Εχεις κανει τον ματια και τον Κουιντομ να αγαπηθουν παντως. Ποιος να το 'λεγε .
Σίγουρα ο καθένας λεει την άποψη του και εκφράζει τα προσωπικά του γούστα ΑΛΛΑ το ότι οι maiden είναι η μεγαλύτερη μπάντα στον γαλαξία αποτελεί παγκοσμια σταθερα
Χρονια ειναι.
Για μένα πάντως το πιο αδύναμο της πρώτης 7άδας είναι το … Powerslave, βαράτε!
Αιτιολογώ, είναι η συνέχεια του Piece Of Mind, δεν υπάρχει κάποια φοβερή εξέλιξη όπως πχ από τα 2 πρώτα στο Number of The Beast ή από το Powerslave στο Somewhere In Time. Έχει τα περισσότερα (για μένα) fillers. Back In The Village, Duelists και το Losfer Words που είναι το λιγότερο καλό instrumental τους μέχρι τότε (εννοείται ότι όλα αυτά είναι μια χαρά κομμάτια ε) .
Έχει φοβερό εξώφυλλο αλλά…
Η νεαρή ηλικία δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο χρονών είσαι αλλά και με το πόσο δείχνεις. Μπορεί 2 άτομα να έχουν την ίδια ηλικία αλλά να φαίνεται λες και έχουν 8-10 χρόνια διαφορά.
Το άκυρο χειροκρότημα, το άκυρο ποστ της ημέρας. Εντάξει μην βαράτε λολ!
Blockquote
Το ομώνυμο είχε αυτό το “σοκ” του μέταλ με φωνητικά με ψιλοπάνκ attitude που, προφανώς, δεν ήταν το ίδιο στο Killers. Για μένα έχει και καλύτερα τραγούδια, αλλά ΟΚ.
Το ότι έχει χάλια παραγωγή το Iron Maiden και ότι ακούγεται σαν πανκ το λες για θετικό;
Εμένα αυτά ακριβώς είναι τα αρνητικά του
Δεν είπα για την παραγωγή ρε. Τα άλλα για καλά τα είπα, ναι .
hey guys RELAX. as Clint said opinions are like assholes everyone’s got one. you like something I don’t and vice versa. no need to get in a fight for it. if one likes one of Bruce’s solo album more than a Maiden album cool for them. just saying. if you guys wanna keep going for it go ahead but you are fucking up the thread for everybody else.
Opinions are not the problem in this thread. Assholes are.
I just don’t think you guys should get in a fight over who’s opinion is better that’s all. each persons opinion is good for him/her. if you agree with it cool. if not that’s cool too.
Ο ήχος στο ομώνυμο είναι κάβλα. Αλήτικος και in your face.Ταιριάζει απίστευτα με το όλο attidute που ήθελαν να περάσουν οι Maiden τότε. Τα prowler και charlotte the harlot στην επαναηχογράφηση του 1988 με τον dickinson πχ ήταν άκυρα εντελώς και χωρίς αυτό το αλήτικο feeling
edit Φυσικά και δεν επιδίωξαν να έχουν τέτοιο ήχο σύμφωνα με τα λεγόμενά τους
Εντάξει, το συγκεκριμένο δεν είναι να το γιορτάζουμε κιόλας! Τι να πρωτοπιασεις…το εξώφυλλο, την παραγωγή, τα βαρετά 9λεπτα με τις κααααααααποιες καλές στιγμές… Προσωπικά μιλώντας πέρασε και δεν ακούμπησε. Σίγουρα το χειρότερο τους μαζί με V11. Ευτυχώς το επόμενο ήταν αρκετά καλύτερο.
Παρ’ όλο που συμφωνώ ότι βρίσκεται χαμηλά στη σειρά κατάταξης στη δισκογραφία των Maiden, θεωρώ ότι άδικα έχει συγκεντρώσει τόση αρνητική κριτική το Final Frontier.
Ίσως επειδή μετά από 10 χρόνια είχε καταλαγιάσει πια ο ενθουσιασμός για το reunion, ίσως πάλι να οφείλεται αυτό στην έλλειψη ενός “καθαρόαιμου” ύμνου - με άλλα λόγια, στο γεγονός ότι περιέχει κάποια συναρπαστικά τμήματα τραγουδιών αλλά όχι ολόκληρα εκπληκτικά τραγούδια. Νομίζω ότι και η κίνηση της εταιρείας τους εδώ, με την διάθεση του δίσκου στα περίπτερα, κάθε άλλο παρά βοήθησε!
Όχι όμως και να το απωθήσουμε από τη μνήμη μας!
Κι εγώ αυτό ήθελα να γράψω, ότι το “The Final Frontier” αδικείται κάπως από τη γενική άποψη των οπαδών. Κι εγώ το έβαλα ως το χαμηλό “μέτρο σύγκρισης” και μάλιστα πρόσφατα:
Αλλά όταν το ακούω, διαπιστώνω ότι κυλάει καλύτερα από το Dance of Death κι από το AMOLAD, που κατά γενική ομολογία θεωρούνται καλύτερα αλλά για μένα έχουν πολύ χειρότερη παραγωγή. Τι έχουμε λοιπόν εδώ:
- 4 κομμάτια που φέρουν πανάξια το όνομα Iron Maiden: El Dorado (ναι, το εννοώ), Starblind, Talisman, When the wild wind blows
- 2 ακόμα πολύ καλά: The final frontier, Coming home
- 2 OK,αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο: Mother of mercy, The alchemist
- 2 μέτρια/κουραστικά/fillers: Isle of Avalon, The man who would be king
- 1 απαράδεκτο εξώφυλλο
Ο απολογισμός, κάπου στο 6-7… Και πάλι, το ακούω ευχάριστα.
Αυτό μπορεί όντως να χτύπησε “άσχημα” στο μάτι κάποιων (σε όσους τέλος πάντων άφησαν τον εαυτό τους να τους επηρεάσει αυτό ως προς την ποιότητα!) αλλά προσωπικά μιλώντας η άρνηση μου για το άλμπουμ προέρχεται ξεκάθαρα από τις συνθέσεις. Θα μπορούσα εννοείται να μην λάβω υπόψη ούτε το εξώφυλλο ούτε την απαράδεκτη παραγωγή (άλλωστε το έχω κάνει για ένα σωρό άλλα άλμπουμ στο παρελθόν) αλλά αυτό που συμβαίνει εδώ είναι ξεκάθαρο…τα τμηματικά σημεία που σωστά αναφέρεις δεν είναι δυνατόν να κρατάνε όρθιο ένα άλμπουμ σχεδόν 80 λεπτών. Δηλαδή όση διάθεση και να έχω ακούγοντας το Alchemist δεν μπορώ να αγνοήσω τα υπόλοιπα. Μιλάμε για χασμουρητό το οποίο ξεκινάει από την εισαγωγή!
Δεν έχω λόγο να “αμφισβητήσω” το γούστο σου, αλλά φοβάμαι ότι ίσως κάποια στιγμή μιλάμε για χασμουρητό και με το “Book of Souls” που αυτή τη στιγμή προσωπικά το θεωρώ το δεύτερο καλύτερο του reunion. Αλλά όσο περνάει ο καιρός, τόσο νιώθω ότι τραβάει παααάρα πολύ σε διάρκεια…
Καταλαβαίνω τι εννοείς αλλά αυτό που κάνει στα αυτιά μου την διαφορά ανάμεσα στα άλμπουμ είναι πως τα τραγούδια του BoS δεν έχουν τόσα… πως να το πω…“progressive” (μην αρχίζετε να κράζετε, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω) στοιχεία. Μπορεί και στο BoS να υπάρχουν μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια αλλά είναι πιο άμεσα, έχουν πιο ωραία κιθαριστικά μέρη… Και μην φανταστείς ότι το BoS το ακούω μετά από 5 χρόνια ολόκληρο. Το μόνο Reunion άλμπουμ που το έχει “κερδίσει” αυτό το δικαίωμα είναι το BNW και το AMOLAD.
Για μένα 6 το πολύ παίρνει το Talisman, τα υπόλοιπα από 5 και κάτω, ακόμη και το No Prayer for the Dying είναι καλύτερο σαν άλμπουμ παρότι κι αυτό είναι για τ ανάθεμα.
Το “No Prayer” είναι το 8ο καλύτερο άλμπουμ των Maiden, εγώ τουλάχιστον αυτό νόμιζα…