Iron Maiden - The Book Of Souls

Kατουρημα στη μαπα απ τον Αρχηγο

Όσες φορες ξανακούω, τόσο περισσότερο self plagiarism βλέπω. Losfer words στο ομονυμο, Wasted Years στο Shadows και fallen angel (κομματάρα) όπως κάποιος σωστα επισήμανε και πολλά άλλα απο εδώ κι εκεί…απλά κάμποσες σχετικά καλές μελωδίες το κρατάνε όρθιο.

Λοιπόν όντως ο δίσκος έχει τα μειονεκτήματα που αναφέρθηκαν και που γενικά παίζουν σε όλους τους τελευταίους τους δίσκους. Αλλά έχει και πολλά καλά στοιχεία, μάλλον έπρεπε ο αρχηγός να αφήσει και στους υπόλοιπους να γράψουν για να υπάρξει μια ανανέωση. Αυτό φαίνεται και στο ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ If Eternity Should Fail που το παίρνει πάνω του ο Μπρουσάρας και μας αφήνει μαλάκες. Από τα υπόλοιπα ξεχώρισα το The Red And The Black του αρχηγού που μετά το 9,30 προσφέρει κλάμα, το Tears Of A Clown-το πιο to the point κομμάτι του δίσκου, το Death Or Glory που κι αυτό είναι straight heavy metal και το Valley Of The Shadows.
To Empire…χμ δεν με έχει ψήσει προς το παρόν, έχεις καλές ιδέες αλλά γιατί τόσο μεγάλο; Ο καιρός θα δείξει.

με 1-2 ακροάσεις δεν μπορείς να πείς πολλά.Αλλα γαμαει :stuck_out_tongue:

Ανελέητος MAIDENικός καταιγισμός. Δείχνει τη δυναμική του από την αρχή αλλά θα χρειαστεί μήνες για να το αφομοιώσεις. Μακάρι να είχα 20… αυτιά. :stuck_out_tongue: Οποιαδήποτε προσπάθεια κριτικής είναι αστεία. Μελωδιάρες, μπασάρα, σολάρες - Murray ΘΕΟΣ - Μπρουσάρας. Οι Maiden της νέας εποχής είναι εδώ, μας σώζουν ακόμα μία φορά από την παρακμή που έφεραν οι επίδοξοι επίγονοι τους. Αρκετά με τα λόγια. Μόνο MAIDEN ξανά και ξανά.

αυτο ερχομουν να ποσταρω και εγω:)

Harris είσαι εγωισταράς κολλημένος αλλα είσαι ΘΕΟΘΕΟΘΕΟΣ ρε πουστη μου

ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ!!!

χαχαχα.εγω το '‘the red and the black’'που ακουω τωρα σκευτομαι σε live και ανατριχιαζω…

Aυτα τα ω-ω-ω-ω που είναι τόσο επιτηδευμένα μέχρι και που χαλάνε κομμάτια ε.
Παλιότερα το ζητούσε το κομμάτι ή γεννιόταν η φάση και μέσα στις περιοδείες με τον κόσμο. Τώρα ακούς κάτι ξέμπαρκο και άκυρο.
Αξιοπρεπεστατος ο δίσκος για τώρα.

με 1 φορα που το ακουσα μου ακουγεται στο υφος του AMOLAD πραγμα που μου αρεσει…θελει πολλες ακροασεις για ασφαλη συμπερασματα…

Κριτική του δισκου από Σ. Φραγκο στο Rockhard ΕΔΩ

5 χρονια περιμεναμε…
Μολις μπαινει το If Eternity Should Fail η τριχα καγκελο!!! Τι ρεφραιναρα ρε!!! Και τι τιτλος!
Κριμσονα, παψε να γκρινιαζεις!

Σωστος ο Fake, αυτη ηταν και η δικια μου αντιδραση–>:cry::cry::cry::yahoo::yahoo:

If Eternity…, The Red and the Black και Empire… οι πιο δυνατές στιγμές μετά από 4-5 ακροάσεις.
Κάποια σημεία όντως παραπέμπουν σε παλιότερα Maiden (και Dickinson).
Στις μέτριες στιγμές είναι οι κιθάρες ή ο Βρασίδας που θα τις ανεβάσουν. Και ναι, η χροιά του Bruce, ακόμα κι έτσι ανεβάζει ένα τραγούδι.
Παραδόξως, οι πιο αδύναμες στιγμές είναι στα μικρότερα σε διάρκεια κομμάτια.

Φυσικά οι κριτικές που το έβαζαν πλάι σε έπη ήταν υπερβολικές, αλλά σίγουρα συγκαταλέγεται στις καλές, post-reunion κυκλοφορίες. Σαφώς ανώτερο δηλαδή του FF και πιθανότατα του DoD.

ΑΡΧΗΓΕ ΘΕΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΟ??

Και το ομωνυμο ειναι επος!

if eternity sould fail(και γαμω τις μελωδίες με εκπληκτικό ρεφραίν και θεικό κλείσιμο) red and black( ΑΡΧΗΓΕ ΘΕΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΟΛΟ όπως είπε ο savatage)
the book of souls (χέβυ με δόσεις απο soundtrack αλλαγες και χαμός) tears of a clown(φοβερό ρεφραίν και ωραίος ο τρόπος που “χτίζεται” το τραγουδι) και empire of the clouds(μελωδικο με τρομερές ενορχηστρώσεις και με εναν εκπληκτικό mc brain/λίγο με χαλάει που η μελωδία είναι ίδια σχεδόν με το the legacy αλλα οκ κλάμα και δω) τα καλύτερα τραγούδια για μένα.Τα υπόλοιπα εχουν τις στιγμές τους πχ το death or glory είναι πολύ καλό με άρωμα piece of mind αλλά του λείπει το ρεφραίν που θα το απογείωνε.Πραδοδόξος ο ήχος μου ακούγεται καλός

Ξες ότι μόνο αυτά να κυκλοφορούσαν (τα 5 που λες) θα είχαμε άλμπουμ μίας ώρας -σχεδόν- και όλοι θα το αποθεώναμε :smiley:
Ο ήχος είναι πράγματι πολύ καλός, έστω κι αν το ακούμε σε Mp3…

SylBlashyrkh το κατατάσω -απλά- ένα κλικ πιο κάτω από τα άλλα 3. Όπως και το tears…

[U]Νομιζω[/U] οτι εχουμε να κανουμε με το καλυτερο album απο το BNW. Μια μπαντα με 40 χρονια στην πλατη ειναι αδυνατο να κανει αυτο που εκαναν οι Maiden. Στο Empire Of The Clouds που βγαινουν απο την comfort zone τους συγκλονιζουν.

Και Harris, καλύτερος μπασίστας της χρονιάς ε ?

“If Eternity…” μια χαρά. (απλά intro/outro είναι το μισό σχεδόν)
“Speed Of …”. οκ. μέτριοτητα αλλα για demi-single κάνει. Στο δίσκο ακούγεται λιγότερο ξεκρέμαστο.
“The Great Unknown”, μπά… κόβει τη ροή και δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
“R&B” - καλό, αλλά χωρίς τα ωωωω, θα ήταν καλύτερο, επίσης κακώς το τραβανέ στα 13 λεπτά, στη μέση λογικά είναι η ιδέα ενος άλλου κομματιού.
“When The River…”, σαν τα ξενερουά του “No prayer” …
“The Book of Souls”,“κλέβει πολλά” και όχι μόνο μειντεν, αλλά την παλεύει.
“Death Or Glory”, καλα verses, κακό bridge, χειρότερο chorus.
“Shadows of the valey” καθόλου κακο ! Αυτό ναι.
“Tears of a clown” - πιο solo dickinson, αλλα οκ.
“Man of Sorrows”, έχει ωραίες ιδέες, αλλά κάπου μπάζει… και σε σχέση με του bruce …
“Empire of The Clowds” πραγματικά καλό, αλλά πολυ μεγάλο σε διάρκεια, θα μπορούσε να ήταν 12 λεπτά πχ χωρίς να χάσει και τόσα πολλά…