Εννοείται πως τα μεγάλα κομμάτια είναι αυτά που αξίζουν στους τελευταίους δίσκους. Το ίδιο συμβαίνει και στον τελευταίο, τον οποίο και ακούω προσεχτικά από χτες. Τον βρήκα εντυπωσιακά καλύτερο από το FF (και αυτό μου αρκεί), δεν συμμερίζομαι όμως τον ενθουσιασμό των περισσοτέρων. Έπονται ακροάσεις, ούτε την επιφάνεια δεν έχω ξύσει.
ετσι ακριβως!οι περισσοτεροι εδω μεσα προσπαθουν ψυχαναγκαστικα να πεισουν τους εαυτους τους οτι ειναι δισκαρα και διαβαζεις ενα καρο ανοησιες…
Η λογική είναι δισκάρα, επειδή δεν είναι βλακεία, είναι “κάπως”. Όχι δισκάρα είναι κάτι σαν τα 7 πρώτα. Αυτό εδώ είναι αξιοπρεπές αλλα το κρατάνε γειώμενο οι εμμονές του 'Arry, η μέτρια παραγωγή που προσπαθεί να αντισταθμίσει την ψηφιακούρα με μέτριο ήχο κτλ κτλ. μπορείς και να τριγκάρεις και ακόμα και να ακούγεσαι αρκετά φυσικός… όπως μπορείς και να παίξεις κανονικά και να ακούγεσαι τριγκάτος. Αλλά φαίνεται αν ακούς ghost νοτες πχ οτι είναι φυσικό.
Τι λες ρε μεγάλε?Πως γνωρίζεις εσυ αν και πόσο γουσταρει ο καθένας τον δίσκο?Θα μας τρελλάνεις?Το να μην σ άρεσε και να σου είναι βαρετός δικαιωμά σου.Απο που κ ως που όμως μπορείς να κρίνει την γνώμη του άλλου?Ελεος δλδ εδω μέσα
Εννοείται πως είναι προσωπικά γούστα. Εμένα σαν πρώτα ακούσματα μου αρέσει πολύ. Ο χρόνος θα δείξει βέβαια.
Για παράδειγμα όταν είχε βγει το Βrave New World και το Dance Of Death δεν με ξετρέλαναν… Αντίθετα τα θεώρησα και αδιάφορα.
Τώρα όμως μου αρέσουν πολύ και οι 2 δίσκοι τους.
Υπάρχει πάντως και ο ψυχαναγκασμός προς την αντίθετη κατεύθυνση, να έχεις προκαταβάλει τον εαυτό σου ότι θα είναι χάλια ή σχεδόν χάλια ο δίσκος, γιατί “ποιοι Maiden τώρα, 2015 έχουμε”, “τελειώσανε” και τα παρεμφερή.
Και είναι πιο προφανής…
Όταν σταματήσετε να ξύνετε την επιφάνεια για να βγάλετε τα ψεγάδια τα ξαναλέμε. Δεν ενδιαφέρει κανέναν η γνώμη οποιουδήποτε που άκουσε ένα δίσκο ίσα ίσα για να εκφέρει γνώμη. Δεν είναι ταινίες οι δίσκοι, ήμαρτον πια. Κάντε υπομονή και τα λέμε σε λίγους μήνες πάλι. Άλλωστε πιο χοντρές μαλακίες λέγανε οι περισσότεροι και για το Somewhere in Time και οι κωλοτούμπες δεν έχουν τελειωμό εδώ και 25 χρόνια. Α και μη ξεχνάτε, 1 λεπτό ανατριχίλας νέου Maiden αρκεί για χρόνια. 60 λεπτά αναμασημένου metal ξεφτίζει σε μια βδομάδα.
Μετά από αρκετές ακροάσεις παγιώνεται η άποψη μου. Ένα ακόμα αρνητικό είναι τα παράταιρα-επιτηδευμένα ωωωΩΩΩωωω εδώ κι εκεί. Ειδικά σε κομμάτια όπως το The Red… αφαιρούν από την ατμόσφαιρα που χτίζει.
Σε γενικές γραμμές πάντως είναι καλό άλμπουμ. Τα 2 τραγούδια που υπογράφει αποκλειστικά ο Bruce είναι κορυφαία, αλλά έχει και αδύναμες στιγμές.
Αν εννοείς τους WOLF, σε βρίσκω σκληρό.
#-o#-o#-o8O[-X#-o
στα του άλμπουμ…δεν έχει σταματήσει το ριπιτ πραγματικά…
μια απορία…το the man of sorrows πως το θεωρείται από τα χειρότερα του άλμπουμ??? τι εισαγωγή τι ρεφρενάρα και τι απίστευτος dickinson!!!
το death or glory νομίζω είναι από τα καλύτερα ‘‘χιτάκια’’ που έχουν γράψει εδώ και πολλά χρόνια…
στο the red and the black…9.39 - 11.53 τον κοπανάω πάνω στο γραφείο…
στο empire of the clouds δεν έχω λόγια…
είναι πραγματικά εκπληκτικό να έχεις στην ουρά 100 άλμπουμ να ακούσεις εδώ και μέρες και να ακούς μόνο μειντεν όλη μέρα !!!
Για τα 2 πρώτα Wolf εννοείται, όταν ακούω άλλον να παίζει maiden και δεν είναι cover βγάζω σπυράκια. Αλλά για τα επόμενα τους τα είπαμε, παραδίδουν μαθήματα στον δάσκαλο Harris.
Καλυτερο απο το προηγουμενο, αλλα ως εκει. Τα κομματια κατω απο τα 6 λεπτα ειναι πολυ μετρια. Εχει δυο τρεις πολυ καλες στιγμες και υπολοιπα οκ.
Ο χρονος θα δειξει που θα μπει στην καταταξη, αλλα νομιζω θα παλευει με το FF. Λειπουν οι τραγουδαρες που ειχαν τα τρια πρωτα της επανενωσης, οπως ακριβως και στο FF.
Εγω παντως ειμαι ευχαριστημενος. Αυτο που περιμενα να ακουσω, το ακουσα. Μετα τα οσα εγιναν, γεροι να ειναι και να ειμαστε και να τους ακουσουμε και παλι μετα απο 5 χρονια. Αυτο ειναι που μετραει. Up the irons.
ΥΓ1. Μου βγαζει την αισθηση σολο αλμπουμ Ντικινσον και οχι Iron maiden. Ο οποιος ισως κανει την καλυτερη ερμηνεια του μετα το BNW. Ανεβαζει ενα επιπεδο ολο το αλμπουμ.
YΓ2. 7/10
στοκος αλερτ
το κακο στους μεηντεν το κανουν οι ‘‘οπαδοι’’ τους, οχι η μπαντα τελικα
btw συμπαθητικο δισκακι ειναι, ειχα να ακουσω μεηντεν πανω απο 5ετια, για αυτο που ειναι πλεον οι maiden και για οτι μπορουν πια να δωσουν, ειναι σε καλο επιπεδο…
Τελικα οντως το If Eternity Should Fail το καλυτερο ξεκινημα δισκου τους απο Sign Of The Cross και μετα!!
Μπραβο μωρη μπανταρα μας αρρωστησες για τα καλα!!
Βάλτε το μαζί με τις κριτικές σας εκεί που δεν σας βλέπει ο ήλιος πουθενάδες και ευκαιριακοί maidenάδες.
Φραπεδάρα, σάπια ακουστικά κινητού και πάμε ακόμα μία φορά!
Άντε να έρθει το σιντύ να τσατίσουμε κόσμο.
Εντάξει ρε μπάμια Lupin, έχεις την ψευδαίσθηση ότι μπορείς να κρίνεις ένα δίσκο maiden με ένα άκουσμα… κράτα τη για σένα…δλδ θεωρείς ότι ένας δίσκος maiden δεν είναι σαν τους υπόλοιπους γιατί πλέον ξέρεις τα πάντα για αυτούς οπότε ίσως και να μην χρειάζεται καν να τον ακούσεις και μπορείς να κρίνεις από το εξώφυλλο ή τους τίτλους…ignorance is bliss το νέο μότο της δεκαετίας.
κλαιω.
=’) =’)