Iron Maiden - The Book Of Souls

Είσαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τι θα πει “προκαταβάλλω”; “Προ” θα πει πριν.

εντιτ: Απαντάω σε άνθρωπο με νικνέημ ΙΑΝ ΜΕΤΑΛΧΕΝΤ. Φέρτε μου να κάνω άλλη μια πτυχιακή στα καπάκια γιατί νιώθω να χαζεύω

Αρχικά να δηλώσω κολακευμένος που καταδέχθηκες να απαντήσεις στην ταπεινότητα μου! Είναι τιμή για τον οποιονδήποτε να του απευθύνει τον λόγο άνθρωπος που έχει εκπονήσει πτυχιακή! …πτυχιακή είπες ε; Άρα είσαι της τεχνολογικής (ανώτερης) εκπαίδευσης. Σου εύχομαι να εκπονήσεις κάποια στιγμή και διπλωματική, έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σου μιλάω από προσωπική πείρα!

Όσον αφορά το Ian Metalhead, σε άλλο site/forum ήμουν γνωστός ως Ian σκέτο, αλλά εδώ ήταν πιασμένο, οπότε είπα να βάλω κάτι πιο σημειολογικό (αλήθεια, είναι).

Για το “προκαταβάλω” τώρα, ας διορθώσουμε αρχικά την ορθογραφία σου, αφού γνωρίζεις τη σημασία της λέξεως και το διατρανώνεις με την δέουσα υπερηφάνεια. Με ένα λάμδα γράφεται. Πάντως, να αναγνωρίσω κι εγώ το σφάλμα μου, υπέπεσα σε αναγραμματισμό, για προκατάληψη ήθελα να μιλήσω!

Επί της ουσίας τώρα, πράγματι, υπάρχουν άνθρωποι που πριν ακούσουν το νέο album των Maiden είναι προκατειλημμένοι, έχουν βγάλει το πόρισμα ότι ο δίσκος θα είναι μάπα ή περίπου μάπα, ότι “τελειώσανε”, “τι να μας πουν τώρα”, “πάλι οι Μaidenικοί αποθεώνουν” κλπ.
Και, ψυχαναγκαστικά, προσπαθούν να στηρίξουν αυτή την άποψη, στον εαυτό τους πρώτα, οτιδήποτε και να ακούσουν στο δίσκο όταν έλθει η ώρα της ακρόασης.

Τι γράφετε ρε μαλάκες βραδιάτικα

Η μεγαλυτερη απολαυση που μου προσφερουν πλεον οι iron maiden ειναι το thread για το νεο τους δισκο…

Είναι κάπως περασμένη η ώρα, σ’ αυτό έχεις δίκιο!!!:smiley:

τοσα ποπ κορν ουτε στο σινεμα δεν εχω φαει…by the way ξεκιναω να βαζω κανα ψιλο στην ακρη για Σοφια.

Αν δεν ηταν διπλο cd και ειχαν κοψει καποια χτυπητα fillers ισως το αποτελεσμα να ακουγοταν πιο συμπαγες. Υπαρχουν σημεια που κουραζουν τραγικα.
Επισης το Empire of the Clouds ειναι το μονο κομματι (αντε και το For the Greater Good of God) στην reunion εποχη που εχει μεγαλη διαρκεια αλλα δεν το βαριεσαι καθολου,καθε αλλο. Ειναι σπουδαια συνθεση με ουσια.

Στα μικρης διαρκειας εχουν χασει την σπιρταδα τους και ενταξει δεν περιμενω νεο Trooper ή Aces High.Αλλα θελω εστω ενα Wickerman ή ενα Be Quick or be Dead.

Οπως και να εχει παντα θα τους αγαπω για οσα εχουν χαρισει κι ας μην ενθουσιαζομαι με το παρον τους.

Καθενας με τα βιωματα και τα γουστα του μπορει να αποθεωνει ή να θαβει ακομα κι ενα μεγαθηριο σαν τους Maiden. Get over it. Εξαλλου το Book of Souls δεν ειναι και το αριστουργημα,αλλα αμφιλεγομενο οπως ολα μετα το BNW. Ακομα και οι θεοι αλλαζουν.

Τι λες ρε Ian, τι ένα λάμδα. “Προκαταβάλλω” γράφεται, το ένα λάμδα το χάνει μόνο στον αόριστο, τον στιγμιαίο και συντελεσμένο μέλλοντα, τον παρακείμενο (που χρησιμοποίησες εσύ) και τον υπερσυντέλικο.

Με άλλα λόγια τον διόρθωσες για ένα λάθος που δεν έκανε κάνοντας εσύ ο ίδιος λάθος, ενώ έκανες και δεύτερο λάθος παραδεχόμενος δικό σου λάθος που όμως στην ουσία δεν έκανες, γιατί ναι μεν το “προκαταβάλλω” έχει πρώτα και κύρια την έννοια του “πληρώνω μέρος του ποσού εκ των προτέρων”, ωστόσο η έκφραση “προκαταβολικά” π.χ. έχει ακριβώς το νόημα που ήθελες να δώσεις εξ αρχής, δηλαδή της προκατάληψης, αφού έχει την ευρύτερη σημασία του “εκ των προτέρων/πρόωρα”, βλέπε π.χ. “υπάρχουν πολλοί σήμερα που προκαταβολικά έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι ένας καινούριος δίσκος Maiden δεν έχει τίποτα το σπουδαίο να πει, άλλο βέβαια αν α) αυτή η θέση βασίζεται σε καθαρά εμπειρικά δεδομένα τουλάχιστον 15 χρόνων και β) συνήθως αποδεικνύεται ορθή”.

[SPOILER]Και το παραπάνω ήταν η δική μου ταπεινή συμβολή στη σοφιστικέ τροπή που έχει πάρει το θρεντ τις τελευταίες ώρες. :vibrate:[/SPOILER]

α καλε ωραια περνατε εδω μεσα.

16 σερί Θεουργήματα, πώς να μην περνάμε καλά;

Τελικά η μόνη σταθερά του ρόκινγκ είναι η ατέλειωτη γραφικότητα των μεϊντενάδων.

Σας αγαπώ, μην αλλάξετε ποτέ!

Bαριέμαι σ’αυτό το φόρουμ.Με δύο λάμ(β)δα γράφεταιιιιιιιιιιιιι

Καλά σας χώνουν οι Metallica.

Εγώ θα ήθελα με τη σειρά μου να συμπληρώσω ότι η πτυχιακή εργασία αφορά στην απόκτηση πτυχίου είτε ΑΕΙ είτε ΤΕΙ (είτε άλλου ιδρύματος) ενώ η διπλωματική αφορά στην απόκτηση κάποιου (μεταπτυχιακού πιθανότατα) διπλώματος.

Επίσης, υπάρχουν όλων των ειδών οι ψυχανανγκασμοί/προκαταλήψεις όταν βγαίνουν νέοι δίσκοι από μπάντες όπως οι maiden.

Μερικά παραδείγματα:

• Ο φανμπόης: [I]“Το ΚΑΛΥΤΕΡΟ από το BNW και μετά. Απορώ γιατί λέτε ότι το τάδε κομμάτι είναι αδύναμο αφού ΟΛΑ ΣΠΕΡΝΟΥΝ. Μόνο μέηντεν.”[/I]
  • Ο ποιοι-μέηντεν-το-2015-μωρέ: [I]“Πάλι νύστα, αφού οι άνθρωποι έχουν τελειώσει από το <insert random year>”[/I]
  • Ο μετριοπαθής: [I]“Είναι ένα τίμιο και αξιοπρεπές άλμπουμ, όχι αριστούργημα, όχι σκουπίδι”[/I]
  • Ο αντεργράου: [I]“Φτάνει με τους μέηντεν πια, εμπεδώστε λίγο ΓΟΥΛΦ και νιώστε το πραγματικό ΜΕΤΑΛ”[/I]
  • Ο πολύ αντεργράου: [I]“Καλά βγήκε νέο ΜΓΛΑ και ασχολείστε ακόμα με τους μέηντεν…”[/I]

Δεν νομίζω να είναι έτσι. Υποχρέωση εκπόνησης [B]διπλωματικής[/B] εργασίας είχαμε, στη σχολή που φοιτούσα εγώ τουλάχιστον, και με αυτή την ορολογία αναφερόταν στο πρόγραμμα σπουδών κλπ. Για πτυχιακές, μόνο σπουδαστές σε ΤΕΙ έχω ακούσει να κάνουν λόγο.

Θα μου πεις, αυτό ήταν τον προηγούμενο αιώνα, όμως μια γρήγορη βόλτα από το site της σχολής επιβεβαιώνει ότι ακόμη έτσι αποκαλείται.
Τέλος πάντων, η ουσία δεν είναι αυτό.

Αναφορικά με τα διάφορα είδη ψυχαναγκασμού σε σχέση με το νέο LP των Maiden λοιπόν, δεν διαφώνησα ποτέ ότι υπάρχουν όλες αυτές οι κατηγορίες, όμως ο αρνητικά προκατειλημμένος είναι ο πιο θλιβερός όταν εκδηλώνεται.
Αυτό διότι, από τη μια προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει για την ορθότητα του εκ των προτέρων συμπεράσματος του, ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί τους “ψυχαναγκαστικούς” των άλλων κατηγοριών ότι έχουν διαμορφώσει προκαταβολικά άποψη (για το “προκαταβάλλω”, Gracchus, επιφυλάσσομαι!)

Μπααα συνήθως προτιμώ μπάντες με τραγουδιστή και μπασίστα.

Δεν θα ολοκληρώσεις την πρόταση; Όχι ότι έχει σημασία. Καλά περνάμε όπως και να χει.

Εχει χαθει το νοημα πια, κοινως το γαμησαμε και ψοφησε.
Σε οποιον αρεσει να παει να το αγορασει, σε οποιον δεν αρεσει να το σβησει απο το pc του και να μην ξαναασχοληθει, σε οποιον αρεσουν οι Wolf να παει να ακουσει Wolf! Και σε οποιον πεταει το ονομα Mgla εδω μεσα, τι να πω!!!
Ψυχαναγκασμοι και προκαταβολικες αποψεις [B]ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ[/B] στο metal γιατι δεν ειναι μια απλη μουσικη που την βαζεις οταν κανεις δουλειες στο σπιτι. Το metal ειχε, εχει και θα εχει τον φανατισμο και το οπαδιλικι βαθεια μεσα του και γυρω του. Σα να προσπαθουν να βγαλουν ακρη ενας γαυρος και ενας βαζελος–>[B]ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ!!![/B]

Λάθος όρο χρησιμοποιεί η σχολή σου.

Επίσης μην επιφυλάσσεσαι για το “προκαταβάλλω” όπως και για οποιοδήποτε “-βάλλω”.

Θεώρησα ότι η ορολογία που χρησιμοποιεί ένα (τουλάχιστον, δεν έψαξα παραπάνω) ΑΕΙ είναι μια αξιόπιστη ένδειξη.
Αν εσύ κρίνεις ότι γνωρίζεις καλύτερα… κράτα τις επιφυλάξεις σου!