Ε ναι γιατί θα πάω να σκάσω τα ωραία μου λεφτάκια να πάρω το διπλό cd και θα πιάνει σκόνη, όπως καλή ώρα πιάνει το S&M2
Κάποιες σκέψεις που μου δημιουργήθηκαν από την ανακοίνωση και τις λεπτομέρειες του νέου δίσκου, αλλά και διάφορα σχόλια που διάβασα εδώ.
Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που στο εξώφυλλο επιλέγεται να μην απεικονίζεται ο Eddie σε κάποια κατάσταση ή με ένα φόντο, αλλά “σκέτος” και μάλιστα με παρουσιαστικό που παραπέμπει σε συγκεκριμένο πολιτισμό. Σίγουρα προτιμότερο από το “πανηγύρι” ενός Dance of Death π.χ. αλλά και πάλι δείχνει λίγο άδειο, αν και κερδίζει στον τομέα του… ψαρωτικού!
Αναφορικά με τα καινούρια τραγούδια, όλοι παρατηρήσαμε την απουσία του Murray από τα συνθετικά credits, κάτι που είχε να συμβεί από το X Factor και πιο πριν από το Powerslave (το οποίο ειρήσθω εν παρόδω κυκλοφόρησε επίσης 3 Σεπτεμβρίου!) – πιο πίσω συνέβαινε γιατί ο οι Μaiden έβγαζαν δίσκο κάθε χρόνο και ο Dave, ως γνωστόν, γράφει ένα τραγούδι ανά δυο - τρία έτη!
Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι ότι και ο Dickinson εμφανίζεται να έχει συνεισφέρει σε μόλις 3 κομμάτια και μάλιστα σαν “δεύτερο όνομα”, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι συμμετείχε μόνο σαν στιχουργός, όταν στο BoS είχε οπωσδήποτε μεγαλύτερη και εντυπωσιακότερη συμμετοχή.
Τα παραπάνω βέβαια με επιφύλαξη, αφού μπορεί να εμφανιστεί μετά από 5-6 χρόνια ο Roy ο Ζ και να δηλώσει ότι τα περισσότερα τα έγραψε αυτός!
Και κάτι τελευταίο για όσους σπεύδουν να διατρανώσουν πόσο αδιάφορο τους είναι το γεγονός του νέου LP (το σχολιάζουν όμως!), ή κάνουν πλακίτσα δηλώνοντας ότι έχουν χιούμορ σε αντίθεση με τους οπαδούς των Maiden. Παιδιά, το αν έχεις χιούμορ φαίνεται όταν σου θίγουν τα δικά σου “ιερά και όσια” κι επειδή είμαστε εδώ αρκετό καιρό και γνωριζόμαστε οι περισσότεροι, καλόν θα ήταν να μην λέμε μεγάλες κουβέντες!
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το σκέφτηκα κι εγώ. Το εξώφυλλο μοιάζει με αυτό του BoS από αυτή την άποψη, παρ’ όλα αυτά βρίσκω τη μορφή του Eddie πολύ καλή. Μου αρέσει.
Τα εξώφυλλα του BoS και του Senjutsu είναι και λίγο remakes των πρώτων 2 δίσκων ως προς την πόζα του Eddie
δεν ξέρω για καλύτερο σόλο, πάντως έχει από τις πιο ωραίες μπασογραμμές
4 εκ βιους δε το λες και λιγο
Τι απίστευτο που είναι το fan art
Ε ναι ρε που να πάρει, με πέντε γραμμές και μερικές πιτσιλιές το τυπάκι έκανε θαύματα, δηλαδή τόσο δύσκολο θα ήταν να το κάνουν officially έτσι; (όχι ότι παραπονιέμαι, αλλά παραπονιέμαι)
Πάντως αυτοί που κράζουν για τις μεγάλες διάρκειες, κομμάτια σαν το The legacy, For the Greater Good of God, Talisman, When the Wild Wind blows, The Red and the Black, Book of Souls, Brighter than a thousand Suns, Empire of the Clouds κλπ δύσκολα τους κόβω ακόμη και να φανταστούν κάτι παρόμοιο. Πόσο μάλλον στα γεράματα.
Θα προτιμούσα να βλέπω άκυρες βλακείες τύπου “υπάρχει το ιsle of Avalon στην πραγματικότητα ?”
σε ένα thread των maiden. Υπάρχουν πολλά χαζά να πει κανείς.
Αλλα γενικά δεν ασχολούμαστε, τωρα έχει προετοιμασία μέχρι 3 Σεπτεμβρίου και μετά σας πετσοκόβουμε όπου σας βρούμε.
https://www.youtube.com/watch?v=PbhG7l-uNhM&t=411s
Ψηθειτε γενικά να αφήνετε τον κόσμο να έχει διαφορετικά γούστα και απόψεις από σας όμως ε?
Το Legacy γαμαει είναι από τα αγαπημένα μου Maiden τραγούδια. Το Greater Good Of God επίσης το λατρεύω. Το Wild Wind Blows είναι αρκετά καλό αλλά τραβάει. Το Red and Black έπρεπε να είναι το μισό με το ζορι. Το Empire Of The Clouds το βρίσκω κάκιστο τραγούδι. Το Book Of Souls έτσι κι έτσι. Δεν χρειάζεται να βρίσκουμε όλοι τα τεράστια τραγούδια των Maiden έπη. Κάποια μπορούμε να τα βρίσκουμε και φάρμακο κατά της αϋπνίας.
Να έχει ο κόσμος όποιες απόψεις θέλει, απλά όταν πολλά από τα μεγάλα κομμάτια των Maiden είναι έπη ακόμη και στα τελευταία τους άλμπουμ, η γκρίνια για τις διάρκειες πριν βγει το άλμπουμ είναι απλά κακόγουστο αστείο. Δλδ οκαυ, 1-2-3 φορές είναι κουλ, απλά κουρασε πολύ και δεν είναι αστείο. Δηλαδή, δεν προσφέρει γέλιο.
Και γενικά, μια μπάντα τόσο τίμια σαν τους Maiden που βγαίνουν και δίνουν ό,τι έχουν και δεν έχουν στα λαιβ στα 60+ τους, που είναι ακόμη εμπνευσμένη μουσικά, δημιουργικά και στιχουργικά και έχει προσφέρει αγνή χαρά στον πλανήτη μας και στις ζωές μας, θα ήταν καλό κάποιοι να τη σέβονται λίγο παραπάνω.
Υπάρχει ενθουσιασμός και πολλοί νέοι 15-22 χρονών που βιώνουν για πρώτη φορά την εμπειρία αναμονής ενός νέου αλμπουμ μειντεν αφότου τους ανακάλυψαν. Λίγα πράγματα έχουν μείνει μαγικά στον θαυμαστό καινούργιο κόσμο, ας μην τα χαλάμε κ αυτά.
Η μιζέρια είναι κακό πράγμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο φορουμ, γενικά εχει γινει μόδα να κραζεις τους μειντεν τελευταια και καλό θα είναι να εκλείψει σύντομα. Άποψή μου πάντα.
Μια χαρά είναι στα λάιβ τους, τίμιοι, σύμφωνοι. Δεν ξέρω αν δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν, αλλά την ιδρώνουν την φανέλα.
Το κομμάτι “ακόμη εμπνευσμένη μουσικά, δημιουργικά”, το κρίνει ο καθένας. Υπάρχουν άπειροι μουσικοί που και σε μεγαλύτερες ηλικίες τα έχουν τα παραπάνω, μπράβο σε όλους, προχωράμε.
Το αν φτιάχνουν 5 στα 10 καλά κομμάτια ανα άλμπουμ, δεν το λες ούτε έμπνευση ούτε τίποτα. Μουσικοί με 40 χρόνια στο κουρμπέτι, θα πρέπει να μπορούν να γράφουν τέτοιους δίσκους, χωρίς να είναι καν ξύπνιοι.
Γενικά μπράβο στους Μέιντεν που συνεχίζουν, ενώ δεν υπάρχει καμία ανάγκη για νέο δίσκο (θα μπορούσαν απλά να κάνουν legacy tours όσο ο Dickinson μπορεί να τραγουδήσει και να είναι οκ), αλλά το ότι βγάζουν ένα νέο δίσκο, προσωπικά ούτε με κανει να τρελαίνομαι, αλλά ούτε και να θάβω. Ακούω και κρίνω. Μακάρι να βγεί καλό και να γουστάρουμε.
Αυτό που μου χεί λείψει από τους μέιντεν, είναι οι μικρές διάρκειες, με τραγούδια δυναμίτες, εστιασμένα. Αντ αυτού περνάνε άλλη φάση. Μπράβο τους και πάλι. Θα ακούσουμε και κρίνουμε.
Μαζί σου γενικά. Και μένα μου έχουν λέιψει αυτά που λες. Δεν νομίζω πως είναι τόσο εύκολο να γράψεις κομμάτια σαν to the legacy ή το Starblind κλπ αλλά γενικά αυτό που θέλω να πω είναι πως μου τη σπάει η μιζέρια. Ας βγει το άλμπουμ και βλέπουμε. Whatever.
Και επίσης, δεν ξέρω γιατι είναι προφανές πως η έμπνευση αυξάνεται όσο περνάνε τα χρόνια. Αλλα οκαυ. You get my point.
To εξώφυλλο είναι μάλλον το καλύτερο μετά το Brave new world.
Δηλαδή συζητάμε σοβαρά για το αν μερικά σχόλια για τις διαρκειες τραγουδιών πριν βγει ο δίσκος θα “χαλάσουν” την φάση για 15χρονους? Είναι όντως μια κουβέντα για εφηβεία αυτή
Αυτοι που ξερουν, δεν θα το πουν.
Αν καποιος πρεπει να ψηθει να αφησει κατι, σιγουρα ειναι τα εριστικα τρολλς που δεν εχουν αφησει μπαλες για μπαλες σε ησυχια και βαζουν στοιχηματα για το ποτε θα τους παρει ο υπνος με βαση ενα γαμημενο τρακλιστ 1,5 μηνα πριν την κυκλοφορια του δισκου. Μεχρι τοτε εχει kendo στο σπιτι και ακονισμα κατανας.
Γενικά όσοι βρίσκετε φάρμακα κατά της αϋπνίας σε τραγούδια Maiden μη σταματάτε να μας ενημερώνετε στο θρεντ του νέου δίσκου, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ
Όχι, δεν είναι θέμα έμπνευσης. Είναι θέμα ότι κάποιος έχει τριβή με ένα αντικείμενο πολλά χρόνια και ξερνάει τα ριφφ στον ύπνο του.
Η έμπνευση είναι άλλο πράγμα και ξεχωρίζει όταν υπάρχει.