη στιγμή μου φαίνεται χαλαρά top 3 στα post-1990
Ε καλά, 6 είναι όλα κι όλα
post 1990 εβαλε, αρα περιλαμβανει τα No Prayer - Fear - X Factor - Virtual 11
Εγω δε θα ελεγα τοσο μεγαλα λογια, γιατι το Fear Of The Dark το θεωρω δισκαρα.
Και σιγουρα το καινουριο για μενα δεν θα ξεπερασει BNW & AMOLAD
ακριβώς, μιλάμε για 9 (μάλλον το post 1990 πετάει έξω το no prayer).
edit: δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στο τοπ3
α καλά, post-2000 κατάλαβα, noob
Λες αυτο να μην το εβαλε επειδη ειναι καλυτερο απο ολα οσα ακολουθησαν ε?
Θεωρητικα μπορει να εννοουσε μετα την 1η Ιανουαριου 1990, οποτε καλυπτεται…
Χαχα όχι , και με το no prayer μέσα εννοώ, 9 δίσκους δηλαδή στο σύνολο.
Ουσιαστικά όλους τους δίσκους μετά την υπερκλασικη περίοδο των 80s
10 ειναι
Αν μιλάμε για τους τελευταίους 9 δίσκους, είναι σίγουρα στο Top 4 (για μένα τουλάχιστον).
Και το NPFTD να βάλουμε δεν αλλάζει κάτι. Πάλι στο Νο 4 είναι ο δίσκος.
Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που ξέρουν να μετράνε και αυτοί που δεν ξέρουν
(Μια χαρά τα λες @QuintomScenario αυτοσαρκασμος είναι )
ακριβώς και πάλι, 10 είναι
Προτιμω το X-Factor απο ολα οσα ακολουθησαν, συμπεριλαμβανομενων των 6 reunion albums.
Αν ειχε Bruce στην φωνη, πιστευω θα συμφωνουσαν μαζι μου και οι περισσοτεροι.
Εχει πολλα πραγματα μεσα απο Maiden παλιας κοπης, αυτα που αγαπησαμε ολοι.
τετράδα fotd, x factor, bnw, amolad δε σπάει με τίποτα.
Το Sign of the Cross αν το ακούσουμε από το Rock In Rio 2001 μπορεί να είναι και το καλύτερο ever τραγούδι των Maiden.
Τιτανοτεράστια σύνθεση απλά έτσι όπως είναι στο X Factor χάνει.