[B][B][/B][/B]Nομίζω και εγώ θα πάρω την θέση της πλειοψηφείας που αποθεώνει. Το καινούριο Maiden περιέχει μόνο κομματάρες και πολύ καλά κομμάτια, ούτε μισό κομμάτι για σκίπ. Περιγράψατε οι προηγούμενοι. [SIZE=4][B]Ω[B]Ω! ΩΩΩ! ΩΩ! ΩΩΩ![/SIZE][/B][/B]
Είτε καποιος ειναι κολλημενος ειτε φανμποης ή απλα καποιος που μεγαλωσε με Maiden και πλεον δεν του κανουν κουκου ,δεν αλλαζει το γεγονος οτι οι παραγωγες των Maiden (Προσεξε: των Maiden, οχι ολες του Shirley) ειναι ΓΤΠ. Τωρα γιατι μπερδευεις την ποιοτητα του ηχου ενος δισκου με την ποιοτητα των συνθεσεων του, αυτο δεν το καταλαβαινω. Ακομα και ετσι να ειναι οπως τα λες, βλεπεις να χαλαει κανεναν που το Blind Rage ή το Blood of the Nations μπορει να ακουγεται σαν αλλες 1εκ μπαντες?? Ειναι γαμάτοι σαν δισκοι? Εχουν καλη παραγωγη? Αυτη ειναι η συνταγη για μενα για να παρει ενα αλμπουμ 10/10 στις κριτικες και οχι ο φανμποϊσμος του εκαστοτε δημοσιογραφισκου. Δεν θες Σνηπ? Ενα παραδειγμα ηταν αλλωστε…παρε Roy Z! Εκτος αν θεωρεις οτι οι παραγωγες του Shirley ειναι καλυτερες απ’το Accident ή το Chemical οποτε παω πασο.
Πού είδες να μπερδεύω ποιότητα ήχου με ποιότητα συνθέσεων;
Το τι είναι για ντο μπούτσο είναι σχετικό. Ας πούμε εμένα με χαλάνε τα πλαστικά και φανερά τριγκαρισμένα ντραμς, snare λες και σκάει χειροβομβίδα, πλαστικές κιθάρες ή τζιτζίκια, μπάσο χωρίς όγκο, πειραγμένα φωνητικά, όλα τέρμα για να ακούγεται ‘‘καλά’’ ακόμα και σε 128kbps mp3. Όλα ψεύτικα.
Και εδώ έχουμε να κάνουμε με τη μπάντα ενός τύπου που 40 χρόνια προσπαθεί να πετύχει την απόλυτη αίσθηση λάιβ στο στούντιο. Και εσύ προτείνεις έναν τύπο ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με αυτό. Ούτε βέβαια ο Roy Z.
Κάποια άλλη μπάντα, με άλλη νοοτροπία πάνω στο πώς θέλει ακούγεται, ας τους πάρει και τους 2 μαζί.
Πραγματικά χαίρομαι με την ‘‘ξεροκεφαλιά’’ του Harris, να προτιμά την live αισθητική που αναδεικνύει και την ταυτότητα της μπάντας από την μέταλ-με-το-κιλό που έχει επικρατήσει. Είναι πολύ λίγες πλέον οι μπάντες/καλλιτέχνες που επιλέγουν αυτόν τον δρόμο.
Αν υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την ‘‘εμμονή’’ του Harris για λάιβ ήχο, ευχαρίστως να τον ακούσω. Μη μου λες όμως για Andy Sneap και Roy Z.
γενικα ο δισκος οπως και το amolad εχει μια λαιβ αισθηση και ειναι αρκετα σκοτεινος.μπασσογραμμες-κιθαρες-ντραμς ειναι ολα πολυ καλα.τα φωνητικα του Bruce απο αλλο πλανητη(2015 εχουμε)…if eternity should fail-the red and the black-the book of shouls-shadows of the valley-tears of the clown-empire of the clouds…απλα επη.τα υπολοιπα ανετα μπαινανε σε καποιο προσωπικο δισκο του Bruce.αυτα που πιστευω θα παιχτουν λαιβ ειναι τα:if eternity should fail,speed of light,the red and the black,the book of souls και tears of a clown η το shadows of the valley.τα σκηνηκα θα εχουν θεμα απο πυραμιδες των Ινκας κτλ.αρχαιοι ναοι και παει λεγοντας.με τον eddie να εμφανιζετε οπως στο εξωφυλλο.και στο iron maiden να βγαινει οπως στο powrslave.αλλα μπορει να ειναι και με τη μορφη αγαλματος και να ανοιγει μετα το κεφαλι και να βγαινει απο μεσα.απο τα παλια τραγουδια εκτος απο το iron maiden σιγουρα θα ειναι και το hallowed be thy name.και πιστευω και το powerslave.
Οι εμμονες του Harris σηκωνουν πολυ συζητηση. Εμμονες που αφορουν το μανατζαρισμα και την προωθηση της μπαντας, του βγηκανε. Οι εμμονες ομως οσον αφορα τον ηχο λυπαμαι αλλα εγω τουλαχιστον δεν τις καταλαβαινω, δεν μου αρεσουνε και εν παση περιπτωση ειναι ενας λογος που δισκους σαν το AMOLAD ή το καινουριο τους στερουνε μεγαλυτερη απηχηση και ισως επιτυχια. Εκ του αποτελεσματος, οπου εχει βαλει το χερακι του, δεν θεωρω οτι δικαιωνεται…No Prayer, X Factor, Virtual και παει λεγοντας. Ασε βεβαια τα ανεκδιηγητα Real Dead One Live!!! Μ’αρεσει που κατα τα αλλα κοροιδευουμε το ταμπουρο του Lars στο St.Anger.
Τελος παντων ξεφευγουμε απο την ουσια, που ειναι ο δισκος και τα τραγουδια του. Εμενα σαν συνθεσεις μ’αρεσουν πολυ, μακαρι να μ’αρεσουν περισσοτερο οταν τ’ακουσω με καλυτερο ηχο απο το cd.
Ψάχνω γναθοχειρουργό
http://www.ironmaiden666.com.br/2015/08/bruce-dickinson-espero-que-esse-nao.html o δισκος λεει γραφτηκε σε ενα δωματιο ολοι μαζι και ειχε την αισθηση του λαιβ.λεει ο Βruce.
πριν το τελος του empire of the clouds καπου στο 13.00 εχουμε και φορο τιμης στο ost του godzilla https://www.youtube.com/watch?v=WcT5u7y2_yA
Ξεκίνησα ο φουκαράς με μηδέν προσδοκίες μετα το προ πενταετίας κάζο και τι να ακούσω - μπάσιμο με μεγάλη κομματάρα, λέω να δεις, έχουν δίκιο οι κριτικές και τα παιδιά στο φόρουμ.
Φευ.
Ύπνος μέχρι θανάτου που διακόπτεται μόνο στο συγκινητική μέση του The Red and The Black και βέβαια στο μεγάλο Empire of the Clouds. Σαν να λέμε 30 λεπτά όλα κι όλα, μέσα σε άλλα 60 αφόρητου χασμουρητού. Για να προλάβω διάφορους γκρεγκεφτά, να πω ότι θεωρώ BNW και DoD ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ Maiden δίσκους και με αυτούς συγκρίνω, όχι με το Powerslave. Still, απορώ κι εξίσταμαι με μερικούς που τσιρίζουν “τι έγραψες αρχηγέ ουοαουαοεα” απλά και μόνο επειδή το ρολόι γράφει 11 λεπτά και παίζουν μέσα στο κομμάτι 40 αλλαγές ρυθμού και 311 leads - αλλά ντάξει, ό,τι κουνάει τη βάρκα σας παιδιά.
Οι συγκρίσεις με τους δυο προαναφερθέντες δίσκους είναι μια ωραία κόντρα Usain Bolt με τον Τάσο τον Πάντο λοιπόν, κι από τις τραγουδάρες που ανοίγουν και κλείνουν το δίσκο είναι εμφανές ποιος έχει ακόμα βενζίνη στο ντεπόζιτο και πρέπει να γυρίσει στη σόλο μπάλα και ποιος πρέπει να πάρει ένα ωραίο διαρκείας στο Upton Park.
Πότε επιτέλους θα το πάρεις απόφαση, δεκαπεντάχρονε Νέημλες; Τελειώσανε το 2003. Τελειώσανε. ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ.
δελετε πλεασε
Έχω ακούσει 2 φορές το δίσκο και πραγματικά μου άρεσε. Ακόμα δεν έχω ξεχωρίσει συγκεκριμένα κομμάτια αλλά όλος ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα.
Δεν περιμένω οι Maiden να βγάλουν δίσκους σαν τους πρώτους και είναι λογικό. Αλλά πράγματα θα θες να γράψεις και να παίξεις όταν είσαι 20-25 χρονών και αλλά όταν είσαι 55.
Να πω την αλήθεια περίμενα χειρότερος να είναι…
Πάντως μου αρέσει που οι maiden ναι μεν αλλάζουν λίγο το παίξιμο τους αλλά το στυλ τους παραμένει ίδιο…
Αντε μακάρι τώρα που θα κάνουν περιοδεία να έρθουν στην Ελλάδα να γουστάρουμε!!!
Up The Irons!!!
Πάντως στο θέμα παραγωγής των Accept που λέμε παραπάνω, παρόλο που ο ήχος είναι εντελώς μοντέρνος αυτό δεν στερεί τίποτα από το πόσο παραδοσιακά γαμάτοι είναι οι δίσκοι τους. Προφανώς τον πρώτο ρόλο παίζουν οι συνθέσεις που είναι βγαλμένες κατευθείαν από τα 80s.
Εκεί είναι και το πρόβλημα με την post reunion δισκογραφική παρουσία των Maiden, δηλαδή στα κομμάτια πρώτα και μετά στην μέτρια παραγωγή του Shirley. Πάντως στον συγκεκριμένο δίσκο τουλάχιστον οι συνθέσεις έχουν κάτι να πουν και νομίζω ότι για πρώτη φορά μετά το Brave New World κατάφεραν να με κρατήσουν. Καμία απολύτως σύγκριση με τα πρώτα 7 αριστουργήματα αλλά από εκεί και πέρα μιλάμε για έναν αξιοπρεπέστατο-και κάτι παραπάνω-δίσκο!
αφου την ειδαν stonerαδες και οι μειντεν με τα 13λεπτα τραγουδια αναμενουμε ο επομενος δισκος να ειναι ενα μονοωρο κομματι αλα jerusalem
Ναι, γιατί το στόνερ είναι το μόνο είδος με μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια και γιατί οι maiden πρώτη φορά ξεπερνάνε τα 5 λεπτά ανά κομμάτι.
Επίσης είμαστε στο 2015 και δεν είναι ανάγκη να γράφετε [I]“δεν περίμενα κάτι ανάλογο με τα παλιά”[/I] ή [I]“προφανώς δεν φτάνουν τα πρώτα εφτά έπη”[/I] γιατί είναι πιο captain obvious κι απ’ την ανατολή του ήλιου. Ακόμα και το “Brave New World” πλέον μετράει 15 χρόνια στην πλάτη του.
Το πρώτο που ξεχωρίζω πλέον είναι και το πρώτο κομμάτι του δίσκου If Eternity Should Fail
δίνει ρέστα ο Μπρουσάρας!!!
Άντε να κυκλοφορήσει να έρθει στα χέρια μου το cd και μετέπειτα το βινύλιο(γιατί δυστυχώς δεν περίσσευαν λεφτά και για τα 2)
Εντάξει μπορείς να το πεις ότι δεν συγκρίνεται με τα παλιά όταν για παράδειγμα βάζεις στο
Book Of Souls 10/10. Εννοώ ότι ο δίσκος για το 2015 είναι 10άρι αλλά μην μου το συγκρίνεις με τα παλιά, είναι 10άρι γι αυτό που είναι σήμερα. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.
Στις πρώτες ακροάσεις μου ακούγεται πολύ πιο ευχάριστο και με καλύτερες (και περισσότερες καλές) ιδέες από οτιδήποτε έχουν βγάλει μετά το Brave New World. Καλό σημάδι αυτό.
Αλλά ρε μάγκες υπερβολικά μεγάλα κομμάτια, τι είναι αυτό το πράγμα… αφού το χουμε πει, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ προγκ εικονοκλάστες ή δεν ξέρω κι εγώ πώς την έχετε δει, που θα πάει πια αυτή η ιστορία…
Γενικά ισχύει SIZE=1[/SIZE], εδώ όμως εξαιρώντας το Tears Of A Clown τα χειρότερα κομμάτια του δίσκου είναι με διαφορά τα μικρά
Ισχύει και αυτό είναι ένα θέμα, ξέρουν ότι δεν μπορούν πια να γράψουν straight heavy metal κομμάτια, και γι αυτό πάνε στο άλλο άκρο. Το ίδιο πάνω κάτω έχουν πάθει και οι Metallica(όταν αποφασίζουν να γράψουν κάνα κομμάτι).