Iron Maiden

Θα συμφωνήσω! Στο childhood με χαλάει στο ρεφραίν…τα τύμπανα δε με αρέζουν καθόλου όμως!

Με μεγάλη μου ικανοποίηση βλέπω πως το Somewhere… θεωρείται το αγαπημένο άλμπουμ σε πολύ κόσμο!

Πρώτη μου επαφή με τους Maiden έγινε (χωρίς ίχνος έκπληξης) με το The number of the beast. “Το καλύτερο άλμπουμ όλων των εποχών” και τα σχετικά. Έπειτα ήρθε το Seventh son, με όλες τις αποθεωτικές κριτικές που το συνόδευαν σαν κορυφαίο concept.

Οπότε το somewhere με έπιασε στον ύπνο. Λίγο το ότι εκείνη την περίοδο (αρχές 90’s) θεωρούνταν “κάπως”, λόγω των synth guitar και μπάσου και του διαφορετικού ήχου, λίγο ότι ήταν ανάμεσα σε μνημειώδεις κυκλοφορίες, λίγοι μιλούσαν για αυτό. Και όσοι το έκαναν ξεκινούσαν και τελειωναν στο Alexander the Great.
Οπότε βάζοντας το στο cd, με καθήλωσε. Ώσπου έφτασε στο track no. 5, το οποίο κυριολεκτικά με κόλλησε στον τοίχο και δε θυμάμαι πόσες φορές πάτησα repeat μέχρι να συνέλθω απότο σοκ ενός τραγουδιού που ούτε είχα ακούσει σαν αναφορά έως τότε.

Ακόμα και τώρα που ετοιμάζομαι να το ξαναβάλω να παίξει, το βρίσκω φρέσκο και καινοτόμο, όσο την πρώτη μέρα που το άκουσα!

Τα πρώτα κομμάτια Maiden που άκουσα ήταν σε ένα cd με επιλογές που είχε ο Θείος μου, όταν ήμουν 6 δημ. με 1η γυμν… Ήταν τα:

Gangland
22 Acacia Avenue
Sun & Steel
Be Quick or Be Dead
Futureal
Mercenary
Fallen Angels

τα οποία δεν είναι και τα πιο κλασσικά…! Φυσικά αργότερα μπήκα περισσότερο στο κλίμα…

According to Metal-Rules.com, bassist Steve Harris of British heavy metal legends IRON MAIDEN has revealed to the German magazine Rock Hard that the band’s “[B]Maiden England”[/B] concert video will be [B]re-released[/B] in 2013, with the footage [B]expanded to comprise the show’s encores[/B] which were not included in the original VHS version of the set.

πρώτη φορά το ακούω αυτό.και ειναι και το αγαπημένο μου Live απο Maiden

κλαυτερα κομματια απο καθε δισκο…

[COLOR=“Red”]iron maiden[/COLOR]: iron maiden
[COLOR=“Red”]killers[/COLOR]: killers
[COLOR=“Red”]number of the beast[/COLOR]: number of the beast
[COLOR=“Red”]piece of mind[/COLOR]: to tame a land
[COLOR=“Red”]powerslave[/COLOR]: powerslave
[COLOR=“Red”]somewher in time[/COLOR]: caught somewhere in time
[COLOR=“Red”]seventh son of a seventh son[/COLOR]: seventh son of a seventh son
[COLOR=“Red”]no prayer for the dying[/COLOR]: no prayer for the dying
[COLOR=“Red”]fear of the dark[/COLOR]: fear of the dark

σου αρεσουν λιγο τα ομωνυμα κομματια εσενα απο καθε δισκο ε? :stuck_out_tongue:

Αμάραντε, αν και το Piece Of Mind είχε ομώνυμο κομμάτι, θα έβαζες αυτό ε; :stuck_out_tongue:

Έτσι πάει!

Phantom of the Opera
Murders In The Rue Morgue
22 Acacia Avenue
Still Life
Aces High
The Loneliness Of A Long Distance Runner
Infinite Dreams
Holy Smoke
Judas Be My Guide

Το γάμησες και ψόφησε! Κι εκεί που έλεγα “τί ωραία που τα λέει εκείνος ο Αμάραντος”… Με τελείωσες!

[SPOILER](κι ας γινόμουνα για σένα… μια ζωή θυσία )[/SPOILER]

Γιατι ρε; :lol: Πραγματικα μου αρεσουν περισσοτερο τα ομωνυμα και οπως λεει κι Moon_Madness αν υπηρχε και στο Piece Of Mind πολυ πιθανοι να μου αρεσε πιο πολυ απο τα αλλα :lol:

Το Childhood’s End παντα το συμπαθουσα γιατι εχει μια αλφα ατμοσφαιρα.Weekend Warrior κουπλε εισιντισι Δ κατηγοριας,ρεφρεν γραμμενο στο βιβλιο εκθεσης της Γ’ δημοτικου που το ξεθαψαν και το φεραν στο στουντιο.Fugitive ρεφρεν γραμμενο στη τουαλετα αναμεσα στο σουντοκου και το σκουπισμα,του Invaders μπροστα του ειναι πολυεπιπεδο.Το Fear is the Key πρεπει καποια στιγμη να παιξει soundtrack σε διαφημιση του

[SPOILER][/SPOILER]

Be Quick,Afraid,Wasting Love,Fear of the Dark και From Here για τα λαιβ.Ολα τα υπολοιπα με το χερι στη καρδια δε τα χω βαλει να παιξουν ποτε πισι,στερεο,σιντιπλειερ,εμπιθρι μετα βεβαια τη περιοδο που το λιωνα ολοκληρο για να το μαθω.

Βέβαια μετά το Afraid, το Judas Be My Guide είναι το καλύτερο του δίσκου 8)

Σωστός!

Επιπλεον, ποτε δεν καταλαβα γιατι κομματια σαν το Assassin, Run Silent, Run Deep, Fates Warning δεν θεωρουνται καλα κομματια… μια χαρα κομματαρες ειναι, απλως προηγηθηκε το 7th son και οι περισσοτεροι περιμεναν επικα και μεγαλα κομματια.

:thumbup::thumbup::thumbup:

http://www.rockhard.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2597:-steve-harris&catid=61:2011-07-29-07-04-06&Itemid=208

κανονικό συγκρότημα λεει

Ο Στηβ 20 χρόνια “διατηρεί” side project…Σαν να εκανε εξώγαμο και να το παρουσιάζει τωρα μου φαίνεται

Μου αρέσει πάρα πολύ ο τελευταίος δίσκος των NIGHTWISH. Οι παλιοί οπαδοί του σχήματος ίσως διαφωνήσουν μαζί μου, αλλά πιστεύω ότι η καινούργια τραγουδίστρια είναι καλύτερη από την προηγούμενη!!!

Ακόμα και σ’ αυτό έχει δίκιο ο αρχηγός.

Να βαλω και εγω τη λιστα μου

Iron Maiden-Remember Tomorrow
Killers-Wrathchild
Number of the beast-Hallowed be thy name
Piece Of Mind-Revelations
Powerslave-2 minutes to midnight
Somewhere in Time-Ομωνυμο
Seventh Son-The evil that men do
No Prayer-Ομωνυμο
Fear of the dark-Afraid to shoot strangers
BNW-Blood Brothers