Iron Maiden

Ναι Οκ, αλλά εσύ διαβάζεις ποίηση ή ακούς μουσική; Εκτός αν βάζεις lyric video στο mute ξέρω γω. Δεν είναι ένας συνδυασμός και των δύο η ακρόαση ενός άλμπουμ ή ενός κομματιού ρε συ;

Θες να πάμε πίσω στα threads του '11 ή του '15 να δούμε για πόσα “έπη” έχουν γραφτεί τα ίδια;

Φυσικά και no offense, εννοείται γούστα είναι αλλά δεν συμμερίζομαι τον ενθουσιασμό. Πάντως για να μην είμαι άδικος με το υλικό και την μπάντα, δεσμεύομαι ότι αυτές τις μέρες που υπάρχει ελεύθερος χρόνος, θα ξανακουσω το άλμπουμ και ίσως δοκιμάσω μία track by track ανάλυση. Πάνω από 5 φορές δεν πρέπει να έχω ακούσει το Σουτζούκι οπότε so be it.

Αν είναι στο ίδιο υποτιμητικό ύφος με το παραπάνω ποστ και περιέχει λέξεις όπως παξιμάδι, λίπος, νεροβραστο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, καλύτερα κράτα την για σένα. Ωραία η άποψη “γούστα είναι αυτά”, αλλά κάποτε να μάθουμε να την εφαρμόζουμε και όχι απλά να την πετάμε στο τέλος, αφού πρώτα έχουμε προσβάλλει όσα αυτιά διαφωνούν με τα δικά μας.

Εννοείται δεν είχα σκοπό να προσβάλλω κανενός τα γούστα. Και δεν το έκανα εδώ που τα λέμε. Η όποια έμφαση και στόμφος είναι ξεκάθαρα για να τονίσω την δική μου αποστροφή σε κάτι που θεωρώ μετριότητα. Οπότε λοιπόν μιας και χεστηκες για την γνώμη μου, σ’ευχαριστώ που με βγάζεις από τον κόπο να βασανισω τον εαυτό μου ακόμα μία φορά ακούγοντας το Senjutsu. Πάμε παρακάτω.

1 Like

Εγώ πάντως που σίγουρα δεν με λες και Μεηντενα, ενδιαφέρομαι για την άποψη σου γιατί πιστεύω ότι το Σεντζουτζου το αδικείς λίγο. Το Parchment είναι πολύ καλό κομμάτι, αλλά και ο δίσκος έχει πολύ καλύτερη ροή από τα 2 προηγούμενα. Για το Hell On Earth μόνο απορώ που ακούω θετικά λόγια, αφού εμένα μου φαίνεται εντελώς μάπα. Το Darkest Hour επίσης πολύ καλό. Γενικά ένας τίμιος δίσκος

Μ αυτα κ μ αυτα θα με κάνετε ν ακουσω hell on earth πρωινιατικα

4 Likes

Σβήνοντας τη φωτιά, η οποία άναψε αχρείαστα θαρρώ, και γλιτώνοντας ταυτόχρονα και τον φίλτατο @Greektrooper (ο οποίος δεν είπε και τίποτα σοκαριστικό, ρε παίδες/λίγο over the top οι απαντήσεις σας προς τον εν λόγω χρήστη/άποψή μου, πάντα, κι εντελώς φιλικά και καλοπροαίρετα, ε;) από το «βάσανο» του ακούσματος του “Senjutsu”, υπενθυμίζω την -πολύ πρώιμη τότε- track by track ανάλυσή μου για το δίσκο (βλ. link στο τέλος του μηνύματος).

Για τα 6 πρώτα, δεν αλλάζω ούτε κόμμα.

Το “Darkest Hour” το αδικώ ελαφρώς, καθώς η εισαγωγή του, με τον καιρό, μού «κάθισε» καλά εντέλει και το θεωρώ εξαιρετικό κομμάτι. Το solo του χάνει τελικά στα σημεία από το αντίστοιχο του SiaSL, για την κατηγορία του καλύτερου ever από τον Adrian.

Στα 3 τελευταία, η μόνη διαφοροποίησή μου είναι στο “The Parchment”, το οποίο τελικά είναι ύμνος. Στα άλλα 2, I stand my ground.

Δεύτε λάβετε κομμάτια από σουτζούκι.

4 Likes

Συμφωνώ με την καταταξη των post reunion albums με τη διαφορά οτι θα εβαζα το AMOLAD στη δεύτερη θεση γιατι εχει συνοχη εχει ατμόσφαιρα και για μενα δεν εχει fillers.

Ως προς τα Book of souls και Senjutsu τα θεωρω αρκετα καλους δισκους χωρίς ομως να τα βαζω να παιζουν ολόκληρα και.να γουσταρω. Καταλαβαίνω το point του φιλου οτι ειναι κουραστικα να τα ακους λογω των μακροσυρτων συνθεσεων.

1 Like

Δεν είσαι ο μόνος

1 Like

Παιδες νομιζω πρεπει κάποια στιγμή να σοβαρευτούμε κ να σταματήσουν σχολια τυπου “μαπα” για το hell on earth. Δεν γίνεται δηλ να γινεται είναι αδυνατο κ περα απο την ανθρώπινη λογική τετοια σχολια θα μας διαβάσει κ ο ιστορικος του μέλλοντος δηλ κ θα πει “αυτοι δεν πηγαιναν καλα στα μυαλα τους” δηλ καλυτερα να ονομαστεί dafni forum.

13 Likes

Ζηλεύουν που ο James δεν γράφει τέτοιες κομματαρες εδώ κ χρόνια :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Βαρετό και αχρωμο, τι να κάνουμε τώρα.
Snoozefest. Θεραπεία κατά αϋπνίας.
Τι άλλο θέλεις?

Υπάρχουν 12 τραγούδια στον τελευταίο δίσκο Metallica καλύτερα από το Hell On Earth. Όχι ότι υπήρχε κανένας λόγος για σύγκριση.

Εγώ για τον Lambrie έγραψα… τώρα εσύ γτ βγήκες να υπερασπιστείς τον άλλον…

3 Likes

Χαχαχαχαχ ο Λάμπρος ποτέ δεν έγραφε καλά τραγούδια γιατί να γράψει τώρα :joy:

1 Like

Χαίρομαι που το πήρες στο χαβαλε γτ χαβαλε κάνω. Αν δεν πουμε κ τίποτα τέτοια ζήτω που καηκαμε.

2 Likes

labrie-lamb

@kbil

6 Likes

Δεν έπαιρνα τα Μεηντεν εναντίον Μεταλλικα σοβαρά ούτε στα 16 μου, δε θα τα πάρω στα 41 μου :stuck_out_tongue_closed_eyes:

4 Likes

Τέτοια λετε κ γράφετε κ θα ακουμε στις συναυλίες fear of the dark hallowed be thy name κ στο τσακιρ κεφι κανα run to the hills μεχρι να σβήσει ο ηλιος.

1 Like

iron-maiden-3

2 Likes

Ρε παιδιά ολα υποκειμενικά ειναι.

Για σενα μπορει το Hell on earth να είναι φαρμακο για την αυπνια για μενα επος.

Επισης υπαρχει και το συγκριτικο στοιχειο μεσα. Αν το Hell on earth ειναι πατατα το homt smoke τι ειναι;

Μιας και πιάσαμε τα περί γούστου έχω να πω ότι το Virtual XI ακούγεται πιο ευχάριστα απο το book of souls. Έχει μερικές μέρες που το ακούω και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γτ πολλοί το αντιμετωπίζουν ως πατάτα. OK ίσως λόγο ήχου (προσωπικα δεν με ενοχλεί η παραγωγή) και λόγο Blaze??(Μια χαρά είναι στο στούντιο)

5 Likes