Iron Maiden

Παντως, νομιζω οτι αυτο με την “αποκαλυψη” περι μεταλ ακουσματων του Φοιβου, εχει γινει πριν λιγα χρονια. Νομιζω οτι εμφανιστηκε σε τηλεοπτικη εκπομπη με μεταλ μπλουζα και εφαγε κραξιμο, με αποτελεσμα να γινει γνωστο το ειδος μουσικης που του αρεσει. Επισης, αν δεν κανω λαθος, ειναι κι αυτος που “ενεπνευσε” τον Ντεμη να φτιαξει την Eleven και να φερει μερικες μεγαλες μπαντες στην Ελλαδα.

Γνωριζοντας τα παραπανω και καθως κωλοβαρουσα στο σπιτι εκεινη την ημερα/ωρα, εκανα την σπανια κινηση να ανοιξω τηλεοραση. Προφανως ηταν θεμα τυχης οτι επεσα πανω του και αποφασισα να δω τη συνεντευξη. Ο τυπος ειναι τοσο αντισταρ και ισως τρου (@Curehead παρε τηλ τον Αρχηγο) που δεν μπορει καλα καλα να μιλησει για τον εαυτο του.

Ηταν επισης ευκολοτερο για εμενα να συνδεθω με οσα ελεγε λογω του οτι εζησα οσα περιγραφει, απο την παιδικη ηλικια ως την εποχη των παχιων αγελαδων των μιντια. Ειλικρινα, ισως αν ειχες την ορεξη να την παρακολουθησεις, να γελουσες κι εσυ οπως κι εγω. Και να εκτιμουσες οσα αναφερει. Την δουλεια του δεν την γνωριζω (πλην των προφανων, δλδ των χιτ που εχει γραψει), αλλα μου μοιαζει σαν κουμπιουτερ (sic) μουσικης: του ζητας να γραψει κατι και το κανει. Σαν τον Desmond Child της Ελλαδας, κατι τετοιο.

Μπορει παλι να λεω μλκς και να ειναι ενας τσογλανος, αλλα δεν το ξερω.

11 Likes

Έχει πάντως φανταστικό γούστο, σαν ακροατής μουσικής , κρίνοντας καθαρά από τη μουσική που έχει κατακλεψει για να δημιουργήσει τα δικά του χιτακια

Δεν θα εκπλαγω αν είναι και γαμώ τους τύπους, ούτε και για το αντίθετο

Και σίγουρα είναι γνώστης της μουσικής πραγματικότητας, πολύ σημαντικό για την δουλειά του

Αλλά αρκετά με το offtopic . Αν έχει κλάψει με Maiden είναι κατοτακατο και γαμω τα παιδιά :rofl:

7 Likes

Αυτό που λες, ότι είναι γνωστό εδώ και κάποια χρόνια ότι είναι μέταλλο, εγώ το έμαθα εκ των υστέρων και για την ακρίβεια πριν λίγες μέρες. Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο να έχει μεσάνυχτα κανείς για το ποιόν του Φοίβου, ειδικά αν δεν ασχολείται με τηλεοπτικές “ψυχαγωγικές” εκπομπές κ.λπ.

Επίσης, επειδή με ιντρίγκαρε η όλη φάση, βρήκα και διάβασα συνέντευξή του, πάλι τα τελευταία χρόνια, σε εγχώριο μουσικό σάιτ. Μου φάνηκε αρκετά προσγειωμένος, όχι ιδιαίτερα ευφυής βέβαια αλλά αυτό μπορεί να ήταν μια απλή εντύπωση. Γενικά δεν έχω θέμα με τον τύπο. Εξακολουθεί βέβαια να μου φαίνεται παράξενο πώς γίνεται ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει για τους Μέιντεν να γράφει μουσική για σκυλάδικα, αλλά μπορεί κι αυτό να είναι δικό μου θέμα.

3 Likes

Στο τσακ την έχασε τη θέση απ’ τον Roy Z σάς λέω.

12 Likes

Γιατί θυμάμαι ότι είχε ξανασχολιαστει εδώ μεσα αυτό με την μειντενικη - μεταλλικη του αγάπη επειδή σε ένα talent show που ήταν κριτής είχε μπλούζα maiden & manowar σε 2 επεισόδια ; :sweat_smile:

Και στην από πάνω συνέντευξη η μπλούζα από μέσα εχει maiden γραμματοσειρά

Και μη ξεχνάμε ότι γράψει το έπος “εμείς” με Μαντώ Ρέμο και που περιέχει τη μελωδία του loneliness/it’s a sin

Πόσα easter eggs πΧια

5 Likes

Όχι απλά έχει γραμματοσειρά Maiden, νομίζω γράφει “Nicko”.

Σωστά θυμάσαι ότι έχει ξανασχολιαστεί, απλά δε θυμάμαι σε ποιο topic. Αν το βρει κανείς ας το θυμίσει, γιατί νομίζω ότι είχε post-αριστεί κι ένα link Youtube από ένα αφιέρωμα στην πάρτη του που τον έδειχνε σε αρχαίες εποχές με μαλλούρα στο studio να ηχογραφεί με τον Καρρά (; ) αν θυμάμαι καλά, κι είχε πλάκα.

Δεν ξέρω εσείς τι λέτε, εγώ μεταλλάς-ξεμεταλλάς τον γούσταρα γιατί έγραφε τραγουδάρες (!) ομολογουμένως και δεύτερον γιατί εκτιμούσα το γεγονός ότι θα μπορούσε να ήταν Ο μαϊντανός και προσωπικά είδα πρώτη φορά τη φάτσα του στην τηλεόραση στα 00’s στα 30 χρόνια Φοίβος ή κάτι τέτοιο αν θυμάμαι καλά. Από τότε, βέβαια, συχνά-πυκνά βγαίνει στο γυαλί, αλλά πραγματικά μέχρι τότε ο τύπος ήταν απλά εξαφανισμένος ενώ ήταν ξέρω 'γώ ο νούμερο 1 pop συνθέτης μαζί με Καρβέλα ή Θεοφάνους ή δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον (και δεν είναι τυχαίο π.χ. που και οι δύο σαν περσόνες αρέσκονταν να βγαίνουν σε media, talent shows κλπ.).

Πάμε, ρε Φοίβο. :love_you_gesture:

6 Likes

Εγώ θυμάμαι να το ξέρω ή τουλάχιστον να το έχω ακούσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δηλαδή, δεκαετίες. Ο Φοίβος πάντως είχε και την εταιρεία Spicy, η οποία έκανε διάφορες διοργανώσεις συναυλιών. Πρόχειρα θυμάμαι Twisted Sister το 2012, στην οποία συναυλία μάλιστα είχα δει και τον ίδιο, όπως και Judas Priest το 2011 στην Πλατεία Νερού.

4 Likes

Του offtopic το κέρατο αλλά έχει πλάκα

5 Likes

Ρε συ, δεν σε κατηγορησα επειδη δεν το ηξερες :rofl: Απλως (σ)το ανεφερα. Ενταξει, δεν ξερω το πραγματικο κινητρο απο την αλλαγη μουσικης πλευσης, αλλα δεν νομιζω οτι μπορουσε να ζησει σαν μεταλ μουσικος/συνθετης το 1990 στην Ελλαδα. Αναφερεται σε ολα αυτα στη συνεντευξη, αν δεν βαριεσαι, δες την στο fast forward.

Ελα ρε, δεν το ηξερα. Καλα, χωρις εσενα δεν ξεκινουν συναυλιες, οποτε λογικο να ξερεις ολα αυτα :stuck_out_tongue:

Θα ηταν οφτοπι αν ο Γρακχος ηξερε οτι ο Φοιβος ειναι Μειδενας και ποσταρε εδω για καβλαντα. Τωρα ομως δεν ειναι, απλως κανουμε μαθηματα ιστοριας με θεμα “Αιρον Μειδεν”.

1 Like

Btw αναφερόμουν ακριβώς στη συνέντευξη που πόσταρε ο Rebel

1 Like

Δεν σας εχω πει την ιστορια τοτε που δούλευα στο δισκάδικο στο Μαρούσι, μπηκε ο Φοίβος μεσα μ εβαλε να ανοιξω το νεο τοτε cd των Europe το start from the dark να το βαλω να παιξει κ καθως έμπαινε το πρωτο κομματι μου εξηγούσε ποσο γαματη παραγωγη εχει κ εκανε ταυτόχρονα air guitaring;
Οχι;
Ε σας την ειπα επ ευκαιρίας.

14 Likes

Γιατι νομίζω οτι μας την εχεις πει;

Το θέμα του Φοίβου έχει συζητηθεί και πάλι στο παρελθόν από το παρακάτω post κι εντεύθεν:

2 Likes

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ καμιά σαρανταριά ποστ πιο κάτω ο @Ixnay λέει την ιστορία του και μάλιστα αναρωτιέται και τότε αν την έχει ξαναπεί :sweat_smile:

1 Like

Πεστα ντε. Κι εγώ θυμάμαι να ξέρω ότι ο Φοίβος είναι μεταλλας από τα 90ς. Πιο πολύ εκπλήσσομαι που δεν το ήξερε κόσμος εδώ μέσα ή το έμαθε μόλις πριν λίγα χρόνια.

Εμένα δε μου κάνει και καμία εντύπωση βασικα, φασολάδες παίζουν και οι Μεηντεν, φασολάδες γράφει κι ο Φοίβος σε όλα τα χιτακια για τους Έλληνες ποπ που έχει αναδείξει ανά τα χρόνια.

Μπράβο ρε συ, διάβαζα τα μηνύματα και σκεφτόμουν “ρε μλκ τρελάθηκα, τα έχω ξαναδιαβάσει όλα αυτά τι παίζει”

Καλα θυμομουν οτι την εχω ξαναπεί την ιστορία:stuck_out_tongue:

Μονο μειντεν

3 Likes

Για μερακλήδες που έχουν μείνει στο γραφείο σήμερα.Ας μπει και ο Φοίβος.Φασολάδες δε σερβίρουμε.

8 Likes

Φανταστική κονσόλα από την πρώτη περιοδεία του Nicko :hushed::hugs:

2 Likes
2 Likes